Selv om lavt blodtrykk er ansett for å være ubehagelig, men ikke farlig. Under graviditet, lavt blodtrykk, men er ikke fullt så ufarlig.

Lavt blodtrykk under svangerskapet er farlig

Legen måler kvinne blodtrykk

Foto: © iStockphoto.com, webphotographeer

Rundt 2,5 millioner i Tyskland lider av lavt blodtrykk (HypoTonie). While (risikofaktor for høyt blodtrykk HyphanTonie) er overalt talt, er lavt blodtrykk, selv om ubehagelig, men når ufarlig vurderes. Det sies: "Lavt blodtrykk er det å leve dårlig, med høyt blodtrykk det dør vel!" Men for en gruppe mennesker lavere blodtrykk er en risikofaktor: The gravid!

Lavt blodtrykk er ofte sett på som en slags livsforsikring og faktisk bestå visse fordeler. Det er en høyere levealder, fordi det vaskulære systemet er mindre stresset, og det er derfor mindre følsomhet mot hjerteinfarkt, slag og hjerne blødninger. Hypotensjon talt på blodtrykket under 95/65 mm / Hg millimeter kvikksølv. spesielt slank, petite mennesker, hovedsakelig kvinner, men også unge og eldre mennesker er berørt. Mange mener imidlertid ingen gjenkjennelige symptomer. Hvis blodtrykket er for lavt, kan det derfor komme til en utilstrekkelig blod og oksygentilførselen til hjertet, hjernen og alle andre organer.

Klager som peker til hypotensjon

Karakteristisk Are forringelse av ytelsen og trøtthet, Slapphet og irritabilitet, hjertebank og angst, spesielt med raske endringer i posisjon etter å komme opp, svimmelhet og flimring foran øynene. Sirkulatoriske lidelser manifestert ved kalde hender og føtter, bleke hud, Gähnzwang, vag abdominalt ubehag, hyperventilering (økt lungeventilasjon) og pustefunksjon.

Årsaker til lavt blodtrykk

Den vanligste kalles "viktig hypotensjon", Det forekommer særlig hos unge slanke kvinner. Vanligvis går i familien en tilsvarende predisposisjon før. Aktivere faktorer er mangel på mosjon og undertrykkende stress. I sammenheng med sykdommer i hjertet, kan nervøs eller endokrin forårsake lavt blodtrykksverdier. Andre triggere er: Heavy blodtap, dehydrering, graviditet og infeksjoner. Også å ta antihypertensive, diuretiske og beroligende stoffer kan forårsake et fall i blodtrykket. I de fleste tilfeller er årsaken ukjent for et permanent lavt blodtrykk. Under et lavt blodtrykksverdi med sykdom er ment å holde den manglende evne til kretsen, blodtrykket og minuttvolum (CO) etter en posisjonsendring fra liggende til en stans i reguleringsområdet.

Lavt blodtrykk i svangerskapet

Hypotensjon fare for mor og barn, fordi det er en sammenheng mellom årsak lavt blodtrykk, utilstrekkelig livmor blodstrøm så vel som utviklingsforstyrrelser av fosteret og komplikasjoner rundt sperring. I tillegg kan det ufødte barnet være forårsaket av en kollaps eller falle som følge av svimmelhet moren til skade. Konvensjonelle legemidler for sirkulasjons stimulering bør i svangerskapet tabu være. Selv om dette øker blodtrykket ved innsnevring av blodårene, redusert men ved blod og næringsstoffer til barnet. Tar vaskulære aktive stoffer (som dihydroergotamin og Etilefrin) kan føre til utviklingsforstyrrelser av barnet. Utilstrekkelig sirkulasjons regulering i graviditet oppstår når fosteret presser på vena cava, og dermed redusere blodstrømmen tilbake til moder hjertet. Dette er for eksempel ofte følt saken når mor ligger på ryggen.

Regelmessig overvåking av blodtrykk er derfor viktig for både mor og barn. Lider av en gravid kvinne blant oftere hodepine eller ofte under alvorlig tørst, bør behandlende gynekolog eller gynekolog konsulteres umiddelbart. Dette gjelder også når symptomene etter å ha tatt medisiner forekomme.

Mer salt i suppen

Hvorfor har gravide ofte en ekte lengsel for salte sildefilet eller agurk? Kroppen trenger nå mye salt for å holde blodtrykket stabilt. Den mest egnede jodert salt, da dette samtidig skjoldbruskkjertelen hos fosteret styrkes. En mild saltet buljong til frokost er uvanlig, men kan kompensere for ulemper og ubehag. Ved økt saltfritidsfasiliteter tørst er optimalisert. Jevndrikkevarer øker blodvolumet. Dette viser seg å være mer nyttig effekt for sirkulasjon av alle organer i løpet av svangerskapet. Eksperter tror at det daglige inntak av 9 g av salt per dag med lavt blodtrykk er ikke urimelig (anbefalte daglige mengde under normale omstendigheter, 6 gram).

Hva å gjøre med lavt blodtrykk?

  • Du vil være i morgen får klar over tid. Vennligst handle sakte på og spise frokost protein og veldig saftig.
    Hvis du blir svimmel, spesielt etter å komme opp, de sover med økt overkroppen.
  • For svimmelhet forårsaket av lavt blodtrykk gjelder, ligge og bena opp! Denne såkalte autotransfusjon fører blod fra bena til de øvre områder av kroppen og dermed til hjernen, som nå igjen forsynes med nok oksygen. Støtte blodtilførselen til hjertet med seg kompresjonsstrømper.
  • Ved bevegelse av leggmuskelen pumpen er aktivert og transporteres ut blod fra venene. venepumpen aktiveres ved rocking på ballen. En grunnleggende motto bør være: I stedet for å stå!
  • Kontrast dusjer bringe sirkulasjon går; best med en kjølig dusj stoppe.
  • Rådfør deg med legen din hva utholdenhetsidretter er nyttig i svangerskapet. Løping, svømming, gåing og sykling bør nevnes her i første omgang.
  • urteprodukter handle mild på sirkulasjons sentrum. I opplevelsen av medisin, blant annet kamfer og / eller hagtorn anvendes.

(Kilde: Professional Association of Gynekologer E.V.)