Under graviditet, mange kvinder af en strålende og usædvanlig fuld hår glæde. Barnet derefter i verden, desværre sker ofte det modsatte. Pludselig håret ser kedeligt og mat eller endda falde ud i klumper. Som kommer til hårtab? Og hvad kan du gøre ved det?

Hjælp! Mit hår falder ud

Kvindens hår børste

Foto: © iStockphoto.com / dundanim

At du kan få hængende bryster fra amning, klart, hvoraf Sabine Riemer havde hørt noget. Og også, at det koster en tand graviditet under visse omstændigheder. Før Baby Blues havde advaret dem. Selvfølgelig uden at blive spurgt. Selv på slasket og episiotomi havde hun aldrig været inde. Og heldig - intet af dette er blevet en realitet. Hårtab efter fødslen fortalte hende, men ingen. Derfor Sabine var helt forvirret, når hendes gode tre måneder efter fødslen af ​​datteren Lilly øgede hår gik ud: "Da jeg forsøgte at skylle karbad efter vask dit hår, jeg fik en reel forskrækkelse - alle hænger mit hår og tilstoppede selv vandlåsen! "husker hun. Når så stadig deres børste efter kæmning fuld af hår, og derefter stadig falde ud løst hår, hun er i alarmberedskab. Er det på grund af amning? Måske er det en mangel? Eller er de hormoner skylden? Med rædsel, konstaterer hun, at hun finder hendes hår overalt, på hendes hovedpude, maden på gulvet og deres skaller. Hun slæbebåde og indsamler og fanger sig selv som hele tiden når ind i hendes hår til at kontrollere, om igen, som er løs og kan trækkes ud. Det taber ikke kun hår, men også dine nerver. "Jeg havde på fornemmelsen, at mit hår pludselig var overalt," Sabine siger i bakspejlet, "men færre og færre, hvor de hører - på mit hoved"

Roden af ​​problemet: østrogen niveau dråber

Sabine er ikke den eneste kvinde, der ganger ud hovedbund hår efter fødslen. Alle nye mødre er påvirket af den såkaldte postpartum effluvium (postpartum = efter fødslen effluvium = øget hårtab), en form for diffus hårtab. Så eksperter kalder processen, når håret jævnt fordelt over hele hovedet ud. I den ene, der er mere i den anden mindre hår. Dette er normalt efter fødslen. Hvorfor? Under graviditet mere hår (ca. 95 procent) afholdt som sædvanligt (omkring 85-90 procent) i vækstfasen af ​​østrogen løft. Det er derfor, gravide kvinder er som regel også så rart, tyk og skinnende hår. Efter fødslen, østrogen niveauet falder brat og sender øget hår i hvilefase, i slutningen de mislykkes efter omkring tre måneder. Denne udgydelse opfattes forskelligt af enhver kvinde, afhængig af hårets struktur og -fülle. Ikke alle mødre lider eller hvorfor bekymring.

"Nogle reagerer med panik," siger hudlæge Dr. Uwe Schwichtenberg af erfaring. "De er for det meste meget forstyrret og se sig selv truet i deres personlighed." Professor Dr. Henning Hamm, overlæge på Dermatologisk Afdeling, Venerologisk og Allergologi på University Hospital Würzburg, forklarer hvorfor: "Der er næppe noget, at kvinder er mere bekymrede end hårtab. De berørte kvinder er bange for, at de løber tør alt hår, og at de får skaldet. De tror de statslige udgør en paryk "For hår for de fleste kvinder langt mere end blot en" naturlig fornyelig ressource "- de er en afspejling af deres subjektive sundhedstilstand og handle i overensstemmelse hermed tungt på det mentale velvære. "Med forværringen af ​​hår statslige frygt, usikkerhed og depressive stemninger er ofte forbundet" kan Nils Krüger, en videnskabelig medarbejder ved universitetet i Hamburg, med speciale i kosmetisk videnskab at bekræfte og forklare, hvordan dette påvirker livskvaliteten: "I praksis betyder det ofte tab af selvtillid, frygt for forværring og tab af attraktivitet, frygt for afvisning og latterliggørelse. "

