Sjov og motion er garanteret for børn køretøjer. Men hvilket køretøj kan tage børn fra hvilken alder? Og hvad kan de små "speedbåde" løbehjul, Bobby Car og Co bidrage til motoriske udvikling? Der er at vide om de mest populære børns køretøjer.

Ride-on "Bobby Car": Allerede i den første kørsel Alder

Hvilke børns køretøj i hvilken alder?

Foto: © Irina Schmidt - Fotolia.com

Den klassiske af de glidende biler er "Bobby Car", som nu er blevet bevist i over 40 år. Den første bil til at have "go", når den kravler fase er overstået, og barnet begynder med de første skridt den yngste. Selvfølgelig skal en vis højde nås, for at de små racere kommer med fødderne helt på gulvet. Med et sæde højde på omkring 20 cm (bobby bil), men bør altid arbejde med mest over enårige. Slip kørsel træner grovmotoriske færdigheder hos små børn. For at komme foran, du tager fart med hele overkroppen for bevægelsen af ​​benene. Således store muskelgrupper, især ben og ryg, hævdede. Hertil kommer, at lidt træning koordinering, fordi der ud over at komme rundt om benet opstart også er rettet - i det mindste prøve selv de "uerfarne". Indtil styretøj og kørsel funktion sammen, men børnene har brug for at øve lidt. Den Bobby Car er en robust og ikke-vippe køretøj - det er den bedste entry-level model til de små.

Tidlig alder: 12 til 18 måneder
Tip: Kørsel dit barn og udendørs, og udvikler det til et kørende professionelle, der foretrækker ham til nødvendigvis fast, men ikke den bedste fodtøj. Til slibning Bagefter fødderne holder færrest sko til børn for længe.

Seat scootere Fire hjul giver sikkerhed

En anden første køretøj er kendt som sædet løbehjul. Man kunne beskrive det som en slags kombination af kørende og pumpehjulet. Barnet gør de samme bevægelser som på en Bobby bil, men det sidder højere, så det ligner mere et løbehjul (den rigtige størrelse her er så meget afgørende). I modsætning til løberen har et sæde scooter men stadig fire hjul til at give den yngste nok sikkerhed. Ligesom Bobby Car også dette første køretøj fremmer grovmotoriske færdigheder og koordinering og uddannelse især ben og ryg muskler. Styringen er lidt nemmere, fordi det kan styre retningen direkte over styret og ikke har et rat med et sæde scootere. Sædet scooter er et første, meget lidt krav om balance, da det ikke er vælter, og barnet skal balancere i kurver eller i et hurtigere tempo med din egen krop en mulig deponering.

Tidlig alder: 12 til 18 måneder

Løber: Uddannelse for balancen

At drive et løbehjul, skal børn allerede have visse finmotorisk koordination færdigheder: du er nødt til at gå og stå sikkert og dermed kan holde balancen. Desuden bør koordination af øje-hånd blive yderligere udviklet sig, så de kan styre hjulet godt med styret. Meget vigtigt er også muligt, at et tilsvarende skridt længde er nået til sikkert sidde på rattet og kommer med deres fødder godt på jorden. De mindste hjul (10 inches) tilnærmelsesvis på en skridtlængde på 30 cm. Medbring dit barn med disse betingelser, kan du begynde. Ofte de små begynder ikke at sidde på sadlen, men at skubbe hjulet mellem dine ben. Fordi den største udfordring i at køre cykling er at opretholde balancen. Selvfølgelig er alle muskler her igen stresset og børnene lærer flydende bevægelser. Men frem for alt, balance og koordination (styring, acceleration, bremsning) og reaktionsevne (forhindringer gå rundt, hurtig opbremsning) er særligt opmuntret af løb cykling. Trin for trin til børnene bestemme, hvor længe de lader fødderne på jorden, og hvor ofte de er på gulvet, eller om de kan holde noget tid i luften med en blomstre fødder allerede. Hurtigere end du tror, ​​er de små løbehjul fagfolk og flagre gennem området. Sidstnævnte er i øvrigt sørger også for, at børnene får en fornemmelse af fart.

Tidlig alder: fra omkring 2 år

vigtigt: Sæt dit barn på den første prøve en cykel hjelm på, så det er en selvfølge. For små kører cyklister kan hurtigt og bør altid være beskyttet af en hjelm.

