At de gjør godt, hennes baby ved amming det, nå kjenner hver mor. Men hvem sikrer at produsenten av den dyrebare morsmelk ikke kommer fra kjøtt? Her er det tips og oppskrifter for kosthold ammende mødre.

Amming: kosthold bør være balansert

Foreldre baby frokost iStock Shalamov

Foto: © iStockphoto.com/ Shalamov

Amming er den beste ernæring for babyer fordi morsmelk gir protein, laktose, immunstoffer, så vel som kalsium, jern, sink og kobber. Derfor barnet ved amming er godt ivaretatt. Men hvordan er leverandør av den perfekte baby mat - hva du skal spise Breastfeeding?

"Moren er å sikre ikke bare barnet, men også for seg selv," Christel Opitz Lueders anbefaler. Det er den første leder av La Leche League. Kvinnene gjør når de kjøper beste naturlige som mulig mat i økologisk kvalitet, sikre en balansert Seddel og spiser hovedsakelig regelmessig og drikke.

Balansert midler: Massevis av brød, frokostblandinger (flak), poteter, pasta, ris, grønnsaker og frukt spiser. Overdreven melk, meieriprodukter, kjøtt, pølser, fisk og egg. bør bruke sparsomt til olje, margarin og smør, og sjelden snack kaker, kaker og søtsaker.

Regelmessig og balansert mat - høres enkelt i teorien, og er for alle mennesker som ikke bare har en liten baby hjemme for første gang, i hvert fall lett å følge. Nesten, men spesielt unge mødre har et problem med det, for å få et sunt måltid. For å dette må du

 • 1. vet hva du ønsker å lage mat og skrive en handleliste.
 • 2. shopping, som betyr: å bli klar (til dusj og å pusse tennene her før den edle målet bli offer), sette barnet ta ferdig dressing sikkert igjen i bleie - det har faktisk gjennom god morsmelk som en fantastisk fordøyelse), pakk babyen og sette på igjen, nøkkel til inngangsdøren og pengene tror (til tross for fortsatt demens).
 • 3. Vel hjemme, uten barn og innkjøp stå å ha: matlaging - hvordan skal jeg skape for hvis ønsker å være babyen ALLTID på armen? OK, så bare ga spikke grønnsaker eller kanskje kjøpe en bæresele?
 • 4. Fyll laget mat i en plate - levert å pakke igjen med trening eller i tilknytning til kjøpt bæresele.
 • Phew gjort det! Hvem peker 02:59 lyktes, noe som bør tilsvare minst koke definitivt doble mengden og fryse litt for dager da du ikke kan takle programmet på den måten.

Emergency tilførsel av mat cravings

I tilfelle at det er mange i disse dager og fryseren og er allerede tom, bør du ha en ting alltid hjemme. Hver kvinne (! Ikke vitenskapelig begrunnet, men sant med sikkerhet) begjær under amming etter: sjokolade - det er en leverandør av kortsiktig tilgjengelig energi og endorfiner og spesielt for å forberede raskt nok rive åpne pakken.

Forresten, det økte behovet for kalorier som man har som en ammende kvinne, bare akkurat en sjokolade bar tilsvarer. Om 530 kalorier - dette kan ikke være en tilfeldighet - den bruker ekstra gjennom amming en dag. Dette gjør kvinnens kropp om 780 ml melk. Sunnere alternativ for binge, men er stien mix. I nøtter setter verdifull vesentlig linolsyre. Selv en skål med frokostblanding er en sunn og rask løsning. Hvem kan finne tid om morgenen for å skjære frukt, bør gjøre dette, og det hakket og pakket i kjøleskapet som en reserve for dagen innskudd. Noen vitaminer som gikk rett igjennom tidlig faktisk tapt, men her er det alltid bedre for noen vitaminer enn ingen!

Om sommeren bær også prima bare å plugge i munnen - de er små kuler av energi med stor effekt! De gir energi, friskhet, ro, appetitt, god fordøyelse og mange røde blodceller.

Kosthold under amming: Ingen kull, noe syrlig frukt?

moren forsømt seg, har ikke dette i utgangspunktet påvirke barnet. Næringsstoffene i morsmelk holde seg noenlunde konstant, selv om mor er ikke ideelt underernært. En utilstrekkelig kosthold påvirker mest til mors helse - de kan føle seg sliten og utmattet og har færre forsvar.

Den amming er likevel ikke en god tid for faste. Moren bør ikke bli for mye under startvekt før svangerskapet, for da melken ikke er dannet fra graviditet fett, men fra "gammel" Fettreserver. I disse har imidlertid avsatt i løpet av de årene forurensing. Disse forurensningene er gått i mildere form via melken som barnet som noe mor spiser.

