Fungerte det denne gangen? Dagene fram til graviditetstesten er ofte lang og kvinne mistenker at denne gangen noe er annerledes. Gravide kvinner og mødre fortelle hva de har følt at det var en liten gjest har hjemmekoselige møbler i magen hennes. En jordmor beskriver også de vanligste tidlige tegn.

Graviditet Signs: Den streken på graviditetstest

Gravid kvinne lykkelig

Foto: © panthermedia.net/ sborisov

Det er slikt som de aller første tegnene på graviditet: I det øyeblikket da en blek andre linje vises på graviditetstest, glemmer aldri en kvinne. For et første, betyr det et stort sjokk for de andre, han er så langt det beste øyeblikket i livet. Og enda en er kanskje ikke overraskende, men føles rolig bekreftet det de allerede visste i flere dager. Fordi selv før testing hennes gut instinkt hadde hvisket til henne: Noe er annerledes, kanskje jeg er gravid. Foruten noen ganger forbløffende pålitelig intuisjon, er det først og fremst fysiske tegn som forteller en kvinne før testen at det kunne ha fungert. Urbia ber gravide kvinner og mødre hva de har følt at det var en liten gjest har hjemmekoselige møbler i magen hennes. En jordmor forklarer også de vanligste tidlige tegn, og hvorfor de er ikke lett å tolke.

Intuisjon: Når magen vet mer enn hodet

"Da jeg var bare nylig gravid med min første sønn, Max, og ikke engang vet det var en dårlig kutt i mitt liv: min syke mor falt i koma. Jeg satt med henne på sengen, like før hun døde. Og siden jeg hadde følelsen av at jeg er gravid på en gang. Jeg har henne og sa umiddelbart, selv om hun var bevisstløs. Og også at jeg ville virkelig trenger akkurat nå som dette. Ja, det er virkelig gal. Men jeg er glad jeg lyttet til min følelse og it've fortalte henne, "sier Heike B. fra Karlsruhe.

også mener Astrid R. fra Bonn at kroppen hennes tidlige visste mer enn hodet, "Jeg har funnet meg selv på kontoret er at jeg en gang Raus ofte magen for spenning og kryss har presset gjennom mens siden hendene mine på jeg støttet ryggen. Somehow denne holdningen var morsomt for meg, og jeg tenkte, morsom, bare gjøre det, men de gravide når de har ryggsmerter, "mor til to rapporter. Jeg så ikke tenkt på det, men noen dager senere, graviditetstesten var positiv! "

Spesielt tidlig intuisjon av Anna H. fra Unna fortalte henne at hennes barn skulle nå sine destinasjoner, "Det er nesten flaut å fortelle: Men jeg innså dette under sex, at det fungerte. Det jeg har lagt merke til, vet jeg ikke, men selv et mysterium. Helt sikker Jeg var da i alle fall, enn jeg kunne ha en til to uker etter å ha drukket ut av kaffe (selv om jeg da normally'm avhengige) og brystene mine var nesten smertelig overfølsom". "Det er faktisk kvinner som vet direkte at de er gravide. Noen føler rett etter samleie eller i dagene som fulgte, at de er liksom ikke lenger alene 'bekreftet' jordmor Annabell Kastorff fra Köln fødested.

Cravings eller avsky: Når sansene "gravid" Rapport

Forutanelser har, men ikke alle gravide kvinner. Mange husker mer av fysiske endringer som annonserer noe nytt. "Sigaretten ikke lenger smakte, var jeg tidvis dårlig. Det virket merkelig for alt. Regnet vi ikke ha det, fordi jeg tidligere hadde stoppet inntil fire uker med p-piller, "sier en mor Forum. At særlig sentralstimulerende midler som sigaretter, kaffe eller alkohol i begynnelsen av svangerskapet plutselig smake ekkelt, er et typisk tidlige tegn - dette er også svært nyttig fordi: "Dette avsky viser at kroppen øker nå mot slike giftstoffer," forklarer jordmor Annabell Kastorff. "Han føler nå sterkere, det han trenger, hva han gjør bra og hva som ikke er det."

