Vanhempien tulisi puhua paljon heidän vauvoja tiedossa. Nyt tutkijat ovat kuitenkin osoittaneet, että kuuntelu on yhtä tärkeää. Kuka tarkasti ja vakavasti vastata babbling lapsensa, edistää vauvan jo halu kommunikoida.

Kielen kehityksen vauvojen ja lasten

Äiti vauva Communications

Kuva: © iStockphoto.com/ KrivoTIFF

Se on yksi tunnetuimmista tutkimuksissa kielentutkimuksen: Betty Hart ja Todd Risley mukana lähes kolme vuotta 42 amerikkalaisissa perheissä ja lasketaan kuinka monta sanaa kuullut vauvojen päivässä. Joka kuukausi meni henkilökunnalle tutkimusryhmä perheille ja kuvattiin tunnin arkea lasten kanssa. Tulos: Poikaset tutkimuksessa kuunnellut keskimäärin 1500 sanaa tunnissa. Yksityiskohtaisesti, vaan oli huomattavia eroja tässä. Lapset tutkijoiden perheiden kuullut 2100 sanaa tunnissa, kun lapset kuullut muita perheitä keskimäärin vain 600 sanaa tunnissa. Lapset kaikkein puhelias perheet olivat jopa parempia puhujia jaksossa kolme vuotta. Heillä oli myös testien korkeampi älykkyysosamäärä kuin lapsia schweigsameren kotitalouksista. Paljon tai vähän sanoja - ilmeisesti tehty kielen kehitykseen ja kehittää älykkyyttä vauvojen ja pikkulasten valtava ero.

Monet ohjaajat ovat tehneet siitä yksinkertaisella kaavalla: puhua enemmän lastesi kanssa, ja ne ovat älykkäämpiä. Niin yksinkertaista se ei ole.

Lisää vauvoja puhua = älykkäämpiä lapsia?

Yksityiskohtaisempia analyyseja, tutkijat huomasivat, että se ei ollut pelkkä sanojen määrä, jotka muodostivat sanastoa lapsia. Pitkällä aikavälillä tutkimus osoitti, että vanhemmat, jotka puhuivat yhteensä enemmän, useammin suunnattu suoraan lapsensa. Lisäksi laski, että nämä vanhemmat heidän kielensä enemmän äänestivät lapsen ja monipuolinen. He sanoivat ei vain asioita, kuten "ole hiljaa". "noutaa sen päälle" tai "menemme nyt"Mutta puhui kunnolla pienokaiset - niiden vauvoja. Ja mitä enemmän he puhuivat heille, sitä enemmän he näyttivät olevan edessään. He kiittivät huomattavasti enemmän kuin vähäpuheinen vanhempien tutkimuksessa lapset olivat yleisesti ottaen vähemmän suoraa lähestymistapaa ja noin kaksi kertaa niin paljon negatiivista palautetta.

Kielen kehitys: ei vain puhua ja kuunnella

Ei vain sanojen määrä oli niin instrumentaali kuinka fiksu ja kaunopuheinen oli lapsi, mutta myös laatu ja sisältö puheen. Mutta tutkijat eivät täyttyneet. He halusivat tietää, mitkä tekijät olivat myös ratkaisevia. Bestseller-kirjailija ja tiedetoimittaja Po Bronson tiivistää kirjassaan "10 järkyttävä totuuksia koulutus" Syntyneessä tutkimukset näin: "Yksi niistä mekanismeista, jotka tukevat lapsen kielen omaksumista ei ole mitään tekemistä kielen vanhemmat - se ei perustu siihen, mitä lapsi kuulee, vaan mitä vanhemmat voivat aiheuttaa rakastavalla hyväillä oikealla hetkellä."

Hän mainitsee, että tutkimuksissa kielitieteilijä Catherine Tamis-LeMonda New Yorkin yliopistosta ja professori Michael Goldstein Cornellin yliopistosta.

reagoida oikealla hetkellä puhua testit

LeMonda osoitti tutkimus julkaistiin 2001 pitkäaikaistutkimuksessa kuinka paljon nopeaa ja vastakaikua vanhemmista vaikuttaa oppimisen puhua. Heidän otos ei ollut ratkaisevaa, kuinka paljon äiti sanoi lapsen tai miten usein "haastattelu" alkoi. Tässä oli kyse kuinka usein he reagoivat puheen testit vauva. Erot voivat olla suuria. Se kuvaa kahden ääripään opiskeluun: Kaksi tyttöä ymmärretään yhdeksään kuukautta kunkin seitsemän sanaa. Äiti tyttö reagoinut vain noin puolet puheesta testien lapsensa. Tyttärensä nousi 18 kuukautta kahdeksan uusia sanoja ja voisi sanoa 20 kuukautta kahden sanan lauseita. Toinen äiti kuitenkin vastasi 85 prosenttia tapauksista on puheen testaa tyttärensä. Tämä laajentaneet sanastoa ikää 18 kuukautta 150 sanaa ja puhuin 20 kuukautta kokonaisia ​​lauseita, kuten ohi aikamuodot. LeMonda totesi: Aivot Toisen tytön oli rekisteröinyt varhain, että se voi houkutella ja pitää huomiota uusiin ääniin. Vastaavasti suuri oli motivaatiota ja oppimisen edistymistä.

