Har kvinner med fedme i svangerskapet, noen ting er annerledes enn hos normalvektige. Er det risiko? Hvor mye bør jeg ta? Når jeg føler barnet mitt? Vi gir svar på de 10 viktigste spørsmålene lubben gravide kvinner.

Kosthold og trening: Dette hjelper (baby) Belly

gravide Overvekt

Foto: © panthermedia.net / Cathy Yeulet

Når det gjelder vekt, er alt nå eh uansett, for sent - så mange overvektige gravide kvinner tror resignert. Men uansett hvordan en kvinne har blitt spist - det teller for hennes baby i magen akkurat hva hun spiser nå. Og uavhengig av om de tidligere hadde vært en sofagris - baby fordeler fra alle gå, hun gjør nå. Selv kvinner med høy BMI har større risiko for komplikasjoner i svangerskapet og fødsel. Men det kan bli enda lavere med enkle tiltak. Hvordan dette fungerer, og hvordan du kan håndtere rolig med andre særegenheter av svangerskapet!

1. Vil jeg vokse mer i løpet av svangerskapet?

"Jeg er i 10. uke av svangerskapet, og dessverre overvektig. Nå har jeg, er redd for at jeg vil fullt tykk", Poster en ubetalt forum-bruker. Men plumpe gravide kvinner tar ikke automatisk raskere enn normal vekt. "Så, jeg er nå i det 26. SSW og hadde økt langt bare en kilo. Jeg antar det er også det faktum at man betaler litt mer oppmerksomhet til hva du spiser kommer fra. Og det som angriper mer tid for Apple å sjokoladeplater!"Svar annen kvinne på engstelig innlegg, og en annen bekymring: "Jeg er ikke den tynneste og hadde økt bare fem kilo svangerskapet mitt." Så det er ingen grunn til å frykte at vekten skulle bli selvstendig kvasi.

2. Hvor mye kan jeg få i løpet av svangerskapet?

Hvor mye bør øke en overvektig kvinne i svangerskapet maksimalt avhenger av deres BMI (body mass index) fra før svangerskapet. Eksperter gir følgende anbefalinger:  

  • Ved en kroppsmasseindeks på 25 til 29,9: 7 til 11 kg.
  • I en BMI fra 30: 5-9 kilo.

Bekymringen, kan barnet få fordi for lite mat er ubegrunnet: det økte behovet for kalorier er i en gravid kvinne kun 255 Kcal per dag, og dette bare fra andre trimester av svangerskapet. Dette tilsvarer en enkelt ost brød eller en frukt yoghurt. "Spise for to" er ute! 

Nå stiger sakte senker en av de viktigste risikoene: at av svangerskapsdiabetes, som kan være skadelig for kvinnen, men også for det ufødte barnet. Selv om han går etter fødsel borte, men halvparten av de som rammes utviklet åtte til ti år på en varig type 2 diabetes, advarer den tyske Diabetes Association (DDG).

3. Kan jeg fortsatt spise hva som smaker godt til meg?

man må sulte også "lubben" Gravid ikke. Det er nok oppmerksomme å spise: Spesielt raskt fordøyelige karbohydrater (pasta, brød, rundstykker, søte) vil bli redusert. Det er bedre å "vennlig" Velg karbohydrater som grovbrød, brun ris, belgfrukter, frukt eller poteter. For her karbohydrater kombinert med fiber - og det senker den berømte glykemisk indeks, som gjør deg mett lenger. Den største andelen av karbohydrater, eksperter anbefaler, bør denne kvinnen middag spiser.

Dessuten er fett tillatelig, men det skal - til steking eller i en salat - verdifull vegetabilsk olje være (Eg maisolje, saflorolje, rapsolje.). En femtedel av mengden av mat bør bestå av protein: kjøtt og pølser kan nytes, men i lav-fett form, da, som med kylling eller kalkun bryst, kokt skinke, kald stek. Også i melk og melkeprodukter (cottage cheese, vanlig yoghurt) trenger ikke å holde tilbake, men de bør også være lav i fett. To ganger i uken mager fisk som torsk, sei eller hyse hører på kjøkkenet, som tilbyr spesielt høy kvalitet protein. 

Selv disse små endringene gjør en stor forskjell: "Dietten under svangerskapet ser ut til å være programmert (ufødte) matinntak, den Fettgewebsentwicklung og en predisposisjon for fedme senere i livet"Streket ernæringseksperten Dr. rer. nat. Ulrike Amann-Gassner i en pressekonferanse i den tyske Diabetes Society. States: lubben gravide kvinner som spiser nå verdifull, slik at barnet skal begynne til et sunnere liv. Sterkt overvektige kvinner bør bruke kostholdsråd eller en ernæringsfysiolog selvfølgelig, fordi det er lettere å finne den Essweise som nå passer inn i en.

4. Kan jeg gå på en diett under svangerskapet?

Ved alvorlig fedme, men særlig når svangerskapsdiabetes er til stede, en gravid kvinne bør redusere deres nåværende kaloriinntak - men bare ved et skifte til mer fullstendig, mat, redusere døde kalorier (søtsaker, hvetemel, animalsk fett) og en pluss i bevegelse. Denne endringen bør gjøres med en stor overvekt eller diabetes ledsaget av en lege eller en ernæringsfysiolog.

