I begyndelsen babyer er bare der og kan ikke engang løfte hovedet. Men i det første leveår babyer lærer at henvende sig til grab, holde hovedet til at sidde og i sidste ende selv stå og gå. Vi afslører, hvordan barnets første år, motorens udvikling skrider frem.

Gennemgang teaser

Foto: © Fotolia / Ramona Heim

Hvert barn udvikler sine særheder i motoriske udvikling og udvikler sig i overensstemmelse med sit eget tempo. Derfor er vores lille overblik over motorens udvikling af babyer indeholder omtrentlige tid for det første år.

Jeg styrer mit hoved

i første måned lærer at styre sit hoved en lille baby. Er det på maven, kan det løfte hovedet hen imod slutningen af ​​den første måned lidt. ofte, men det ser meget stressende og usikker. Arme og ben er tegnet for det meste, og hans hænder gøre en knytnæve normalt. 

Jeg thrash omkring med sine ben

i anden måned barnet normalt voldsomt sparke hans ben og række med de fattige starter. Det begynder at nyde den frie bevægelighed, hvis det kan, for eksempel på den puslebord frispark. Hvis barnet på ryggen, er hovedet som regel stadig drejet til siden.

Jeg spiller med mine hænder

i tredje og fjerde måned giver barnet gradvist bevægelser hans hænder og fingre mere opmærksomhed. Det fører hendes hænder ofte leger med sine fingre. Det kan fatte objekter og hold, der er givet i hans hånd. I bugleje, kan det tage fra hovedet og skulderen af ​​basen og allerede holde denne position i et stykke tid. Også i liggende stilling, kan det hæve dit hoved nu. Nogle babyer er at hæve i bugleje hovedet, bryst og arme og strække hendes ben ryk.

Interesserede kan her om forskningsprojektet af IFP "milepæle" information og tilmelde dig til at rapportere de trin udvikling af sit barn.

Jeg vender mig (selv ufrivilligt)

med fem måneder løfter barnets hoved og skuldre, når du trækker det fra liggende stilling på hænderne ind i sædet. Liggende det bygger i stigende grad på sine hænder. Nogle endda formår at bære kun på den ene arm og greb med den anden hånd for objekter. Nogle gange er det ruller ud denne position på siden, men dette aldrig sket temmelig ukontrolleret. Den rigtige dreje lære det senere.

Jeg kan sidde

i sjette måned kan sidde hyppigt og ganske usvigelig rækker ud efter legetøj baby. Hvis det har noget i hånden en gang, det undlader at gøre los ikke kan lide.

Jeg lærer at skyde mig

I en alder af syv måneder baby ruller ud af bugleje i liggende stilling og fra liggende til side liggende. Fra denne position han lykkes så nogle gange nødt til at rulle i sideleje. Gerne barnet griber hans fødder og leger med dem. Nu det ændrer allerede en genstand fra den ene hånd til den anden, eller tage den med begge hænder og holder den.

Af den måde: Vores "Baby Nyhedsbrev" Vi guider dig igennem det spændende første leveår med alle de vigtige oplysninger om dit barns udvikling. Her kan du Urbia Baby nyhedsbrev gratis.

Jeg ønsker at komme frem

i ottende måned barnet vender allerede sikret omkring sin egen akse, og hvis det er på maven, det allerede prøvet lidt for fremad. det giver ham liggende fingre, det får adgang til og trækker sin egen magt til at sidde højt.

Jeg kan sidde frit

med ni måneder barnet måske allerede har lidt tid til at sidde frit (op til flere minutter). Nu nogle børn er det også formår at trække sig selv op og for eksempel på en stol eller en sofa i staten til at holde på. 

Jeg kan kravle

med ti måneder Babyer gør det for at bevæge sig i en hvilken som helst vej frem (eller tilbage). Nogle kravle fremad kun med hjælp af armene, andre bruger især fødder og ben, hvoraf mange slip gennem bevægelser af arme og ben rundt. børn kan nu sidde op fra bugleje, grebet er mere præcis. Barnet kan allerede små objekter med tommel- og pegefinger greb (tang greb) nu. Hvis den har en genstand i hver hånd, kan den foreslå dette nu til i dag. Det gør tingene ikke kun falde, men kaster det væk med momentum.

Jeg kan kravle

I en alder af elleve måneder kan kravle det lille barn. Stående, lykkes ham selv, mens du holder på at løfte en fod uden at vælte. At tage det på begge hænder, det sætter den ene fod, før den anden. Når gribende små genstande det nu anvender tang håndtag (hvor pegefingeren er kurvet).

Jeg kan køre (på den ene side, eller nogle gange alene)

med tolv måneder succes af barnet altid at gå på den ene side bedre. Nogle børn lærer nu allerede at gå alene. Men nogle børn i denne alder også glide sidder rundt i lejligheden og bruger denne form for transport i et stykke tid helt tilfreds.

Kilde: Dr. Heinz Krombholz, State Institute of Early Childhood Research (IFP), revideret udgave af en artikel fra: (red.) Tysk familie Association: Håndbog forælder uddannelse. Bind 1. Opladen: Leske + Budrich 1999, s 533-557 

Yderligere links og information:

  • Børn Gymnastik Foundation Baden-Württemberg: TV Guide "Babyer på vej"