Nimeä mikä kiinnostaa lapsi

Mutta ei vain nopeaa, oikea vastaus on tärkeä. Se auttaa lapsia laajentaa sanastoa. Monet vanhemmat kantavat vauvoja turhaan harhaan siitä, mitä nimi asiat ovat. Vauvat tarvitsevat suorastaan ​​oppia sanastoa mainitakseni asioita. Jos vauva näyttää jotain ja höpinää, äiti sanoo, esimerkiksi "Kyllä, se on lusikalla." Hän auttaa lasta kertomalla hänelle, mitä se näyttää suoraan. Mutta on helppo väärinkäsityksiä. Jotkut vanhemmat yrittävät pikemminkin kuulla, mitä hänen 14 kuukautta vanha vauva voinut tarkoittaa, sanoen: "Ba? Tarkoitatko pallo?"Vaikka vauva juuri tarkastellaan lusikka. Joten vauva näkee ja kuulee lusikka "pallo" - se yhdistää nämä kaksi ärsykkeisiin ja myöhemmin sekava, kun Papa lusikkaa sellaisenaan nimeltään.

Muut vanhemmat yrittävät ohjata vauvoja katsoa vastustuskykyisiä asioita, jotka pitäisi etsiä heidän mielestään: "Katso, pallo Baa -. LI", Mutta vauvat oppivat pääasiassa oman etunsa. Ne osoittavat, että ensimmäisten viikkojen elämän kautta näyttää, he löytävät mitä värejä tai asioita erityisen jännittävä. Daniel Stern hänen tutkimusta "toimivaltainen pikkulasten" Tätä laajasti kuvattu ja käytetty. Mitä parempi kumppanit vauva vastaa heidän etujaan, joten nimetä, josta lapsi on nyt ilmeisesti kiinnostunut, sitä nopeammin he oppivat asioiden nimet. Ja jos kumppanin "vuoropuhelu" ylläpitää jopa muutaman askeleen, ne oppii viestinnän yhtä: "Bahhbahh"  "Ah - olet kiinnostunut lusikka. Pidätkö lusikan?" "Gurrgrrra" "Kyllä, se on sininen ..." "ahahaa" "Hm, katsotaanpa jos meillä on enemmän sitä ..." jne.

Puhumaan oppimisen kautta apurahan

Nämä tulokset vahvistavat myös edellä mainittujen tutkijoiden Hart ja Risley edelleen analyysi niiden tietojen. OF niitä "vähäpuheinen" Luokiteltu vanhemmat puhuivat paitsi vähäisempää, he vastasivat vähiten babbling heidän vauvoja, koska he, esimerkiksi oli kiireinen kotitalouksien ja muiden lasten kanssa. Vuonna 2009 joukko tutkijoita yliopistossa Coloradon halusi tietää, onko äidin herkkyys lasten oppimista vaikutus mitattavissa. Tiedettiin, että lapsilla masentunut äitien on enemmän ongelmia viestintään. Mutta mitä se oli? He totesivat, että vaikka depressiivinen äidit puhuvat vähemmän yksitoikkoinen äänellä, mutta tämä ei yksin vaikuta kielteisesti lasten oppimista. Kuitenkin paljon tärkeämpiä, The "emotionaalinen Saatavuus" äiti, niin miten luotettavia ne vastasivat tarpeisiin lapsen - kommunikoida hänen tarpeensa. Oliko tämä alennettu, niin ei kielen kehitystä viivästyi.

Hyväillä tekee eron

Yhdessä kokeessa Michael Goldstein, 2008 se oli henkeäsalpaavan lyhyessä ajassa, että nopeasti, perusteellinen kuin leperrellä lasten reaktio tarkoittaa, että lapset oppivat nopeammin kuulostava muodostavat meidän kieltä. Kirjassaan Bronson kuvailee yritystä Goldstein, jossa äidit aina lapsen babbled jotain kymmenen minuutin asetus, pitäisi vastata myönteisesti. Sinun pitäisi hymyillä tai taputtele lapsi poskelle. Jopa tässä lyhyessä ajassa, positiivinen vaikutus havaittiin: Kun positiivinen takaisinkytkentä on muodostettu vauvat ovat kaksi kertaa niin todennäköisesti ääntä ja varriierten enemmän.

Vanhemmat voivat kannustaa lapsen kehitystä

Se pitää paikkansa, että vanhempien tulisi puhua paljon lastensa kanssa. Mutta kumpikaan jatkuvasti musiikkia Vauva CD- tai radion edelleen poissa yksinpuheluista ovat ratkaisevia. Tehtävänä vanhemmat eivät koostu pelkästään se, että lapsi kuulee monta sanaa. Vauvan hauskaa, puhelu alkaa kun vanhemmat kuuntele, mitä tulee ulos vauva - ja vastata ystävällinen ja kiinnostunut. Mutta tässäkin on tietysti se, että liian innokkaasti voi vahingoittaa. Ei lapsi vaikenee koska Mama rullaa puuttuu joskus lehdestä, kun kääpiö babbles sylissään. Kuten esitetään Goldstein yritykset voivat jo laittaa lapset oikealla tiellä lyhyen kattaa intensiivinen Zwiegespräches.

Miksei lapsi puhua?

{Cms: video id ="5201238464001"} {/ CMS