Perheen merkityksen kasvaa, useimmat saksalaiset on korkeimmat hyvä ollenkaan, tutkimukset sanovat. Mutta mitä tekee perheeseen? Mitä se tarkoittaa jokaisen yksilön ja yhteiskunnan? Mitä riskejä alttiina perheen tänään? Ja miten jokainen voi löytää ihanteellinen perheen?

Kuka kuullut kaikkea (ei) perheeseen?

Merkitys perheen Teaser

Kuva: kzenon © iStockphoto.com/

Joillekin se on tukipylväs seuraavan tullut ikuinen: perhe. Mitä me tarkoitamme ja keitä me laskea on kuitenkin vaikea tuoda yhteinen nimittäjä: "yleinen määritelmä perhe on lähes mahdotonta, että kaikki riippuu mistä kulmasta sitä katsot", sanoo psykologinen psykoterapeutti ja systeemisen perheterapeutti Dr , Matthias Ochs yliopistollisen sairaalan Heidelbergin. Ovatko nämä ihmiset, joilla on sama nimi kuin me? Esi nuorten, kumppani, hänen sukulaisensa? Ihmiset olemme eniten haluavat olla? Joiden kanssa vietämme eniten aikaa? Ne, jotka tuntevat meidät parhaiten, joten ehkä läheisiä ystäviä?

On veren vettä sakeampaa?

Itse asiassa, koska ei edes muka ainutlaatuinen verisukulaisuus sujunut, tutkimus osoitti Urbia aluetta: Niin, on "tähti loistaa" todettiin, että hänen "lapset verisukulaisuus ei ole oikeastaan ​​väliä. Niihin kuuluvat ihmiset oman kapean ympäristöön, on todellakin olemassa. Vain siksi yhteinen geenejä, ei hän ole pitkään kuullut emotionaalisesti perheeseen. "" Karna.dalilah "kertoi, että hänen" perhe on [...] koostuu pääasiassa sosiaalisen perheenjäsenten kuitenkaan korvaa puuttuvat biologinen perheenjäsenet "ja että tämä paljon parempi toimii suhteesta. Tuo "alkuperäinen" kielteisesti "Veri on vettä sakeampaa" yksi, hyväksytään ja kasvattilapsista myös täysimittainen perheenjäseniä. Hän näkee perheen "emotionaalinen ja sosiaalinen verkosto". Tunteet ovat myös "lavie" ratkaiseva: "Minulle perhe on ryhmä ihmisiä, jotka yhteenkuuluvuuden tunnetta sitoutuu vahvasti keskinäisen yhdessä (!)."

Tilaa kasvaa, kehto sitomiskyvyn: Mikä perhe ei periaatteessa

Oikeutetusti monia näkökulmia. Kuitenkin yksi ei pitäisi aliarvioida biologisella tasolla, sanoo tohtori Ochs: "Tämä on psykologisesti tärkeä osatekijä, ja olisi annettava painoa. Vaikka et asu biologinen sukulaisuus, yksi on alkuperäinen perheen järjestelmää tavalla, aina yhteydessä, joka olisi pitänyt selventää itselleen "täällä pelaa, mitä" Loewe-83 "ymmärtää syntymän perheen vanhemmat ja sisarukset." Näen tätä juuri elämän. . Kuka minä olen ja mistä tulen "perhe on yksi tärkeimmistä ihmisistä Ochs sanoo niin:" Koko sosialisointi tapahtuu perheessä yleensä. Jokainen tarvitsee jonkinlaista perheen olla ihminen. Jotta yritys, se suorittaa sitovan kehityksen vaatimus pehmeitä taitoja. "Sillä perheen suojelua oppia paitsi tietää itse hyvin, mutta myös tulla toimeen muiden kanssa ja selviytyä vaatimukset ympäristön ihanteellisesti. Tai kuten "jettekul" puhelut: Family "ovat ihmisiä, jotka toivottavasti antavat maahan ja vielä siivet."

