Hvordan babyer håndtere det? Kan barnet mitt spill egentlig? Og hvis så, hva du skal se Er leker virkelig vært nyttig? Informasjon og mange forslag for å spille med babyer for de første ukene og månedene, er det i denne artikkelen.

Babyspill: Bare ikke for mye handling

Baby-Games Pezziball

Foto: © Colourbox

"Sett de små, men her tilbake"Sier Tina, og bringer et helt fjell Babyspielzeug årsaken. "Hva med rangle? Eller grep ring eller sjekk det ut, dette Teddy likte Anna Lena alltid så glad." Januar, men liker ikke bamse og begynner å gråte. "Jeg tror det er litt mye for ham"Sier hans mor og tar hennes sønn på armen. sitte på mammas fang, Jan roet raskt og hans lekenhet returnerer. Han griper en nøkkel fra bordet. Han er bekymret for en halv time mens mor og hennes venn drikke kaffe i fred.

"Moren har handlet helt riktig. Kjæresten har trolig betydd godt, men barn bør ikke være zudonnern leker og i utgangspunktet uttrykke noe i hånden dem" vurderes diplom utbedrings lærer og pedagog Marijana Gladbach situasjonen. "Du kan selv sette noen ting rundt dem, men de skal bestemme hvilke leker de tar." Når du tenker på spill i det første året, som er en av de regler som du bør huske på. Mange foreldre mener det godt, men synes deres barn ender ofte for mye. Man skal ikke registreres som en entertainer med for mye action, men hans barn. "Vær oppmerksom på hans reaksjon." Dette fungerer best hvis du håndterer stille og sakte med ham. "I et øyeblikk, er det fortsatt morsomt når du skjærer en grimase, i et annet øyeblikk det skremmer." Hvis de snu hodet eller gråte, både små signal klart: liker ikke spillet til meg (lenger).

De grunnleggende regler: Gjør jeg takle barnet mitt?

Ved siden av mamma og pappa

Mesteparten av alle babyer som spiller der de føler seg mest komfortabel - nær mor og far. "Push barnet til barnehagen fra. De små er ute etter nærhet og trygghet for foreldre"Anbefaler Marijana Gladbach.

Når det er absorbert, bør man ikke rive ut av hans spill: "Hvis du må avbryte den, da bare med varsel og på en slik måte at barnet kan se deg - så forfra"Informerer læreren. For eksempel: "Kjære Jan, ser jeg at du bare akkurat undersøker skjermen, kan du gjøre det liker å ta, men jeg må løfte deg."

For mye fremme kreativitet hemmer

Når det kommer til baby spill, bør ikke være å tenke bare på kampanjen. Kreativiteten har en tendens til å være begrenset av for mye opprykk. Av egnede leker læreren har ingenting: "dette høyt pedagogiske leker med Dingel Dingel, Muh og Old MacDonald har en farm-støy er forferdelig. Fördermaterial fremmer bare forventningene til foreldrene, ikke noe annet." Ved å spille på barnet lærer nok, vi trenger ikke å forholde seg til spesielle pedagogiske leker.

I alle fall ikke de små ikke skille mellom lek og læring. I sine første sju årene av livet spille ca 15 000 timer - som er sju til åtte timer i døgnet. I en alder av noen uker, begynner de med deres fremtid "opptatthet" til: i spillet for å få erfaring om innholdet av verden. Etter å ha spilt alt av seg selv fremmer utvikling. "Betydningen av barns lek er selve handlingen"The barnelege Remo H. Largo forklarer i sin bok "Baby år", De undersøker, objektene som de kommer i kontakt i hverdagen: "Ui, gjør pennen stor støy når jeg slo den på bordet - jeg må være lik fortsatt prøver ganger" eller "Aha, faller begeret ned når den slippes. Virkelig? Jeg skal prøve det ut igjen foretrekker."

