Vår graviditet kalenderen følger vordende mødre gjennom ni spennende måneder og informert i hver av de 40 ukene av svangerskapet på utvikling av barnet i magen.

Graviditet Kalender: Hva skjer i 40 uker av svangerskapet?

gravid fornøyd

Foto: © fotolia.com/Beznika

Det er få faser av livet som er like fascinerende som de 40 ukene av svangerskapet. Hvis en kvinne blir gravid, begynner med foreningen av to små celler et stort mirakel - en babyens utvikling i mors liv. For å gi deg under svangerskapet med informasjon om utviklingen av babyen i magen, har vi ukentlig oppsummering av spennende arrangementer. Viktig: Alle størrelser og vekter i vår graviditet kalenderen er bare omtrentlige verdier, steg den faktiske veksten av hvert barn stort sett avviker fra disse verdiene.

Graviditet Nyhetsbrev: Utviklingen i babyen bump

Du kan også få ganske praktisk og gratis via svangerskaps nyhetsbrev fra oss detaljert informasjon om ni måneder eller 40 uker av svangerskapet og barnets utvikling i magen: Det er post fra babyen bump!

1. SSW - Beregn forfall

I denne første uken av svangerskapet kalender, som starter med den første dagen i den siste perioden, er du ikke engang gravid! Det tjener bare den matematiske bestemmelse av tidspunktet for levering. Faktisk er vi 40 uker i svangerskapet, utgangspunkt er den første dagen i din siste menstruasjon.

Og slik at du kan finne ditt barns fødselsdag til den vanlige såkalte naegeles regel:

  • Skriv ned datoen for den første dagen i den siste perioden.

    Så for eksempel: 7,6.

  • Legg til dagene nummer 7: 7 + 7 = 14
  • Dra fra månedene nummer 3 fra: 6-3 = 3

Barnet kommer i dette eksempelet, derfor ventet 14. mars året etter til verden. Men pass på: Faktisk bare en liten prosent av barn født til forventet dato. Varianter av inntil to uker er ganske vanlig.

Fakturaen du er for komplisert? Vår fødselsdato dato kalkulator kan hjelpe deg!

2. SSW - eggløsning og befruktning

En veldig spesielt øyeblikk i magen: Eggløsning skjer. I de følgende timer, er sjansen for befruktning er optimal. men befruktning kan også ta i ytterligere 24 timer etter eggløsning. zygoten: Hvis den mannlige sperm møter egg og begge flette, blir den første cellen i babyen dannet. Den inneholder allerede alle barn systemene: øyefargen, lengden på nesen, størrelsen på føttene og sex!

Kjønnet på barnet bestemmes utelukkende av mannen. Hans sperm er bærere av X-kromosomet (så vil det være en jente) eller Y-kromosomet (det er en gutt). Den mannlige sperm anses å være raskere, men også mer følsom enn den kvinnelige. Det vil si at de har en kortere levetid, kan overleve mens den kvinnelige sperm opp til tre dager.

3. SSW - Det befruktede egg reiser til livmor

Denne uken det befruktede egget, som støttes av fimbriae trekk - Det er greit, frynsete stoff på slimhinnen i egglederen - gjennom egglederen til livmoren. Underveis den ytterligere oppdele og danner et kuleformet klynge av celler, morula. Selv her, på denne måten, er prosessen med orgel utvikling som vil fortsette til 14. uke av svangerskapet begynner. Barnet noen egenskaper har blitt annonsert allerede, for eksempel kjønn, øyenfarge og hårfarge. I livmoren ankom - kulecellegruppene som nå kalles en blastocyst eller blastula - det slår seg ned etter ca to til tre dager i slimhinnen i livmoren. Det handler om den sjuende dagen etter befruktning.

Her finner du første tips om ernæring under svangerskapet

4. SSW - Einnistungsblutung mulig

Og din partner? For ham er det Urbia nyhetsbrev for vordende fedre: Her kan du bestille det.

Nøyaktig når en graviditet begynner, er kontroversielt igjen. Noen eksperter snakker bare av en graviditet hvis implantering har funnet sted i livmoren. Derfor er du nå faktisk og riktig gravid for denne delen av den profesjonelle verden.

Ligger i endometriet, begynner blastocyst å utvikle og differensiere:

  • i embryoblast, der barnet er opprettet, og
  • i trofoblast, er tydelig fra den senere spesielt placenta (placenta).

Noen kvinner rapporterer en svak trekk eller en minimal blødning ved implantasjon. Mest sannsynlig skjønt at du ikke føler det, og at du ikke har noen ide om miraklet som skjer i magen din. Fordi absolutt ingenting i første omgang indikerer en graviditet, selv om innsiden av kroppen din, organismen allerede i full omvisning Works til deg for de neste ni månedene "passe" å gjøre. Hvis du har, for eksempel, ledet en temperaturkurve, kan du være nå på slutten av den fjerde uken (beregnet fra første dag i siste menstruasjon) for å finne at temperaturen holder seg i målingene ovenfor. Dette er allerede en første indikasjon på en mulig graviditet.

Mange kvinner holde den ut av ren spenning lenger og ta tidlig som i slutten av fjerde uke av svangerskapet til graviditet Tidlig Test, som allerede reagerer på svært små mengder av HCG. Men siden feilraten er relativt høy, er det lurt å vente heller noen dager lenger i tvil, for ikke å bli skuffet unødvendig.

 

5. SSW - De første tegn på graviditet

En bragd er oppnådd: På slutten av denne uken, er embryoet allerede har et hjerte som banker! Inntil du kan også beundre den lille hjerterytme, men du må vente litt. I ultralyd av hjerteslag er de tidligste til å se i den sjette uken, noen ganger tar det opptil åtte uker. Om to til fire millimeter måler babyen din nå.

Hvis du har en vanlig og en gjennomsnittlig lang syklus, er nå mensen og du føler første gang tydelig at noe er annerledes. Hvis du tar en graviditetstest, vil dette være positivt. En veldig spesielt øyeblikk! Hvis dette er tilfelle, vil du nå snart ta en avtale med din gynekolog eller fødselslege enig. Det heller ikke vondt, så å vente til den åttende eller niende uke. Fordi da legen kan se alt bedre. Den første screening brukes primært til å bestemme hvor gammel svangerskapet (og for å beregne forfallsdato), om embryoet sitter i livmoren, og om ett eller flere fruktplanter (tvillinger) er tilgjengelig. I tillegg er en medisinsk historie (sykehistorie) belastes for å finne ut om det er graviditet risiko med deg. Selvfølgelig kan du også bruke besøket til legen for å spørre noen av de mange spørsmålene som nå surrer gjennom hodet ditt.

Medisinering bør du ta fra nå kun etter avtale legen din. Konsultasjon krever også vaksiner eller røntgen.

Forbruket av alkohol og sigaretter (og andre stoffer) bør du se etter de neste månedene og tiden etter fødselen (hvis du planlegger å amme) Innstilling mulig. De ville skade det ufødte barnet.

