Feber hjælper kroppen, selv at klare patogener. Internist derfor råde til at afstå ved en let forhøjet kropstemperatur indledningsvis til medicin.

sygt barn feber

Foto: © Panthermedia.net/ Diego Cervo

En del af den naturlige helingsproces

En lille stigning i kropstemperaturen hjælper med at bekæmpe patogener kroppen. "Mild feber under 39 ° C bør derfor straks reduceres," rådgiver Dr. Wolfgang Wesiack, formand for Professional Association of German Internists (BDI). Da virus, bakterier og andre parasitter er tilpasset til den normale kropstemperatur af 36-37 ° C, kroppen svækker med en stigning i temperatur patogener. Så feber er en del af en naturlig helingsproces. "Da det er let at svede ved forhøjet kropstemperatur, bør du drikke masser af væske, holdes varm og tage vare på sig selv," Dr. Wesiack. "På denne måde kan understøtte immunsystemet og lindre det kardiovaskulære system af kroppen."

være høj og langvarig feber afklare lægeligt

"Når temperaturen stiger til over 40 grader eller stopper feber på mere end to til tre dage, bør du helt sikkert en læge undersøge årsagen," advarer Dr. Wesiack. Som antipyretisk middel, fx acetylsalicylsyre (fx aspirin), eller paracetamol kan tilsættes. "Selv Wadenwickel kan sænke kropstemperaturen. Men det er vigtigt, at fødderne og resten af ​​kroppen "skal holdes varm, BDI formand rådgiver. I dette tilfælde bliver en håndklæde nedsænket i lunkent vand, vredet og viklet tæt omkring kalvene af benene udstrakte. I en tør klud lægges. Den Wadenwickel forblive investeret i fem minutter og bør gentages to til tre gange.

Hos raske voksne, kropstemperaturen i munden 36-37,7 ° C Hvis temperaturen rektalt, så i anus, målt, er det højere end i øret med omkring 0,5 grader, i munden eller i armhulerne. Kropstemperaturen varierer i løbet af dagen og om morgenen er 0,5 grader Celsius lavere end om aftenen, i kvinder det varierer over selv cyklus afhængige.

 

For mere information om intern medicin: www.internisten-im-netz.de