I tillegg øver de i henhold Largo slik at en medfødt atferd. "Barnet krabber uten foreldrene hadde lurt ham denne modusen for transport. Det utfører denne type bevegelse en leken måte." Ved imitasjon nye ferdigheter er ervervet i spillet. I det første leveåret begynner, for eksempel lyder imitere. Et viktig skritt for å lære å snakke.

For å kunne utvikle, babyer må derfor av barnelege oppfatning har tilstrekkelig tid og mulighet til å "mundeln" (Dvs. å føle objekter med munnen og undersøke) for å manipulere og vise objekter. De "leker" bør selvsagt være farlig, så

 • være stort nok til at spedbarn ikke fullt ut kan ta i munnen,
 • ikke har skarpe kanter og poeng,
 • være uknuselige,
 • være giftig.

På de neste sidene finner du forslag til hvilke spill skatten din kan oppfatte sine omgivelser med alle sine sanser.

Null til tre måneder gammel: Har barnet mitt har leker?

Ekte leken er de første ukene og månedene, ikke et problem. Babyer håndtere fullt for å oppfatte miljøet. Imidlertid kan mødre og fedre være en stor hjelp for barnet sitt. Hvis du gir ham nær, mye snakk til ham, og det kan alltid være med deg, er det best å absorbere sitt miljø i seg selv.

 • Men du kan allerede begynne å synge for ham. Sangen du ønsket å faktisk påføre noen? Selv om du ikke alltid treffer alle tonene, vil skatten din liker å synge uansett, fordi stemmen din kjenne det igjen. Melodien av en (ikke for prangende) Music Box er også å lytte til barnet allerede er interessert.
 • Gjøre sin lutt etter ved å se gurrst, humrer, stille vokset og ler med ham.
 • Et annet spill i de første ukene kan endre ansiktsuttrykk. Forvrenge munnen eller blinke øynene. For dette kan du også lage morsomme lyder. Siden barnet ikke kan se svært langt for å tilby spillet, spesielt når svingete, hvis man er svært nær ansiktet.
 • Karin Mönkemeyer har i sin bok "spill for alle fem sanser" i tillegg til mange spill ideer en meget nyttig tips for "barnets første syn for såre øyne" - mobilen. Vanligvis er det plassert over sengen eller på stellebordet. Derfor, bare de mobiler er nyttige, der du kan se noe nedenfra mens du ligger nede og ikke bare skarpe kanter kan sees. La deg så ikke skjule i valg av den vakre siden, men bare legge seg ned før du kjøper enda mindre.
 • Selv i den alderen kan du først finger spiller late, for eksempel,

  "Dette er tommelen,
  rister plommer,
  lese dem på,
  tar dem hjem
  og den lille stakkar hun spiser i det hele tatt."
  Her, ta en finger om gangen og forsiktig streichst om det.

  Eller "Ten Little Zappelmänner":

  Ti små Zappelmänner fidget frem og tilbake,
  ti små Zappelmännern faller ikke vanskelig.
  Ti små Zappelmänner vri seg ned og,
  ti små Zappelmänner gjøre det igjen og igjen.
  Ti små Zappelmänner fidget rundt,
  ti små Zappelmänner som er ikke dumme.
  Ti små Zappelmänner liker å leke gjemsel,
  ti små Zappelmänner er plutselig borte.
  Ti små Zappelmänner er nå tilbake,
  ti små Zappelmänner rope: Hurra!
  For å gjøre hendene tilsvarende Zappelbewegung.

Hvor viktige gamle barnesanger og rim er allerede i de første 12 måneder for den generelle utvikling, logoped Heide forklarer Mende kort: "De gamle barnerim er uerstattelige praksisfelt for lepper, tunge, tenner og gane." Bare fordi de er sakte, klart og tydelig überartikuliert, barnerim er avgjørende for språkutviklingen. "I dem, kan barnet smake essensen av vokaler og konsonanter og smak. Ikke dens innhold gjør sin verdi, men rytmisk kraft som utvikles i munn, nese, hals og øre plass sunt."

