Jos lapsesi tulee ensi vuonna koulussa, se ei ole tehnyt rekisteröinnin koulussa. Muutamaa viikkoa myöhemmin, koulun valintakoe niin sanottu noudattaa edelleen useimmissa maakunnissa. Mitä vanhemmat ja heidän esikoululaiset odottaa siellä, opit tässä artikkelissa.

Tarpeettomia tai tärkeitä vakavia sivuvaikutuksia elämän?

Lapsi Äiti Medical School

Kuva: © iStockphoto / sjlocke näkymä

Puhtaasti tunne koulun ensimmäisen-luokkalaisille ja heidän vanhempansa ei ala paljon aikaisemmin päivänä ilmoittautuminen, mutta. Koska viime vuonna päiväkodin niin vähän tapaamiset ottaa kysymystä uudelleen keskellä: avoin päivää peruskoulua, soveltaminen tulevaisuuden ensimmäisen luokkalaisille. Sitten kutsu ensimmäiseen esiopetuksen vanhempien illalla ja koulun pääsykokeen tulla (lyhyesti: SEU tai koulunkäyntimahdollisuuksista lyhyesti: ESU). Se on useimmissa osavaltioissa ankkuroidun koulun lainsäädäntöä on tapahtuma, joka tapahtuu välisenä aikana ilmoittautuminen ja koulun ottamista. Järjestelyt ovat kuitenkin samat kuin alkaa ikä ja rekisteröinti loppuun säännelty eri tavoin eri tilassa, ja muuttaa joskus, joten tuotteemme voi antaa vain yleiskatsaus. Kysymyksissä, mutta paikallinen terveysviranomainen (Lasten ja nuorten Health Service) auttaa joka tapauksessa myös, että vaikka anteeksi päivämäärät tutkimista - läpi asiaan peruskoulujen ilmoittautumisen, postitse tai puhelimitse, joissakin maissa noin päiväkodeissa.

Koulu tutkimus Berlin: arvioi lasten terveyspalvelujen

Baden-Württembergissä, järjestelmä otettiin hiljattain käyttöön, tutkitaan kun lapset jo toiseksi viimeinen vuosi päiväkodissa koulusta lääkäri, joten enemmän aikaa torjua kaiken kehityksen heikkouksista. mutta mukaan "Aika Online" johti sytytys ongelmia järjestelmän toteuttamiseksi - monet lapset ei voitu tutkia henkilöstöpulan vuoksi.

Niinpä koulun pääsykoetta takaa jälleen kiistaa. Jotkut ajatella sitä yksinkertaisesti tarpeeton ja uskovat, että U-tutkimukset lastenlääkäri riittävät. Piirin Valtuusto Terveyden Berliinin Steglitz-Zehlendorf, Barbara Loth väittää kuitenkin: "Lastenlääkärit on vähän mahdollisuuksia yhteistyössä päiväkotien ja koulujen sekä vastaava neuvoja vanhemmille. Lapsen ja nuorten terveydestä Service kohtelee lapsille vaikeuksia vihdoin vastaavissa kouluissa "Toinen väite Doro Moritz, valtion puheenjohtaja koulutuksen unionin GEW Baden-Württembergin SWR viestit". Hyvin koulutetut opettajat tietävät paremmin kuin ammattilaiset tulevat ulkopuolelta tilannekuvan laitteisiin, että lapsilla on erityistarpeita. Siksi se ei tarvitse kehittää testejä. "Sitten käännä vastauksia Berliinin Councilwoman Barbara Loth:" kattava arviointi lapsen kasvattajien puuttuu asianmukaista koulutusta. mutta usein he voivat arvioida sosioemotionaalisen kehitystä paremmin, koska he tietävät lapsen ryhmässä tilanteessa. Siksi minun työntekijät tuovat joissakin tapauksissa ja vapauttamaan potilastiedot vanhempien, arvio kasvattajien. "

lapsi tarvitsee ennen koulun rahoitusta tai tukea?

Kunhan asiantuntijat eivät pääse, tilanne on edelleen, että useimmat pojat ja tytöt täytyy mennä Saksaan koulun lääkäri. Ja missä he tekevät, on sama kansallinen lainsäätäjä keskellä: "Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää erityisesti, onko lapsi tarvitsee millään alalla erityistä tukea ja apua," muotoili Liittovaltion keskus Terveystieto, "Tavoitteena on antaa jokaiselle lapselle koulun olosuhteet, jotka se tarvitsee voidakseen oppia onnistuneesti "Näitä ovat erityisiä vaatimuksia, kuten :. voi muistaa asioita lapsen? Se voi keskittyä jonkin aikaa? Ne sisältävät myös vähemmän konkreettiset kehitystaso, mikä ei voi olla niin helppoa kysely: voi olla osa yhteisöä lapsen? Voiko se koskaan takaisku? On outoa kouluun?

