Hvor mye støy kan virkelig gjøre barna leke, må de respektere siesta og hva som er den rettslige situasjonen i den stadig kontroversielle parkering av barnevogner i korridorer? Vårt produkt skaper klarhet.

Barnas støy og naboene

Barn kjøre hage

Foto: © iStockphoto.com, Monkey Business Images

Den er tilgjengelig dessverre, egentlig: prototypen på gretten vaktmester som bekittelt grå kjører rundt i en bygård og foretrekker å forby barn å leke helt. "Vår vaktmester bor rett under oss. Han banker hele tiden med en pinne i taket når barna ham å spille høyt, "sier Jana (36), mor til tre barn. "Jeg appellerer til barna mine minst hundre ganger om dagen for å bli roligere, og venter fortsatt ganske spent på neste rap." Hvis det ikke er vaktmester tilgjengelig, ofte romkamerater overta klager på støy fra barn. "Vi har blitt et land der det ikke er mer tegn lesing, spill forbudt'. I barnas støy ingen grunn til dommer er "oppfordret tyske presidenten Horst Köhler i sin innsettelsestale i 2004. Men hvordan er virkeligheten? Hva kan barn og hva som ikke? Vi fant ut: Du kan tro mer enn mange foreldre.

Barn kan "synge, danse og hoppe"

Mor Jana kunne referere vaktmesteren igjen i hans sted. For hva er "kaller Cuckoo er ute av skogen" i sangen sunget så glad, er barn tillatt i leiligheten: "Avtale bruk et hjem betyr også at barna leker i henhold til deres lek og bevegelse stasjonen og lage bråk. Enda høyere formaninger av foreldre til å akseptere, "sa tingretten Oberhausen (32 C 608/00 WM 2001, 464). Også tingretten Bad Kreuznach se det på den måten, og funnet ut at "barn er som sådan ingen feil". Nedskrivninger måtte bli tolerert. Disse inkluderte en baby gråte, barnas dårlige vaner, tilfeldige forstyrrelser av alle slag, men også bevisste mindre forstyrrelser som rumble, tramp, samtale ringer og Gehopse (LG Bad Kreuznach en S 21/01). Også Bobbycar kjøring på parkett eller laminat må tåles, "A forbud mot Bobbycar kjøring kan opprettholdes hvis så vidt. Det er også lydisolering forskrifter. Hvis dette ikke ble overholdt i konstruksjonen, er hovedproblemet mer bunn enn barna, "forklarer Ulrich Ropertz de tyske leietakere Association (DMB) i Berlin. Leietaker plikter ikke å designe et teppe her som lydisolering.

Siesta - ikke for småbarn

Naboer ofte insisterer kraftig på hvileperioder, kan du allerede bør også i samsvar med de yngste. men at de tar feil: "Jo mindre de er, jo mindre kan du kreve barn å være i ro stopp," sa Ropertz fra DMB. Støy fra babyer eller småbarn er også 13-15 klokke gjør det også tingretten Hamburg-Wandsbek innkalt (712 C 175/03). Men selv ungdommer ikke trenger å være stille som en mus ved lunsjtid, selv om de begrenser støynivået. Dermed tingretten Neuss mot barn generelt forventer en utvidet toleranse: "En boligblokk er ikke et kloster, kan barn ikke plasseres så unge hunder på kjetting "(36 C 232/88, WM 88, 264). Denne uttalelsen i dag delta i de fleste retter.

Babyer kan gråte om natten

Sunn fornuft fortalte oss for lenge siden: En baby også må overholde natt ingen hvileperioder. Ler, gråter og skriker til små barn - selv om natten - må bli tolerert av beboerne i bygningen som en naturlig atferd av barna, klokelig besluttet også Higher Regional Court Düsseldorf (9 U 218/96). Teoretisk gjelder: under foreldrene her ikke og la deres baby gråte i timevis, må man ikke tolerere dette. Her er da en kjennelse. Ropertz men: "Dette er faktisk i retten ikke kan håndheves. Hvem ønsker å demonstrere for foreldrene fordi de ikke prøver å roe barnet sitt? "

Enten klimprer eller perkusjon - musikk tillatt!

