Vær ærlig, har du dit barn også råbte før? Var du og derefter også plaget af selvbebrejdelse? Vi spekulerer i denne artikel: Hvor slemt er det råbe virkelig?

Regelmæssig råben skade barnet

råber barn

Foto: © Colourbox

Det er en tåre gennem forældrerollen: Nogle finder råben på hans barn kunne ikke være alt for skadeligt. Endelig er det endnu ikke klasser bedre end at slå. For de andre, råben er et no go og føle sig skyldig, når det sker for dem. Men hvilken effekt det har på børn, når forældre er højt? Forskere ved University of Pennsylvania nødt til studeret næsten 1.000 børn i alderen 13 til 14 år. Resultat: Lad børnene råbte regelmæssigt i fortiden, de nu ofte skoleproblemer eller viste depressive symptomer. Mange løgn til deres forældre også slående ved ofte. Forskerne konkluderer: Selv den gråd er skadeligt, fordi en form for vold. "Kritisk er det især når du laver nedsættende vendinger som: du er for dum ' efterår"Selv Viersener barn psykiater siger Dr. Ingo Spitczok af Brisinski i et avisinterview, der forklarer, at børnene kunne lære af den råber noget konstruktivt.

Yell i undtagelser kan rense den familiære atmosfære

Forældre til tider råber på deres barn, men ikke synke ned i skyld: Vægten af ​​den amerikanske undersøgelse er på ordet "regelmæssigt", Hvis forældrene sjældent blæser sin top, kan et barn klare dette. "Nogle gange kan en storm renser luften. men det skal være en undtagelse", Lindrer Dr. Spitczok af Brisinski. At forældre ikke behøver at være kontinuerlig patient, er også forfatter og familie terapeut Jesper Juul, som, når de bliver spurgt "Kan vi hyl på sit barn?" engang svarede: "Ja. Maj én. Man skal være menneske i almindelighed." men det var vigtigt at undskylde efter barnet. En raserianfald kan endda have positive aspekter. Psykologen Bettina Hertel forklarer: "Vrede er et tabu i uddannelse, og mødre kan føle skyld, hvis de endnu en gang eksploderer i kraven. Men vrede er en følelse, der kan være befriende. Hvis vreden gør mig til at udtrykke endelig, hvad der generer mig i ugevis at udtrykke, hvad jeg tør ikke på anden måde at fortælle mig", Eksperten skriver på sitet "Familier guide" Bayerns State Arbejds- og Socialministeriet.

Hvordan kan vi forhindre, at vores vrede forældre

Hvis vreden koger over med forældre, så ofte lægge mere i det end afvisning af barnet til at sætte på sin regnfrakke, eller væltede æblejuice, som løber ned fra bordet. Snarere, næsten altid har lange indestængte frustration udledninger. Og man kan undgås:

 • Ingen har alt for høje forventninger: Ofte forældre forventer, at deres barn ting, der stadig ikke har råd til det: det være sig ved at sove tidligt på sig selv travlt, ikke matscht mens man spiser, ikke bevæger sig ind fare husker regler. Men meget af det, kan børn tidligst børnehave alder og også lære gradvist. Det lettede ikke at overvurdere mulighederne i den næste generation.
 • Unødvendige magtkampe undgås: Der er dage, hvor intet selvfølge imod alt, hvad barnet har indvendinger. Det er irriterende og ender lidt i forældrenes brøl. Hvis et barn er i en magtkamp humør, betyder det ikke, at forældre nødt til at gå ind i den samme stemning. Du kan verbale angreb bare engang overhørt, lad en raserianfald aftager af sig selv, eller give mindre vigtige ting nogle gange.
 • Ikke for meget at være alene med barnet: Især mødre er ofte i mange timer eller endda dage alene med barnet. Så de kan næppe trække styrke. Hvis det er muligt, det hjælper meget (om nødvendigt også en babysitter) for at give partneren barnet til aftalte tidspunkter for at have tid til at trække vejret. er vigtig, men så også have tillid den anden, at det giver for barnet lige så godt på vej, som du gør.
 • Afkommet et nej forvente: Mange forældre løse konflikter med hendes lille barn, ved at afbøje den og berolige. Så børn ikke lærer at tage ikke for og har tendens til endeløse klynker. Eksperter anbefaler ikke for ofte distrahere børn fra konflikt, men at lade sine forældres Ingen udholde nogle gange.
 • forklare mindre af formaning: Små børn off på lange forklaringer, blot fordi de ikke er i stand til at koncentrere sig længe. Bedre er klare, temmelig koncise anvisningerne for at blive gentaget flere gange.
 • God opmærksomhed til dig selv: Ingen barnet er hans forældre sig selv lov til at hvile. Mor eller far nødt til at give denne tilladelse selv: "Jeg tage et brusebad nu / nu drikker en kop kaffe, når jeg er tilbage for dig." Selv hvis en baby græder protester, bør dette være nemme tider for et par minutter. kan meget vel tage vare på sig selv også betyde ikke at amme, hvis du virkelig ikke ønsker det. Eller at gå på arbejde igen, når en af ​​dine egne fire kabine feber og at give barnet i god pleje.
 • ikke være ansvarlig for enhver følelse af barnet: Mange forældre tror, ​​at hvis de gjorde det rigtige, vil det gå til deres barn hele tiden godt. Græder barnet ofte handlinger eller utilfredse, de føler sig dårligt - tilsyneladende de gør noget forkert. frustreret den følelse og gør engang vred. Men selv små børn har dårlige dage og gode. Forældre bør ignorere følelser af depression og Unleidlichkeit tider, uden at tage dem personligt.

