Raskauden aikana monet naiset loistava ja epätavallisen koko pään hiukset iloksi. Vauva jälkeen maailmassa valitettavasti usein päinvastainen. Yhtäkkiä, hiukset näyttävät tylsää ja matta tai jopa pudota möhkäleitä. Kun on hiustenlähtöä? Ja mitä voit tehdä asialle?

Apua! Hiukseni pudota

Naisen hiusharja

Kuva: © iStockphoto.com / dundanim

Että voit saada roikkuvat rinnat imetyksen selvästi, joista Sabine Riemer oli kuullut jotain. Ja myös, että se maksaa hammas raskauden tietyissä olosuhteissa. Ennen baby blues oli varoittanut heitä. Tietenkin, ilman pyyntöä. Jopa vetelä ja episiotomia hän ei ollut koskaan ollut sisällä. Ja onnekas - mikään tästä on tullut todellisuutta. Hiustenlähtö syntymän jälkeen kertonut hänelle, mutta mikään. Siksi Sabine oli täysin sekaisin, kun hänen hyvä kolmen kuukauden kuluttua syntymästä tyttärensä Lilly nousi hiukset lähtivät: "Kun yritin huuhdella altaan pesun jälkeen hiukset, sain todellinen pelko - kaikki jumissa hiukset ja tukossa jopa sifonin! ", hän muistelee. Kun sitten on vielä niiden harjalla jälkeen kampaus täynnä hiuksia, ja sitten vielä pudota löysä hiukset, hän on hälytystilassa. Johtuuko se imetyksen? Ehkä se on puute? Tai ovat hormoneja syyllisiä? Kauhulla, hän toteaa, että hän löytää hiuksensa kaikkialla, hänen tyyny, ruoka lattialle ja niiden kuoret. Hän hinaajat ja kerää ja saaliit itsensä jatkuvasti yltää hiuksensa tarkistaa, ovatko uudelleen, jotka ovat löysät ja ne voidaan vetää ulos. Se menettää paitsi hiuksia vaan myös hermoja. "Minulla oli tunne, että hiukseni yhtäkkiä oli kaikkialla", Sabine sanoo jälkikäteen "mutta yhä harvemmat minne ne kuuluvat - päähäni"

Perusongelmana: estrogeenitaso laskee

Sabine ei ole ainoa nainen, joka moninkertaistaa ulos hiusten synnytyksen jälkeen. Kaikki uudet äidit vaikuttaa ns synnytyksen effluvium (synnytyksen = syntymän jälkeen effluvium = lisääntynyt hiustenlähtö), eräänlainen hajanainen hiustenlähtö. Joten asiantuntijat kutsuvat prosessi kun hiukset tasaisesti jaettu koko pään pois. Siinä yksi, joka on enemmän muissa vähemmän hiuksia. Tämä on normaalia syntymän jälkeen. Miksi? Raskauden aikana enemmän hiuksia (noin 95 prosenttia) piti tavalliseen tapaan (noin 85-90 prosenttia) kasvuvaiheessa estrogeenin vauhtia. Siksi raskaana olevat naiset ovat yleensä myös niin mukavaa, paksut ja kiiltävät hiukset. Synnytyksen jälkeen estrogeenitaso vähenee äkillisesti ja lähettää lisäys hiusten lepovaiheessa lopussa ne eivät kuluttua noin kolme kuukautta. Tämä irtoaminen koetaan eri tavoin jokainen nainen, riippuen hiusten rakennetta ja -fülle. Ei kaikki äidit kärsivät tai miksi hätää.

"Jotkut reagoivat paniikki", sanoo ihotautilääkäri tohtori Uwe Schwichtenberg kokemuksesta. "He ovat enimmäkseen hyvin häiriintynyt ja nähdä itsensä uhattuna heidän persoonallisuutensa." Professori Henning Hamm, ylilääkäri Department of Dermatology, sukupuolitautien ja allergologian yliopistollisessa sairaalassa Würzburgin selittää miksi: "Tuskin mitään, että naiset ovat enemmän huolissaan kuin hiustenlähtöä. Muuttunut naiset pelkäävät, että ne loppuvat kaikki hiukset ja että he saavat kalju. He ajattelevat valtion määrät peruukki "hiusten useimmille naisille paljon enemmän kuin vain" uusiutuva luonnonvara "- ne ovat heijastusta subjektiivinen terveydentila ja toimivat sen mukaisesti vahvasti henkiseen hyvinvointiin. "Huonontumisen kanssa hiukset valtion pelkoja, epävarmuus ja masentunut mieliala liittyvät usein" voi Nils Krüger, tutkimus liittää yliopistossa Hampurin erikoistunut kosmeettisia tieteen vahvistaa ja selittää, miten tämä vaikuttaa elämänlaatuun: "Käytännössä tämä tarkoittaa usein menetys itseluottamusta, pelko paheneminen ja menetys houkuttelevuutta, pelko hylkäämisestä ja pilkan. "

