Under graviditet, mange kvinner en strålende og uvanlig full leder av hår glede. Babyen deretter i verden, dessverre, skjer ofte det motsatte. Plutselig håret vises kjedelig og matt eller falle ut i klumper. Som kommer til hårtap? Og hva kan du gjøre med det?

Hjelp! Håret mitt faller ut

Kvinnes hår børste

Foto: © iStockphoto.com / dundanim

At du kan få hengende bryster fra amming, tydelig, hvorav Sabine Riemer hadde hørt noe. Og også at det koster en tann graviditet under visse omstendigheter. Før Baby Blues hadde advart dem. Selvfølgelig uten å bli spurt. Selv på pløsete og episiotomi hun aldri hadde vært inne. Og heldig - ingenting av dette har blitt en realitet. Håravfall etter fødselen fortalte henne, men ingen. Derfor Sabine var helt forvirret når hennes gode tre måneder etter fødselen av datteren Lilly økt hår gikk ut: "Da jeg prøvde å skylle karet etter vask håret ditt, jeg fikk en skikkelig skrekk - alt henger håret mitt og tett selv vannlåsen! "hun minnes. Når så er fortsatt deres pensel etter gre full av hår, og deretter fortsatt falle ut løse hår, hun er på vakt. Er det på grunn av ammingen? Kanskje det er en mangel? Eller er de hormonene skylden? Med skrekk, bemerker hun at hun finner hennes hår overalt, på hennes pute, mat på gulvet og skjell. Hun slepebåter og samler og fanger selv når som stadig i håret hennes for å sjekke om igjen som er løse og kan trekkes ut. Den mister ikke bare hår, men også nervene. "Jeg hadde følelsen av at håret mitt plutselig var overalt," Sabine sier i ettertid, "men færre og færre der de hører hjemme - på hodet mitt"

Roten av problemet: østrogen nivå dråper

Sabine er ikke den eneste kvinnen som multipliserer ut hodehår etter fødselen. Alle nye mødre er påvirket av den såkalte postpartum effluvium (postpartum = etter fødselen effluvium = økt hårtap), en form for diffus hårtap. Så eksperter kaller prosessen når håret jevnt fordelt over hele hodet ut. I en som er mer i den andre mindre hår. Dette er normalt etter fødselen. Hvorfor? Under graviditet mer hår (ca 95 prosent) holdt som vanlig (ca. 85-90 prosent) i vekstfasen av østrogen boost. Det er derfor gravide kvinner er vanligvis også så fint, tykt og skinnende hår. Etter fødselen, østrogennivået reduseres brått og sender økt hår i hvilefase, på slutten de mislykkes etter ca tre måneder. Dette Shedding oppfattes ulikt av hver kvinne, avhengig av hårets struktur og -fülle. Ikke alle mødre lider eller hvorfor bekymring.

"Noen reagerer med panikk," sier hudlege Dr. Uwe Schwichtenberg fra erfaring. "De er stort sett svært forstyrret og se seg truet i sin personlighet." Professor Dr. Henning Hamm, overlege ved Hudavdelingen, Venereology og allergologi ved Universitetssykehuset Würzburg, forklarer hvorfor: "Det er neppe noe at kvinner er mer opptatt av enn håravfall. De berørte kvinner er redd for at de kjører ut alt håret, og at de får skallet. De tror staten utgjør en parykk "For håret for de fleste kvinner langt mer enn bare en" naturlig fornybar ressurs "- de er en refleksjon av deres subjektive helsetilstand og handle deretter tungt på den mentale velvære. "Med forverring av håret statlige frykt, usikkerhet og depressive stemninger er ofte forbundet" kan Nils Krüger, et forskningsprosjekt førsteamanuensis ved Universitetet i Hamburg, som spesialiserer seg på kosmetisk vitenskap for å bekrefte og å forklare hvordan dette påvirker livskvalitet: "I praksis betyr dette ofte tap av selvtillit, frykt for forverring og tap av attraktivitet, frykt for avvisning og latterliggjøring. "

