I begynnelsen babyer er bare der og kan ikke engang løfte hodet. Men i det første året av livet babyer lærer å slå til grip, hold hodet til å sitte og til slutt selv stå og gå. Vi avslører hvordan barnets første år, motor utvikling fortsetter.

Crawling teaser

Foto: Fotolia / Ramona Heim

Hvert barn utvikler sine særegenheter i motorisk utvikling og utvikler i henhold til sitt eget tempo. Derfor vår lille oversikt over motorisk utvikling av babyer inneholder omtrentlig tidspunkt for det første året.

Jeg kontrollere mitt hode

i første måneden lærer å styre hodet en liten baby. Er det på magen, kan det heve hodet mot slutten av den første måneden litt. ofte, men dette ser veldig stressende og skjelven. Armer og ben er trukket for det meste, og hendene lage en knyttneve vanligvis. 

Jeg thrash om med bena

i andre måned barnet vanligvis voldsomt sparker bena og rad med dårlige starter. Det begynner å nyte bevegelsesfrihet, hvis det kan, for eksempel, på stellebordet frispark. Hvis barnet på ryggen, er hodet vanligvis fortsatt slått til side.

Jeg spiller med hendene

i tredje og fjerde måned gir barnet gradvis bevegelser av hendene og fingrene mer oppmerksomhet. Det fører hendene ofte spiller med fingrene. Det kan gripe gjenstander og hold som er gitt i hans hånd. I liggende stilling, kan det ta av hodet og skulderen av basen og allerede har denne stilling for en stund. Også i liggende stilling, kan det heve hodet nå. Noen babyer er å heve i liggende stilling på hode, bryst og armer og strekke bena rykk.

De som er interessert kan her om forskningsprosjektet av IFP "milepæler" informasjon og registrere deg for å rapportere utviklingstrinn av hennes barn.

Jeg snur meg (selv ufrivillig)

med fem måneder løfter barnets hode og skuldre når du trekker det fra liggende stilling på hendene i setet. Utsatt det er avhengig stadig på sine hender. Noen selv klarer å bære bare på den ene armen og grep med den andre hånden for objekter. Noen ganger ruller det ut denne posisjonen på siden, men dette har aldri skjedd heller ukontrollert. Retten snu lære det senere.

Jeg kan sitte

i sjette måned kan sitte ofte og helt ufeilbarlig nå for leker babyen. Hvis det har noe i hånden en gang, ikke klarer å gjøre los ikke liker.

Jeg lærer å skyte meg

I en alder av syv måneder baby ruller ut av mageleie i liggende stilling og fra liggende til side liggende. Fra denne posisjonen han lykkes så noen ganger må rulle i sideleie. Gjerne barnet griper føttene hans og spiller med dem. Nå endrer det allerede et objekt fra den ene hånden til den andre, eller ta den med begge hender og holder den.

Forresten: Vår "babyen Nyhetsbrev" Vi guider deg gjennom den spennende første leveår med all viktig informasjon om barnets utvikling. Her kan du Urbia baby nyhetsbrev gratis.

Jeg ønsker å stå frem

i åttende måned babyen snur allerede sikret rundt sin egen akse, og hvis det er på magen, det allerede prøvd litt for fremover. det gir ham liggende fingrene, det åpner og trekker sin egen makt til å sitte høyt.

Jeg kan sitte fritt

med ni måneder barnet kanskje allerede har litt tid til å sitte fritt (opptil flere minutter). Nå noen babyer det også klarer å trekke seg opp og, for eksempel, på en stol eller en sofa i staten for å holde på. 

Jeg kan gjennomgå

med ti måneder Babyer gjør det for å flytte på noen måte fremover (eller bakover). Noen krype frem bare med hjelp av armene, andre bruker spesielt føtter og ben, mange slip gjennom bevegelser av armer og ben rundt. barn kan nå sitte opp fra liggende stilling, er grepet mer nøyaktig. Barnet kan allerede små objekter med tommelen og pekefingeren grep (tang griper inn). Hvis det har en gjenstand i hver hånd, kan den foreslå dette nå i dag. Det gjør ting ikke bare falle, men kaster det bort med fart.

Jeg kan gjennomgå

I en alder av elleve måneder kan gjennomgå pjokk. Stående, etterfølger ham selv mens du holder på å løfte en fot uten å falle over. Tar det på begge hender, setter den ene foten før den andre. Ved å gripe små gjenstander den bruker nå den tanghåndtaket (hvor pekefingeren er krummet).

Jeg kan kjøre (på den ene siden, eller noen ganger alene)

med tolv måneder vellykkede av barnet alltid til å gå på en hånd bedre. Noen barn lærer allerede nå å gå alene. Men noen barn i denne alderen skli også sitter rundt i leiligheten og bruker denne formen for transport for en stund ganske fornøyd.

Kilde: Dr. Heinz Krombholz, State Institute of Early Childhood forskning (IFP), revidert utgave av en artikkel fra: (red.) Tysk Family Association: Handbook foreldre utdanning. Volume 1. Opladen: Leske + Budrich 1999, s 533-557 

Ytterligere lenker og informasjon:

  • Barn Gymnastikk Foundation Baden-Württemberg: TV Guide "Babyer på farten"