Også musikalske nybegynnere som fortsatt sliter på ørene med sin kunst arg, kan praktisere sitt instrument daglig. Hvor lenge dette bør være om domstolene avgjøre annerledes, og det avhenger også av hvilken type instrument. Så var Landgericht Nürnberg-Fürth som trommer skal spilles fra 45 til 90 minutter hver dag unntatt søndag (13 S 5296/90). øve på piano hver dag er mellom 90 og 180 minutter, avhengig av rettslig kjennelse (180 min: Bavarian Høyere Regional Court, 2 soverom Z 55/95). Den er noe forskjellig i elektronisk forsterket og derfor reguleres i deres volum instrumenter (elektrisk gitar) fra: Dette må alltid settes til lavt volum. For dem, de samme bestemmelser som gjelder generelt for presserende ut av leiligheten lyder tilgang. Her tingretten i Hamburg definert "lavt volum" slik at selv støy utenfor leiligheten "hørt" kan være. men denne person over "normal bolig støy" ikke overdreven (317 T 48/95). For all Instumtente gjelder: hvileperioder bør følges.

Vognen i gangen

En spesielt populær stridens eple i leiligheten huset: barnevogner. Kan vi parkere bilen hall? Her gir husordensregler eller leie informasjon. Hvis det står noe annet, kan vognen slås av. Men selv forbud er ineffektiv hvis det ikke er noen annen mulighet til å parkere bilen (AG Braunschweig, 121 C 128/00). Selv den føderale domstolen nylig klart: En leietaker har rett til å parkere en barnevogn i gangen når han blir deretter instruert og størrelsen på inngangen til parkeringstillatelse (BGH V ZR 46/06). Avhengig er en mor som om hun måtte dra flere ganger om dagen fire etasjer høy uten heis bilen ellers, som tingretten anerkjent Winsen (16 C 602/99, VM 1999). Andre leietakere er tillatt mens du går gjennom hallen, men ikke tvunget til slalom og rømningsveier ikke justeres.

Lawn skriv - vanligvis ikke forbudt

Barn kan leke rundt i huset

"Willste über'n run plenen, måtte du kjøpe et stykke land," klaget 30 år siden et barn i kjenningsmelodien av showet "Rappelkiste". Ganske så, er det ikke lenger: barn kan leke rundt i huset. , Husordensreglene bestemt lekeområder spesielt fra, må de holde seg til det. Hvis det ikke er noen slike områder, kan plenen kun brukes til å spille - om det er egnet (dekorative hager eller plantet og blomsterbed er utenfor grensene). En mulig forbud må ha en god grunn. Som om altfor mange barn ville spille regelmessig på en altfor liten plen, ville hun derfor lide. Enda eldre, behov for hvile leietakere i boligkomplekset kan rettferdiggjøre en restriksjon på å spille ut i enkelte områder.

Ofte er det ingen grønne plass i huset. Da gambling er tillatt på garasjer og bakgårder, spesielt når det er ingen lekeplass i nærheten. "Den farlige utviklingen av veitrafikk tvinge huseiere til å frigjøre bakgårder for barneleker"The Berlin Regional Court besluttet i 1985 (61 sek 288/1985).

Vanskelig er når en bruker av de ytre flater er i leie strengt forbudt. Selv om domstolene noen ganger fortsatt bestemmer her i favør av barn, unnvike kan være smartere på en lekeplass.

Happy familier til sine hjem, tilhører en hage eller der bruk av utvendige overflater er uttrykkelig tillatt i leieavtalen. For her foreldre sandkasser, kan en huske, sklie og et plaskebasseng satt opp, som ikke trenger å være spesielt nevnt i leieavtalen. "Imidlertid bør swing ikke plasseres rett under vinduet av en eldre dame," sier talsmann Ropertz fra DMB.

Enten innendørs eller utendørs: Selv venner kan selvsagt bringes til å spille, fordi barn ikke kan bli tvunget til å spille alene, domstolene. Et slikt forbud i husordensreglene er ineffektiv.

Siesta betyr ikke husarrest

Barn kan lage støy utenfor og kan også ved lunsjtid og om kvelden leke ute. Hovedsakelig av skolebarn, men de fleste domstoler allerede forvente å spille 13-15 indikator roligere. For små barn, er dette ikke ennå. Selv en søndag spillet forbud i husordensreglene er ugyldig. Forresten: Hvis du er i nærheten, en offentlig lekeplass, barne må det også under lunsjtid play (Administrative Court of Braunschweig, 9 A 9014/91).

