Det vi lærer på skolen om fruktbarhet og reproduksjon, vil hjelpe oss først for å unngå graviditet. Kanskje vi derfor ofte ikke er klar over hvor fort denne tiden av fruktbarhet går også tilbake, og hvor mye oddsen slippe til et barn med alderen.

Late morskap

Ufrivillig Fakta

Foto: © fotolia.com/ W. Heiber Fotostudio

Vi hører stadig at kvinner blir mødre senere og senere - en god 29 år primiparas med oss ​​nå i gjennomsnitt - å lese om de mange 40- og selv 50-åringen som (angivelig) var naturligvis et barn. Og enda mer enn kvinner i pensjonsalder som har brukt Reproductive Medicine mirakuløst fortsatt etter overgangsalderen mor. Alt dette er gjort, alt som er mulig. Og til slutt, er vi nå faktisk ganske gamle, mye eldre enn kvinner tidligere - så hvorfor ikke babyer fortsatt komme til å midlife?

Fem fakta om fruktbarhet og aldring

Hva ville være, etter vårt syn logisk og fornuftig - vi må også første gang får jobben på linjen, gjør en sving karriere, avreagere litt og dessuten finne den rette mannen - imponerte vår biologiske fruktbarhet, men svært lite, og hun tar også ingen hensyn til hvor lenge vi ønsker å holde seg ung og unge. I stedet underlagt den viktigste ressurs for vår fruktbarhet, våre egg, veldig naturlig, ubønnhørlige aldring. Så lett som vi kanskje tror vi n ha barn med den avdøde (r), er det derfor på ingen måte for alle kvinner.

Siden det var ...: Egget forsyning krymper

Først av alt, er naturen veldig sjenerøs faktisk: Med slutten av den femte måneden av svangerskapet en kvinnelig foster har en heidundrende seks til syv millioner såkalte eggceller på lager, så egg som modnes senere i eggstokkene, og kan vokse ved befruktning til en baby. Det var det, men også, er enda flere nye celler ikke dannet for resten av en kvinnes liv. Tvert imot: selv med fødselen av cellen levere maksimalt noen få tusen celler vil ha redusert til 1-2 millioner, og av det offisielle i dette landet gjennomsnittsalderen for menopause på 51 til å kjempe bare noen få hundre gjennom.

Alene med menstruasjonssyklusen, dette drastiske krympende prosessen kan ikke forklares: Så tidlig pubertet når den går av i første omgang med den perioden, på de fleste 500.000 eggceller fra den opprinnelige rikdom venstre. Og de månedlige ca 20 kandidater, hvorav det er en regel skaper eggløsning (totalt gjennomsnitt på 400 i livet til en kvinne) heller ikke legge opp til en så høy tap.

Nei, bak disse løgnene kalt en av naturen gitt, programmert celledød, apoptose. De forløper jevnt. Og ganske raskt: Med 30, slik at alder, nå ofte får sitt første barn i kvinnenes spretter rundt om tolv prosent av den tidligere Eizellreserve i eggstokkene, 40 er bare om lag tre prosent er tilgjengelige, mindre enn 50.000. Og 80 prosent av denne prosessen (røyking, men anses akselerasjon faktor) går inn på kontoen til aldring, uansett hvor sunt en kvinne lever, hvor ofte hun menstruerer, hvor lang tid det tar pillen eller hvor mange barn hun får.

Fordi den gjen follikkel (kan måles i blodprøver, og en vurdering av tilførselsmulig) som følge av endringer i hormonkonsentrasjoner ikke så lett bli stimulert til å modne, mindre ovulasjoner finne sted med smelte mengder.