6. SSW - tid for de første graviditet symptomer

Babyen er nå ca seks millimeter i størrelse og har utseendet til en liten bønne. Veksten er rask: I løpet av en uke, det dobler størrelsen. Store organer har allerede vært økende: Hjertet slår (men ikke nødvendigvis allerede sees på ultralyd), lever, mage, tarm og guts se forming, hjørnesteinen i hjernen er plassert, er til stede i ryggmargen. Og armer og ben dukke opp som fine lem bud!

Barnets rett og slett fantastiske utviklingen følger muligens med kvalme og utmattelse på grunn av hormonelle endringer forårsaket av kroppen din gjør. Spesielt i morgen kan du bli dårlig, kan det hende du har også passert. Er appetitten forsvant? Har du lider av forstoppelse? Også kan være normale bivirkninger av den første måneden av svangerskapet. Energi De sleper seg gjennom dagen, tenker kanskje etter å få opp igjen lengselsfullt til liggende.

Selv sover kan oppstå, og for å gjøre vondt verre pesten kan du tviler på om du kan møte den nye situasjonen, så hvis du noen gang vil ha alt. Ikke uten grunn er også den første perioden av svangerskapet "usikkerhet fase" kalt. Fordi de føler seg mentalt og fysisk, så store endringer vevstol i deg.

Men selvfølgelig er det også all-around lykkelig gravid kvinne som etter alle disse "klassisk" Graviditet symptomer forblir selv spart enda tidlig i svangerskapet.

7. SSW - De bryst endringer

Ca 14 millimeter (størrelsene er alltid bare grove indikasjoner) måler embryo, og selv nese, ører og munn er synlige rudimentære. Mens armer og ben er svært kort, men hender og føtter allerede tar form. Armer og hender utvikle raskere enn ben og føtter. Selv etter fødselen av barnet ditt vil være i stand til å få tilgang til først, lenge før det lærer å gå.

Hennes bryst er større og tyngre, brystvortene mer følsom. han allerede forbereder seg på fremtiden hans oppgave å amme før. Du kan over-strekking av huden og leddbånd som holder brystene, forebygge ved å bære en velsittende BH. Dette bør støtte uten sammentrekkende. En kalddusj brystet stimulerer blodsirkulasjonen! Unngå overdrevet varme bad, de unngå huden på en unødvendig og kan forsinke sirkulasjon. Hold huden - ikke bare brystet - Elastisk: Du kremer sjenerøs!

Nå kan du allerede arbeidsgiver informasjon om graviditet, slik at du kan dra full nytte av Maternity Protection Act fra starten. Spesielt kvinner med en jobb, oppstår på tung bruk (for eksempel radiograf) bør informere sin graviditet tidlig. Men du bør også vite at den naturlige risikoen for spontanabort før tolvte uke er høyere enn senere i svangerskapet.

8. SSW - Mor pass er et viktig dokument

Babyen bringer nå om et halvt gram på vekten, er hans hjerte ivrige 140 til 150 ganger i minuttet, dobbelt så ofte som hos sin mor. Hodet blir større og synes resten av kroppen i størrelse snart å ønske å kjøre forbi. Synsnerven begynner å utvikle seg og vokse i munnen litt tunge. Vertebrae er dannet rundt ryggmargen: Ryggraden er dannet.

Totalt sett er den embryo stadig mer anerkjent som et menneske, etter kort ganske lik en tadpole eller en fisk før.

Og din partner? For ham er det Urbia nyhetsbrev for vordende fedre: Her kan du bestille det.

Innen denne dato bør du gå til den første check-up. Resultatene er regelmessig av lege eller jordmor i ditt Mutterpass registrert, må du fra nå av stolt bære med deg alltid og bør.

Ikke gripe den! Nå kan du unngå stille større fysisk anstrengelse. De kan føre til livmor sammentrekninger og forårsake spontanabort i en risiko svangerskap. Før en slik referanse, men nå fører til for stor angst, husk den annen side: Du er ikke syk! Og regelen er at en normal skala og intakt graviditet er svært vanskelig å bryte.

Prøv vår quiz, hvor godt du forstår moren gjennom.

9. SSW - tid for den første ultralyd

Barnets utvikling fortsetter i halsbrekkende fart. Det er 17 til 22 mm, karakterisert ved at hodet inntar den mest plass. Halsen dannes og separerer disse voluminøse hodet fra resten av kroppen. De ansiktsformer fortsatte: øynene og øyelokkene er allerede trent, leppe og begrunnelsen for tennene finne sin plass. Og: Barnet beveger seg! Det slår Salto, dreier seg om seg selv. Selv du ikke føler denne refleksen bevegelser. På ultralyd kan være "gymnastikk" men klart synlig. Etter føde retningslinjer, er den første av tre ultralyd nå tilgjengelig (9 til 12 uker), hvor størrelsen av embryoet blir bestemt - og basert på omfanget av den forventede fødselsdato. I praksis er en første ultralyd men ofte utført tidligere, selv om gynekologer alltid understreke at for tidlig ultralyd studier som sannsynligvis vil føre til usikkerhet hos gravide kvinner, siden det da er noen ganger fortsatt for lite å se.

Sunt og balansert kosthold gir embryoet med sin "prestasjon" optimal. hoppe over noen måltid, spise sunt, lett fordøyelig produkter og sikre tilstrekkelig tilførsel av vitaminer og mineraler. Ikke i noe tilfelle, må mor for to å spise. ikke drikke, og glemme! To til tre liter væske (helst vann) en dag er nå spesielt viktig siden nyrene må betale mer filtre arbeid.

Cravings av gravide kvinner som spenner fra pickles til søte godbiter. Les selv.

10. SSW - Alle organer er nå opprettet

og tuppen av nesen - babyen nå det ytre øret vokser. Tommel og pekefinger utvikle sakte fra hverandre, øynene er vidåpne og ikke dekket ennå av øyelokkene. Barnets hjerte er full og delt inn i en høyre og venstre halvdel av hjertet. To og en halv til tre og en halv centimeter måler barnet og veier ca åtte til 13 gram. Babyen er nå en komplett person, har alle institusjonene blitt opprettet. Fra nå av denne lille skapningen must "bare" modnes og vokse. I ultralyd, kan legen presist måle kroppen av det ufødte og så nøyaktig beregne forventet fødselsdato for et par dager.

Noen foreldre ønsker nå å dra nytte av andre muligheter for fosterdiagnostikk, som nakkeoppklaring måling eller første trimester screening. De gir informasjon om hvorvidt en risiko er tydelig selv i 10. uke av svangerskapet at barnet kan komme med en hjertefeil, trisomi 21 og andre genetiske sykdommer til verden. Vær oppmerksom på når du bestemmer om slike tester, kan konsekvensene ha en mistenkelig testresultat for deg.

