Virkede det denne gang? Dagene indtil graviditetstesten er ofte lange og kvinde mistanke om, at denne gang noget er anderledes. Gravide kvinder og mødre fortælle, hvad de har fornemmet, at der var en lille gæst har hjemlig møbler i hendes mave. En jordemoder beskriver også de mest almindelige tidlige tegn.

Graviditet Tegn: Den linje på graviditetstest

Gravid kvinde lykkelig

Foto: © panthermedia.net/ sborisov

Der er sådan en ting som de allerførste tegn på graviditet: Det øjeblik, hvor en bleg anden linje vises på graviditetstesten, glemmer aldrig en kvinde. For en første, betyder det et kæmpe chok for de andre, han er så langt den bedste øjeblik i deres liv. Og endnu en anden er måske ikke overraskende, men føler sig stille og roligt bekræftet, hvad de allerede vidste i dagevis. Fordi selv før teste hendes tarm instinkt havde hvisket til hende: Noget er anderledes, måske er jeg gravid. Udover den til tider forbavsende pålidelig intuition, er det primært fysiske tegn, der fortæller en kvinde før testen, at det kunne have fungeret. Urbia spørger gravide kvinder og mødre, hvad de har fornemmet, at der var en lille gæst har hjemlig møbler i hendes mave. En jordemoder forklarer også de mest almindelige tidlige tegn, og hvorfor de er ikke let at fortolke.

Intuition: Når maven ved mere end hovedet

"Da jeg var blot nyligt gravid med min første søn, Max, og vidste ikke engang, at der var en dårlig klip i mit liv: min syge mor faldt i koma. Jeg sad med hende på sengen, lige før hun døde. Og da jeg havde på fornemmelsen, at jeg er gravid ad gangen. Jeg har hende og straks sagde, om hun var bevidstløs. Og også, at jeg ville virkelig brug for lige nu sådan ud. Ja, der er rigtig skør. Men jeg er glad for jeg lyttede til min følelse og it've fortalte hende, "rapporterer Heike B. fra Karlsruhe.

også mener Astrid R. fra Bonn, at hendes krop tidligt vidste mere end hendes hoved: "Jeg har fundet mig på kontoret er, at jeg engang raus ofte maven for spænding og cross har skubbet igennem, mens den side mine hænder på jeg stablet ryggen. En eller anden måde denne holdning var sjovt for mig, og jeg tænkte, sjov, bare gøre det, men de gravide kvinder, når de har rygsmerter, " "mor til to rapporter. Jeg så ikke tænkt over det, men et par dage senere, graviditetstesten var positiv! "

Især tidligt intuition af Anna H. fra Unna fortalte hende, at hendes børn ville nå deres destinationer, "Det er næsten pinligt at fortælle: Men jeg indså dette under sex, at det virkede. Hvad jeg har bemærket, det gør jeg ikke, men i sig selv et mysterium. Helt sikkert Jeg var så i hvert fald, end jeg kunne have en til to uger efter at have drukket af kaffe (selvom jeg så normally'm afhængige), og mine bryster var næsten smerteligt overfølsomme". "Der er faktisk kvinder, der ved direkte, at de er gravide. Nogle føler sig lige efter samleje eller i de følgende dage, at de er en eller anden måde ikke længere alene 'bekræftet' jordemoder Annabell Kastorff fra Köln fødested.

Cravings eller afsky: Når sanserne "gravid" Rapport

Forudanelser har, men ikke alle gravide kvinder. Mange husker mere af fysiske ændringer, der bebuder noget nyt. "Cigaretten ikke længere smagt, jeg var til tider dårlig. Det syntes mærkeligt til alt. Regnede vi ikke har det, fordi jeg tidligere havde stoppet indtil fire uger med p-piller, "siger en mor Forum. At især stimulanser såsom cigaretter, kaffe eller alkohol i begyndelsen af ​​graviditeten pludselig smager ulækkert, er en typisk tidlige tegn - det er også meget nyttig, fordi: "Dette afsky viser, at kroppen nu stiger mod sådanne giftstoffer," forklarer jordemoder Annabell Kastorff. "Han nu føles stærkere, hvad han har brug for, hvad han gør godt, og hvad der ikke er."

