Penger hjemmefra: Uten å forlate huset eller å måtte søke for et barn omsorg - hva en fristende idé. Den tradisjonelle form av lekser - for det meste lite monteringsarbeid - forekommer stadig i bakgrunnen. Lekser i dag er: samle adresser på PC, foreta telefonundersøkelser, fant en Internett-butikk. Men forsiktighet kalles for.

tjene penger hjemme: Ofte tvilsomme tilbud

FrauenComputerZentrumBerlin schoolers

Foto: © Panthermedia.net/ Elena Elisseeva

Er gjenget i hjemmet jobbe hjemmefra perlekjeder, komponert nøkkelringer laget sortering arbeid eller heldige poser er fylt opp, må du være ekstra forsiktig. I markedet for å tjene penger hjemmefra er full av svindlere. Tvilsomme selskaper krever at du skaffer deg via tidligere avgiftsbelagt polling "informasjon" Et innskudd eller betalt for materialet på forhånd. Tapet er ofte ikke regulert. Ganske ofte bør vi ta vare på distribusjon og til slutt vil sitte på produktet. Spesielt omhandler å montere penner, bør du nekte, for "penner er nå bearbeides," sier Hartmut G. Müller Forbruker Brandenburg. Dette er enklere og billigere å fungere som et nettverk av homeworkers slik - hvorfor slike tilbud ikke kan være alvorlige.

Lukrative med svært høye volumer

Selv med anerkjente selgere, men det er ikke mye å tjene, hvis du ønsker å tjene bare et par timer fra hjemmet penger. Slike artikler er produsert i hopetall til lavtlønnsland i dag, og det er derfor stykket raten i Tyskland kan bare være svært lav. Jeannette D. (37), mor til tre barn (12, 15, 18) har forsøkt det: det har samlet for et sanitets rør fittings selskap. "Hvis jeg har gjort mye, jeg har ikke dårlig tjent. Men hadde jeg knapt tid for mine tre barn. Arbeidet var faktisk en fulltidsjobb. "Så de ofte satt opp sent på kvelden og i helgene for å håndtere jobben i tide. "Naturligvis ting måtte være perfekt, alt ble returnert til meg." Hun til slutt måtte stoppe fordi leksene ble neppe integrert i det daglige familielivet.

Lekser på PC: Klikk på arbeid og andre

Et bredt spekter av nye Lekser mulighetene Internett. . Som en såkalt Clickworkers kan du legge til å tjene penger med sine preferanser og sterke sider her - med mindre man håper det å bli rik. store selskaper betale 5 til 7 cent per enhet (z. B. per bekreftet e-postadresse) for å sjekke e-postadresser eller evaluering av bildet og poster. Slike jobber blir undervist i internett børser. En av de mest kjente er Dortmunder internettportal HumanGrid (www.clickworker.de). Her om lag 35 000 mennesker har allerede registrert. blir undervist slik. B. Bestillinger finne adresser for bedrifter. De som ønsker å underkaste seg korte eller reklame tekster for bedrifter som vil dominere den nye rettskrivning og i stand til å uttrykke seg godt. Her tjener du ca 1,2 cent per ord (prisene z. B. løpet www.textbroker.de).

Leger, advokater og arkitekter, men også noen klinikker også tildelt skriver inn uavhengig PC lekser (vanligvis fange eller kopiering av poster og rapporter). Her, derimot, er ofte (ved passende profesjonell trening for. B.) etterspørselen kompetanse i det aktuelle feltet.

Tjene penger med lekser og bilder

Hvem kan sette vakker eller opprinnelige brønnen med digitalkameraet inn i bildet, kan fotolia.de justere hans bilder til portalen og selge dem der for et par euro per nedlasting, mottar selskapet det en liten provisjon. Fotolia bringer sin enorme online arkiv som inneholder 9 millioner bilder og videoer, og en hær på rundt 1,8 millioner deltid fotograf nå enda markedsledere som de amerikanske Agency Getty Images i nød.

S hender? Selvstendig næringsdrivende med hjem

Et talent for håndarbeid eller håndverk kan være sølv lettere over Internett enn på loppe og julemarkeder. Selv designet klær, bager, smykker, baby klær og tilbehør, barneleker, design ideer for å leve, kunst, aufgebrezelte møbler i vintage stil - alt dette er kjøperen hvis det gjøres bra, fint å se på og er original. Creative mulighet til å selge i sin egen eBay handle sine produkter. de ofte finne flere prospekter på portaler hvor mange leverandører har sluttet seg sammen slik. B. videre Dawanda.com (som allerede er 600000 brukere). Selgere dra nytte av synergieffekter og betale for en liten avgift og tilbyr en fem prosent provisjon for å selge artikkelen.