Forresten: for deg dette svangerskapet "High Performance Sport", Funksjonen av nyrene øker blodvolumet øker med omtrent 35 prosent, seks til syv liter vann legeme må tas opp av kroppen. Og livmoren vokser fra 60 gram i begynnelsen av svangerskapet til rundt 1000 gram på slutten.

Ikke glem å gjøre en avtale med tannlegen for å kontrollere betale oppmerksomhet til spesielt god tannpleie og å spise sunt. Deretter, ved de hormonelle forandringer i svangerskapet, blir gummien øket blodstrømmen og derved mykere og mer følsom. Bakterier kan da bedre bosette seg i tannkjøttet og forårsake betennelse, den såkalte graviditet gingivitt. Endringene i hormonnivået påvirker også egenskapene og sammensetningen av spytt. Således er risiko for karies øker. De hyppige endringer under graviditet matvaner føre til hyppigere karies sykdom.

11. SSW - Hold deg i bevegelse

I den siste uken, har fosterstadiet av babyen din endte, nå kalt embryo fosteret. Spesielt den videre utviklingen av ansiktet virkelig gjør fosteret ikke lenger som et dyr av forhistorisk utseende. Øynene, opprinnelig plassert på siden av hodet, har nå nådd sine posisjoner fremover i ansiktet og ørene er på rett sted. Nese og munn er utvikling, armer og ben er lengre. Øyelokkene dekker nå øynene og i hemmelighet, er øyeeplet modning.

Og din partner? For ham er det Urbia nyhetsbrev for vordende fedre: Her kan du bestille det.

Barnets kjønn er ennå ikke synlig. Men selv her, eggstokkene, egglederne og livmoren-vaginal kanalen har allerede blitt opprettet i jenta, er guttens testiklene allerede sitter bak bukveggen. Alt i denne såkalte fosterstadiet tar sikte på vekst og ekspansjon av skalaen i fosterstadiet organer.

De kommer litt andpusten: Hjertet slår fortere når mengden blod øker og hjertet må gi en høyere makt (25 prosent av blodet er direkte nødvendig av morkaken).

Bevegelse er bra for deg: Gå beste tur på minst en halv time om dagen og, hvis mulig, ikke bare på hovedveien! Ikke glem: Du er oksygentilførselen til barnet ditt.

Sikkert du får tid, mange velmenende råd fra alle kanter. Men mye kan bli klassifisert under legender graviditet. Les mer på Urbia.

Trening er bra, men hvor mye idretten og hva idrett er sunt? Test dine kunnskaper med vår quiz "Sport i svangerskapet",

12. uke av svangerskapet - er fading risikoen for spontanabort

Babyen er rasende. Fortsatt helt ut av refleks, men musklene på barnet nå har, slik at det å bevege armer og ben, å snu hodet og gjøre nevene. Hjernen er ennå ikke utviklet nok til å kontrollere disse bevegelsene, reflekser kommer direkte fra ryggmargen. Selv etter fødselen, er hjernen ennå ikke i posisjon til å ta over kontrollfunksjon.

Blant de allerede opprettede løvfellende tenner, kan batteriet på den andre permanente tenner dannet. Tann knopper vil hvile der til det om seks år senere, presser til overflaten og er ansvarlig for den søte tann hullene smiler Sprout.

Oh yes: Fosteret er nå ca fem centimeter høy og veier opptil 45 gram. Føttene allerede måler ca 9 millimeter.

Jo høyere i den første tre måneder risiko for spontanabort er mindre nå at graviditet forekommer i en stabil fase. Sakte forsvinne kvalme og trøtthet og også oppturer og nedturer av følelser synes å tilbake "unschwangeren" å nærme tilstand. Men ingen trenger å bekymre deg hvis du fortsetter "bygget nær vannet", Dette er en helt normal del som kan ta seg av tårer i forfengelige anledninger forresten også et par uker etter fødselen. Gravide kvinner er også sies å ha en spesiell gave av glemsel - avtaler til daglig kjøp av melk.

Tre måneder, har du nå blitt gjort og vil være opp til to kilo har økt (hvis du ikke lider av konstant kvalme og oppkast). Bare om lag 48 gram henføres til babyen. Det resterende er i hovedsak på grunn av placenta og fostervann, bryst og den større livmor. Hvis du har tatt de første ukene, er det ingen grunn til bekymring. Babyen tar det som trengs!

Nå den lille magen kan være i mange kvinner ikke lenger skjul - en god mulighet til å offisielt kunngjøre graviditeten. Spesielt bør arbeidsgiver vite om det slik at føde retningslinjer blir fulgt på arbeidsplassen.

Sunn og hyggelig å spise med babyen magen: Finn oppskrifter på graviditet

13. SSW - Avslappet fase begynner

Fra brusken i babyens første bein nå har utviklet seg. Ben og pellvisbenet kan sees, danner ribbene ut. Og også den første håret er tilgjengelig som en fin lo i området av overleppen og øyevippene.

Ansiktet til fosteret tar på stadig flere menneskelige trekk, men hodet er fortsatt uforholdsmessig stor. Sammenlignet med resten av kroppen til barnet, gjør han opp rundt en tredjedel av kroppslengden.

Kroppen din er nå trolig brukt til graviditet og du føler deg treg igjen litt montør. Kanskje du er ute nå for sport og muligheter for sunn trening og avslapning i orden, som er spesielt egnet for gravide. I vann, for eksempel, føles den gravide kroppen i form som en fisk: de tunge elementer er lette og ellers kjedelig bevegelser er igjen lett i kald eller varm fuktig utføre. Selv graviditet gymnastikk eller yoga er utmerket i bevegelse eller meditasjon øvelser for å øke velværet under graviditet, men også for en optimal forberedelse for fødselen.

Avslappende fitness øvelser for gravide, viser vi også i urbia.tv.

14 uker - diagnostikk for høyrisikosvangerskap

Babyen veier nå ca 60 gram og er å rumpe ca åtte centimeter fra hodet hans. Hvis barnet er en gutt, har det nå vært en liten penis. Skal det være en jente, eggstokkene vandrer inn i magen. Begynn å nå gonadene med produksjon av hormoner som er nødvendige for modningen av de ytre kjønnsorganene.

Er du over 35 eller under 18? Eller du hadde før svangerskapet for mer enn to spontanaborter? Deretter teller høyt fødselspermisjon retningslinjer til de såkalte høy-risiko svangerskap. Dette er dessverre ganske alarmerende navn, men bare i utgangspunktet betyr at helseforsikring selskaper betaler du mer medisinske undersøkelser og kontroller. Dette først og fremst amniocentesis (amniocentesis), for eksempel, for å detektere Downs syndrom.

men som "normalt"-Schwangerer du har muligheten til ytterligere diagnostikk - som trippel test, en avansert ultralyd screening eller nakkeoppklaring måling - åpen, du, men hvis ingen medisinsk indikasjon er kjent, vanligvis må betale selv. Mange gravide kvinner føler, men også understreket av alle disse mulighetene og valgene som er forbundet med det. Det er viktig å være klar over, er virkelig nødvendig for en normal graviditet eller obligatorisk ingen av disse ytterligere studier. Avgjørelsen er ditt alene. Ta den anbefalte svangerskapskontroller undersøkelser sant, men noe utover bare hvis du virkelig ønsker det, og hvis du er klar over hva konsekvensene kan dra etterforskningen resultatene av seg selv.