Det samme gælder omvendt ikke nødvendigvis: cravings eller de såkaldte "cravings", som de også overvinde nogle gravide tidligt, påvirker ikke sunde ting. "Da jeg ikke vidste jeg var gravid, var jeg engang shopping. På vej til bilen var en mobil snackbarer, hvor man kunne købe disse tykke, syltede agurker. Jeg straks bøjet over, og der styrtede fordi jeg pludselig tørster som en agurk fik, "siger Astrid R. fra Bonn den. Og som allerede nævnt i ruterne til, Schwangerenart 'på kontoret, tænkte jeg nu igen: "Det er sjovt, at de siger appetitten på pickles selv, men som regel kun for gravide kvinder! Men fordi vi havde dengang forgæves, praktiseres i to år, ville jeg ikke have drømt op med idéen hvor rigtigt jeg var, "griner hun. Hvis gravide kvinder kunne gengive visse fødevarer i massevis, dette blot har at gøre med udtalelse fra lægerne, at "graviditet hormon" Beta HCG også virker på hjernen område, der er ansvarlig for appetit eller afsky - og der indledningsvis skaber en vis forvirring.

Graviditet: Tight mave i starten

"Faktisk, min mand først bemærket, at jeg er gravid igen," siger Petra H. fra Wuppertal. Han sagde i vores tredje barn meget tidligt: ​​'Din mave ser anderledes eller anden måde, måske er du gravid!'. Jeg selv kunne ikke tro det. Endelig havde jeg derefter helt lange og uregelmæssige cyklusser af 50 dage og mere, kunne jeg ikke forestille mig, at det kunne arbejde med det. Men han havde ret "og bekræfter et forum mor." Jeg pludselig få en helt fast og hård mave. Træthed og sløvhed derefter har drevet mig ud over nogle spil til at tage en test. "Især fra det andet barn, kan maven allerede ændre tidligt, runde eller arbejde hårdere. For selv om den Tommeliden i livmoderen er stadig lille, (helt fast) livmoderen begynder at vokse meget tidligt. Og fordi bugvæggen er ikke så fast som det første barn, ser vi dette før.

Men ofte brysterne, der ændrer tidligt: ​​"Til min rædsel, mine bryster var vokset pludselig - jeg bærer alligevel Cup E og havde netop behandlede mig til en skandaløse dyrt bh, der pludselig blev for lille. Oh store! Hertil kommer, at brystet har da også helt nysgerrig, så jeg kunne kun sove på ryggen. Da jeg har "allerede gættet det, fortæller en gravid kvinde i en internet-forum. "Da jeg var forfaldne præcis en uge, tog jeg så testen, som var positiv." "Mange kvinder opdager det først i brystet, at hun er gravid," siger jordemoder også Annabell Kastorff. "De bryster er større end eller spænding." På grund af den høje koncentration af progesteron (corpus luteum hormon), de gemmer en opformeret vand. Undertiden kvinder slående også, at brystvorten og areola bliver mørkere.

Svimmelhed, kvalme, træthed: Blame hormoner

"Terrible kredsløbsproblemer var med min fjerde graviditet, det første tegn på, at havde foldet det igen," siger en forum deltager. "Jeg hører alligevel synes at, tidlige markører. For i alle fire graviditeter jeg næsten umiddelbart efter implantation - okay, lad os sige mindst syv dage senere - få dyr brystspænding, men med kredsløbet var nye ". Pludselig svaghed eller svimmelhed er ikke sjældne ved det første tegn, at du er gravid, fordi "ved påvirkning af graviditet hormoner, skal kredsløbet være første ændring," siger jordemoder Kastorff fra Köln fødested. Endnu mere almindelig som svimmelhed sløvhed og træthed uden synlig grund. Igen, meget af hormonet progesteron gæld, som kroppen har til at vænne sig til nu.

men nogle kvinder også mærke, at de er nødt til at gå på toilettet hele tiden, selv om så ikke meget der kommer. Før tanken om graviditet nogle kommer først på grund af mistanken om, at de havde fanget en kold blæren. Årsagen til hyppig vandladning er igen hormonet humant choriongonadotropin (HCG) og signifikant øget blodgennemstrømning af hele underlivet og dermed blæren.

Hvornår HCG værdien øges under graviditeten?

Selv en grim stikkende eller smertefuld tegning i maven, en eller anden måde ikke helt så føles som sædvanlig, når reglen er nært forestående, gør mange kvinder i det meget tidlige graviditet (unødvendige) bekymringer. Disse smerter kommer fra livmoderen, som starter allerede at vokse. Fordi hun er også en meget stærk og sej muskel, kan denne tidlige vækst ondt. Stropperne af livmoderen ( "masterbånd") Her er allerede strakt og kan pippe. "Jeg troede i min første graviditet selv først, jeg havde en tubal betændelse, så såre det," Kerstin B. fortalte fra Bonn, mor til to piger.