Håravfall stopper av seg selv

Men ikke få panikk! "Det er ikke mulig for en kvinne av en postpartum effluvium miste alt håret," sier Dr. Schwichtenberg. For senest etter seks måneder, eller om ni måneder etter fødselen, etter å ha tilstanden helt normalisert alene igjen. Antagelsen om at stress er en utløser for hår tap i spørsmålet er, ifølge professor Hamm ikke godt dokumentert. "Dette er mye mer ofte antatt enn det som faktisk er tilfelle." Om det er shampo, balsam, vitaminer, styrke håret og kan styrke røttene, ønsker vi å vite? "De fleste anser en vitenskapelig gjennomgang var ikke" håret spesialist. Det eneste som hjelper i løpet av Shedding sesongen, så kollegaen Schwichtenberg: "Tålmodighet! Det faktum at bare vokse mye hår, det dessverre ikke med en gang. "Fordi håret vokser ca 0,2 til 0,5 millimeter i dag, gjør en til to centimeter i måneden.

 

varer lenger hvis hårtap

Hvis den diffuse håravfall er spesielt sterk, varer mer enn seks måneder etter fødselen eller berørte kvinner bekymrer seg og er usikker på en hudlege bør alltid konsulteres. De er eksperter når det kommer til hår, og noen enda tilby en spesiell hår konsultasjon for å få årsaken til vedvarende diffuse håravfall på banen. Fordi det er mange. Like etter graviditet og amming kan føre til ernæringssvikt av protein, vitaminer og sporelementer slik som sink og jern. Jernmangel er en av de vanligste årsakene og er best sett til redusert jernlagre verdien bør alltid undersøkes. Også en diett for å bli kvitt irriterende pounds etter fødsel kan føre til hårtap. Stoppe pille, som kan hadde en innvirkning på den hormonbalansen og dermed på hårveksten før graviditet, er også påtenkt. Videre kan en infeksjonssykdom, tyroid dysfunksjon og betennelse i hodebunnen være ansvarlig for en diffus hårtap. Sjelden stakk selv ondartede sykdommer utover. Uansett, jo raskere årsaken er funnet, jo raskere kan du begynne med terapi - og jo raskere håret kan spire igjen.

Hair godt - alt godt

I utgangspunktet vårt hår er noe mer enn livløs horn tråder som er å beskytte våre skalp fra solen. En blanding av keratin, svovel, vann og fett. Omtrent 100 000 enheter, hver enkelt av oss på hodet. At hver person mister opptil hundre hår om dagen, har allerede fått rundt på de fleste. Dette gjelder selvsagt bare for de med fullt hårete hoder. Så er det "der oppe" mye aktivitet, hvile og vekstfaser alternativ, enten blonde, brunette, svart eller rød, glatt, krøllete, langt eller kort. En konstant kommer og går, noen ganger gjennom tykt og tynt, i den sanneste forstand: hår kan signalisere oss hvis alt er i orden i vårt indre. "Press hår psykisk erfaring og ønske, men også sykdom og helse og til ønskelige egenskaper av ens personlighet til stress," sier Nils Krüger. "De er en viktig ikke-verbal viktig attraksjon inntrykk dannelse og også for selvpresentasjon er svært viktig." En studie av Reinhold Berger i denne saken avdekket fire forskjellige typer kommunikasjon for kvinner: den enkelte som bruker håret som dekorasjon og uttrykks av deres personlighet, den sympatiske, som ville utstråle med håret en følelse av orden og skape sympati Kvinne som forstår håret som et tegn på sin femininitet og seksualitet og ikke forstår det naturlige, noe som ville være fri for dekorative utseende og håret som en bærer av personlighetstrekk. Sabine spontant opts for type to, rekkefølgen av elskere. Etter en hudlege har hun informert om "postpartum effluvium", og hun var så rolig, kaoset har plassert først i hodet, og etter ca fire måneder på hodet av seg selv. Hairvorragend.

For mer informasjon: www.haarerkrankungen.de