15. uke av svangerskapet - Vakre gravide takket være hormoner

Babyen begynner nå gradvis for å drikke litt fostervann. Nå er nemlig i stand til å åpne munnen for å lukke og utføre suger bevegelser. I tillegg skjelettet noensinne er utviklet bein stivne. Med hjelp av ultralyd, kan hodet bli målt, og fra denne hodeomkrets (KU) beregnes: i 15. uke av svangerskapet rundt elleve centimeter.

Livlinjen forsvinner inntil videre, magen er rund, sakte ikke lenger passer bukser og skjørt. Ofte gravide kvinner synes å ha mykere funksjoner. Dette kan være på grunn av væskeansamlinger under huden. Noen som aldri før nyter under svangerskapet også skinnende og full av hår. men skal også tas at du ikke overholder, kanskje (i likhet med mange andre kvinner) denne salgsfremmende bilde av vakker gravid kvinne med feilfri mage og bryster, vakker hud og flott hår. Fordi faktum er at hormonelle endringer under svangerskapet, for eksempel føre til dårlig hud eller de ekstra pounds kan ha negativ verteilen.Aber husk: Beauty faktisk også oppstår fra en indre glød som frem din glede over den voksende livet kan ernære dem.

Hvis du har en fostervannsprøve er nødvendig, noe som anbefales for genetiske sykdommer i familien, muligens oppdaget uregelmessigheter og for kvinner over 35, er det mulig i det 15. uke av svangerskapet nå. I denne såkalte amniocentesis, blir en prøve av fostervannet tatt ut og analysert med hensyn til genetiske avvik med en tynn nål. 

16. uke - Barne grimaser

Ca 14 centimeter høye, alle 110 gram og mer aktiv er babyen i magen din. I mellomtiden, frowns det "roing" ytterligere ukontrollerte armer og ben, suge på tommelen og - hvis du bare kunne se det - gjør ansikter! Denne uken begynner skjoldbruskkjertelen til å produsere sin hormon. Det sikrer blant annet veksten av barnet. For optimal ytelse, kjertelen jod, som tilføres via diett behov. Generelt er inntak av jodtabletter rådet til kosttilskudd av mange leger.

Spesielt når magen vokser gradvis og kroppen forandret seg merkbart, kvinner ofte spør om sex under svangerskapet er alltid trygt. Og svaret er, heldigvis ,: selvfølgelig! Det er ingen grunn til bekymring for å skade det ufødte barnet, så lenge svangerskapet er normalt. Babyen flyter fornøyd i livmoren og er godt beskyttet i midten av livmor. Ønsket om elskov, men kan forbli i de første månedene av svangerskapet tretthet og kvalme på banen. I midten trimester, mange kvinner, men da med oppleve en fase med økt seksuell nytelse fordi kjønnsorganene er bedre leveres med blod enn vanlig. I de siste ukene før fødselen, i sin tur, kan det handling av kjærlighet være en vanskelig oppgave bare ved livvidde. Men dette selvfølgelig er det løsninger, slik som den laterale posisjon. Det er viktig rett og slett at begge parter føler deg komfortabel.

17 SSW - babyer praktiserende puster og svelge

Ca 16 centimeter måler babyen din fra topp til tå og veier rundt 135 gram, så mye som en liten appelsin! Oksygen blir det videre gjennom blodet, men allerede pustebevegelser foregår - uregelmessig og ennå uten noen mening. Barnet praksis. I den varme vektløshet av hans "badevannet" den finner et ideelt terreng å prøve kroppsbevegelser og svelge væske. Fostervannet er helt ny stadig produsert og dets mengde avtar i løpet av graviditet, bare for å føde igjen noe. Mot slutten av svangerskapet er ca. 1000 ml.

De kommer lett svette. Dette skyldes naturlig økning i kroppstemperatur under svangerskapet. For daglig dusj det beste bruk (bedre enn en full badekar) en dusj tilsetningsstoff som ikke forstyrrer den naturlige fettet i huden. Ellers truer spesielt i underlivet risiko for infeksjon og kløe. I alle fall bør man avstå fra vaginal skylling (med alle supplement).

Forøvrig er det vanlig at økt betraktelig under svangerskapet, mengden av vaginal sekresjon. Etter dusjen bryst og buk kan, men også hofter og lår er forsiktig massert. Liker spesielt gravide kvinner er å sette plukker massasje hans hjerte. Dette bør bidra til å holde huden smidig - hvis barn, yrke og partnere vil være tid for det.

18 SSW - fosterbevegelser er filt

Kanskje det er nå så langt, plutselig du føler ditt barn (18 til 20 uker)! Hvis du er gravid for første gang, vil du trenge litt tid til å finne ut at dette liten "Butterfly flagrende" ble i magen sparker eller treffe din ufødte avkom. En fantastisk touch som noen ganger kan være smertefullt, men i slutten av svangerskapet ganske sterk og (sjelden) også. Du bare vente, barnet ditt har enda mye på lager!

Fra hva jeg kan føle mitt ufødte barn?

Skulle det være problemer, for eksempel vedvarende sammentrekning i magen, blødning eller svimmelhet mellom fire ukers helsen, ikke nøl med å oppsøke lege og spontan.

På dette stadiet av svangerskapet er sant for de fleste kvinner følelsesmessig og fysisk blendende. Første symptomene er borte for godt, gleden på barn tar overhånd, energi og godt humør tilbake. En ytterligere termisk følelse ("varmere foran magen") Er normalt - i vinter behagelig om sommeren, men noen ganger litt irriterende. Forstoppelse kan være en langtekkelig bivirkning. Selv om hun er veldig sta, vennligst ikke uten råd fra gynekologen ta et avføringsmiddel!

19. SSW - Den annen ultralyd er i

Babyen nå veier rundt 200 gram - så mye som to sjokolader! Fra topp til tå, har det vokst til rundt 19 centimeter. Nervetrådene som forbinder stadig, musklene blir sterkere, bevegelsene for enkelte og motoriske ferdigheter begynner å utvikle seg. Barnet ditt har sitt eget treningsprogram "tenkte"For ytterligere å bygge opp sine muskler med å fatte, snu, spark og boksing. Fin fuzz dekker hele kroppen til babyen, kalt lanugo. Sakte, er fosteret nå begynner å legge for fett. Rundt den 20. uken rundt, men ikke tidligere enn nå, er den andre ultralydundersøkelse - også "stor ultralyd" eller "organ ultralyd" kalt. Her werdenvor spesielt hodeformen og den fine Hiern, hud tekstur på ryggen, hjertet, magen og blæren nøye undersøkt. Hvis legen anomalier fast, vil han henvise deg til en spesialist for videre evaluering eller behandling. I denne andre ultralyd kan nå se klart også morkaken, svelger bevegelser av barnet, hjernen og bevis på at følelsen av berøring dannes: Fosteret trekker foten hans når han kommer til livmorveggen. Du kan også være heldig og babyen suger på tommelen akkurat når det ultralyd i sin "Studio" besøke.