Hiustenlähtö pysähtyy itsestään

Mutta älä hermostu! "Ei ole mahdollista, että nainen, jonka synnytyksen effluvium menettää kaikki hiukset", sanoo tohtori Schwichtenberg. Saat uusimmat kuuden kuukauden kuluttua eli noin yhdeksän kuukauden kuluttua syntymästä, ehto, että hän on täysin normalisoitunut jälleen yksin. Olettaen, että jännitys on laukaista hiustenlähtöä kysymys on, mukaan professori Hamm ole hyvin dokumentoitu. "Tämä on paljon useammin oletettu kuin itse asiassa onkin." Onko olemassa shampoot, hoitoaineet, vitamiinit, vahvistaa hiuksia ja voi vahvistaa juuret, haluamme tietää? "Useimmat ihmiset pitävät tieteellinen tarkastelu ei ollut" hiukset asiantuntija. Ainoa asia, joka auttaa aikana karvanlähtöaikoina, joten hänen kollegansa Schwichtenberg: "Kärsivällisyys! Se, että vain kasvavat paljon hiuksia, se ei valitettavasti heti. "Koska hiukset kasvaa noin 0,2-0,5 millimetriä vuorokaudessa, tekee yhden kohteeseen kaksi senttimetriä kuukaudessa.

 

kestää kauemmin, jos hiustenlähtö

Jos hajanainen hiustenlähtö on erityisen vahva, kestää yli kuusi kuukautta syntymän jälkeen tai vaikuttaa naisten huoli ja epävarma ihotautilääkäri on aina kuultava. He ovat asiantuntijoita, kun se tulee hiukset, ja jotkut jopa tarjota erityistä hiukset kuulemisen saada syy pysyviä hajanainen hiustenlähtö radalla. Koska on olemassa monia. Heti raskaus ja imetys voi aiheuttaa ravinnonpuutoksen proteiinia, vitamiineja ja hivenaineita kuten sinkkiä ja rautaa. Raudanpuute on yksi yleisimmistä syistä, ja on parhaiten nähtävissä alennettuun rautavarastot arvo on aina tutkittava. Myös ruokavalio päästä eroon harmittaa kiloa synnytyksen jälkeen voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Pysäyttäminen pilleri, joka voi vaikutti hormonitasapainoon ja siten hiusten kasvua ennen raskautta, on myös mahdollista. Lisäksi, tarttuva tauti, kilpirauhasen vajaatoiminta ja tulehdus päänahan voi olla vastuussa hajanainen hiustenlähtö. Harvoin jumissa jopa pahanlaatuisten sairauksien jälkeen. Joko niin, sitä nopeammin syy löytyy, sitä nopeammin voit aloittaa hoidon - ja mitä nopeammin hiukset voi versoa uudelleen.

Hiukset hyvin - kaikki hyvin

Pohjimmiltaan meidän hiukset eivät ole mitään muuta kuin eloton sarvi säikeiden suojella päänahan auringolta. Seosta, keratiini, rikki, vettä ja rasvaa. Noin 100000 yksikköä, jokainen meistä päähän. Että jokainen henkilö menettää jopa sata hiuksia päivässä, on jo ehtinyt korkeintaan. Tämä tietenkin koskee vain niitä, joissa on täysin karvainen päätä. Sitten on "siellä" paljon toimintaa, levon ja kasvuvaiheen vaihtoehtoinen, onko vaaleita, brunette, musta tai punainen, sileä, kihara, pitkä tai lyhyt. Jatkuva mennen tullen, joskus myötä-ja vastoinkäymisissä, sanan varsinaisessa merkityksessä: hiukset voi viestiä meitä, jos kaikki on kunnossa meidän sisustus. "Paina hiukset psyykkinen kokemus ja halu, mutta myös sairauksien ja hyvinvoinnin sekä toivottavia ominaisuuksia oman persoonallisuuden stressiä", sanoo Nils Krüger. "Ne ovat tärkeä sanattoman avaimen vetovoima vaikutelman muodostumista ja myös itsensä esittely on erittäin tärkeää." Tutkimus Reinhold Berger tästä asiasta paljasti neljä erilaista viestinnän naisille: yksilö, joka käyttää hiuksensa koristeena ja ilmaisuvälineenä heidän persoonallisuutensa, sympaattinen, mikä säteilevät hiuksillaan tunnetta järjestyksen ja luoda myötätuntoa Nainen joka ymmärtää hiuksensa merkkinä niiden naiseudesta ja seksuaalisuudesta eikä ymmärrä luonnollista, joka olisi vapaa koriste esiintymisiä ja hänen hiuksensa kantajana persoonallisuuteen. Sabine spontaanisti valitsee tyypin kaksi, järjestystä ystäville. Jälkeen ihotautilääkäri hän on tiedotettu "synnytyksen effluvium" ja hän oli niin rauhallinen, kaaos on saattaa ensin päätään, ja sen jälkeen noin neljä kuukautta päälaelleen itse. Hairvorragend.

Lisätietoja: www.haarerkrankungen.de