Garage domstol bør være å fotballbanen

Den tillatte spill på garasjen tunet omfatter også fotballkampen. Den resulterende støy er rimelig for naboene (München tingrett, en T 14 129/88). Spillet av fotball på gresset er ikke alltid mulig, fordi det kan være en slitasje på plenen her. Hvis ballen flyr i naboens hage, bør den ta tilbake de unge selv. "Barn kan ikke forby jage ballen, selv om han har landet i front yard nabo"The Munich Regional Court var II (5 O 5454/03). Imidlertid bør unge kicker først ringe naboene. Dette er forpliktet til å returnere ballen hvis han ikke ønsker barna å gjøre dette selv.

Vaktmesteren har ingenting å si barn!

Det mange ikke vet: Vaktmesteren har ingenting å si barn. "Han er ansvarlig for reparasjoner og plenklipping. Han har "ingenting å gjøre med barnas støy, understreker Ulrich Ropertz fra leietakerne forening. Vaktmesteren må være noen instruksjoner og de ikke skjelle eller formane barn så. han ønsker å klage, må han ta kontakt med foreldrene.

"Foreldre er ansvarlige for sine barn" - ofte ikke samsvarer

Mange Garagenvorplätze pryder skiltet "Foreldre er ansvarlige for sine barn." Dette er ikke helt sant: Avhengig av alder, barn har en tendens til å holde seg selv barn under syv år forbli helt utelatt hvis jeg ødelegge noe mens du spiller .. Jo eldre de er, jo mer sannsynlig det er å bli holdt ansvarlig. At man kan ikke leke med ild, selv en ni år gammel må vite og 14-åringer gir til domstolene for å se graffiti på veggen som skadeverk. Foreldre trenger bare å betale hvis de har brutt sin plikt til tilsyn. Denne forpliktelsen er sett mer avslappet, et barn er eldre. Slik at foreldrene må ikke stå når hennes 13 år gamle sønn spiller fotball utenfor. Siden barn har en tendens til å feste seg, bør foreldre vurdere å ta ut en privat barne ansvarsforsikring i betraktning.

Hva barn er ikke tillatt

Selv om domstolene avgjøre nå for det meste vennlig, er det noen ting som de vanligvis ikke kan argumenteres med:

 • bryte hvileperioder
 • Opplysningene i husordensreglene hviletid, vanligvis 13 til 15 am og 22-7 pm behov, inkludert barn møte (roligere play). Ved lov, bare natts søvn 22-6 PM. Men ikke hviletid gjelder ikke for barn, men bare for barn som kan forstå en påminnelse og etterlevelse.

 • kan riste huset med "House"
 • Noen høyttaler har en wattstyrke, cheering tenåringer kan skyte i været adrenalinet av naboene, imidlertid. Selv utenfor hvileperiodene gjelder: uvøren støy er forbudt (Administrative brudd). Etter Immissionsschutzgesetzen radio, CD-spiller og Co kan dagtid kun brukes i et volum som "ikke vesentlig forstyrret tilskuere". Den natts søvn 22-6 klokken er spesielt beskyttet. Her utenfor leiligheten ingen musikk kan bli hørt.

 • forklare trapp til half-pipe
 • I trapperommet, lagring, heis og kjeller korridor må ikke på rulleskøyter til, skateboard eller sykling. Fordi det lett kan komme dit i en ulykke, og det er unødvendig støy. Også morsomt ritt heisen vurderes av domstolene ikke tillatt fordi det er blokkert av og energi er bortkastet.

 • "Flat" ømme planter
 • Beliggende på huset dekorative hager er ikke ment å spille, er et forbud derfor lovlig. Områdene er for små, plantene kan bli skadet, så domstolene. (LG Heidelberg World Cup 1997, 38; LG WM Berlin 1987, 212).

Samtalen fant nabolaget War

I konflikter over barnas støy betyr det ikke har samme årsak harde fronter. "For eksempel foreldre kan i leiligheten av en nabo enda en gang høre spillene sine barn lyder gjennom veggen eller taket. Noe støy er tross alt forebygges, for eksempel lange hopp øvelser av barn, "sier Ropertz. "Og vice versa: Hvis du føler forstyrret, bør ganger - med hånden på hjertet - overlegen som i sine egne (kanskje nå voksne) barn eller i sin egen barndom var," antyder han.

