Ehkä kaikki oli menossa kerralla helpompaa. Joskus tilanne on päinvastainen: Kaksi alle kaksi ei tarkoita vain onnea ja elinvoimaa kaksinkertainen, mutta yhä uudelleen ja uudelleen kaksinkertainen vaivaa ja päällekkäinen rahoitus, lähinnä vauva ja lapsi.

Ruokinta, kietoa, kuluminen, mukavuutta kaksinkertainen

Äiti vauvan lapsi nukkumaan

Kuva: © iStockphoto.com/ NiDerLander

Ehkä se oli halu lyhentää perheen vaihe ja kasvattaa lapsia kerralla, ehkä romanttinen ajatus, että sisarukset samanikäisiä pelata niin kauniisti yhteen voi. Ei ole väliä, miksi kaksi lasta laittaa alle kaksi vuotta jokapäiväistä elämää ylösalaisin - ainakin jos muka iso poika ensimmäistä kertaa heittää lasta ulos vaunusta, jotta Tots joka yöstä päivä, molemmat ovat korkea kuume ja välillä imetyksen nopeasti itkevän vauvan lastenvaunujen ja uhmakas puoli-vuotiaan bugsieren ostot supermarket on ensimmäinen ihmettelevät se oli todella oikeassa odotettavissa kaikki tämä kaksinkertainen.

jos "suuri" nuorin osoittaa hampaita

Oikeastaan ​​Ruth Böhler-Scherwitz löysi vuoden ikäinen tytär stressaavaa tarpeeksi, kun hän oli raskaana jälleen. Jopa kuusi viimeistä raskausviikon hän koki niin paljon raskaampi. Kuten kaikki pienet lapset halusivat tietysti Helena äidin käsivarteen, ei väliä kuinka paksu niiden vatsa oli. Sen sijaan, että vastaaminen kippis hänen sisarus, hän oli ensimmäinen vierailu sairaalassa vain kerran sairas ja osoitti selvästi, kuinka he löysivät kaiken: yksinkertaisesti perseestä. Kotona hän osoitti hänen pikkuveljensä usein kynsiä tai edes anna hänen tuntea hampaita.

Heidän päivää jaettu Ruth vastedes hyvässä ja huono: Hyvä katsoisi niiden nukkunut yli viisi tuntia kerrallaan, huono oli yön jälkeen lukemattomia keskeytyksiä. Johtopäätös eniten stressiä elämänsä ajan: "Älä masennu, se kannattaa." Jälkeen huono ensimmäinen vuosi on ponnistus palkitaan. "Lapset leikkivät yhdessä, ja se on erittäin miellyttävä on kaksi lasta samanaikaisesti päiväkodissa." Ruutin neuvoja vanhemmille: "hakea apua, voi lievittää stressiä ja antaa vanhempi lapsi luottaa, että siellä on selvä ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen."

Meidän video koulutus asiantuntija Jan-Uwe Rogge vastaa kysymykseen. Kuinka valmistaudun lapseni Sisarusten hyvin ennen?

Ollaan valmiita on kaikkea: selviytyminen vinkkejä asiantuntija

Vinkkejä Kölnin lastenlääkäri ja psykoterapeutti Hans-Helmut Brill vanhemmille pieniä lapsia, jotka odottavat lasta

Ennen syntymää:

 • Vanhempien tulisi etsiä realistisia, että valtava taakka odottaa ja aika syntymän jälkeen toisen lapsen tehdä ei liikaa.
 • Jotta vanhempi lapsi, kasvava kohtu on uhkaava komponentti, joka on usein liian vähän koettu ja huomiota.
 • Selventää lapsensa siitä mitä sisällä vatsa. ehkä näytä kuvia hänestä ensimmäinen raskaus ja välittää lapselle että heillä kaikilla oli.
 • Kiitosta yli hänen vanhempi lapsi vauva ei ole tulevaisuuden leikkikavereita ja. Muuten se tuntuu ärsytti tai jopa valehteli syntymän jälkeen. Jo pitkään on sisarus todellakin ensisijaisesti hoidon tarpeessa vauvan ympärille, joka vanhemmilla on jatkuvasti murehtia.

Syntyessään:

 • Tee aika hyvää huolta lapsensa synnytyksen aikana veljensä tai sisarensa, ei siis maksa vaivaa, kun se todella alkaa.
 • Vuoden ensimmäinen kohtaaminen vastasyntyneen voit Hänelle Lahja vanhempi lapsi aseta se pidike siten, että pienet näin on tuonut jotain vanhempi lapsi.
 • Järjestää ensimmäistä kertaa niin, että Äiti huolehtii nuorin ja isä tai isovanhemmat esikoinen. Muuten vanhempi lapsi saa osalta huomiota ja huolenpitoa kilpaillen vauvan. Mutta tämä on liian suuri kysyntä äidin ja ensimmäinen lapsi.

lujittaa vahvuuksia ja "Prince tunti" myöntää

Synnytyksen jälkeen:

 • Ota huomioon, että heidän vanhempi lapsi - varsinkin jos se on ensimmäinen lapsi - tilannetta Purkamisen, hänen istuimensa kokenut, ei väliä kuinka rakastava he huolehtivat siitä.
 • Näytä suurempi lapsi nytkin usein kuvia aikansa vauvaa hänelle välittää että se on saanut kaikki huomio.
 • Olkoon tunteita, vihaa ja aggressiota lapsensa vauva. Jos vanhempi lapsi hänen sisarus melko epäkohteliaasti "hyväili" on, puhua mitä on. Näin: "Olen nähnyt olet vihainen Liesen. Tämä on tyhmä, kun nyt on aina niitä käsivarteen." Lapsesi kokee sitten nähnyt hänen tunteita ja otetaan vakavasti. Aggressiivisia toimia, sinun täytyy tietysti suojata vastasyntynyttä. Saatat knock lapsensa pitkin tyyny, jotta se voi päästä eroon hänen vihansa muilla tavoin.
 • Jos vanhempi lapsi yhtäkkiä haluavat olla pieniä taas pullon taas haluavat käyttää vaippoja tai vaatii tutti - anna näiden taantumat ja samalla vahvistaa vahvuuksia isomman lapsen. Esimerkiksi sanomalla, "Voit ajaa hienosti kyllä, että ei voi vauva."
 • Antaa vanhempi lapsi kerran viikossa "Prince tunti". Tämä tarkoittaa: Let ehkä antavat kiinteän päivämäärän vauvan isoäiti ja olla siellä kokonaan käytöstä iso poika. Häiriöt, esimerkiksi puhelimen, jätä aikana "Prince tunti" Ei.
 • Kriittinen vanhempi lapsi on usein yleisin Edelleen vaiheiden päivittäistä rutiinia. Ehkä antaa imetyksen joskus on yhteinen syömistapaa ja tarjoavat lapsen ruokkia hänen äitinsä tai hänen nukke ajoissa.
 • Yksi lohtu vaikeina aikoina: Vaikka se on nyt vaikea vanhempi lapsi - veli tai sisar, edustaa Intensiivikurssin sosiaalisten taitojen, josta se hyödyttää hänen muun elämän.

Kirjat:

 • Rasso Knoller, Uta Scherf: Sisarikkuna tulee
 • Helga Gürtler: Toinen lapsi on kaikkea muuta
 • Jutta Langreuther, Vera Sobat: Pikku karhu saa sisarus