å være redd for å føde er normalt. Nesten hver kvinne, det går som dette. Fordi en fødsel er en stor begivenhet. Vår artikkelen gir forslag til hvilke alternativer som er tilgjengelig for å håndtere frykt.

Frykt for graviditet og fødsel

hviler gravid

Foto: © panthermedia.net/ Robert Kneschke

Når Claudia Sturm * tenker på sin første graviditet, husker hun hovedsakelig til ubehagelige følelser. "Jeg var på den tiden, bortsett fra meg"Rapporterer overs fra Hamburg. "Jeg hadde intens frykt for å miste kontrollen, slik at leger og jordmødre avgjøre om meg. Oppfatningen av å være i stand til å avgjøre ikke over kroppen min, har forårsaket stor frykt i meg." Fordi hennes baby deretter ønsket Po førstefødte, hun fødte ved keisersnitt.

Tension fører til mer frykt

Frykt for fødsel er normalt og alle kvinner de kjenner. Hos kvinner som venter sitt første barn, er det fremfor alt frykten for det ukjente og foran nåde av en helt fremmed situasjon. Og ut av bekymring for helsen til barnet, er det tanken på smerten ved fødsel, noe som skremmer mange kvinner. Fordi uansett hvor naturlig og trygg fødsel i dag vanligvis går: Det er sjelden en virkelig "skånsom" Fødselen. Fødsel er nesten alltid en dramatisk, stor begivenhet, og smerten det er en del av opplevelsen. Dessverre er det at store frykt kan føre til stress, som igjen ikke bare lindre smerten. Men det er mange måter å lære hvordan man skal håndtere frykt.

* Navn endret av redaktørene

Håndteringen av frykt

diskutere frykt med jordmor

Andrea Wehling, jordmor i Köln, forklarer sin strategi for å håndtere frykt: "For det første er det viktig å erkjenne frykt. Da kvinnen bør søke en jordmor som svarer til deres behov og snakke med henne om disse tingene. Dessverre altfor sjeldne prøve jordmødre som har omsorg for kvinner under svangerskapet og følge til sykehuset." Personlig kontakt med en kjent jordmor som har råd til helsesjekk, og tilbyr den sikreste muligheten til å takle angst. "Forklaringen på fødselen prosessen er viktig og angst-reduserende effekt"Forklarer Andrea Wehling. "Fordi mer kjent jeg er med på hva som kommer til å skje der, jo mindre redd det gjør meg. Men fødsels filmer med lyd er ikke den beste måten å gjøre det."

For tillit til egen kropp

En viktig oppgave for jordmødre å oppmuntre kvinner til å finne tillit til seg selv og kroppen sin. I fødsel klassen gravide kvinner, klar til å slappe av og puste riktig lære. Alle som har lært å slappe av og konsentrere seg om å puste, men fortsatt har mye smerte, men bedre kan håndtere det, og føler seg ikke levert på den måten. Dessuten kan avspenningsteknikker som yoga eller autogen trening være svært nyttig.

epidural

Smerte kontroll av PDA

Normalt ingen smertestillende medikamenter under fødsel kommer først til anvendelse. Er smerte, men uutholdelig og fødselen ikke lenger går fremover, er det betryggende å vite at det er noe med det. En kvinne som tenker "Jeg har barnet mitt definitivt få kurs"Bare spent opp. Press for å utføre er malplassert og frykten er mer sannsynlig å intensivere. Epidural anestesi (PDA) kan lette en vanskelig fødsel mye. "I USA og i Frankrike, har PDA nå blitt en standard, med oss, oppfordrer vi kvinner er mer sannsynlig å prøve det så"Sier Andrea Wehling. Mange kvinner som spår at de vil ha en PDA, vinner under fødsel så mye styrke at sprøyten er ikke lenger et problem.

Den keisersnitt

Keisersnitt frykt for smerte?

overlegen noen ganger for å bringe særlig kvinner som har opplevd en traumatisk første fødsel, hennes andre barn med keisersnitt på verden. Denne muligheten er, selvfølgelig, hvis frykten er overveldende. Men jordmødre fraråder den foretrekker å se på slike saker så tidlig som i prenatal denne frykten, deres årsaker og betyr sammen med en jordmor i øyet. En følsom, mors ledsager kan være svært nyttig i bekjempelsen av store frykt.

"Det er bra at det er denne muligheten for levering (keisersnitt), men beslutningen bør, bare fra et medisinsk nødvendighet er tatt"Sier jordmor Andrea Wehling. Kvinner som har opplevd både en vaginal fødsel og keisersnitt fødsel sier ofte at normal fødsel til tross for smertene var mer vakker opplevelse.

Råd og hjelp vil du også finne i mødrene i forumet.