Inkontinens kan have forskellige årsager. Men ofte er det den svækkede bækkenbunden, der er ansvarlig for at sikre, at der i nogle situationer utilsigtet utætte urin. Find ud af her, hvad dine muligheder er for at afhjælpe situationen.

Fødsler efterlade mærker

om at slå kvindes ben

Foto: © iStockphoto.com/ szefei

pass ikke immune over for graviditet og fødsel på kvinders kroppe, er almindeligt kendt. Før fast hud pludselig lægger sig på maven i rynker, en stolt barm viser tegn på at bære ud. Tips om, hvordan denne kvinde lille fejl Herren vil blive frit udveksles. Men en række af fødsler ikke engang fortælle hendes bedste ven Kvinder: inkontinens - ufrivillig drible.

Selv unge kvinder rammer det

Det sker, når nysen, hoste, mens du løfter barnet eller mens jogging. Når blæren er fyldt, bliver lidt urin passeret ufrivilligt i disse øjeblikke. Eksperter taler om Stress inkontinens. Men det er ikke psykisk stress menes, men at især belastninger såsom hoste, latter eller tunge løft af trykket af boblen er større end lukkekraft lukkemusklen. Seks til syv millioner tyskere er berørt i henhold til den tyske Medical Journal af inkontinens, verdens 50 millioner mennesker. Det fangede Kvinder har ofte end mænd, ikke kun efter, men ofte i en yngre alder - efter en eller flere fødsler.

Graviditet og fødsel sted af vævet i kønsdelene en stor forandring og byrde. Alt er stærkt strakt, afslappet, som en konsekvens heraf støttefunktion af det omgivende bindevæv falder, låsemekanismen i blæren mister magt og ikke længere pålidelig tætning. Derfor anbefales det, efter fødsel bækkenbundstræning. Dog mangler mange kvinder denne gang, styrke og lyst til konsekvent håndtere sådanne øvelser. Nogle gange er det tager år, før den lille inkontinens er blevet så foruroligende, at kvinder nu ønsker at vække, men at gøre noget ved det.

Hvilken læge er korrekt?

Først og fremmest: Der er mange forskellige former for inkontinens. Derfor er det først vigtigt at have tillid til gynækolog eller urolog direkte. Da i nogle tilfælde de diagnostiske muligheder for gynækologer ikke er tilstrækkelige til nøjagtigt præcisere enkelte lidelse. Ud over den stress eller stressinkontinens, for eksempel, kan også være en urgeinkontinens tilgængelig. I dette problem, er samspillet mellem hjerne og blære ikke korrekt. Normalt Sensorer rapport i blærevæggen til hjernen, når blæren er fuld, og Brain giver kommandoen til åbning af låse. For urgeinkontinens hjernen reagerer for tidligt og giver ordre til at lade vandet, selv når meget lidt urin i blæren.

Gymnastik, tabletter eller kirurgi?

er få på, mens urgeinkontinens i mange tilfælde med medicin normalt tilrådes at bækkenbundstræning med ikke alt for alvorlige former for inkontinens. Hvis lægen har ordineret fysioterapi, forsikringsselskabet vil dække omkostningerne. Af hensyn til narkotika budgettering dog vige i dag mange læger til at udstede en recept på fysioterapi. I disse tilfælde, kvinder er nødt til at påtage sig omkostningerne ved behandlingen selv.

Omkostningerne er efter oplysninger fra Anne Muzykorska af den centrale sammenslutning af fysioterapeuter (CVC) i Berlin mellem 50 og 60 EUR for seks gange og en halv time. I løbet af denne tid, er en adfærdsmæssig koncept udviklet, der tillader de berørte kvinder, øvelserne i fremtiden uden indsats indarbejde i deres daglige liv. Anne Muzykorska: "Vi giver en holistisk tilgang. Fordi terapi er en succes, hvis for eksempel, ved, hvordan man løfter korrekt, undgår forkert vejrtrækning og forbedrer kropsholdning." Så det giver ikke megen mening at håbe på en endelig kur inden for to til tre måneder. Anne Muzykorska: "Hvis du starter med øvelserne, skal gøre det klart: fra nu af for evigt."

Den største succes hæmmer ser fysioterapeuten, fordi selv i den manglende vilje hos nogle mor, en reel forskel i deres liv. Men hvis du beslutter dig for at træne bækkenbunden, bør ikke håbe på mirakler. "Man skal sige, måske det ville have været værre, hvis jeg ikke havde gjort noget," foreslår Anne Muzykorska.

Hjælp med bio-feedback,

En måde at få ram på den øvelser hjælp, giver en nondescript enhed på størrelse med en mobiltelefon. Men bio-feedback, ikke spare de nødvendige bækkenbundsmuskler, men også hjælper til bedre at genkende exerciser, hvis de bøjer den rigtige muskel og dette tilstrækkeligt. Enheden er forbundet til elektroder, som er klæbet f.eks til huden og tilvejebringer visuel eller hørbar feedback på trykføleren af ​​patienten. På nuværende tidspunkt, bio-feedback-enheder koster, men stadig omkring 500 EUR. Nogle fysioterapeuter imidlertid er udstyret i deres praksis med en indretning, som derefter kan anvendes der.

Da bækkenbundstræning er ganske besværlig, kan nogle patienter vil have et hurtigt fix - ved operation. Udviklet i Sverige metode gør snak, som vil eliminere en inkontinens permanent under en halv time kirurgi i 90 procent af tilfælde af stressinkontinens. Under proceduren udføres under lokalbedøvelse anbragt omkring urinrøret - en såkaldt TVT - en nylon strop og anspændt. Er kvinden hoste eller nyse, båndet forhindrer fremtid sænkning af urinrøret under denne belastning og dermed uønsket regn. Men fysioterapeuten advarer mod for meget eufori. Kirurgi indebærer altid en risiko og selv med boble-op kan ikke undvære de efterfølgende øvelser.

Kom ud af skjul

Konklusion: Det er værd at overvinde skammen og se lægen med inkontinens problem. Selv som en ung kvinde, er du ikke alene, og det er aldrig for sent at gøre noget godt.

Adresser ved fysioterapeuter i dit område, der tilbyder en underlivsbetændelse skole, lærte Sammenslutningen af ​​Pysiotherapeuten i Berlin, Tlf. 030-4319232, fax 030-43.656.704.

Omfattende information og adresser kan findes på Society for Inkontinens Hjælp