Egenreklame sparken virksomheten

fortsatt litt egenreklame for en konto må være. Du kan ha det trykte flyers og tolke i offentlige institusjoner. Private post- og visittkort er vedlagt hver forsendelse eller distribueres til venner og bekjente, er også en god PR. I tillegg kan man forestille seg sine ideer i relevante blogger. For dette formålet de sender bilder av hans praktverk til operatører av blogger om - stille og i utlandet, f.eks. B:. Www.poppytalk.blogspot.com (kunst), www.designspongeonline.com (design, fint håndverk, Nice). Flere blogger kan bli funnet av (osv z. B. håndverk) inn søkeordene "blogg", og temaet i en søkemotor. En privat blogg fremmer god. er fri programvare for det er på www.blogger.com eller www.wordpress-deutschland.org. Tips for vellykket blogging kan bli funnet i "blogger Bibelen": www.tagseoblog.de/blogger-bibel-tipps-blog-gute-leser.

tjene penger med lekser: kunstnere eller trader?

Som grunnla en nettbutikk må avklare om han regnes som en frilanser eller næringsdrivende. Hvilke yrker er blant de profesjonelle, er juridisk definert (s. Vedlegg), selv om oppdraget er ofte ikke lett (for. Eksempel, i kategorien "artist"). Selv Freelance må rapportere sin status til skattekontoret, men må signere en handel og ikke betaler virksomheten skatt. Omsetningsavgift må også betale freelance arbeid, men bare etter en bestemt inntekt. Enten det er en kommersiell eller freelance arbeid, men til slutt definerer skattekontoret til den innsendte opplysninger og dokumenter.

Multi-level marketing (MLM) Tupperware og Co

Lekser er også direkte markedsføring av produkter fra hjemmet. Oppfinneren av slike salgs "parter" var selskapet Tupperware. I mellomtiden er kosmetikk, parfyme, smykker, undertøy og husholdningsartikler som selges internt av MLM. Det finnes ulike modeller. Den klassiske Tupperware tilbyr vertene av partene, bare små gaver og et stjernesystem for tildeling innløsning. I kontrast, selgere som kun selger produktet, men ikke produserer, er det ofte også penger å hente i form av prosentandeler i salget. trene disse distributør selskaper som er interessert i forveien gratis på sine produkter. Men noen ganger er et minimum omsetning nødvendig eller aksept av mønster stykker for partene - her er forsiktighet.

Populær hjemmearbeid: undersøkelser på telefonen

Enten for forsikringsselskaper, mat distributører eller surveytjenester - mange tjenester håndteres av telefonen i lekser. Det tekniske utstyret (hodetelefoner, trådløse telefoner, muligens. Computers, etc.) er vanligvis gjort tilgjengelig av klienten og installert. For en ti minutters undersøkelse, er det ca 2 EUR. Men ofte du ikke får mange undersøkelsen tilbud eller motta penger i stedet for bare å vouchers. Det finnes utallige internettportaler, formidles via de jobber som en telefon, selv tvilsomme. Tilbudene bør derfor se etter visse kriterier (s. Neste side).

 

 

 

Hvordan gjenkjenner du svart sau?

Hvem går hjem jobbsøking bør ikke snuble over den svarte sauene som beiter i overflod i dette markedet. Enten i den ukentlige avisen eller på Internett: kan ignorere Getrost deg reklame, er der annonserte at du kan "tjene lett 1000 EUR i måneden". Enten installasjon eller online verk - Alarmklokkene råd fra forbrukernes talsmenn bør alltid ringe når

 • inntjeningspotensialet er urealistisk høy tilstand ( "EUR 300 per dag med fri tid")

 • telefonnummeret 0900 inkluderer (rip-off av høye avgifter at antallet er ofte skjult blant andre figurer!)

 • hvis bare en postboks eller et boksnummer er angitt i stedet for et firmanavn og adresse

 • juridisk form av selskapet er (z. B. GmbH) ikke nevnt

 • aktiviteten er beskrevet svampaktige

 • de krav som du bør ta med, er ikke forklart

 • betalte informasjonsmateriell (f.eks. i henhold til polling) kan bestilles eller et dataprogram som skal kjøpes

 • en innlevering eller plassering avgiften er nødvendig

 • det er i seg selv som er ansvarlig for salg av produkter (f.eks. å annonsere med bekjent for det)

 • et magasin du ønsker å abonnere ovenfor

 • å bli annonsert via snøballsystem online mer interessert

Homeworkers hjemmefra - ansatte eller selvstendig næringsdrivende?

Hvis du har sjekket leverandøren mot disse kriteriene ut bør du tenke om statusen for at en kjøper gjennom denne lekser jobben: Noen arbeidstakere jobber som ansatte i klienten, noe som selvstendig næringsdrivende. Etter at lovens krav til arbeidsgivere og homeworkers dommer.