Fordi baby "mitisst" alle mødre er også anbefales av jordmødre gjentatte ganger mens forlate amming i ulike matvarer. Så skal resultere i barnet flatulens som kål. En vitenskapelig bevis eksisterer ikke ifølge Federal Center for Health Education, imidlertid. I sin guide "amming og morsmelk diett" det betyr også at morsmelk ikke nødvendigvis såret da deres mødre spiser sur frukt. Denne teorien var basert på råd fra enkelte mødre, og er heller ikke vitenskapelig bevist. "Ammende bør spise hva de vil." Dette er Credo av amming spesialist Christel Opitz Lueders.

Det er derfor bedre å ikke begrense a priori, men bare når babyen faktisk reagerer på mat. "Hva kan skje i verste fall? Barnet er en eller to dager har en sår rumpe eller få oppblåsthet. "Da kan du fortsatt gjøre uten riktig mat, men" som spiser barnets skyld bare poteter og gulrøtter, har forståelig nok fort lei å amme " mistenkt Opitz Lueders.

I mange bøker er gjentatte ganger advart mot alle typer kål, løk, belgfrukter og grove kornprodukter. Selv kullsyreholdig mineralvann vil føre til oppblåsthet. Sitrus og andre sure matvarer, og varme krydder er å føre til sårhet. Research Institute of Child Nutrition i Dortmund rangerer som i sin brosjyre "Graviditet og amming: anbefalinger for ernæring av mor og barn" som en beklagelig en: "Et variert kosthold er mer gunstig for det diende barnet. Avhengig av hva slags mat mor spiser, smaken av hennes melk endringer "Ved å lære barnet kjenner en rekke varianter -. En ideell forberedelse til den påfølgende måltid.

Hvis mor i enkelte matvarer, men ikke bekymre deg, kan de prøve ut mat midt på dagen, ikke i kveld. I tilfelle at barnet faktisk er sensitive, vil det ikke å kjempe om natten med oppblåsthet, men på ettermiddagen. Moren kan da i løpet av dagen og våken sikkert bedre avtale med gråtende baby.

Drikk rikelig med væske, nemlig den riktige tingen

Også på kaffen du har ikke helt forlate, to til tre kopper om dagen er helt greit når du er vant til det. Hvis barnet reagerer for opphisset, kan du begrense koffein igjen. Forresten, selv i svart og grønn te, iset te i noen og i mange brus som cola-drikker koffein finnes.

Research Institute of Child Nutrition i Dortmund er sykepleier mødre selv tillatelse til små mengder alkohol. Selv et glass vin, øl eller champagne var i orden. Med en vekt på "tid" og "små mengder" er, fordi alkohol kommer til baby. Etter 30 til 60 minutter med innhold i morsmelk er høyest. Derfor bør man - hvis i det hele tatt-beste kort etter sykepleier en drink.

Anti Alkohol, men bør være rikelig og drikke regelmessig. De fleste amming er allerede veldig tørst, fordi for dannelsen av flytende melk er nødvendig. Drikk mye væske er i det minste to liter per dag, fortrinnsvis vann fra springen, mineralvann eller usøtet eller grønn te. Når urtete, men givende, utseendet på ingrediensene, fordi effekten av urter er ikke undervurderes: peppermynte og spesielt salvie la melken gå tilbake; Fennikel-Anis-Karve blandinger annen side fremme melkeproduksjonen.

For alle ammende mødre som nå har fått lyst til å tilberede balanserte måltider uten spesielle restriksjoner amming, har vi satt sammen ulike oppskriftsforslag for ammende mødre er spesielt bra: lett å lage og veldig sunt!

Amming og spising: enkle oppskrifter Blitz

Først to oppskrifter som er rask og enkel. De kommer fra Guide GU "Spise riktig under amming", Mengdene er for en person:

Spinat laks flatbrød

 • 100g frossen spinat
 • ½ flatbrød (15 cm diameter)
 • Salt, pepper, muskat
 • 150g laksefilet
 • ½ ball Mozzarella

1. spinat tine, renne godt. Forvarm ovnen til 200 grader. Halvere brød tvers. Fordel spinat med salt, pepper og litt muskat.
2. Skjær laksen og mozzarella i tynne skiver og legg på brødet. I ovnen (rste kurv 180 grader) toppet ti minutter.

potet ragout

 • 1 ts smør / 1 ts mel
 • 150 g poteter
 • 150 g gulrøtter
 • 150 g kålrabi
 • Salt / pepper
 • Muskat / 200ml melk
 • 1-2 wieners
 • ½ haug av rakett

1. Bland smør og mel glatt og chill. Vask potetene og grønnsakene, skrell og skjær i terninger på 1 cm. bringe 100 ml vann med litt salt og krydder til matlaging grønnsaker i det dekker og kok i fem minutter.
2. Tilsett melk med flak av mel smør og varme, småkoke i fem minutter. Wien hogge og varme i lapskaus.
3. Smak til lapskaus. Vask arugula, riste tørr og hogge. Dryss på ragout.