Tre til seks måneder gammel

Hender, føtter, dagligdagse gjenstander

I løpet av denne tiden barnet ønsker å håndtere sine egne hender, spesielt - de kommer sammen og vurdere, er et spill som er morsomt for lang tid de små. En gripende ring eller en rangle er nå meningsfylte leker - men akkurat som de angriper selv etter normale dagligdagse gjenstander som en skje eller en kam i hånden.

Hvis føttene også kommer innenfor rekkevidde synes det er på sitt vakreste når de berører hennes nakne føtter selv kan eller du de stryker eller noen ganger kile. Når fnyse på magen eller i nakken, kan de små ikke slutte å le nesten. Kanskje som du og din ætt fondling så bra at du ønsker å prøve babymassasje? I den tyske foreningen for baby og barn massasje finner du kurs i ditt område.

Krakelerings, rasling, splash

Etter de første tre månedene, ser babyen våken og tar stor interesse sine omgivelser. Det tog alle sine sanser og ser frem til noen forslag. Det bemerkes at det kan selv produsere lyder. Gi ham til papirer med hvilken det kan krakelere (jevne som mulig på grunn av trykkfarge, som kan inneholde tungmetaller), lytte til sammen som vannet strømmer i vann eller som det sprut når en hånd klapper til overflaten. Dette gjøres best i badekaret - tiden i vannet er allerede en fest for sansene: huden føles varm våt, se øynene som det sprut og ører høre den samme støy, klapping pluss deres egen juchzen , Hvem har mye moro med vann spill på hjemme pan ut, finnes på www.babyschwimmen.de tilbud i hver storby.

tips: Organisere men selv en "konsert"Slå sammen med tre skjeer for eksempel potter eller pappesker og puter.

En verden av lys

Roligere er den vanligste synet av levende lys. Ta din lille elskling fanget og nyte flammen og forbløffet øynene til et barn. I tillegg er det også en elektrisk versjon: Lasse scurrying strålen fra en lommelykt på en vegg.

Først gjemmespill

Nå er den rette alderen for den berømte gjøken spillet: For dette holde hendene i ansiktet, spesielt foran øynene dine, så du trekker den bort plutselig og kaller "gjøk", I stedet for dine egne hender, kan du ta en klut og deretter gjøre noen ganger til hans møte med barnet. Den korte spenning til "forsvant" dukke foreldre igjen, de liker å holde ut.

En variant av spillet er følgende sang:
"Våre øyne har forsvunnet (øyne bak hendene). Vi har øyne multi egg, fordi øynene er tilbake (hendene tilbake unna) - trallalalaa." Således kan munn, nese og ører også forsvinne. Til slutt, barnet også skjule seg bak hendene. Da må du reagere naturlig ganske skremt. Disse gjentar barna kan okkupere alltid.

å skjule selv ting selv, barna synes er veldig spennende. For eksempel, en skje, de faller til bakken (og ut av feltet av baby "forsvinner"). Mamma og pappa er gjenstand igjen "trylle frem", Spillet er og ikke kjedelig. Ikke bekymre deg: Det vil ikke mobbe deg med dette spillet. Ved å gjenta lærer det: "Aha, selv om jeg ikke lenger se ham, det virker skjeen fortsatt å gi."

Speil speil på veggen

Ser sammen i speilet mens du kämmst håret eller pusse tennene. Babyen er interessert i å se på din refleksjon. Deretter oppmerksomheten distrahere på din egen refleksjon der du viser det, og spør: "Hvem er babyen?"

Kropps Games, krypende vers

Milde kroppen spill du allerede kan begynne også, for eksempel:

Lokomotivet:
Den voksne holder babyen ved anklene og flytte bena til rytmen av et damplokomotiv anfahrenden - noen ganger raskere, noen ganger tregere. Det gjør bruk av den hvesende lyden av en dampmaskin eller synger: Tuff, Tuff, jernbanen, som ønsker å ta til bestemor? Jeg vet ikke ri alene, jeg Nehm' meg med (navn).