Ansatte hjem arbeidere har mange rettigheter

"For den lønn som lønnet hjemmehjelpere er det bindende bestemmelser", sier Engelbert Littner av staten Arbeidstilsynet Freiburg. Lekser vil vanligvis betalt i form av stykke kostnader. Disse må beregnes slik at minstelønn ikke faller under. Hvem enkel kontorarbeid gjøres på PC (adresse registrering) bør for eksempel hver time kan komme netto like under 7 euro. Firma utmerket lekser, skal også meldes til Arbeidstilsynet eller Office for Occupational Safety og dele det, hvem de ansetter.

Ansatte hjem arbeidere må gi sine arbeidsgivere deres skattekort og har rett til omfattende sosiale ytelser: på pensjonsforsikring, feriepenger, ferie og hjemmehjelpere avgift. Det er også en oppsigelse og fødselspermisjon. Dette tyder loven lekser (HAG) fast (s. Service Del). Disse bestemmelsene er dessverre ofte knapt lagt merke til. Erich Silberborth av staten Arbeidstilsynet i Lüneburg: "Vi er inne i en utvanning av sosial stillingsvern. Kundene ønsker ikke å kontrollere. Og de ikke ønsker å bære de høye ikke-lønns lønnskostnader.

Uavhengig lekser forpliktet

For å spare lovpålagte tjenester, mange leverandører kaller sine hjem arbeidstakere på å registrere en virksomhet eller til å registrere en virksomhet. En egen lekser skal likestilles med en bedrift oppstart. Slike uavhengige hjem arbeidere kalles riktig homeworkers. Du må signere en handel (business lisens i sivile kontoret til byens administrasjon, ca 20 EUR), skatter må selv utladet og nødvendig forsikring er seg selv. Selvstendig næringsdrivende må obligasjons- og helseforsikring. Du bør søke råd fra en forsikring leverandør også en virksomhet ansvarsforsikring, som også kan inkludere et produkt ansvarsforsikring. Dermed kan. B. defekter eller skader som følge av behandlingen, er sikret.

statlig finansiering

Hvem ønsker å flytte fra arbeidsledighet til arbeid hjemme for å tjene til livets opphold, kan søke om oppstart stipend såkalte. Dette oppsummerer den tidligere brodannende rasjon og oppstart tilskuddet ( "Ich-AG") sammen. Han gis for ni måneder i mengden av dagpenger. Det er maksimalt 15 måneder EUR 300 per måned for sosial sikkerhet. Tilskuddet kan søkes om dagpenger mottakere 1, mottakere av dagpenger II (Hartz IV =) har ingen juridisk rett til en oppstart stipend.

Lekser Hartz IV

De som fortsetter å motta Hartz IV og satt bare ønsker å tjene ekstra må rapportere ekstra inntekt gjennom lekser på jobben sentrum eller konsortiet. Ellers fordelene er litt forkortet fra "Office" eller helt borte. Informasjon er tilgjengelig på kontorist i jobbsenteret eller kompetent konsortium.

skatter

Enten du jobber hjemme eller ute, gjør ingen forskjell for skatteformål, for selv. til nøyaktig spesifisere i kontroll uttalelse, type arbeid som er i hvilken grad brukes er viktig.

helseforsikring

Hvem lever hovedsakelig av inntekter fra selvstendig næringsvirksomhet, må ta ut helseforsikring selv, lovfestet eller privat. Den lovfestede gjelder: Hvis du har lav inntekt, men en antatt inntekt på ca 1800 euro vil bli brukt. På anmodning fra dette beløpet kan reduseres til ca 1200 euro. Stay egne inntekter betydelig under at uavhengighet vanligvis ikke verdt. Men de som for. B. er også dekket av familien forsikring, bør legge noe tjene (til inntekt begrensninger i egen GKV spør).

Hvordan bør kontrakten være?

Når alle aspekter har vært vurdert, kan du huske å signere en kontrakt. Enten ansatt eller selvstendig - det er: Aldri hissig tegn, men alltid ta kontrakten hjem, grave dypere for avklaring. Et hederlig kontrakt inneholder følgende informasjon: firmanavn, adresse og telefonnummer, spesifikke stillingsbeskrivelse, lønn, arbeidstid og plassering, oppstart av operasjoner og en ikke navngitt kontaktperson. Leverandøren må her også enige om å fjerne ferdigprodukter, for å levere dem gratis installasjon stykker huset og plukke opp der, eller refundere fraktkostnadene.

tjeneste:

 • Liste over Consumer Hamburg kjent for å være tvilsomme selskaper (ikke uttømmende): http://www.vzhh.de/~upload/rewrite/texterecht/nebenverdienst.aspx
 • Hjem Arbeiderpartiet i den opprinnelige ordlyden: http://bundesrecht.juris.de/hag/index.html (d Side Federal Justisdepartementet.)
 • Oversikt over fagfolk som kan registrere seg som frilans på skattekontoret: (. Info d Federal Ministry of Justice) http://www.gesetze-im-internet.de/estg/__18.html
 • Informasjon om lekser og deltidsjobb kan bli funnet på: www.heimarbeit-nebenjob.org
 • Ytterligere informasjon om emnet, er det også under www.heimarbeit.de