Refuge turvallisuuden, suojaa yksinäisyys: Odotamme perheen kaikki

Kuvan alkuperäinen päätehtävä perheen varmistaa taloudellinen turvallisuus ja yhteisessä taloudessa, koska pitkä taka-alalle. "Perhe on erittäin ladattu toiveita ja odotuksia", kertoo Matthias Ochs. Ja ne ovat, toisin kuin näkemykset ihmisryhmän, perhe muodostaa korkeintaan hyvin samankaltaisia: Kyse arvoja, kuten tukea ja turvaa, apua ja tukea, yhteenkuuluvuus ja uskollisuus, luotettavuus ja turvallisuus. Perhe, joten "fruehchenomi" Forum "ovat ihmisiä, joille haluan herätä keskellä yötä, pukeutua ja ajaa jonnekin saadakseen pois sotku tai muutoin niitä, koska he tarvitsevat minua. Ja se, mitä odotan perheeni kanssa. "Hyväksyminen ja suvaitsevaisuus, luottamus ja rehellisyys ja valmius selkkauksessa monille yhtä perhe-elämään viettää aikaa toistensa kanssa pitää hauskaa tai keskustella ongelmista. Yksi pitäisi tietää koukero muille ja kestää, kaikkien pitäisi voida hyväksyä, koska se on, ja jos olet hyökätään, perheen henki olisi ennen kaikkea erimielisyyksiä, äänekäs Lisäksi edellytetään pistettä.

Separations, etäisyydet, roolit muuttuvat, on kaikki huono perheelle?

Melko paljon yhtä ainoaa tapausta varten. Että perhe ei ole ihme "usein täynnä pettymyksiä ja vammoja," kuten "Jindabyne" kirjoittaa. Ja että muutokset ympäristössä perheen aiheuttaa lähes paniikkiin pelot - paitsi yksilön, vaan koko yhteiskunta: Miten hoitaa monia toimintoja, kun yhä useammat ihmiset saavat eronnut perhe, on vähemmän ja vähemmän isä-äiti-lapsi ydinperheiksi kun miehet ja naiset jatkuvasti taistelun äiti ja isä uusia esikuvia? Miten se mennä tilaan, kun sen pienin solut näyttivät räjähtää kaikkialla?

Aivan niin dramaattinen, että se ei oikeastaan ​​rauhoittaa asiantuntijoita. Yhden, eivät edusta kaikkia tekijöitä tosissaan innovaatiot ovat. "Se on aina ja kaikkialla, jotta perheet kokoontuivat ja erosimme. Muinaisessa Kiinassa oli paljon avioeroja, "varoittaa tohtori Ochs tämä aave. Toisaalta, ei joka todellinen muutos sinänsä huono: Haastaa "että tänään erittäin suuria etäisyydet yksittäisten perheenjäsenet ovat" kuin "Jindabyne" johtaa, mikro sosiologi nimeltään Prof. Hans Bertram päässä Berliinin Humboldt-yliopisto vastapainona, että liikkuvuus on toinen päivä. Vaikka kaikki elää yhdessä paikassa, se voi olla hyvä pidossa ja kohtaavat. Ja meillä on etu tänään olemme melko vanhoja, ja mahdollistaa useita sukupolvia enemmän elämää aikaa yhdessä kuin ennen.

Ydinperhe: toivottavaa ihanteellinen tai vanhentuneita toiveuni?

Kutistuu leviäminen - jo hyvin nuori - ihanne ydinperhe ei ole kovin dramaattista: Vuonna 2010 liittovaltion tilastotoimiston 8,1 miljoonaa perheet, joissa on yhteensä 14,6 miljoonaa (vähäinen) lapsia Saksassa kuitenkin edelleen 72 prosenttia avioliiton yhteisöjen. 19 prosenttia oli yksinhuoltajat, 9 prosenttia kumppaneita lasten kanssa. Ja sekin osuus on kaksinkertaistunut "vaihtoehto" elämänmuodot muutaman vuoden, ei välttämättä syytä huoleen, "perhe muodot ovat aina riippuvaisia ​​sosioekonomiset olosuhteet", sanoo tohtori Ochs. "Jos avartaa mieltä siitä, on järkevää etsiä muotoja, jotka täyttävät nykyiset sosiaalinen konteksti liikkuvuuden, joustavuuden ja itsensä toteuttaminen paine" jotain, jonka vain huomata, koska se ilmeisesti tarjoaa turvallisuutta ja vakautta, eikä aiheuttaa vaaraa: "jos perinteisiä arvoja ei enää toimi, se voi aiheuttaa pahoinvointia, jos yksi jää se," psykologi varoittaa. "On kuitenkin pidetään usein, että vain ydinperhe on hyvä ja muut ovat hieman huono. Kuitenkin empiiriset tutkimukset osoittavat, että se ei ole totta, että vain ydinperhe sallii mielenterveyden. Se ei ole muotoa, vaan pikemminkin siitä, miten se on elänyt ja ympäristölle. "Näin, onko esimerkiksi tilkkutäkki mielletään rikastamisen Bonus jäsenet, kuten perheterapeutti Jesper Juul näkyy mahdollisuutena vai on tuomittu epäonnistumaan, jossa toimittaja Melanie Mühl alkaa "tilkkutäkki valhe" riippuu nimenomaan siitä, miten se onnistuu asianomaisia ​​tahoja ottamaan elämäänsä yhdessä.