Den krypende snegle:
Du la til melodi av "Fader Jakob" fingeren på den lille kroppen opp og ned og til slutt krype kile magen hans. Teksten: Liten snegle; Litt sneglen krøp opp, kryper opp, kryper ned igjen, kryper ned igjen, kiler deg på magen, kile deg på magen.

Det kan krype selv mus, edderkopper eller andre dyr høye.

Seks til tolv måneder gamle: Hvordan takler jeg min baby nå?

Hurra, jeg kommer frem!

I løpet av disse månedene, er de små blir mer fleksibel. Roter, rull gjennom leiligheten, noen gjennomgang, noen slip til bunnen rundt. Derfor bevegelige objekter er nå interessant. Dyr du kan bruke, samt elektriske kabler, der henger tunge gjenstander delvis. Nå bør du gjøre ditt hjem en potensiell: i stedet for en elektrisk kabel du kan en ufarlig gjenstand, for eksempel et papirhåndkle hengende på en snor - barnet forstår årsak og virkning prinsipp når det innser på et tidspunkt som kan anføres emnet.

I disse månedene, barna elsker det også, boltre seg med foreldrene. For eksempel:

 • Når "Hoppe Reiter"
  For dette ta barnet på fanget og synge "Hoppe Hoppe Reiter, når han faller, roper han, hvis han faller i grøfta, spise ham Ravens, faller han inn i sumpen, så gjør Plop ryttere." Disse boxer shorts og ansikt falt du knærne og "plumps" kan du enkelt slippe barnet, og deretter holde den igjen.
 • I kroppen sleiden
  sitter på gulvet du har din sønn eller din datter på kne eller lår, løfter du bena sakte, noe som gjør at den glir på magen.
 • Når heisen spill
  Løft skatten din opp raskt, og deretter la den ned igjen. Det er spesielt viktig å ta hensyn til reaksjonen. Noen barn er for vilt, de blir redde.

utforske gjenstander

Men ikke bare bevegelse er viktig. Point leke med forskjellige materialer: ting som er laget av stoff, tre og plast. Pakk en liten boks med ulike elementer sammen. Deri kan inkluderes: gylden lokk, tomme plastrørene uten hette, det trekkes over en ledning proppen, fylt med bomull og fast knyttede lommetørkle, treskje, en fast medfølgende Bolt-plastampulle inneholdende noen få tørkede erter (rasle), og mye mer. Nesten alt er egnet for et spill. Hvis du bytte ting i den magiske boksen igjen, den lille avtale for uker alltid nyte den.

Sand, jord, stein

Hvis været samarbeider, så baby spill i sand, jord eller steiner er ideelle. Så lenge sandkassen er ikke full av sigarettsneiper og hunden butikker, kan du også nyte opplevelsen, selv å ha munnen full av sand til barnet.

Mot slutten av det første året de elsker ting å samle det og å sortere eller stable. Byggeklossene eller ring pyramidene er nå egnet. Men telefoner, for å rotere platen, biler som brukes til å Marshal kjøretøy for lasting, baller, sand leker; Fingerdukker og bildebøker.

Den absolutte favoritt"spill" men holder seg i løpet av første leveår: Født til å være - på armen i en bæresele eller klut, svært nær mor eller far - uansett hva det gjelder andre gjør: matlaging, rengjøring, chatting eller shopping. føle bevegelsen, føler puste, høre stemmen og lukte nærheten. Denne multi-sensoriske opplevelsen utveksle mest mot noen leketøy i verden som en.

Ytterligere lenker og litteratur om emnet:

 • Tysk selskap for baby og barn massasje: www.dgbm.de
 • Remo H. Largo: "Baby år"
  (Ny utgave 03.07.2017, 576 sider, Piper Verlag, 25,00 €)