Hvorfor er ikke noen barn gode studenter og andre? Er de rett og slett begavet eller intelligent? De er nerder som bare lærer hele dagen? Eller vil de bli bedre støttet av foreldre og lærere og oppmuntret? Vi har satt oss selv på søk etter hemmeligheten om gode studenter.

Alle som mener positivt, lærer bedre

Student tavle i bakgrunnen

Foto: © iStockphoto.com/ J-Elgaard

Utdanning er mer enn noen gang er nøkkelen til suksess. Annette Schavan har brakt den til poenget: "utdanningsmuligheter åpne muligheter i livet", sier utdanningsministeren. Faktisk gode studenter har en bedre sjanse: på skolen suksess, gode opplæringsplasser, ønsket grad fra et anerkjent universitet, drømmejobben, penger og prestisje. Men hva er egentlig gode studenter? Vidunderbarn med rett-A gjennomsnittet? Nerd som stappe hele tiden? Og hvordan er et barn i det hele tatt en god student? Gjennom flittig læring? Eller er skolen suksess i genene? Hemmeligheten bak god student ikke bare bekymrede foreldre. også utforske en hær av lærere hva vellykket studenter gjøre annerledes enn mindre vellykket.

Pure pauker er det ikke før. Dette ble oppdaget av forskere ved University of Pennsylvania. I et langsiktig prosjekt, har forskerne vurdert av psykolog Martin Seligmann, en rekke studier på suksessen av læringsprogrammer fra de siste 20 år med data fra mer enn 2000 elever i alderen åtte til 15 år. Deres funn: Viktigere enn stapper av lærestoffet, den indre holdning. Barn som tenker positivt og trygg tilnærming til nye oppgaver, lære bedre enn andre. Fordi de kan vurdere sine styrker og evner bedre. Dette hjelper dem til å reagere fleksibelt på nye utfordringer, for å se problemer realistisk og rolig håndtere stress.

Den indre holdning er viktigere enn ren pauken

Men ikke bare holdning, evne til å konsentrere seg er en viktig faktor for vellykket læring. Oppmerksomhet og konsentrasjon gi viktig kapital for å lykkes i skolen og profesjonelle karriere er (og vil i løpet av et barns normale utvikling, når det er lov å leke i fred og er utsatt for overdreven sensorisk overbelastning, helt av seg selv med trening). Dette funnet bekrefter medisinsk Joshua Breslau ved University of California. Han og hans team har undersøkt i en langtidsstudie data fra observasjoner av pedagogiske stiler og testing av mer enn 700 barn fra barnehage til 17 år. Resultatet: barn som viste tidlig alder oppmerksomhet underskudd, disse var hele skolen karriere ikke la gå - tilsvarende dårlig falt fra deres skoleprestasjoner. Gode ​​studenter mot var det lett å fokusere og organisere sine tanker. Foreldre og lærere, de amerikanske forskerne skal ta tidlige tegn på oppmerksomhet og konsentrasjon svakheter nødvendigvis alvorlig og årsaken komme til bunns: barnet kjedelig i klassen? Hva er situasjonen i hjemmet, er det mange muligheter til å engasjere seg i fred med en ting? Blir lest? Eller er datamaskinen og TV forbruket i forgrunnen? Det er vanskelig for barnet å lengre tid å fokusere på en oppgave? I dette tilfellet, målrettet opplæring og konsentrasjons spill som puslespill hjelp.

Så er hemmeligheten bak god student i positiv tenkning og en god evne til å konsentrere seg? Som begge spiller en viktig rolle. I tillegg gode studenter har også en tydelig kognitiv, sosial og emosjonell intelligens. Men det viktigste er: du er nysgjerrig og har en interesse for eksperimentering, utforsking og læring. "Gode studenter er interessert i mange ting. De lærer ikke fordi de må, men fordi de vil. De trekker fra sitt potensial og bringe den til å utfolde seg. Og hvis de blir glade på hennes spesielle område av interesse som stråler til områder som er mindre populære, for eksempel grammatikk eller matte"Hvilke Adolf Timm forklart. Den tidligere rektor mener at alle barn er naturlig nysgjerrige: "Alle barn ønsker å lære. Og foreldre vil bli overrasket over hva som er i deres avkom. "Oppgaven med foreldrene heller, så Timm," utøve god autoritet "for å motivere sine barn og for å fremme selbstentdeckendes læring.

Du kan være god på skolen uten "å lære i løpet av dagen, sier ni år gamle Erik. Og han har rett: "Gode studenter ofte ikke engang lære mye, men effektivt," high school lærer Ruth Bergner har funnet. "De har en høy forståelse og en take mest aktivt i undervisningen. De foretrekker å arbeide selvstendig og er ofte ganske ryddig, godt organisert og ambisiøs". "Med temaer som interesserer dem, mine sønner liker å bruke, i fritiden. De stiller spørsmål, gjøre sine egne tanker og nyte det, å dele den med andre. Utenatlæring, men de blir lei, "legger Angela Dietrich, mor til to meget gode student.