Gjennom en slik endring i spisevaner og mer trening, kan det være at en kvinne synker litt i de første månedene av svangerskapet. Denne bivirkningen er greit, men ikke målet med endringen i kostholdet. Alle dietter, men (også gjeldende som balanserte) er utenfor grensene selv med fedme, fordi dette truer en undersupply av fosteret med essensielle næringsstoffer.

5. Hvordan legen gjør ultralyd i fedme?

Hos overvektige gravide ultralyd gir mindre meningsfulle bilder. Deretter den tyske foreningen for ultralyd i medisin tilbake (avkoking). Grunnen: de ultralydsignaler kan ikke trenge dypt nok inn i magen. Noen ganger, derfor vil legen endre tidligere enn andre gravide fra vaginal til abdominal ultralyd, fordi de tilbyr et større synsfelt. Det kan også være at han dermed spør kvinnen å sitte ned eller å ligge på siden, slik at han kan se barnet bedre.

6. Hvordan kan jeg flytte vektig mer?

Selv en liten økning i bevegelse forårsaker nå mye: "Gå en tur hver morgen og kveld i en halv time raskt. Og alle utholdenhetsidretter er bra: svømming, løping, sykling. Generelt: Små skritt lage en start, ellers er du overveldet og stopper"Informerer ernæringsfysiolog Professor Hans Hauner i et intervju med bladet foreldre. Et første skritt kan være å gå eller gå til mindre kjøp å klatre ikke mer heis.

7. Når jeg føler meg overvektig barnet mitt?

Gravid avrundet føler at deres barn vanligvis først senere, fordi livmoren rett og slett bedre polstret. Ofte barnet kan derfor gjøre bare rundt 24. svangerskapsuke rundt merkbar ved sine knock signaler.

 

8. Må jeg fedme mer fødselsomsorgen?

Ved en høy BMI regnes som en risiko gravide kvinner, her er en grunn til ytterligere forebyggende eksamener eller prøver som er dekket av helseforsikring. Det kan gjøres flere ultralydundersøkelser enn med andre kvinner for å styre utviklingen av barnet. Og blod- og urinprøver, samt en kontroll av blodtrykket er laget oftere å legge merke til diabetes, preeklampsi og andre forstyrrelser på et tidlig stadium.

Det meste også en glukosetoleransetest er laget som viser om kroppen reagerer normalt til et høyt karbohydratinntak (glukoseløsning), slik at ingen diabetes er til stede. En gravid kvinne med mye overflødig vekt kan også diskutere med legen sin om de skal kontrollere deres blod sukker nivåer i tillegg selv. "Studier har vist at en diett terapi i kombinasjon med fysisk aktivitet og faste blodglukose selvovervåking er et nyttig mål for å forebygge svangerskapsdiabetes"Forklarer Dr. Ulrike Amann-Gassner.

9. Hva gjør du om hovne ben?

Passer ikke en sko mer, en gravid kvinne bør først gå til legen. Fordi sterk vannretensjon kan indikere en for høy økning i blodtrykk eller en trussel av preeklampsi (alvorlig metabolsk lidelse). Legen gir klarsignal, nå bidrar paradoksalt nok drikkevann! Minst to liter vann daglig, nyrene stimulere - og deretter gjøre det lettere å demontere og overflødig vann fra stoffet. I tillegg, mat skal være relativt tungt saltet (én til fire teskjeer salt daglig), anbefaler jordmødre. Fordi salt binder vannet i blodplasma og "sags" da ikke lenger så lett i vevet. Den anbefaling, lav salt mat på vannretensjon, er ansett foreldet.

I alvorlige og hovne ben, kan en gravid kvinne bli fore av phlebotomists eller familie lege også støtte strømper. Ofte er det i tillegg til vann og blod rushes til bena fordi beinet årer er utvidet i løpet av svangerskapet. Har hun smerter eller følelser av spenning i beinet bør tenke en kvinne og en mulig flebitt eller trombose (venøs okklusjon) og gå til lege umiddelbart, er risikoen for trombose økt fedme.

10. Vil jeg kunne føde normalt, til tross for å være overvektig?

De fleste kvinner også bringe med ekstra kilo barnet sitt som normalt til verden. Var kosthold under svangerskapet ugunstig og kvinnen hadde derfor et høyt insulinnivå i blodet, kan barnet være over gjennomsnittet. Da sannsynligheten for et keisersnitt øker. Dette gjelder også hvis du allerede har en svangerskapsdiabetes har utviklet. Mot slutten av svangerskapet, kan legen beregne fødselsvekt ved ultralyd og gi råd til kvinnen. 

Smertebehandling under en spontan fødsel kan være vanskelig med mye kroppsfett. For eksempel er det vanskelig å finne riktig sted for en PDA (peridural anestesi). En dato for en foreløpig i fødeklinikk kan avgjøre om en PDA anatomisk forventet er ganske gjennomførbart eller ikke.

Ganske tunge kvinner har en høyere risiko for å overføre sine barn, så mye for å få det utover fylte 40 uker. Også faste dager etter ET et nei arbeidskraft, kan det noen ganger være nødvendig å indusere arbeidskraft kunstig ved arbeid drypp eller gjøre et planlagt keisersnitt. 

tjeneste: 

Mange lovpålagte helse forsikringsselskaper dekker inntil 75 prosent av kostnadene ved kostholdsråd eller en ernæringsfysiolog kurs, noen har til og med slike kurs. Bare ringe eget billettkontor og spørre.