Og din partner? For ham er det Urbia nyhetsbrev for vordende fedre: Her kan du bestille det.

Nå begynner magen å vokse betydelig. Svangerskapet vil være nok synlig for andre: tid for rolig graviditet bukser, kjoler og hva som ikke skal høre å føle seg bra. Imidlertid er magen ikke er så tykk at den hindrer deg - den beste tiden for en bekymringsfri ferie med din partner eller eldre barn. Men hvis du planlegger for en lang avstand reise, har store klimatiske endringer eller uvanlige høyder, bør du diskutere dette med legen din eller jordmor.

Hva skjer når den andre ultralyd?

20. uke - babyen hører nå

På slutten av denne ukens pausen! Og barnet kan høre. Det er ikke bare i stand til hjerteslagene for å høre lyden av blodet eller ramle av tarmen. Barnet oppfatter lyder og støy av verden utenfor. Det svarer til rytmer og sanger, på bråk og støy. Hvis du begynner på dette stadiet å synge til barnet ditt, vil den kjenne disse sangene etter fødselen!

Det endelige antall nerveceller - 12 til 14 alle - er nå tilgjengelig. Når hjernen er moden i en alder av 18, begynner allerede den langsomme nedbrytningen av cellene igjen.

En mulig ytterligere studie av prenatal diagnose er så navlestreng etterforskning, kalles i sjargong Chordozentese som er gjort på forespørsel fra foreldre og / eller legen vanligvis rundt 20. uke av svangerskapet rundt. den optimale tilførsel av fosteret som skal sikkerhetskopieres på en blodprøve fra navlestrengen. Her bestemmer spesialist på blodprosent, kontrollert antall blodplater, hvite blodceller, og mengden av antistoffer for å utelukke visse infeksjoner i fostere. Andre grunner for navleblodprøver er abnormaliteter ved ultralyd, ved behandling av fosteret eller uklare funn på amniocentesis og chorion villus sampling, en undersøkelse kan bli diagnostisert med, blant andre metabolske forstyrrelser av fosteret.

Planlegger du å amme? For kvinner med såkalte hule, flate eller innovervendte brystvorter, kan det være nyttig å bremse for å begynne nå for å forberede brystene for amming: for eksempel ved brystvortene blir jevnlig massert med fingrene for å gjøre dem bedre for amming "i form" å bringe - en bit av hud olje eller krem ​​hjelp. Også pensel massasjer og napp på brystvortene noen ganger virke som mirakel. Er ikke det nok, Nipple Forming kan nå enda brukes i BH som skaper et lite vakuum og kan dermed komme brystvorten bedre og gjøre det bra forståelig for barnet. Spør deg selv om du er jordmor usikker, kan du hjelpe til med den spesifikke applikasjonen eller konsultere Amming Consultants av La Leche League. 

Hvilken metode du vil alltid velge for gode grunner, ammer eller kanskje flasken, ikke som skiller de gode fra de dårlige mor! Forresten: Ikke bli skremt hvis allerede skilt litt melk som drypper fra hennes bryst. Den naturlige forberede kroppen din på perioden etter fødselen er allerede i full gang.

21 SSW - Rikelig med søvn og idrett i magen

Babyen er en sen riser. 16 til 20 timer i døgnet Scion sengeplasser totalt, noen ganger dypt, noen ganger litt. Det meste, men bare maksimalt seks til åtte timer i strekk. Han tilbringer resten av dagen med saltomortale slående og aktiv "sports program", Noen ganger kan du bruke sjokk nå allerede observert på magen - magen buler plutselig på ett punkt. Nå din partner kan føle hans baby tydelig. Baby måler fra topp til tå rundt 21.5 cm og veier omtrent 335 gram.

En i to kvinner lider av halsbrann, fordi lukkemuskelen mellom magesekken og spiserøret ved trykket av livmoren forblir noen ganger er åpen - og dermed renner syre tilbake. Enkle hjem rettsmidler kan gi lindring. Ernæringsfysiolog Edith Gätjen anbefaler i sin bok "Lotta kan spise" et avkok av to spiseskjeer av linfrø som er boblet i ti minutter, 250 ml vann. Den abgeseihte Sud kan deretter drukket før måltider. den "Indre på nettet" gi råd til melk, vann eller urtete å lindre ubehaget. Flere små måltider gjør magen bedre nå enn noen få store porsjoner.
Av økte vannretensjon hender og føtter kan hovne opp litt - ubehagelig, men normalt. I alle fall bør en også ta opp denne klagen til neste lege besøk - kanskje han vil undersøke årsakene til dette nærmere.

Høy tid å melde seg på fødsel klasse! Hvis du ikke planlegger hjemmefødsel eller fødsel i en fødsel sentrum, ideelt lik klinikken du har valgt for fødselen. Jordmor som vil passe på deg under og etter fødselen i barsel, bør du nå kjenner dem. Allerede før fødselen, hun har alltid et åpent øre for din frykt og problemer.

22 uker - jente eller gutt?

Samtidig huden til barnet ditt er ugjennomsiktig og rødlig. Men fortsatt veldig krøllete, siden kroppen til fosteret er fortsatt tynn og ikke anerkjenne mye fett. For dette er proporsjonene nå bedre tilpasset hodet, som ikke synes så stort. Ansiktstrekk nå ligner veldig mye de av en nyfødt. Enten babyen er en gutt eller jente, kan legen nå oppdage (fin) ultralyd avhengig av plasseringen av barnet. Imidlertid er han ikke har gjennomført denne studie for å bestemme kjønn, men tjener som en såkalt andre hoved ultralyd organ diagnose og påvisning av mulige avvik.

I check-up til denne uken rundt legen for å sjekke om barnet utvikler seg normalt, hvor fort hjertet hans slår, hvor morkaken sitter og hvor barnet er i magen. Hodeomkrets, brystomkrets og lengden av barnet blir målt og sammenlignet med den forventede dato. , Er også undersøkt hvorvidt livmorhalsen er tett lukket, og hvorvidt en vaginal infeksjon.

De første strekkmerker kan forekomme. De forsvinner ikke selv etter fødselen, men de blekne med tiden. Avhengig av hvilken type hud du har, kan det være svært nyttig å støtte vev gjennom massasje og regelmessig rubbing med hud olje eller krem.