Hårtab stopper af sig selv

Men du behøver ikke gå i panik! "Det er ikke muligt for en kvinde ved en postpartum effluvium miste alt hår," siger Dr. Schwichtenberg. For senest efter seks måneder eller omkring ni måneder efter fødslen, idet tilstanden af ​​fuldstændig normaliseret alene igen. Antagelsen om, at stress er en udløsende faktor for hårtab i spørgsmål er, ifølge professor Hamm ikke veldokumenteret. "Dette er langt mere ofte antages, end det faktisk er tilfældet." Om der er shampoo, balsam, vitaminer, styrker håret og kan styrke rødderne, vi ønsker at vide? "De fleste mennesker anser en videnskabelig gennemgang var ikke" hår specialist. Det eneste, der hjælper i løbet af kaste sæson, så hans kollega Schwichtenberg: "Tålmodighed! Det faktum, at bare vokse en masse hår, det desværre ikke med det samme. "Fordi hår vokser ca. 0,2 til 0,5 millimeter om dagen, gør en til to centimeter om måneden.

 

holder længere, hvis hårtab

Hvis den diffuse hårtab er særlig stærk, varer mere end seks måneder efter fødslen eller påvirket kvinder bekymre og er usikker på en hudlæge bør altid høres. De er eksperter, når det kommer til hår, og nogle tilbyder endda en særlig hår høring for at få årsagen til den vedvarende diffus hårtab på sporet. Fordi der er mange. Lige efter graviditet og amning kan forårsage ernæringsmæssige mangel af protein, vitaminer og sporstoffer såsom zink og jern. Jernmangel er en af ​​de mest almindelige årsager og ses bedst ved en reduceret jerndepoter værdi skal altid undersøges. Også en diæt for at slippe af med irriterende pounds efter fødslen kan forårsage hårtab. Standsning af pille, som kan havde en indvirkning på hormonbalancen og dermed på hårvækst før graviditeten, er også omfattet. Desuden kan en smitsom sygdom, thyroid dysfunktion og betændelse i hovedbunden være ansvarlig for en diffus hårtab. Sjældent stak selv maligne sygdomme ud over. Uanset hvad, jo hurtigere årsagen er fundet, jo før du kan starte med behandlingen - og jo før håret kan spire igen.

Hår godt - alle gode

Dybest set vores hår er intet mere end livløse horn tråde, der skal beskytte vores hovedbund fra solen. En blanding af keratin, svovl, vand og fedt. Cirka 100.000 enheder, hver af os på hovedet. At hver person mister op til hundrede hår om dagen, har allerede fået omkring på de fleste. Dette gælder selvfølgelig kun for dem med fuldt behårede hoveder. Så er der "deroppe" en masse aktivitet, hvile og vækstfaser alternativ, hvad enten blondine, brunette, sort eller rød, glat, krøllet, lang eller kort. En konstant kommer og går, nogle gange gennem tykt og tyndt, i den sandeste betydning: hår kan signalere os, hvis alt er fint i vores indre. "Tryk hår psykiske erfaring og lyst, men også sygdom og velvære og til ønskelige karakteristika ens personlighed på stress," siger Nils Krüger. "De er en vigtig ikke-verbal nøgle tiltrækning af indtryk dannelse og også for selvstændige præsentation er meget vigtigt." En undersøgelse af Reinhold Berger om dette spørgsmål afslørede fire forskellige typer af kommunikation for kvinder: den person, der bruger hendes hår som dekoration og middel til udtryk for deres personlighed, den sympatiske, hvilket ville udstråle med håret en følelse af orden og generere sympati Kvindelige der forstår hendes hår som et tegn på deres kvindelighed og seksualitet og ikke forstår den naturlige, som ville være fri af dekorative optrædener og hendes hår som en bærer af personlighedstræk. Sabine spontant vælger typen to, rækkefølgen af ​​elskere. Efter en hudlæge har hun orienteret om "postpartum effluvium", og hun var så rolig, det kaos, der er placeret først i hendes hoved, og efter cirka fire måneder på hovedet af sig selv. Hairvorragend.

For mere information: www.haarerkrankungen.de