En klassiker blandt de tidlige symptomer, men det morgenkvalme er sandt, når det ikke er længe siden, det mest almindelige tidligt symptom også. Omkring 40 procent af kvinderne har ikke, men mange er plaget tidligt på det - og på ingen måde kun om morgenen, men ofte i løbet af dagen. Nogle har simpelthen ingen appetit, mens andre har svær kvalme. "Det var om morgenen ofte gange dårligt, med opkastning. Men jeg var bare på en skiferie. har jeg derfor høj angst genbruges på en måde, som 'på grund af bjergene. Jeg havde ofte næseblod, der ikke ville stoppe. Det var først efter ferien, jeg forstod, hvad det med disse klager havde, "siger en gravid kvinde fra en internetforum.

Om noget andet graviditet symptomer

"Jeg ved ikke helt, hvordan man kan udtrykke det. Så jeg må indrømme, jeg havde pludselig nogensinde ønsker at have sex. Jeg tog min kæreste næsten overfaldet'. Derefter sagde han flere gange, med dig, som er sandt, men ikke, er bestemt gravid! "" fortæller et andet forum deltager. En øget libido mange kvinder under graviditet, men ofte kun lidt. Men nogle kvinder synes at fornemme tidligt, at behagelig forandring.

"Det andet barn, jeg havde så mærkelige hjertebanken dage før jeg vidste det. Det må have føltes som som om du har en influenzalignende infektion med feber, samt pulsen er til tider så hurtigt, "siger Astrid R." Og da jeg læste min ældre datter i aften, jeg var pludselig åndenød og måtte læse Få meget oftere end normalt i mellem luft, var ganske slående. Jeg kunne ikke forklare det. Det kom et par dage senere, da den regel udeblev, og testen var positiv. "

Selv spotting lige før, under eller efter den dato, hvor du normalt ville få hans styre, er ualmindelige. det tidligere troet, at de var tegn på såkaldt "Einnistungsblutung", hvor embryoet let såret endometriet, de fleste læger mener nu, at de simpelthen er forårsaget af indledende hormonelle svingninger (medmindre de er tegn på en tidlig abort) ,

Giv det et sikkert tegn på graviditet?

Hvor pålidelige men sagde tidlige tegn på graviditet? Desværre er det ikke særligt, siger jordemoder Annabell Kastorff "Mange af symptomerne kan simpelthen forklares ved normale vormenstruelle klager" Dette også blive aktiv i anden halvdel af cyklus efter hver ægløsning corpus luteum hormonet progesteron (koncentrationen i begyndelsen af ​​graviditeten kun stiger stadig) kan for eksempel føre til brystspænding som følge af forøget vandretention. Selv mild kvalme, abdominal træk, svimmelhed eller træthed er almindelige symptomer på PMS (præmenstruelt syndrom = klager før reglen). Og hyppig vandladning kan naturligvis faktisk blot være tegn på en blære infektion.

Noget sikkert er kun en høj kropstemperatur. Hvis en kvinde under daglig måling af deres vågne afgør, at temperaturen af ​​den anden halvdel af cyklussen kontinuerligt er mere end 16 dage ved ca. 0,5 grader over den normale temperatur af den første halvdel af cyklus, hun er gravid med en vis sandsynlighed - hvis den har eller intet angreb med forkert teknologi har målt (for kort, eller kun efter at komme op).

Er det normalt, når du føler absolut intet?

"Ligesom der er kvinder, der husker meget tidligt, at de er gravide, er der derimod, kvinder, der oprindeligt følte intet overhovedet," siger Annabell Kastorff. Det er vigtigt, at du ikke automatisk er omfattet af disse kvinder et dårligt kropsbillede: "Efter min mening, dette har intet at gøre med deres kropsbillede." Der kan være flere grunde, som var forbundet for eksempel med den nuværende situation i livet, såsom stress eller distraktion , Hvis kvinden ikke forvente at være gravid, og det måske ikke passer ind i deres nuværende omstændigheder, de føler sig så ofte ingenting. "Eller hvis en kvinde bliver gravid, for eksempel, på trods af p-piller og p-piller bryde yderligere har sin omsætning, er det naturligt er let at overse de fysiske tegn. Fordi de simpelthen ikke forventer "at være gravid, så jordemoderen.

"Det er, men ofte, at kvinder, der oprindeligt føler noget pludselig får symptomer, når testen var positiv," siger Kastorff. Her er så en vis forventning spiller en rolle.

Om en kvinde har tidlig graviditet symptomer eller ej, ved den måde siger intet om tilstanden af ​​graviditeten. I tilfælde af funktionsfejl kan du fortsat har symptomer på "fulde program". "Omvendt et fravær eller midlertidig opholder sig væk af symptomerne i et par dage har intet at gøre med det faktum, at det ikke ville gå godt med babyen. Så det er helt sikkert, "siger jordemoderen.