Få hjælp til forældrenes raserianfald

Den kerneårsagsanalyse er velegnet til at forhindre fremtidige angreb brøleabe. men i akutte tilfælde, så når mødre eller fædre indse, at de vil starte lige ved brøl, er der kun en hurtig førstehjælp:

 • Lad os komme ud! Lad barnet råb om et par minutter eller tumle og have en kop kaffe i køkkenet: gå ud af lokalet, komme væk. Hvis det er nødvendigt, råber på væggen i det næste rum, i stedet for barnet. Eller barnet pakke ind i buggy og en gang en tur rundt om blokken igen, indtil både er afkølet.
 • pude kamp "for One" - kaster en blød genstand i hjørnet af lokalet, en pude kamp med sofaen holde barnet, mens ikke se eller råbe direkte.
 • Træk vejret - ilt køler raseri! Selv om man ikke kan forestille sig, at det virkelig hjælper: til ansigt det åbne vindue 20 gange ånde ind og ud. Stresshormoner hæmmer klar tænkning, men ilt fremmer hjernens evne til at handle roligt og bevidst. Efter dette, indre beholder damptrykket næsten altid er afkølet.
 • Værdsættelse i stedet skrigende - Jeg hjælper især en paradoksal reaktion: at omfavne barnet til at kæle og kildre. Kontakt, forklarer psykologer, frigiver spændinger og påvirker alle aldre bemærkelsesværdigt godt. Også humor vender humør til gode: næsten hver drama med barn indeholder også en gnist af situationen komedie - der opdagede, allerede har vundet slaget med vrede.
 • Ikke barnet, men opførslen af ​​misbrug - Hvis forældrene stadig ikke formår at bremse raseri, bør de råber vrede neutral, dvs. uden adressat: "Jeg placerer 'er! Jeg kunne op ad væggen!" og barnet som muligt uden udsigt.

Hvis forældrene ofte skrige

For nogle voksne, hverdagen med barn igen gamle følelser fra deres egen barndom udløser. Så de reagerer ofte på en ukontrolleret måde, selvom de ikke ønsker det. Sommetider mødre eller fædre, men også let for alt for længe kan ikke udføre deres egne behov og føle kronisk uset, ignoreret, behandlet overbelastet eller uretfærdig. Og nogle gange barnet synes at have funktioner, som du ikke kan lide i dig selv (eller partnerens egen mor, etc.).

I alle disse tilfælde kan det ske, at forældrene ofte er overvældet af vrede. Du bør søge hjælp uden frygt: Selv et barn vejledning kan hjælpe afdramatisere vanskelig situation i hverdagen. Der er tegn på dybtliggende konflikter med deres forældre, de får også hvor de få mere hjælp tips. Gratis pædagogisk rådgivning til tilbud. B. til Caritas, Diakonie og barnets Protection Agency.