23 uker - Hjernen modnes, vokse hår

Barnet får hår, tynt, men likevel. Selv neglene begynner å vokse. Hjernecellene modne, og barnet er i stand til å forstå og huske. All den tid det utøver å holde tommelen i munnen og suger på det - viktig å være etter fødselen rett til å være i stand til å drikke på brystet (som skal leveres av munnen på utenfor mat så hvis da kostholdet i løpet av navlestrengen er over).

Fra nå av, til barnet gjenkjenne stemmen til Faderen begynner og kan høre selv etter fødselen blant mange andre røster ut - hvis det kunne bli hørt gjennom bukveggen Papis stemmen ofte nok.

Prikking, tunge bein, åreknuter, leggkramper og hemoroider er de neste potensielle plageånder din graviditet. Om nødvendig kan legen beordret en passende behandling, for eksempel magnesium leggkramper og støttestrømper for åreknuter - men dette kan være en varm smerte om sommeren.

24 uker - rytme sove og våkne

Babyens hode diameter har nå nådd ca 6,1 cm. Fra topp til tå, er den lille tot nå ca 26 cm høy. Den veier ca 500 gram, sammenlignet med to stykker av smør. Øynene er fortsatt stengt, men det er allerede vokser vippene. Øyenbrynene dukker opp, lukket øyelokkene skjule selv fargen på babyen øyet! Barnet har nå funnet sin egen søvn-våkne rytme. Men kan det ene eller det andre nattskift omsorg etter fødsel for!

I denne fasen av svangerskapet, der du kan føle barnet mer og mer vanlig, den indre forhold til barnet ditt er sterkere. Det vil gjøre deg både bra når du unne deg disse øyene ro, der du putter hendene på magen, lytte til innsiden og slett er helt opp til babyen med sinn og sjel - uforstyrret tid med mystiske og likevel allerede elskede lite gjester i magen.

Gravide er ofte litt drømmende, så ekstra forsiktighet på veiene er nødvendig. Mange rådgivere anbefaler måten å feste beltet så under bilturer at han er under magen slik skade barnet med en mulig påkjørsel bakfra så lite som mulig.

Den ekstra inntak av mineraler som jern, magnesium og kalsium, bør du også snakke med legen, spesielt hvis du lider av tretthet og hodepine.

25 SSW - Ofte ryggproblemer

Babyen feeds mengder fostervann og det kan få dem hikke! Så hvis du føler en rytmisk pulsering eller bankende i magen, er det ingen grunn til bekymring. Barnet ditt har en liten Hicks. Vannet blir absorbert av huden og barnets munn og utskilles delvis som urin. Ved slutten av svangerskapet fostervannet er erstattet i løpet av to timer. Mengden av fostervann variere under svangerskapet mellom 300 ml og 1,5 liter. Barnets nerveceller nå gjøre et komplisert nettverk, noe som er viktig for overføring av informasjon.

Deres organer blir fortrengt av den raskt voksende barnet fra sin faktiske plassering. Dette kan være kjedelig å puste, og å gå på toalettet er ofte nødvendig. Ved vektøkning og modal skift kan det oftere kommer til ryggen og hoftesmerter. Prøv nå å beskytte ryggraden: Vær snill med ryggsøylen, ved å unngå tunge løft og bruke sko med lave hæler.

26 SSW - Second trimester nesten ferdig

Barnet beveger seg mye. Det er fortsatt nok plass i livmoren til å sparke mye og gjøre gymnastikk. Igjen og igjen støter føtter, hender, rygg og hode til livmorveggen - så oppdaget barnets følelse av berøring.

Barnet måler nå ca 30 cm fra hode til rumpe ca 19 cm til foten. Det bringer ca 650 gram på skalaen. Det bør nå komme til en for tidlig fødsel, har barnet en sjanse til å overleve!

Magen kan allerede være veldig rund og kanskje den spente huden klør du noen ganger. I begynnelsen av svangerskapet du noen gang lei nå kanskje den tiden av natten oppvåkning begynner som en ubehagelig bivirkning, som er delvis på grunn av babyen. Dette bruker tid når du er stille, spesielt liker å løpe rundt. Det er også kramper, som skyldes tykkelsen av buken ubekvem stilling og de resulterende andre mindre plager. Også frykt for den forestående fødselen i et par uker til å komme opp og holde deg våken. også spesielt intense drømmer blir gravid på den andre siden, men ryktet.

Mellom 24. og 28. uke av svangerskapet den Artz bør gjennomføre en glukosetoleransetest. Den gir informasjon om hvorvidt den gravide kvinnen er utsatt for svangerskapsdiabetes eller allerede lider. Spesielt utsatt for svangerskapsdiabetes er risikogrupper, slik som overvekt og arvelig forhåndslastet.

Den andre tredjedelen av svangerskapet nærmer seg slutten, og du får trolig rundt seks kilo mer på vekten. Babyen tar dem en kilo, resten fortære støttesystemer for fosteret, hennes voksende bryster, økt væske og blodvolum i kroppen.

27 SSW - Baby opplever følelser

gjøre langsomt voksende fett merkbar. Babyens hud er å miste sine utallige rynker og begynner å jevne ut. I mellomtiden din ætt, i gjennomsnitt, er ca 32 centimeter høy og veier 750 gram. På dette stadiet begynner barnet å regulere kroppstemperaturen sakte selv.

Og være klar opplevd barnet ditt, og føler med! Stemmer, lyder og til og med følelsene dine ikke forblir skjult for ham. På denne måten stress, som kan oversettes til en viss grad på baby, og det kan for eksempel lage en litt urolig. Du kan noen ganger føle det på hans thrusts og spark! Eller det motsatte skjer: Hvis du føler deg presset, barnets bevegelser avta. I alle fall, ditt forhold til barnet på dette stadiet av svangerskapet utdypet mer og mer, som du ser hva og hvordan barnet reagerer og lære å skille sin søvn og våkne faser.

I brystene selv den såkalte råmelk kan danne (første melken) på denne tiden. Dette melk er lett å fordøye og gir barnet etter fødselen med første måltid, før den endelige melkestrømmen.

28. uke av svangerskapet - babyen ser nå lys og mørke

Nå babyen åpner øynene og er i stand til å skille lys og mørke! Når det kom til verden, vil det lære den første tingen å gjenkjenne bilder som gjentas ofte. Disse er for det meste ansiktene til mamma og pappa!

Barnet drikker mer og mer fostervann. Nesten all væsken passerer gjennom fordøyelsessystemet, blir filtrert av nyrene og utskilles - opp til en halv liter urin ender opp som en dag i fostervann!

Ta for fort. Ikke bare seg selv vokser barnet, men også morkaken og fostersekken inkludert foster ta med ekstra pounds på skalaen. Vann vil trenge vev - en naturlig depot, som gir flere kilo på vekten, men etter fødselen forsvinner raskt. Ta hensyn til kosthold og prøve - ikke søt å konsumere i overkant - som ikke-gravide kvinner også.