Selv gode studenter har en gang dårlige karakterer

"De som kun fokusert på skolen, er en nerd, "sier elleve år gamle Lukas. "Gode studenter har andre interesser og lære bare når det er nødvendig." Selv lærer Ruth Bergner attestert gode studenter en svært pragmatisk tilnærming til læring: "De er begeistret for enkelte fag og finne andre ufruktbar. I sin glans fag er de i toppform i ungeliebteren de gjør læringen stint etter en stram kost-nytte beregning. I prinsippet, men de liker å gå på skolen. Og i motsetning til umotivert og helt uinteresserte elever betyr det noe for dem om de lærer Bismarcks sosiallovgivningen eller telefonboken. Derfor, de forblir på ballen hvis ikke det samme settet av suksess. "

I våre skolesystemet notater er etter alle de viktigste parametrene for å måle læring suksess. "Derfor kan man bare snakke om suksess på skolen når en elev er i stand til å demonstrere sin kunnskap og evne også. Og han må være i stand til å vite at han har kjøpt i en viss sammenheng skal overføres til en annen kontekst, "forklarer professor Nele McElvany, direktør for Institutt for skoleutvikling Forskning ved det tekniske universitetet i Dortmund. "Med intelligens og kunnskap alene er ikke nok. Også motivasjon og holdning spiller en viktig rolle. Test angst og apati om kan hindre læring, mens motivasjon og en positiv holdning til sine egne ferdigheter er bidrar til læring. Alle disse faktorene spiller en viktig rolle i læring. "

At læring suksess måles i karakterer, men betyr ikke at bare barn som skriver gode karakterer, gode studenter. "Selv gode studenter skriver ganger dårlige karakterer, men det betyr ikke at de er så ille", sier ni år Dina. Hennes mor Ingunn legger til: "Bad merker tilhører lære det. De egge ambisjoner om å gjøre det bedre neste gang. " Forresten, bare begavede barn ofte har dårlige karakterer. Ditt talent kan ikke bli gjenkjent og vil ikke være nødvendig i henhold til deres evner og fremmet. Resultatet: du blir lei, slå i klasserommet og deres skoleprestasjoner avta.

Som foreldrene bestemme skolesuksess

Før foreldrene nå holde sine barn for begavet når bringe dette heller dårlig karakterer hjemme, bør de spørre seg selv hvordan de kan støtte deres avkom. Spesielt i Tyskland, skolen lykkes med barn avhenger i stor grad av sosial bakgrunn og omstendighetene fra foreldrehjemmet. "Mange studier har vist at akademisk suksess av et barn i Tyskland mislykkes mindre, jo lavere er den sosioøkonomiske status og faglig eller skole utdannelse for sine foreldre. På den annen side går positive verdier på utdanning med høyere akademisk suksess for barn i følge," som et pedagogisk forsker Nele McElvany. Josef Kraus, president i lærer Association, setter den konsist: 'Hvis det ikke fungerer hjemme, virker det ikke bra på skolen.'

Ifølge PISA-undersøkelsen av 2.009 foreldre har en større innvirkning på skolen lykkes med sine barn som lærer og undervisning sammen. Derfor ser ex-rektor Adolf Timm spesielt foreldre har en plikt. Sammen med de unge forskeren Klaus Hurrelmann, professor i offentlig helse og utdanning på Hertie School of Governance i Berlin, og direktør for Shell Youth Study, har han utviklet en trening at foreldre bør gjøre lærings busser av sine barn. Han er overbevist om: "Skolen og spesielt foreldrene vekke gleden over å lære, hvis de ikke fylle fat, men tenne flammer, som den greske filosofen Heraklit uttrykte det. Et barn trenger foreldre som ser seg selv som elever, forstår familien som et sted for læring og gi signal til barnet at de stoler på ham noe, men forventer noe fra ham. Dermed er positiv egenvurdering 'av barnet styrket - og dette er en viktig forutsetning for å lykkes på skolen ".

Foreldre er rollemodeller

Barn trenger trygghet og stabilitet. Så foreldre gir sine barn selvtillit og en positiv holdning: Vis ham kjærlighet og takknemlighet hver dag. Ta det på alvor. Er du interessert i hans ønsker, drømmer og bekymringer. Vis ham at du tror på det, og at det er en verdifull person, uavhengig av hans prestasjoner. En rekke forslag for å fremme nysgjerrighet: bøker, lese høyt, felles aktiviteter og utforske. Så foreldre gir utdanning som et ønskelig mål. Barn er basert på foreldrenes rollemodell: Når er fosterbarn far og mor ulike interesser, engasjert og vise utholdenhet når ting blir vanskelig, vise barna på rett vei. Barn bør se sine foreldre som elever som håndterer åpen og optimistisk med utfordringer.

(Selv) fremme motivasjon: Støtt interesser barnet og selbstentdeckendes læring. Oppmuntre den til å prøve nye ting, for å gjøre bedre eller annerledes - og i sitt eget tempo. Barn trenger støtte i læring, men også frihet til å prøve ut selv. Derfor er det viktig at de lærer å arbeide selvstendig. Det er tilstrekkelig at foreldrene gir støtte; pålegge de ikke trenger dem. Intervensjon er bare nødvendig hvis konsentrasjonsproblemer eller skoleproblemer. Er du interessert i skole og læring atferden til barnet ditt. Finn ut når og hvordan de lærer best. Du kan hjelpe den til å oppdage effektive teknikker som fremmer konsentrasjon og legge til rette for læring. Ikke ta skolen og karakterer for viktig. Unngå å øve stort trykk på barnet ditt.

videre lesning

 • Adolf Timm: Lovene for skolesuksess: Treningen bok for foreldre.
  Kallmeyer Verlag, 19,95 €
 • Prof. Dr. Klaus Hurrelmann, Adolf Timm: barn, utdanning, fremtid.
  Klett-Cotta, 19,95 €
 • Christoph Eichhorn: I dårlige karakterer gode foreldre hjelpe.
  Klett-Cotta, 14,95 EUR
 • Antoine de LaGaranderie og Daniel Arquie: Lære er tilgjengelig
  Ariston, 14,90 EUR

nett~~POS=TRUNC

 • Nettsted for foreldre Opplæring av Adolf Timm og professor dr Klaus Hurrelmann
 • Nettsted av de tyske barn og unge Foundation med informasjon om programmer og publikasjoner om læring suksess
 • Eksemplarisk støtte program i Sachsen-Anhalt