Hvis graviditetstesten er positiv, må det også være i jobb mye som skal avklares. Når og hvordan det bør finne sjefen, hvilke aktiviteter må unngå en gravid kvinne, hvor mange pauser er tillatt, hvor mye fødselspenger forventningsfull mor har rett til, du leste det her.

Graviditet når man skal fortelle arbeidsgiver?

Gravid jobben riktig

Foto: © iStockphoto.com/ deanm1974

Det er ingen juridiske fristen der en kvinne skal informere henne sjefen eller sjefen hennes at hun er gravid. Her kan du veie deg selv: Hvem sa det tidligere, kan også ta de tidligere rettighetene hevder tilbys av Maternity Protection Act. På den annen side, de første tolv ukene av svangerskapet er de mest usikre. Og selv om de fleste alt går bra: sjefen kanskje noe som måtte informere intim, som en spontanabort lidd, er ikke en hyggelig tanke. Et godt kompromiss kan være derfor å informere ham etter de første tre månedene.

men som har en jobb som innebærer risiko, for eksempel i omgang med kjemikalier, yrker i bygging eller drift av visse maskiner, sjefen skal veldig tidlig rapport fra graviditet til umiddelbart å ta rettighetene til fødselspermisjon Protection Act krav og og å beskytte ufødte.

Men selv ansatte uten risiko jobben bør ikke vente for alltid å fortelle sjefen - for Rettferdighet: Selv manager trenger tid til å tenke på hvem som kanskje allerede under svangerskapet, men i alle fall i løpet av svangerskapspermisjon og kanskje i foreldrepermisjon plikter kvinnen aksepterer helt eller delvis.

Hva manageren ønsker å vite nå

Arbeidsgiver bør være som den første til å lære av svangerskapet. Også kjære kollegaer eller kolleger ikke alltid tett, og man bør ikke vente til sjefen lærer gjennom andre kanaler. Det er også viktig å ikke fortelle på vingen, men å spørre sjefen, når han har tid til å snakke. På dette bør være godt forberedt. Dermed signaliserer at du ikke tror: "Etter meg, syndfloden", men at man av hensyn til selskapet er viktig. Du bør være i stand til å fortelle sjefen

 • når den beregnede fødselsdato er
 • datoen da svangerskapspermisjon starter (seks uker før fødselen)
 • Hvis du fortsatt har gjenværende permisjon (og i så fall hvor mye), som du ønsker å legge til før eller etter fødselen fødselspermisjon beskyttelsesperioden
 • hvor lenge å ta svangerskapspermisjon etter fødsel, om du vil godta (åtte uker etter fødselen) eller foreldrepermisjon eller foreldrepermisjon så bare fødselspermisjon beskyttelse og når du ønsker å gå inn igjen
 • Hvis du vil deretter jobbe full eller deltid
 • hvilke prosjekter og oppgaver du ønsker å gjøre ferdig til begynnelsen av fødselspermisjonen (kort oversikt)
 • som kunne ta sitt eget ansvar under svangerskapspermisjon og mulig foreldrepermisjon

Det handler ikke om ultimate bestemmelser, men en grov plan, noe som kan endre seg igjen avhengig av i løpet av svangerskapet eller etter fødselen. Og selv om han er under likevel her en taushets: Erfaring viser at det er fornuftig å spørre sjefen igjen til hemmelighold til du selv fortalt kolleger av svangerskapet.

Hva en gravid kvinne bør ikke nå

Har den gravide kvinnen informerer arbeidsgiver, kan det umiddelbart ta rettighetene hevder som Maternity loven beskytter gravide og hennes baby. For så snart arbeidsgiver fant ut om graviditeten, må han rapportere det til Arbeidstilsynet og i samsvar med sikkerhetsreglene.

Tillatte gravide kvinner, i henhold til Maternity Protection Act ikke:

 • gjøre arbeid som er forbundet med økt risiko for ulykker (slipping, fallende, bryter) som for eksempel på byggeplasser eller når du arbeider med visse maskiner
 • med giftige eller radioaktive materialer (herunder røntgenstråler over visse grenser) eller patogener (laboratorium, Spes. sykehus områder) del, som arbeider under meget støyende, ekstrem varme eller kulde og kraftige støt
 • regelmessig løfting av laster eller bære tyngre enn fem kilo; eller øke i noen tilfeller belastninger som er mer enn ti kilo
 • fra den femte måned (21 uke) er mer enn fire timer (f.eks. som bak disken)
 • strekke meget ofte, bend, bøyer, strekke eller ledere (z. B. i lageret) arbeid
 • arbeide etter den tredje måneden i transportmidler, slik som busser, drosjer, fly, enten som en sjåfør eller som kontroll urin eller stewardess
 • arbeide på samlebånd av en gitt ytelse eller akkord
 • arbeid etter 20 pm eller før 6 am eller arbeid på søndager og helligdager
 • lengre enn 8,5 timer om dagen eller 90 timer Inh. jobbe to uker

Hvis en kvinne har blitt utført slikt arbeid, må arbeidsgiver tilordne en annen oppgave. I dette tilfellet må betalingen ikke forringes, og ikke ned kvinnen i selskapet hierarkiet. Som et tog dirigent kan brukes på stasjonen, som har jobbet på nattskiftet, kan endre en X-ray assistent til normal stasjon i dagskift.