Cook, men ikke for dyrt

Ikke mye mer arbeid å gjøre to av mine egne oppskrifter, (grønnsaker, men spesielt kjøtt bør være fra helsekost butikk)

Spaghetti med saus à la Jumana

Jeg kuttet en løk og 2 fedd hvitløk små og la dem stek i olivenolje i en panne. Da steke jeg for en familie på fire (jern og dermed svært viktig i amming) til 400g kjøttdeig. I en annen panne lar jeg en halv terninger paprika, et lite snitt inn i ringene squash (stimulerer tarm aktivitet og er svært bra for immunsystemet) og et halvt terninger aubergine (bloddannende, drenering og anti-inflammatorisk) yngel i en rekke olivenolje. Så alt kommer sammen i større pan. Jeg slette den med et godt skudd vin (rød eller hvit). Hvem skrupler om vin, tar grønnsaksbuljong. Så en annen en til to pakker kommer tomatsaus på den og en masse "herbes de Provence". Mens sausen koker enda lenger ved lav hastighet (ikke for lang, ellers vitaminer er alle ute), jeg koker spaghetti. På slutten I smak fra sausen med salt og pepper og rør fremdeles en pakke av rømme eller creme fraiche inn under.

skiver Tyrkia

Igjen, jeg kuttet en løk og 2 fedd hvitløk små og la dem stek i olivenolje i en panne. Da hakket kalkun bryst skje. Hvis de får litt farge, jeg gjør finsnittet sopp til det. Denne gangen jeg slette fra grønnsaksbuljong. Vanligvis sausen kommer fra uten salt, litt pepper. Igjen er ingen rømme eller creme fraiche et must for min smak. Jeg pynte det hele med hakket frisk persille, noe som er veldig sunt. En spiseskje dekker allerede to tredjedeler av det daglige behovet for vitamin C, inneholder også karoten, B-vitaminer og mineraler. Server med langkornet ris.

enda sunnere

Ikke bare gravide kvinner, men også sykepleier mødre har økt behov for jod. Den kan dekke med jodtabletter, men du kan også stole på naturlige kilder til jod: fisk og artisjokker, her er en oppskrift fra "Kursbuch sunt kosthold" (Heyne) av Ingeborg Muenzing-Ruef:

Risotto med baby artisjokker (for en person):

 • 80 til 100 g risottoris
 • 2 artisjokk bottoms eller 2 ferske babyen kokker, i tynne strimler (omtrent 3-4mm) er kuttet,
 • En liten hvit løk hakket,
 • ½ dusker persille og en spiseskje olivenolje
 • noen Parmesan

kan glasert i olje løk, steke artisjokk stykker kort det, og deretter legge til ris og rør effektiv. Med ytterligere flittig røring sakte tilsett buljong om igjen. Rør alltid igjen damit er ikke brenne! Når risen er fortsatt "al dente", som artisjokkhjerter, er hakket persille tilsettes og erfarne. røre bare noen få minutter. Bruk sparsamst Parmesan - og tjene en stor fargerik salat.

Snakker av salater, en oppskrift fra "timeplan sunt kosthold":

fennikelsalat

Fennikel lindrer nervøs mage av mor og baby. I tillegg til den østrogen-holdige materialer hjelpe med amming.

 • 2 fennikel pærer
 • 1 søt appelsin eller 2 mandariner
 • Salt, pepper, 1 ss olivenolje

Vask fennikel, vaskes og skjæres i to. planing drenert i tynne skiver. Skrell appelsin eller mandarin, kvartal og skjær i tynne skiver. blande smaker godt i en bolle fennikel og fruktbiter, krydre med salt, pepper og olje.

strøm~~POS=TRUNC Oppskrifter

Hvis du føler deg tappet og utmattet, kan komme opp med riktige energibomber kraftige (fra "The Baby Cookbook"):