Venter ikke yngre: Kvaliteten på eggene synker

Enda viktigere enn den lille (er) mengde er imidlertid at de "restene", uansett hvor mange eller få, det kan være veldig konkret ennå, nå er eldre og bare stadig mer sannsynlig ikke lenger har den aller beste kvaliteten. Fra fertilitetsbehandling, vet vi at eggceller bryte ned pent med alder som DNA og proteiner falle fra hverandre, kromosomuregelmessigheter skje cellekomponenter mister sin funksjon. I et 40-åringer 60 prosent kan allerede (noen sier 30, andre mer enn 80 prosent) av celler til å være lenger egnet for, ergo mer enn halvparten av alle ovulations et år, egentlig ikke for graviditet, og så stige, blant annet risikoen for abort og sannsynligheten for genet defekter hos barnet.

 

Hvorfor i kvinners fruktbarhet avtar? 

men det er ingenting. Eller? Menopause sniker seg opp nesten umerkelig

40 fruktbarheten synker, siste frist er forbundet med overgangsalderen: Det reddet folk flest har pi ganger tommelen. Begge forutsetningene er for optimistisk: Allerede fra 35 starter en klarere nedstigningen av vår fruktbarhet, fem år tidligere enn antatt av de fleste - og lenge før vi føler det litt. Vi kan føle ungdommelig og se, en refleksjon av våre egg er ikke uunngåelig. Også forstyrrende fruktbarhet sykdommer som endometriose er mer vanlig med tiden.

Og som for overgangsalder: Uansett hvilken alder en kvinne opplever dette (med en gjennomsnittsalder på 51, kan noen bli påvirket selv ved 40, andre bare 60), de første tegnene er egnet er all right, et tiår før signalering, lengre, mer uregelmessig sykluser og manglende perioder som fruktbarhetstidsvinduet lukkes. 41 er gitt som gjennomsnittsalderen for barnet siste, bare litt over halvparten av alle kvinner kan allerede være ufruktbar. 45, har knapt noen en sjanse til et barn. Fra studier av primitive folkeslag, vi vet at det av kvinnene som fant en mann med bare 40, 64 prosent var barnløs, sammenlignet med bare seks prosent av dem som allerede hadde giftet seg i 20-årene.

Som en indikator på om du vil oppleve enda menopause før eller senere, tidspunktet for menarche, så den aller første perioden kan tjene. Den senere kom, senere overgangsalder er sannsynlig å bruke. Gjennomsnittlig menarche er vår mellom tolv og 13 år. 

Forresten, det er ganske forskere som sier ikke få panikk, med 35 er de fleste kvinner faktisk fortsatt alt ok. men de fleste er enig i at det er fra den alderen så fort ned at kvinner som bør være nødvendigvis klar over - ikke bare på tidspunktet for sitt første barn, men spesielt hvis de ønsker å få flere barn. Blindt forlate at hun selv en av de heldige menneskene som alder ikke er reinpfuscht for problematisk i å få barn, bør ingen kvinne være så kjær.

 

Hva er årsakene til spontanabort?

Descent: Sjansene for å bli gravid er halvert mellom 20 og 40

Pakker kan si: Kanskje mer fundamentalt, er sjansene for å bli gravid er mindre enn de fleste kvinner tror. Selv i ekteskapet deres fruktbarhet, sannsynligheten per syklus (to dager før sex ved eggløsning) er til midten av 20 bare på om lag 25 prosent. Derfor kan det lett ta et år før testen indikerer positiv - og med alderen tar det en tendens til å være lengre. Derfor, i tjue-somethings over 80 prosent har sjansen til et barn i løpet av et år, i begynnelsen av trettiårene interiør fortsatt 75 prosent, med midten av 30-årene på de fleste to tredjedeler, med 40 mindre enn 50 prosent, noen enda si mindre enn 40 prosent.