Miten löytää "ihanne" perhe itse?

Perhe on aina ainutlaatuinen ja erittäin monimutkainen. Se voi siis pitää Ochs olla lapseton pari jotka vastavuoroisesti vahvistaa turvallisuutta sekä suurperheen useiden sukupolvien saman katon alla, joiden osuus tilastojen mukaan vain 1 prosenttia Saksan perhetalouksia, mutta esimerkiksi "tähti loistaa" toivottujen koska se voisi ratkaista kaikki ongelmat "lastenhoito, eristäminen, varainhankinnassa, budjetti". Onnistuneen perheen perustamista ja onnellinen perhe-elämän on välttämätöntä joka tapauksessa tulla hyvin tietoisia siitä, mitä sopii yksi sanoo Matthias Ochs: "Kyse on itsetuntemusta, mitä tarvitset ja voi kestää, jos esimerkiksi suuri värikäs valikoima haluat tai sietää vain pieni yksikkö. Ja se on noin heijastamalla vanhoja malleja peräisin perheen alkuperää, tietoisuuden mitkä arvot ovat itse tärkeitä yksi syy, tehdä omia päätöksiä. "Tätä varten sinun tulee ottaa aikaa ja kiinnittää huomiota suvaitsevaisuuteen ja kompromissi perhekulttuureja kumppaneiden.

Kuka täällä etsii suuntautuminen, on mahdollisuus valita tarjoukset kaikkia mahdollisia asiantuntijoita kuten psykologit tai opettajat, poliitikot sekä kirkko ja tietenkin sukulaisia ​​ja ystäviä. "Ovat tärkeitä käsitteitä, jotka eivät vaadi jäykkä seuraavia asetuksia, mutta joiden kanssa voit istua erillään," neuvoo Ochs. "Käsitteet ja arvoihin, joissa hieroa ja paikka tässä prosessissa itsessään voi." Oikeastaan ​​lopulta ei ole koskaan niin "lavie" tuodaan foorumi keskustelulle: perhe on avoin järjestelmä, aina muuttuvat riippuen nykyisestä elämäntilanteiden koska jokainen muuttuu ja kehittyy niin, että hänen ajatukset perheestä, ja tunteet ja joukkovelkakirjojen muuttua kurssin. Koska se ei voi eikä saa olla mitään pysähtyneisyyden vahvisti Matthias Ochs: "Perheen on lopulta eräänlainen sosiaalinen pitkäaikaisen kokeen kysymykseen, miten voimme intiimi ja tiiviit siteet elää niin, että se sopii meille. Perheitä, joissa se toimii, harjoitellaan aito rinnakkaiseloa, jonka avulla kuka tahansa voi ilmaista tunteitaan ja käsitellä tätä kysymystä toistuvasti käsitelty. "

Klikkaa tästä lanka kaikki lausunnot aiheesta "Mikä on perhe?"

Kirjallisuutta vanhemmille

  • Matthias Ochs, Rainer Orban: Perhe on toinen tapa: Miten yksinhuoltajien, lasten avioeroa ja uusperheissä ovat tyytyväisiä. Carl-Auer. 2011. ISBN-13: 978-3896706553. 14,95 euroa.
  • Micha Schulze, Christian Scheuß (toim.): Kaikki mikä on perhe. Uusi valikoima: sekamelska, vaali- ja sateenkaariperheisiin. Schwarzkopf & Schwarzkopf. 2007. ISBN-13: 978-3896027443. 9,90 euroa.

Kirjallisuutta lasten kanssa

  • Alexander Maxeiner, Anke Kuhl: Kaikki Perhe! Lapsi on uusi tyttöystävä veli Papa entinen vaimo ja muita sukulaisia. Velcro lasten kirjankustantaja. 2010. ISBN-13: 978-3941411296. 13,90 euroa.
  • Mary Hoffman: Kuulut siihen. Big Book of Perheet. Sauer maissa. 2010. ISBN-13: 978-3794173112. 14,90 euroa.