For unntak må du grønt lys fra legen

Finne arbeidsgiver ingen ny plassering, må han erstatte den gravide kvinnen - med full lønn. Noen arbeidsgivere presser her sine ansatte til å ta sykefravær. For da må de betale lønnen til bare seks uker, etter som forsikringsselskapet hopp. Da bør du ikke bli involvert, fordi det er ulovlig for en, på den annen side, er det sykepenger ofte bare om lag 70 prosent av inntekten.

Gravide kvinner som føler seg frisk nok, men tillatt noen rettigheter - frivillig gi - for eksempel fritak fra samlebåndet arbeid eller nattarbeid. Men for at de trenger samtykke fra legen og samarbeidsutvalget. Hvis disse før, må arbeidsgiver søke om opphevelse av unntaket til tilsynsmyndigheten.

Noen bransjer har ulike regler

I noen yrker, det finnes unntak fra begynnelsen. Så en gravid kvinne kan fungere i catering til 22 PM. Dette gjelder også for de såkalte overnatting vesener (hoteller, aldershjem, vandrerhjem og. Lignende.). I landbruket kan startes fra fem om morgenen (melking). Artister bør være på scenen før klokken 23.

For vogn operasjoner (etter 3 måneder, men ikke som en driver), i puber, overnatting å være på sykehus, sykehjem og bad samt (i kultursektoren konserter, teater: for forbudet på søndag og ferie arbeids andre retningslinjer gjelder i enkelte næringer , tv) kan også arbeide på søndager gravide. men arbeidsgiver må gi kompensasjon for det i løpet av uken.

Hva om fødselspermisjon hvis barnet kommer før?

Generelt bør ikke være ansatt i løpet av en kvinnes svangerskapspermisjon, med mindre de er uttrykkelig erklærer seg villig til å gjøre; denne erklæringen kan når som helst tilbakekalles.

Fødselspermisjonen starter seks uker før levering og slutter åtte uker etter fødselen av barnet. Hvis barnet er tidligere enn forventet, slik. Som hos premature fødsler, er svangerskapspermisjon utvides etter fødselen til datoene ikke kunne tas før fødsel.

Hvordan kan du sette føttene ofte?

Gravide kvinner må ikke ta flere pauser enn andre ansatte også bråkete Maternity Protection Act. Du har vanlig rett til en 30 minutters pause på en arbeidstid på mer enn seks til ni timer. Pausen kan deles opp i tidsperioder på minst 15 minutter. For mer enn seks timer av gangen bør ikke benyttes uten pusterom. men som må sitte konstant i svangerskapet kan fungere ofte kort avbryter (stå opp, gå rundt, korte ben Up Store).

Maternity Protection Act gjelder ikke for selvstendig næringsdrivende, administrerende direktører, freelance arbeid eller studenter. Også for sivile egne regler gjelder for sivil tjeneste lov.

 

Graviditet: Hvis sjefen ikke overholder loven

"Jeg er nå i 14. uke. Siden jeg fortalte sjefen min for to uker siden at jeg er gravid, oppfører det seg veldig aggressivt mot meg, "klager en gravid Userin i et online forum. "Da jeg måtte to ganger på do i tre timer, har hun det gikk meg en ubetalt pause. De sa jeg var for ofte på toalettet. "" Jeg er i femte måned. Sjefen min lar meg løfte tungt, jeg må jobbe selv på helligdager og også jobbe overtid ", sier en annen bruker. "Legen min har sjefen min nå truet med et forbud mot sysselsetting og bare en gang sykemeldt meg en uke. Som jeg sykmeldt, sjefen min tok meg drept: Hvordan kan jeg presentere meg selv da, og jeg vil anta at han nå vurderer noe. Jeg er redd for hva som kommer opp på meg. "

det hvis veileder ikke overholder Maternity loven eller trakassert en gravid kvinne bør ikke akseptere dette. For nå har hun ansvar ikke bare for seg selv, men også for det ufødte barnet og hans helse. De som jobber i store selskaper, kan appellere til rådet. Hjelper ikke eller er det ikke, kan du kontakte Office of Occupational Safety, som er tilgjengelig i mange store byer. I noen stater er det også departementet for sosial og Family Health, som råder gravide kvinner her, og arbeidstager tilsyn. Hvis du er usikker kan du ringe rett før vedkommende Arbeidstilsynet og spør hvilken institusjon vil bidra i sin egen region.