Useimmissa tapauksissa arviointi lääkäreiden on totta

Tulevaisuudessa ensimmäinen luokkalaiset, mutta erityisesti niiden äidit ja isät, kun he näkivät ensimmäistä kertaa SEU, ennen tätä "merkittävä tapahtuma" innoissaan ja kysy: Mitä voimme odottaa? "Vanhemmat eivät tarvitse huolehtia," tyynnytti District Councilwoman Barbara Loth "college pääsykoe ei koe, mutta lääketieteellisen Entwicklungsdiagnostik on lapsiystävällinen ilmapiiri." Itse todistuksia vanhempien eri Internet-foorumeita verrata lähinnä lukea valituksia kyllästynyt lääkärien tai hektinen ilmapiiri jossa jälkeläisten gescheucht 20 minuutin testi Marathon. "Olin harmitti, että ei ollut osoitettu lapsi" valittaa Userin "teufel81" in Urbia foorumilla, "se meni heti pieleen harjoituksia ja muuta oli välillä ole puhunut hänelle." Kuten kaikkialla on myös alle koulu lääkärit "niin ne ja niin ne". Yksi onnistuu huumoria ja empatiaa, motivoida jopa shyest lapsi liittymään, muut tekevät työtä hallita tai ovat itse paineita. Mutta koska se ei sovi Seu luokkiin ja on tunnistaa lapset, jotka ovat selvästi yli keskiarvon, ja koska koulun lääkärit vuodelta nähdä monta lasta vertailuvuonna, niiden arviointi ei totta useimmissa tapauksissa.

Myös tapahtuu koulun pääsykoetta harvoin jotain täysin odottamatonta, ainakin näkökulmasta niille vanhemmille, jotka seuraavat lapsen kehitystä, havaintolevyn maanalainen tutkimusten lastenlääkäri ja kehityskeskustelut lastentarhassa. Hillitty lapset käyttäytyvät tässä uudessa tilanteessa ensin biding lasten kanssa iso tarve liikuttaa ei ehkä istua. Vaikka yksi on määrittää, mikä ei yleensä ole suuri yllätys, koska vanhemmat on sitten jo käsitellyt opettajat päiväkodin siihen tai ovat jo pitkään huomannut sitä itse.

Vanhempien on hillitä itsensä

Joissakin paikoissa, vanhemmilla on aikana SEU odottaa ulkopuolella, usein ne voivat jäädä hieman pois liikkuvasta huoneessa - jos he "toimivat" itse. "On todella vanhempia, jotka niiden välillä itkeä, Max, istuu suoraan! Nyt käyttää itse vaan tuohon! " 'Chats Berliinin koululääkäriltä pois koulusta,' He ovat yleensä vanhempia, jotka tuovat lapsensa iltapäivällä aamulla kallis yksityinen esikoulu ja neljä kertaa viikossa musiikkia, Englanti tai baletti oppitunteja. Mutta voin sanoa pitkä kokemus: Heidän lapsensa päässä leikata mitään paremmin kuin mikään muu "Vanhemmat läsnä Seu tehdä paremmin ei sekaantua, vaikka he ajattelevat heidän lapsi ei ole läsnä optimaalisesti tai. tulee arvioitu väärin. Kommentit taustasta ohjata lasta vain ja vääristää tulosta. Jos olet epävarma, äiti tai isä voi suoraan puuttua heidän huoliinsa mieluummin lopettaa tutkinnan. Mukaan Barbara Loth työntekijöille terveyden osasto tarjoaa jo ilmeisesti hermostunut vanhemmat myöhemmästä puhelun vanhemmille. "Hyvin harvoin lapset voidaan haastaa toisen kerran kun minun työntekijät kokevat, että lapsi ei voitu arvioida riittävästi, koska epäsuotuisat olosuhteet", kaupungin pormestari.