Hvis ikke allerede er gjort, er det nå på tide å bestemme hvor du vil frigi. Hvis du ønsker å gå til en klinikk eller fødested, bruker du en innføring og visning. Når gjør fødselspermisjon sykehus godta søknader varierer avhengig av klinikken. Så du trenger å spørre på stedet.

29 SSW - Tredje og siste ultralyd

Mellom det 29. og 32. uke er også tidspunktet for den siste og tredje screening ultralyd. Her har utviklingen av fosterets kontrollert etter noe unormalt, fastslå den eksakte alderen til barnet og vurdert plasseringen av morkaken.

Barnets hjerne er nå ytterligere. Et komplekst nettverk dannes, som er nødvendig for gjennomføring av nerver. hver "tråd" av nettet (i "neurites") Er å akselerere overføringen av stimuli med et beskyttelsesetui isolerte - nervefibre oppstår. Det er en lang prosess som vil bli fullført først etter ca 20 år. Hvis babyen feirer bursdag, har denne utviklingen bare så vidt begynt. Årsaken er at barnet i utgangspunktet ikke kan gå eller snakke. I de deretter følgende tre årene, er huset og viderekopling av de områdene av hjernen raskt fremme: Barnet lærer å gå, snakke, gå på toalettet, og begynner å tenke sammenhengende.

En halv kilo mer på skalaen er ikke uvanlig denne uken alene! magen utvider seg mer og mer, sakte begynner navlen til å bule utover. Bli med kortere, unngå overdreven innsats - selv i sport! Fokuserer i stedet på milde metoder som svømming, prenatal øvelser eller yoga.

Sikkert du vie seg allerede nå og da en av de beste spørsmålene som oppstår vordende mødre og fedre: Hva mener du barnet mitt? I vårt leksikon med navn med mer enn 6000 oppføringer, kan du bli inspirert og lære navnene på andre favoritt Urbia mødre og passere.

30 SSW - ultralyd kontrollert babyer plassering

Sakte huden av fosteret skifter farge fra rødt til rosa. Den lille legeme er rund - av fettdepoter som nå kan være opp til åtte prosent av dens vekt. Etter fødselen av denne energien pute regulere kroppstemperaturen hos den nyfødte. I dag er babyen tiltak fra hodet fots ca 34 centimeter og veier nå mer enn en kilo.

Nå vises en rett mørk linje i midten av den store magen? Dette kalles linea nigra, som kan oppstå på grunn av den økende pigmentering av huden. Ikke bekymre deg, en stund etter fødselen, forsvinner hun også.

Nå er det på tide å melde seg på prenatal klasser, som dessuten betalt for av helseforsikring! Kanskje til og med direkte på føde anlegget du har valgt for fødselen. Nå er også fortsatt tid for den tredje ultralyd som er utført mellom 29. og 32. uke av svangerskapet. I dette er spesielt lagt merke til om barnet har utviklet på tid og morkaken veien "ut" ikke blokkert. Nå enda en første øyekast er støpt på plasseringen av barnet. Er det allerede med hodet ned? Hvis ikke, er det fortsatt tid, at det passer i denne optimal posisjon for fødselen.

31 SSW - Den første melken er her

Kanskje barnet ditt har allerede en stor leder av hår! I alle fall, svelger det fortsatt mye fostervann, som bearbeides av nyrene, tarmer og magesekk. Det antas at fostervannet endrer sin smak avhengig av kosthold moren. Kanskje din ætt som i dag liker spaghetti med fersk tomatsaus?
Allikevel: Det minst oppdaget hans sans for smak. Om to centimeter vant babyen din denne uken i størrelse, vekten er ca 1500 gram.

Den første melken som er ment for barnet ditt, kalt colostrum. Den inneholder mange antistoffer og er derfor svært viktig for barnet ditt. Hvis du komprimere brystene dine, kan du se dukke opp litt melk kan allerede.

Vær forsiktig med smittsomme sykdommer! Bakterier og virus kan skje på dette stadiet av placenta barrieren, som villus har blitt tynnere for å passere store mengder næringsstoffer. Så: Ta vare på helsen din og ta kontakt med lege dersom du får uforklarlig feber, hodepine, nakkesmerter eller hevelse oppstå eller ansikt plager en blære eller vaginal infeksjon.

En fantastisk mulighet for mødre og fedre å komme i nær kontakt med barnet i mors liv, er Haptonomy, læren om kontakten. Spesielt blir fedre de kan bidra til å oppleve forholdet til det ufødte barnet allerede.

32 uker - Små sammentrekninger er mulig

FUr fosteret det blir stramt varm i sin "Studio", Derfor barnet gradvis beveger seg mindre og er engasjert i å prøve å finne en komfortabel stilling i livmoren. Hvis barnet ditt allerede kommet til verden, ville det ha en veldig god sjanse til å overleve uten fordommer. Selv om lungene hans er ennå ikke moden, men takket være dagens medisinske fasiliteter til å støtte pust, dette problemet er godt å få et grep.

Som forberedelse til fødselen av livmoren kan kontrakten, disse er de første arbeidskraft. Riene siste om 20 sekunder og det kan være at du føler ingenting om det. Men dette er helt klart merkbar, mens oftere enn ti ganger dagen før, så du bør gå til gynekolog eller -Doctor. Hva du kan også føle på dette stadiet, bassenget, vondt kanskje litt, som det har strukket. Vanlige kontrollene nå finne sted annenhver uke.

33. SSW - babyen snur seg i posisjon for fødsel

40 centimeter høye og ca 1800 gram, kan barnet ditt nå. En siste store saltomortale er i stadig nærmere hjemme: barnet ditt blir til den mest gunstige posisjon for fødselen. Normalt ligger hodet ved fødselen under og kommer som første del av barnets kropp til verden. Dette gjelder i 95 prosent av tilfellene. Men kanskje barnet ditt har faktisk en aversjon mot head og er preget av en god del allerede " sitzfleisch" ut. Dette er på dette tidspunktet ingen grunn til alarm. Det er fortsatt tid at den roterer.

Det bedre å kompensere ikke bare for ryggen for å unngå ekstra vekt fordi du lene deg tilbake: perspektivet endringer og dermed også tyngdepunktet. Så det kan hende at du starte eller ofte mister ting et sted i hans hender.

34 uker - nå fødselspermisjon begynner

Kalsium, kalsium, kalsium - barnet ditt har en høyere kalsiumnivå i blodet enn det du gjør! Det krever disse enorme beløp for vekst av hans ben. Morkaken gir kalsium zoom ved å trykke reservene av moren må. derfor ta hensyn til kalsium-rik diett. Mineralet er i melk, yoghurt, ost, men også i mørkegrønne grønnsaker som grønnkål, spinat eller brokkoli. Selv nøtter er gunstige.

Barnet nå veier 2.000 g og er omtrent 41 cm lang. Negler er også vokst og utvide til fingerspissene.