Oppsigelsesvern ved graviditet

Når arbeidsgiver offisielt lærer av svangerskapet trer i kraft oppsigelse. Til utløpet av fire måneder etter fødsel en kvinne kan ikke sies opp. Som har lagt merke til graviditet før etter avslutning, men på tidspunktet for oppsigelsen var allerede gravid, har to uker til å melde fra til arbeidsgiver. Den oppsigelsesvern deretter tilbakevirkende kraft. Det gjelder også i prøveperioden. Men hvis du har en fast kontrakt på sin modenhet ikke endres. Så han ender opp gravid eller i fødselspermisjon, ikke arbeidsgiver ikke å forlenge den.

Regler for medisinsk avtaler

Gravide kvinner er medisinsk avtaler i arbeids oppfatter (og har tiden det tar å ikke omarbeide). Men for å trygt unngå konflikter med arbeidsgiver, bør de bare gjøre det hvis en avtale utenfor arbeidstiden ikke er mulig, dette imidlertid. Dette gjelder hvis du jobber hovedsakelig deltid. Et unntak er den såkalte "terminlich bundet besøk"Hvis du vil, for eksempel, vises morgen fasting i legekontoret og derfor ingen annen tid er mulig." Selvfølgelig kan en gravid kvinne også gå til legen i arbeidstiden når hun får klager eller blødning.

Hva er fødselspenger?

Når svangerskapspermisjon starter (seks uker før og åtte uker etter fødsel) bli gravid ved helseforsikring fødselspenger utgjorde maksimalt 13 euro per arbeidsdag - hvis de er forsikret med en lovfestet helseforsikring. Arbeidsgiver økte dette fødselspermisjon betale opp til mengden av netto lønn. Denne økningen er beregnet ut fra gjennomsnittlig netto lønn for de siste tre månedene - telling overtid. Men er gjennomsnittlig lønn under 390 euro (som med noen traineer), betaler bare forsikringsselskapet.

Mini-jobbers ikke mottar fødselspenger fra helseforsikring, fordi de vanligvis ikke betaler sine egne bidrag, men er dekket under familien forsikring. Husmødre får heller ingen fødselspenger.

Privat forsikret og mini-jobbers kan få en engangsutbetaling

Privat helseforsikring selskaper ikke betaler fødselspenger. Hvem er i privat forsikret, får arbeidsgiveren sin netto lønn minus de 13 euro per arbeidsdag, som ellers ville ha tatt over det offentlige helseforsikringer. Men medlemmer av en privat helseforsikring kan være et engangs fødselspermisjon fradrag i mengden av opp til EUR 210 gjelde for Federal Insurance kontor (www.bva.de). Selv de som trener bare en såkalt. Minijob eller er engasjert i lekser, dette engangsutbetaling mottatt fra Federal Insurance Office 210 EUR hvis det er privat eller familie forsikret under den lovbestemte helseforsikring. I tillegg kan den føderale Ap Agency eller sosialkontoret utstede kuponger for denne betalingen.

 

Selvstendig og gravid

Hvem er frivillige medlemmer av den lovbestemte helseforsikring som en selvstendig næringsdrivende, ikke får en fødselspermisjon eller sykepenger under fødselspermisjon perioden. men dette er fortsatt mulig, hvis tidligere "valgfri hastighet sykepenger" er gjennomført (inkluderer fødselspenger med en), eller hvis (høyere) standard beløpet er betalt av pliktig forsikret. Begge har kvinnen, men har satt kontrakts mot graviditet.

Men mange private helseforsikring selskaper utelukke fødselspermisjon eller sykepenger fra første stund, men noen betale en engangsavgift fødselspermisjon kvote på ca 200 euro. Privat forsikrede kvinner må fortsette å betale sin helseforsikring bidrag under svangerskapsperioden og foreldrepermisjon. Noen private midler forsikre mødre, men i de første seks månedene etter fødselen bidrag.

Enheten er en selvstendig næringsdrivende under graviditet i økonomiske vanskeligheter, bør de gjøre en anmodning om bistand i spesielle tilfeller sosialkontoret. Denne hjelpen gjelder kun for levebrød, er det ingen subsidier for deres bedrift, så for husleie, strøm, telefon og lønn.

Tidlig vurdere hvordan du går frem etter fødsel

Senest under fødselspermisjon en kvinne må også tenke på om de ønsker å ta foreldrepermisjon (maks. Tre år) eller foreldrepermisjon etter fødselen av hennes barn. Fordi begge må bestilles fra arbeidsgiver og også satt i varighet til seks uker før slutten av fødselspermisjonen (opp til to uker etter fødselen så).

 

mer info

 • Teksten i Maternity Protection Act: www.gesetze-im-internet.de
 • Hjemmesiden til fødselspermisjon fradrag i stedet for Federal Insurance Office: www.mutterschaftsgeld.de (søknadsskjemaer for en engangsutbetaling på 210 EUR)
 • Katrin Koll Prakoonwit: "gravid! Og hva gjør jeg med jobben min? Fra godt planlagt utgang til vellykket reintegrering", Bertelsmann, ISBN-13: 978-3763935062