Menettely: Nämä harjoitukset voivat saada lapsesi

Riippuen siitä, kuinka hyvin lapsi osallistuu koulun valintakoe kestää yleensä noin kolme varttia tuntiin. Kuulotesti ja näöntarkastus (esimerkiksi muodossa tunnustamista objektien 3D-kuva ja piste kaaos) on kaikkialla vakio, että muut harjoitukset eroavat osavaltioittain. Pohjois rhinewestphalia, Berliini ja muissa maissa, testausmenetelmä "S-ENS" sovelletaan. Lapset pyydetään, puoli hypätä matolla edestakaisin. Niiden on täytettävä tikku ja abmalen muiden tikku, epämääräisesti muistuttaa esineitä lapsen arkeen. Niinpä koulun lääkäri voi määrittää, jos se on mahdollista, että lapsi kirjoittaa pois koulussa asioita taululle. Muut harjoitukset perustuvat keskimääräiseen kehitystason voidaan odottaa esikoulussa. Esimerkiksi viisivuotias pitäisi pystyä maalata henkilö "kaikki on pois päältä": myös hiukset, nenä, korvat, sormet, varpaat ja napa, niin ruumiinosia, jotka ovat vielä jäljellä ulos nuorempia lapsia. Lisäksi ns kielitaito tarkistetaan. Koululääkärin yrittää saada lapsen hieman keskustelua sisarustensa tai harrastuksiin. Osana S-ENS testi sanoo suhteellisen monimutkaisia ​​lauseita, joka on toistaa lapselle. Hän kutsuu termit "baby puhua" ja voi korjata esikoululaisten.

Testimenetelmillä muiden valtioiden sisältää esimerkiksi seuraavat tehtävät: befühlen materiaaleja, kuten puuta ja metallia ja nimi, rakentaa torni noppaa tunnistaa numerot yhdestä kymmeneen, mieletön tavu ketjut tai kielen kiertovenytyskone toistaa, jälkeläisiä kaarevia viivoja kynällä nimi värit, sarjaa pistettä vertaa, tuo kuva tarina oikeassa järjestyksessä, tasapaino.

Ja mitä tapahtuu tulosten kanssa?

Ja mitä tuloksia voi nyt tulla ulos koulun pääsykokeen? Suurin osa lapsista (Berliini Steglitz-Zehlendorf - esimerkkinä - noin 75 prosenttia) pidetään normaalina. "Hyvät edellytykset alkua koulu ovat terveen itseluottamusta, itsenäisyyttä, keskittymistä ja uteliaisuus", sanoi kaupunginjohtaja Barbara Loth, mitä kauemmin lapsi on osallistunut päiväkodin", sitä vähemmän se katsomassa ja vakaampi sosiaalinen ympäristö on, sitä paremmin se leikkaa meidän . kokemuksen esikouluista koulutustarpeisiin "" Kun muut lapset joko ns on "määritetään ja yksilöllistä tukea suositeltava Tämä voisi olla toimenpiteitä, kuten fysioterapiaa, ammatillisia tai puheterapia. Tarvittaessa tapaaminen sosiaalityöntekijän asetetaan.

Jos koulu lääkäri on oletettava, että ennalta tukitoimia koulun aloittamista eivät osoita riittävää menestystä, se ylittää hänen tutkimus muodossa "koulu" tarpeen. Vanhemmat tiedotetaan arvioinnin. Missä määrin oppii toimivaltaisten peruskoulu ja missä määrin se sitoo sitä, jota säännellään eri tavalla eri valtioissa, mutta sanoo, vanhemmat vaatimaan koulun lääkäri. On kuitenkaan ole kyse "vaikea" merkitä lapsen alusta alkaen, mutta jakaa lasten kanssa "erityistarpeita koulu-pohjainen" tasan luokissa.

Tilaston kaikki asiaankuuluvat tulokset

Mitä monet vanhemmat eivät tiedä: Testi tulokset "huomaamaton" Lapset ovat tärkeitä, koska ne ovat nimettömiä kaikille muille ja arvioidaan, ja tilastollinen katsaus on luotu. "Keskeistä Seu on epidemiologinen arviointi terveydentilan ikä", sanoo Barbara Loth jonka terveyden osasto Steglitz-Zehlendorf Berliinissä. Ihannetapauksessa tämä tutkimus voi auttaa parantamaan kouluikäisten hoitoa ja tukea kaikille lapsille. On erityinen kielipalvelutarpeensa löytää esimerkiksi keskimääräistä enemmän lapsia tietyllä alueella, opettajat päiväkotien saada nämä tiedot ja kohdistaa niiden tarjouksia uudelleen.