Mirakler er alltid, men ikke alltid: Reproduktiv medisin har sine grenser

Fordi fruktbarheten bare reduseres med alderen, er reproduktiv medisin brukes til å hjelpe mer vanlig i fruktbarhet fra den 35. Som gjør at omtrent alle teknikk enorme framskritt i løpet av kort tid, beviser mulighetene som sosiale frysing. Men igjen, eksperter advarer, kommer til tross for alle fremskritt for raskt fra individuelle suksesser, med teknologi kan lett bli overliste natur og alder, og løse eventuelle problemer. Men legene kan bare prøve fra hva som er tilgjengelig for å gjøre det beste, gjør mirakler ikke oppnå mer. Tilførselen av eggceller kan ikke øke i seg selv, kan alderen celler ikke lenger være konisk. Og som også sett i IVF graviditet sjansene en yngre kvinne (rundt 30 prosent) igjen betydelig bedre enn over 40 (bare om lag fem prosent).

At dette er faktisk ligger på eggene og ikke for eksempel på en sliten livmor, viser sammenligningen mellom vellykket svangerskap etter IVF for eldre kvinner med a) eier så pen gamle egg og b) donoregg av yngre kvinner: Med sistnevnte, eldre kvinner har en tilsvarende høy sjanse for å bære et barn, som, mens satsen blant egne celler som forventet faller godt under den 35. Ova av hennes midten av førtiårene, er sjansene for suksess går mot null. I Tyskland er eggdonasjon ikke tillatt.

Fertilitet: Håp tillit, og spesielt ikke røyk

Selvfølgelig sant at hva statistikken sier sjelden fullt på oss personlig, det er tross alt om gjennomsnitt og sannsynligheter. Selvfølgelig er det så store forskjeller, når, hvor raskt og hvor sterkt reduserer fruktbarheten av hver kvinne - noen kanskje allerede har tidlig 30s Malade egg, andre bare 40s men fremdeles noe har et barn. Fordi, blant andre gener og en faktor som kalles røyking ha noe å si. At røyking har en negativ effekt på fruktbarheten, har blitt bevist: røykere trenger lenger i gjennomsnitt å bli gravid og har en høyere risiko for spontanabort. Om vinteren 2015 også en studie har avdekket en studie ved Roswell Park Cancer Institute i Buffalo med 95.000 emner som selv passiv røyking beeinrächtigt fruktbarhet: kvinner som ble utsatt for tung røyk, var i gjennomsnitt 13 måneder tidligere overgangsalder enn andre, og måtte få fertilitetsproblemer 18 prosent større risiko. Lider hadde levd sammen enten som et barn mer enn ti år med en røyker, levd med en fritt hjem partner mer enn 20 år, eller har jobbet med røyking på rommet kolleger mer enn ti år.

Of course, kvinner derfor håper og tillit, og med litt tålmodighet kan det virke til alderdom helt å få barn til tross for sommel. Mens i medisin allerede den skumle ordet "infertilitet" eller "subfertility" brukes når et par er ikke gravid i de første tolv månedene av en baby ønske. Men av de som det ikke bør settes av og ikke gi opp mellom 40 og 60 prosent i løpet av det andre året kan se frem til en positiv graviditetstest, tross alt.

En garanti for suksess eller en ideell løsning for tiden dilemma hvor mange mellom karriere, Dating, ønske om barn og eldre kvinner som stikker, men det er ikke, dessverre.

Godt å vite: sex to ganger i uken er raskere barn, eldre menn har en tendens til ikke

Et tips til slutt: Sex to ganger i uken i stedet for bare en gang øker sannsynligheten for å bli gravid i løpet av et år, betydelig, uavhengig av alder. En tredje kjærlighet kveld i uken har ikke lenger akselerasjon effekt. 

og: Klasse for kvinner over 35 kan være godt å vite at selv de menns tilsynelatende tidløs fruktbarhet tilsynelatende viser tegn til tretthet. Har tretti-noe inni en partner av samme alder, reiser et svangerskap oftere i det første året, som om mannen er allerede slutten av trettiårene. I det sistnevnte konstellasjonen slik forholdsregel samme plan litt mer tålmodighet og tid.