Det er enda bedre å forebygge. Her er den direkte samtalen ne plus ultra. De mindre folk kjenner hverandre, jo lavere terskel, til baksiden klage eller rundt utleier å jag selv i retten. Når hilsen trappe foreldre kan spørre om de la merke til mye av støy fra barna sine romkamerat enkle. Man kan da vise forståelse og lover å ta hensyn til. Ofte ser naboer enn mindre irritasjonsmomenter så villig vekk. Også en vanlig kopp kaffe forhindret noen tvist: Fordi med hvem du allerede fredelig satt sammen, som finner det psykologisk svært mye vanskeligere å gå senere på krigsstien.

Til voldgiftsdommer i stedet for en dommer

Og hvis det er for ille krasjer i takbjelkene i bygård? "Trial for barn støy er mye sjeldnere enn folk flest forventer," sier Ulrich Ropertz. I tillegg har vei i retten bli vanskeligere. Fordi i 2000 "Lov for fremme av alternativ tvisteløsning" ble vedtatt, er noe som er gjennomført i 12 provinser. Den sier: først, må det være en utenrettslig forlik forsøkes med voldgiftsdommer (mekling). Bare hvis det ikke fungerer, gå til retten er gratis. En forliks ​​prosedyre er 20 og 40 EUR (Sachsen-Anhalt: 100 EUR) billigere enn en prøveperiode. Og resultatet av voldgift er juridisk bindende som en rettskraftig dom. Meklere er vanligvis notarius publicus og advokater.

Vil de fortsatt klaget bare kommer til advokaten gjenstår. Navn og adresser kaller de regionale bar foreninger. Alle som har lav inntekt kan søke om fri rettshjelp gjennom en advokat i retten.

Barn Støy: dommer er alltid basert på enkeltsaker

For alle tvister rundt spørsmålet om barnet støy gjelder: rettsavgjørelser har ingen generalitet, men se det enkelte tilfellet. En annen domstol har derfor ikke juridisk bundet, en lignende sak å avgjøre det samme. Imidlertid er rettspraksis i økende grad i den retningen som passer mot støy fra barn som leker blir avvist.

Hvorfor er faktisk ikke regulert ved lov, når og hvordan bør spille høyt barn? Grunnen er at du kan ikke med barnas støy - vil likestille støy - for eksempel. Det er derfor ingen juridiske begrensninger eller retningslinjer for barns støy eller barnehager, for eksempel for maskiner.

Mens deretter saksøke naboene som føler forstyrret? blir saksøkt for en forføyning for det meste av ro og overholdelse av huset regler som en del av leieperioden. For å følge "kontrakts bruk" se noen skadet i vill lek på leiligheten, er omstridt. I tillegg forekommer handlinger for brudd på Immissionsschutzgesetze land (sove) Noise beskyttelsesbestemmelsene i de lokale myndighetene eller mot Code of Administrative forbrytelser (uvøren støy). Avhengig av saken mens leietakere mot leietakere klage (f.eks en kjennelse) eller leietaker mot utleier (på leie reduksjon på grunn av støy), og i sin tur mot støyende leietakere (for eksempel for ikke-kontraktsmessige bruk av leiligheten).

ytterligere informasjon

 • München Barn kommissær Jana Frädrich har samlet informasjon til foreldre (som PDF-filer for nedlasting). kan også fås ved post atferd tips, snakker poeng og matchende rettsavgjørelser på forespørsel. Kontakt: [email protected], Internett: www.muenchen.de/kinderbeauftragte
 • De tyske barnefond har skapt en kid-politiske kartet. I rådgivningssentre i ulike regioner i Tyskland er oppført. I noen tilfeller, Child Protection Agency, samt leietakere og leietakere foreninger hjelper.
 • Adresser til meklere kalt Bundesverband Mekling i Kassel. Kontakt: [email protected], Internett: www.bmev.de.
 • den lokale tingretten eller den juridiske eller tilsynsorgan i kommunen skal gi informasjon om vedkommende voldgiftsdommer.