Nå, hvis du ofte har hodepine neste, selv om irriterende, men ufarlig ryggproblemer i barselomsorgen spesiell oppmerksomhet til vann oppbevaring, urin test og blodtrykket bør plasseres. Hvis denne øker, noe som kan være en indikasjon på preeklampsi. Da ville du må være spesielt oppmerksom på en balansert og tilstrekkelig salt diett. Kanskje din gynekolog vil foreskrive deg daglig inntak av høy dose av magnesium. Selvfølgelig, høyt blodtrykk og mye avslapping og unngå koffein og theine er viktig.

Forresten: slutten av denne uken av fødselspermisjon begynner Han er tolv uker til åtte uker etter fødselen av barnet og i tilfeller av premature eller flere fødsler.

35. SSW - Hva er "mekonium"?

En grønn-svart, fyller klebrig masse guts til barnet ditt, den mekonium, også kalt mekonium. Den består av rester av celler og fett fra fostervann, Lanugo hår, slim og galle. Etter fødselen blir massen skilles fra barnet. Så ingen grunn til bekymring. De fleste barn rotere veien ved å nå inn i sin endelige posisjon for fødselen.

Dine tanker slå mer og mer til fødselen og forventet barn. Hvordan vil det se ut? Hva blir det? Som vår liv sammen vil gjøre? En god tid til å sette opp et sted for barnet ditt i ditt hjem. Dette kan være et privat rom, men det kan også rett og slett et sted for baby og baby klær og selvfølgelig baby crib å være. 

36 uker - tid for klinikken saken

Den fine lo som dekker hele kroppen av babyens lanugo, nå faller ut. Skiftende men kan fortsatt deler av håret på ben, armer, skuldre og hudfolder igjen.

Babyen har ikke sitt eget immunsystem. Det får sin antistoffer om deg og er dermed beskyttet mot noe mens du har bygget avskrekking, for eksempel røde hunder eller kusma.

Barnet fortsetter å vokse. Om 43 centimeter det er høy og veier ca 2200-2600 gram. Hver uke rundt 200 gram det.

Det kan være uregelmessige Braxton Hicks sammentrekninger. Noen av disse sammentrekningene kan være ganske sterk og smertefull. Men du trenger ikke skje ofte, og spesielt ikke på en jevnlig basis. Dette er den subtile forskjellen til de riktige sammentrekninger som oppstår med jevne mellomrom. Nå er også en god tid for å ikke å pakke kofferten klinikken alene. Til forfall, er det ikke lenge, og kanskje babyens nysgjerrig og ønsker tidligere til verden!

37 uker - smerte i magen band normale

Din morkaken har nå nådd en størrelse 20 til 25 centimeter, er tre centimeter tykk og ca 500 gram. Nok plass så for å sikre utveksling av næringsstoffer og avfall mellom deg og barnet ditt. Morkaken produserer hormoner som kan ytterligere hovne opp brystene. Men ikke bare: Even barnet, enten gutt eller jente, hovne opp. Hevelsen går etter fødselen tilbake (eller hvis du ammer barnet ditt, kanskje senere). Hvis du får en jente, kan disse hormonene forårsake en liten blødning i flere dager etter fødselen. Så: Ikke fortvil!

Har du smerter i nedre del av magen? Dette er ledd i bekkenet, noe som gir vei sakte til babyen da ved fødselen "gratis reise" tillate. Givende tilt band, leddbånd såkalte, og det kan gjøre vondt. Hoftene er bredere, og dette er også nyttig å ha et basseng bare gebärdfreudiges. Det var ikke før om et år, forventes å ha fått tilbake den opprinnelige figuren.

Jo nærmere fødselen nærmer seg, den wahscheinlicher det at du noen ganger bekymret titt på den kommende hendelsen. Dette er på bakgrunn av den usikkerheten som bringer hver fødsel med seg selv, helt normalt. Samtidig gravide kvinner i slutten av svangerskapet, men mest spesielt stabil og trygg en fantastisk arrangement av natur, kvinnene tatt et tykkere nerver kort tid før fødselen.

38. SSW - babyen ikke mer for tidlig fødsel

2700 gram ta med avkom på skalaen, det er ca 47 centimeter høy og har et hode diameter på ca 9,3 cm.

Babyens kropp produserer nå kortison, et hormon som forbereder lungene av det første åndedrag. Fordi umiddelbart etter fødselen av blodet til barnet er annerledes og ikke din er koblet til. Uavhengig av helblod fra barnet vil ha til å passere gjennom lungene, for å sørge for utveksling av oksygen og karbondioksid. Hvis det blir født nå, er barnet ikke lenger en av de premature fødsler.

Interessant er det funnet at mange gravide kvinner er enormt aktiv kort tid før fødselen. Siden gulvet er vokset, renset vinduene, utryddet skap, kort sagt: det "reir" er gjort veldig hyggelig for nykommeren. Dette hekkende instinkt kurset kan du følge hjertet ditt innhold så lenge du gjør disse forberedende aktiviteter glede, og du trenger ikke anstrenge fysisk. 

39. SSW - Lite rom for barnet

"Brumm, det er trangt!"Babyen vil nok si om den kunne snakke allerede. din "leieboer" har nå krysset for at armene på brystet, knærne bøyd og beveger seg knapt. så ikke skremme deg hvis ditt barns bevegelser nå avta på slutten av svangerskapet. Tross alt, er det nå ca 50 centimeter og ca 3000 gram! Men du bør føle det en dagers kurs minst en gang.

Alt er nå venter på ankomsten av babyen din. Ikke sjelden er en fødsel kunstig innført. Dette kan skje, for eksempel hvis du er diabetiker, har hjertesykdom eller lider av høyt blodtrykk. Dessuten kan hoppe av fostersekken eller ankomsten til tvillinger være en grunn til å indusere arbeidskraft.

40. SSW - tegn på nært forestående fødsel

På mange små tegn kan du se at fødselen er nært forestående, for eksempel, noen ganger i plutselig tretthet eller kvalme. Dette er på grunn av hormonelle endringer, utløser fødselen. Mucus plugg som har forseglet livmorhalsen under svangerskapet, blader. Vanligvis det skjer en til tre dager før fødselen. Blant grunnene til å gå til sykehuset, inkludert en sprukket fostervann sac eller liten blødning - den blodige showet. Og selvfølgelig, regelmessige rier hvert tiende minutt i minst en time. Kanskje den starter med en tegning på baksiden (i nyrene), først knapt merkbar, jo sterkere og mer vanlig (eller natt) i løpet av dagen - uten tvil, er det så langt: Babyen vil verden!

Hvis det fortsatt viser ingen tegn til å ville forlate varme magen, dette er ingen grunn til alarm. Ikke bli gal nå visse hyppige henvendelser fra foreldre, venner og bekjente. Som vanlig overføring opp til 14 dager gjelder. Regelmessige kontroller med legen din for å overvåke helsen din og babyen i løpet av denne tiden.