Trehjulet cykel: Lad os komme til benmusklerne

Selvom man kunne tro, at børn kan ride motorcykler og hjul først, er det som regel den anden vej rundt. Fordi for at bevæge sig med den trehjulet cykel, det kræver en vis styrke i benene og en særlig koordinator for de runde bevægelser sparke og den sideløbende routing. Nogle børn lærer tidligt at holde balancen på hjulet, men endnu ikke mulighed for krævende, flydende pedalerne, som er nødvendig i de tre-cykling. Som med pumpehjulet generelle koordinering og muskelstyrke er uddannet og styrket så godt. Men mest af alt Erstfahrzeugen dette køretøj træner benmusklerne. Derfor er det meget lettere for børnene at ledsage deres forældre til løberen, mens du går som en trehjulet cykel, der oplever ved at sparke meget hurtigere træthed i benene.

Tidlig alder: fra omkring 2 år

Tip: Det ville være ideelt, hvis børn får mulighed for at få tre og løbehjul. trække på trehjulet cykel og indtaste dem på hjulet, udvikler de en følelse af balance - begge er sammen de bedste betingelser for den efterfølgende cykling.

Roller: Perfekt forberedende øvelse til cykling

Også en perfekt foreløbig øvelse for senere cykling er den scooter ridning. I lang tid den klassiske scooter var blevet glemt. I mellemtiden ser vi oftere og oftere børn igen, dyserne med scooteren gennem området. Og det er en god ting. Fordi mange eksperter anbefaler: første scooter, så cykel. Scooteren fremmer følelsen af ​​balance, reaktionsevne og kropskontrol og træner evnen ben og fri ben at ændre. I mellemtiden er der mønstre, der ikke kun har to hjul eller dæk, men tre (valgfri to forreste eller to bag). Således selv børn rider scootere, før de fylder uden at blive forstyrret med det samme. Dette lærer balance og lader dem snart på den klassiske version med to hjul forandring. Det er vigtigt, når scooter, at barnet har en vis størrelse og ikke blot knap kan se ud over styret.

Tidlig alder: Mini version med tredobbelt dæk fra ca. 2,5 år klassisk variant fra omkring 3,5 år

Cykel: Her er behov for koordinering

Da de grovmotoriske færdigheder er fuldt moden indtil en alder af fem, nogle eksperter råde dig til at begynde kun på dette tidspunkt med cykling. Men virkeligheden er anderledes. Mange børn får før en alder af fire til sin cykel, fordi de tidligere er lavet på hjul, motorcykel og / eller rullelejer real drivende eksperter. Først når børnene kan holde balancen allerede optimalt, når de har nok benstyrke til pedalerne, er deres koordination veludviklet, og de har en vis højde, kan de første køreprøver finde sted på hjulet: En forældrenes hånd på sadlen eller rack og så det siger gå ved siden af ​​cyklen - og det indtil barnet er rimeligt sikkert. Ved første dette er normalt en vaklende og lede dråber børnene i den store koncentration på balancen tungere end de tidligere køretøjer. Men så er det som regel går hurtigt, og allerede de små til at ride alene. Øv med dine børn først, så at nedbøjningen ikke er for stor bare at stille ture i parker eller lignende trafik steder og lurer ingen fare fra biler og Co .. For at styrke den drivende sikkerhed, teste sammen grusveje eller bygge et kursus fra PET-flasker, som skal derefter kurve omkring dit barn.

Tidlig alder: 3-6 år

Tip: Fra uddannelse hjul eksperter rådgive! Tipping børnene fra den ene til den anden, og hver gang blive absorberet af støtterne, kan de ikke lære at holde balancen. Foretrækker at vente, indtil dit barn har de nødvendige motorik og lad det indtil da blive længere hjul eller scooter ride. 

Advarsel: Mellem cykling og sikker bevægelse i trafikken er milevidt fra hinanden. Selv børnehavebørn er meget godt motoriseret stand til at ride en cykel, de har stadig ingen synlighed på vejen og kan ikke estimere (farlige) situationer. Lad dit barn tidligst fra en alder af seks, stykke for stykke, og kun under overvågning af vejtrafikken. Cykling uden forældrenes opsyn anbefales politiet indtil 4. klasse.

vigtigt: Hjelme er obligatoriske fra det første minut!