Clear kyllingbuljong

 • 2 l vann ¼
 • 1 fennikel med fennikel blader
 • 200g gulrøtter
 • 100g Persille
 • 1 sjalottløk
 • ½ purre, hvite delen
 • ½ bunt persille
 • 5 korianderfrø
 • 3 EL klar suppe (Gemüsebrühextrakt)

bringe vann i en gryte til å koke. I mellomtiden, rene grønnsaker, vaske og legge til en helhet. bruker av persille stilker med. la dem gå sammen med koriander om 25 Minunten over svak varme gjør grønnsakene. Oppløse Gemüsebrühextrakt i den varme suppen. Hell suppen gjennom en sikt, og fortsette å bruke kjøttkraft.
Skjær gulrøtter og persille røtter små og kaste i en spiseskje smør med en teskje hakket persille. 250 ml vegetabilsk hell og blande alt sammen med en stavmikser.

energi cocktail

 • 125 ml yoghurt naturell
 • en banan
 • ¼ l melk
 • 1 ts Mandelmus
 • 1 teskje sesamolje

Alle puré i blender. Rør i saften av en halv appelsin og å blande fritt med en klype Bourbon vanilje og eggeplommer.
Denne energien cocktail du bør unne deg selv minst en gang i uken under amming.

 

vegetarianer

For de som foretrekker en vegetarisk kosthold må ta hensyn, selv uten å ta tilstrekkelig jern til kjøtt og spise tilsvar nok hele korn. På siden www.vegetarierbund.de å finne vegetariske oppskrifter fra Irmela Erckenbrechts "Vegetarisk baby. Sunt kosthold fra starten" tatt er:

Tangled (lam salat) med tindved

 • vaskes 100 g Rapunzel, grundig
 • 1/2 eple, rørtråd og kuttet i små biter
 • 100 g yoghurt
 • 1 El Sandornmus
 • Saften av en halv appelsin
 • pepper

Bland Rapunzel og eple. Yoghurt, appelsinjuice og Sanddornmus oppsikt, krydre med pepper og vend inn i salaten.

kjørvel suppe

 • 1 bunt frisk kjørvel
 • 1 ss smør eller margarin
 • 1/2 liter vegetabilsk buljong
 • 2 poteter, skrellet og skåret i terninger
 • 100 ml pisket krem
 • Herbal salt og pepper

Plukk persillen fra stilkene og sett til side. Skjær stilkene små og stek i fett. legge grønnsaksbuljong og poteter og kok i ca 15 minutter. I mellomtiden, kjørvel blader fint veie (noen blader til den ene siden) og halvparten av kremen banen. Fjern suppen fra varmen og puré med en stavmikser. Rør inn resten av fløten og urter. Krydre med urter salt og pepper. Ikke koke! Sett en pisket krem ​​før servering på hver servering og pynt med kjørvel blader dekket.

gulrot lasagne

 • 400g gulrøtter
 • 4 lasagne ark
 • 1 ss smør eller margarin
 • 2 ss hele hvetemel
 • En kopp vegetabilsk
 • 1/2 kopp melk
 • revet 50 g Emmentaler,
 • 2 spiseskjeer medium sennep
 • sitronsaft
 • Salt og pepper

Skjær gulrøttene på langs og skjær lange biter i omtrent tre til fire centimeter. kok i saltet vann i tre minutter, avløp. Lasagne ark pre-koker etter anvisning på pakken. Smør eller margarin varme, tilsett mel og stek. Hell buljong og melk og kok opp igjen. Ost og sennep, rør. Krydre sausen med sitronsaft, salt og pepper. Plasser to lasagneplater i en stor, smurt ildfast form. Spre halvparten av gulrøtter og dekke med halvparten av sausen. gå inn i den samme rekkefølge igjen ett lag over det. Bake ca. 30 minutter ved 180-200 ° C

Bon appetit! Forresten: Hvis du tar "bekymring for seg selv" alvorlige, er lettere satt bort brutt netter og ta den nye jobben helt gledelig. Og riktig næring gjør det mye bedre fokus på det som teller: gleden ved amming!

Ytterligere Linker og bok-anbefalinger

linker:

 • www.lalecheliga.de
 • Tyske Nutrition Society
 • Brosjyren av Research Institute of Child Nutrition Dortmund finner du her: www.dge-medienservice.de
 • www.vegetarierbund.de

Videre lesning:

 • "Å spise riktig under amming - velvære for mor og barn" Dagmar von Cramm, GU Kitchen rådgiver
 • "Kursbuch sunt kosthold. Kjøkkenet som et apotek av naturen "av Ingeborg Muenzing-Ruef, Heyne
 • "Babyen Cookbook" av Monika Arndt
 • "Vegetarisk baby. Sunt kosthold fra starten" av Irmela Erckenbrecht, Pala Verlag