Det samme gjelder vice versa ikke nødvendigvis: cravings eller såkalte "cravings" som de også overvinne noen gravid tidlig, påvirker ikke sunn ting. "Når jeg ikke visste at jeg var gravid, ble jeg en gang du handler. På vei til bilen var en mobil snackbarer hvor du kan kjøpe disse tykke, sylteagurker. Jeg umiddelbart bøyd over og det rushed fordi jeg plutselig krever som en agurk fikk, "sier Astrid R. fra Bonn på. Og som allerede nevnt i rutene til, Schwangerenart 'på kontoret, tenkte jeg igjen nå: "Det er morsomt at de sier appetitten for pickles seg selv, men vanligvis bare for gravide! Men fordi vi hadde da forgjeves, praktisert i to år, ville jeg ikke ha drømt opp med ideen om hvor rett jeg var, "gliser hun. Dersom gravide kvinner kunne gjengi visse matvarer i massevis, har denne rett og slett å gjøre med uttalelse fra legene at "graviditetshormonet" Beta HCG fungerer også på hjernen område som er ansvarlig for appetitt eller avsky - og det skaper i utgangspunktet en del forvirring.

Graviditet: Tight magen i begynnelsen

"Faktisk, min mann først la merke til at jeg er gravid igjen," sier Petra H. fra Wuppertal. Han sa i vår tredje barn veldig tidlig: 'Din magen ser annerledes ut eller annen måte, kanskje du er gravid!'. Jeg selv kunne ikke tro det. Til slutt hadde jeg så helt lange og uregelmessige sykluser på 50 dager og mer, kunne jeg ikke forestille meg at det kunne jobbe med det. Men han var rett "og bekrefter et forum mor." Jeg plutselig få en helt fast og hard mage. Trøtthet og slapphet deretter har drevet meg i tillegg til noen spill for å ta en test. "Spesielt fra andre barn, kan magen allerede endre tidlig, runde eller jobbe hardere. Fordi selv om Tom Thumb i mors liv er fremdeles lite, begynner (ganske fast) livmoren å vokse veldig tidlig. Og fordi bukveggen er ikke så fast som det første barnet, ser vi dette før.

Ofte, men brystene som endrer tidlig: "Til min forferdelse, brystene mine hadde vokst plutselig - Jeg bærer likevel Cup E og hadde bare behandlet meg selv til et skandaløst dyre BH som plutselig ble for liten. Oh great! I tillegg har bryst da også ganske nysgjerrig, så jeg kunne bare sove på ryggen. Siden jeg har "allerede gjettet det, forteller en gravid kvinne i et internettforum. "Da jeg var forsinket nøyaktig en uke, jeg tok testen, som var positive." "Mange kvinner merker det først i brystet at hun kan være gravid", sier jordmor også Annabell Kastorff. "De brystene er større enn eller spenning." På grunn av den høye konsentrasjonen av progesteron (corpus luteum hormon), lagrer de et propagert vann. Noen ganger kvinnene slående også at brystvorten og areola blir mørkere.

Svimmelhet, kvalme, tretthet: Blame hormoner

"Terrible sirkulasjonsproblemer var med min fjerde graviditet, den første indikasjon på at hadde kastet den igjen," sier ett forum deltaker. "Jeg tilhører likevel synes å, tidlige markører. For i alle fire svangerskap jeg nesten umiddelbart etter implantasjon - okay, la oss si minst sju dager senere - får dyr ømme bryster, men med kretsen var ny ". Plutselig svakhet eller svimmelhet er ikke sjelden ved første tegn på at du er gravid, fordi "av påvirkning av graviditet hormoner, må kretsen være første endringen," sier jordmor Kastorff fra Köln fødested. Enda mer vanlig som svimmelhet slapphet og tretthet uten noen åpenbar grunn. Igjen, mye av hormonet progesteron gjeld som kroppen må bli vant til nå.

men noen kvinner merker også at de må gå på do hele tiden, selv om så ikke mye kommer. Før tanken på graviditet noen kommer først på grunn av mistanke om at de hadde fanget en kald blæren. Årsaken til den økte hyppighet av vannlating er igjen hormonet humant choriongonadotropin (HCG) og betydelig økt blodstrøm i hele magen og således blæren.

Når går HCG-verdien økes under svangerskapet?

Selv en ekkel svie eller smertefull tegning i magen, liksom ikke helt som føles som vanlig når regelen er overhengende, gjør mange kvinner i veldig tidlig graviditet (unødvendige) bekymringer. Disse smertene kommer fra livmoren, som starter allerede å vokse. Fordi hun er også en veldig sterk og tøff muskel, kan denne tidlige vekst vondt. Stroppene av livmor ( "mastertaper") her er allerede strukket og kan kvitre. "Jeg trodde i min første graviditet selv først, jeg hadde en egglederbetennelse, så såret at" Kerstin B. fortalt fra Bonn, mor til to jenter.

