En avansert ultralyd 11 til 14 ukers svangerskap allerede kan være på et så tidlig tidspunkt informasjon om misdannelser, ifølge eksperter.

Første trimester screening: Forbedret Ultralyd

Første trimester Screening

Foto: © iStockphoto.com/ Alexraths

Svangerskapet som en tid for håp og forventning og glede er alltid en ulempe: Måneder med usikkerhet knyttet til om barnet blir født friske. For noen tid, leger har en måte mer å anslå risikoen for alvorlige medfødte misdannelser: den første trimester screening. Dette betyr at i den første tredjedelen (First-trimester) graviditet en forhold kostnadseffektiv, meningsfylt og tilgjengelig for alle kvinner analyse (screening) tas. Dette ultralydundersøkelse i 11. til 14. uke av svangerskapet går langt utover det som allerede er lang for denne perioden obligatorisk ultralydundersøkelse kan finnes i kun dersom barnet bor, er ønsket størrelse og muligens har brutto misdannelser.

"Den første trimester screening har - på et så tidlig stadium - mye mer meningsfylt"Said Prof. Dr. Renaldo Faber, leder for avdelingen for prenatal og barselomsorgen ved Kvinneklinikken ved Universitetet i Leipzig. "Det gjør at om 80 prosent risikovurdering i form av Downs syndrom (trisomy 21), og alle andre vanlige kromosomale abnormaliteter som trisomy 18, trisomy 13 eller Turners syndrom. vi se mindre drastiske endringer i det genetiske materialet med litt mindre sannsynlig." En mulig blodprøve øker sannsynligheten for at denne risiko bestemmelse av en annen ti prosent. Dessuten kan flere svangerskap vurdere veldig tidlig prognose i denne undersøkelsen. I tillegg kan den erfarne legen oppdager alvorlige medfødte misdannelser på fem til åtte millimeter lite hjerte, i mellomgulvet, nyrer, ryggmarg eller lemmer eller ekskludere. Abnormaliteter er fryktet alle invasive teknikker, slik som placen punktering (chorion villus biopsi), amniocentesis (Amniocentese) og navlestrengen blodprøver blir utført (cordocentesis) for fremstilling av barne (føtale) celler eller vev.

Første trimester screening: Hva blir testet?

Kostnadene bæres av den gravide kvinnen

Hvis en gravid kvinne bestemmer over sine egne hensyn for første trimester screening, men de må først ha å grave i sine private lommer. Ultralydundersøkelsen, for eksempel kostnader mellom 100 og 150 euro. Helseforsikring bare hoppe på igjen når avvik oppdages.

"Absolutt det er et etisk spørsmål, hvordan jeg takle kunnskap om misdannelser i mitt ufødte barn"Nevnte Prof. Faber. "Men 95 prosent av kvinnene som blir konfrontert med den dramatiske nyheten om en Erbmaterialstörung, pause svangerskapet fra. Denne muligheten bør gi de som rammes, men hjelpe dem i denne vanskelige avgjørelsen ved å levere fyldigere informasjon om sannsynligheten for og omfanget av forventet sykdommen." Men selv kvinner som er fastsatt fra begynnelsen til å slippe alle ufødte barn, dra nytte av dette fordi de er alltid til stede i de fleste tilfeller omsorg tatt kan være.

Fordøyelse er hovedsakelig nakkeoppklaring

Hva kan Prof. Faber og hans kolleger oppdaget på bare 45-84 millimeter fosteret? Og hva vil risikoen beregnes? "Det er i hovedsak den nuchal, som måles ved hjelp av ultralyd. Dersom dette Vann akkumulering i ryggen området større enn 2,5 mm, øker risikoen for misdannelser"Så Faber. "Verdien går inn i en komplisert risikoberegninger. I tillegg til nakkeoppklaring kvinnens alder som spiller en rolle, og forekomst av arvelige sykdommer i familien. Var alder og familie Erbbelastung tidligere de eneste konkrete risikoer forbundet med Down syndrom, så de er nå så bare kriterier som vi kan ta med i den generelle uttalelse." Det er strenge, utført utelukkende av statistikk regelen om at kvinner skal bestemme for fostervannsprøve over 35, karakterisert unødvendig. Tross alt, for eksempel rundt 70 prosent født av alle barn med Down syndrom av kvinner under aldersgrensen, det vil si kvinner som har spesielle tester hadde blitt tilbudt tidligere automatisk.

Helt ny i medisin er systemet som en ekspert som Prof. Dr. Renaldo Faber ansvarlig trekker i det sentrale Tyskland, til alle leger som utfører en bestemt undersøkelse trene regelmessig. "Bare de som i løpet av året oppdateringsfrekvens Leipzig eller tilsvarende andre berørte institusjoner ved Universitetet i den siste utviklingen," så Faber, "kan søke og fatte bindende uttalelser spesielt til den gravide denne metoden." (IDW)