En klassiker blant de tidlige symptomer, men morgenkvalme er sant når det er ikke lenge siden den vanligste tidlige symptomet også. Om lag 40 prosent av kvinnene har ikke, men mange er plaget tidlig på det - og på ingen måte bare i morgen, men ofte i løpet av dagen. Noen har rett og slett ingen matlyst, mens andre har alvorlig kvalme. "Det var om morgenen ofte dårlig med oppkast. Men jeg var bare på en skiferie. Derfor har jeg høy angst resirkulert på en måte som 'på grunn av fjellene. Jeg hadde ofte neseblødning som ikke ville stoppe. Det var ikke før etter ferien jeg forsto hva det med disse klagene hadde, "sier en gravid kvinne fra en Internett-forum.

Om noe andre symptomer på graviditet

"Jeg vet ikke helt hvordan de skal uttrykke det. Så må jeg innrømme at jeg plutselig hadde noensinne ønsker å ha sex. Jeg tok min kjæreste nesten ranet'. Han sa flere ganger, med deg som er sant, men ikke er forutbestemt gravid! '" forteller et annet forum deltaker. En økt libido mange kvinner under graviditet, men ofte bare litt. Men noen kvinner synes å oppfatte tidlig at hyggelig endring.

"Det andre barnet jeg hadde så merkelige hjertebank i flere dager før jeg visste det. Det må ha føltes ut som om du har en influensalignende infeksjon med feber, samt pulsen er noen ganger så fort "sier Astrid R." Og da jeg leste min eldste datter i kveld, var jeg plutselig kortpustet og måtte lese får mye oftere enn vanlig i mellom luft, var ganske slående. Jeg kunne ikke forklare det. Det kom et par dager senere, når regelen uteble, og testen var positiv. "

Selv spotting rett før, under eller etter den dato som du vanligvis får sitt styre, er uvanlig. Det ble tidligere antatt at de var tegn på såkalt "Einnistungsblutung" der fosteret lett såret endometriet, de fleste leger mener nå at de er rett og slett skyldes innledende hormonelle svingninger (med mindre de er tegn på en tidlig spontanabort) ,

Gi det et sikkert tegn på graviditet?

Hvor pålitelig, men sa tidlige tegn på graviditet? Dessverre er ikke spesielt, står jordmor Annabell Kastorff "Mange av symptomene kan enkelt forklares ved normale vormenstruelle klager" også denne bli aktive i den andre halvdel av syklusen etter hver eggløsning corpus luteum hormonet progesteron (dens konsentrasjon tidlig i svangerskapet bare stiger fortsatt) kan for eksempel føre til ømme bryster på grunn av økt vannretensjon. Selv mild kvalme, mage pull, svimmelhet eller tretthet er vanlige symptomer ved PMS (premenstruelt syndrom = klager før regelen). Og hyppig vannlating kan selvfølgelig faktisk bare være tegn på en blære infeksjon.

Noe trygg er bare en høy basal kroppstemperatur. Hvis en kvinne under daglig måling av deres våken fastslår at temperaturen i den andre halvdel av syklusen kontinuerlig er mer enn 16 dager ved ca 0,5 grader over den normale temperaturen i den første halvdel av syklusen, er hun gravid med en viss sannsynlighet - hvis det har eller ikke infeksjon med feil teknologien har målt (for kort eller bare etter å få opp).

Er det normalt når du føler absolutt ingenting?

"Akkurat som det er kvinner som husker veldig tidlig at de er gravide, er det derimot, kvinner som i utgangspunktet følte ingenting i det hele tatt", sier Annabell Kastorff. Det er viktig at du ikke automatisk underlagt slike kvinner et dårlig kroppsbilde: "Etter min mening har dette ingenting å gjøre med deres kroppsbilde." Det kan være flere årsaker, som ble knyttet for eksempel med dagens situasjon i livet, for eksempel stress eller distraksjon , Hvis kvinnen ikke forvente å bli gravid og dette kanskje ikke passer inn i deres nåværende omstendigheter, de så ofte føler ingenting. "Eller hvis en kvinne blir gravid, for eksempel, til tross for piller og p-piller bryte videre har sin sirkulasjon, er det naturlig lett å overse den fysiske tegn. Fordi de rett og slett ikke forvente "å være gravid, så jordmor.

"Det er bare ofte at kvinner som i utgangspunktet føler noe plutselig får symptomer når testen var positiv," sier Kastorff. Her er da spiller en viss forventning en rolle.

Om en kvinne har tidlig graviditet symptomer eller ikke, forresten sier ingenting om tilstanden i svangerskapet. Ved feil kan du fortsette å ha symptomer på "fullt program". "Omvendt et fravær eller midlertidig bor borte av symptomene i noen dager har ingenting å gjøre med det faktum at det ikke ville gå bra med babyen. Så det er helt trygt, "sier jordmoren.