Når barn sitter for mye i rommet, noen ganger kanskje bare mangler bare noen gode ideer for spill. Det er mange fine forslag og påminnelser for spill som dagens mødre og fedre gang moret seg.

Det vi pleide å spille

Barn leker sirkel

Foto: © iStockphoto / ArtisticCaptures

Kan du fremdeles husker barndommen spill? På den tiden da spillene ble virkelige spill var? I kjedsomhet var ikke et problem, selv om det var ingen telefonen ennå Playstation og selv voksne sjelden hadde tid til barna sine? På den tiden vi skulle spille de mest spennende spillene, var for høy til å være klatret av oss ikke tre, rekkverk ble omgjort til lysbilder og kjeller innganger konverteres til grotter.

Vi hadde noen lekeplasser, men de mest spennende eventyr mellomrom rett utenfor døren vår - veier, plener, garasje gårdsrom eller tomme tomter har blitt tatt med storm av oss og forvandlet til de mest fantasifulle eventyr land. På dyre og pedagogisk verdifulle leker og kan vi godt klare seg uten. Det vi trengte for våre spill fra naturen: pinner, steiner, abgemähter plen, blomster ...

Et stykke Gummitwist fra morens syskrin var nok til å gi oss timer de hotteste duell, den morsomste konkurranse i Gummitwist hopping. Hele ettermiddagen vi tilbrakte med Hinke boks hopping, som vi tidligere hadde malt med kritt eller rester av rød murstein på veien.

I dårlig vær, har vi ikke huket foran TV-en, se på andre spille. Vi kunne ikke gjøre oss - vi selv gjorde noe. "Battleship", "tall koble", "Jeg spion med min lille øye", "Teekesselchen", "pakke kofferten," "skygge priser", "By - Land - River" ... en bit av papir og noen pinner varierte den helt.

I dag er situasjonen noe annerledes

I stedet for lekekamerater til å boltre seg utendørs, barn i dag tilbringer mye mer tid i huset, for eksempel ved datamaskinen eller TV. Ofte frie områder, som de kan bruke til å spille, er veien ofte også helt i hendene på biltrafikk mangler. Resultatet: Mange barn lider av problemer med koordinasjon og bevegelse usikkerhet. I tillegg faller på allerede med den minste dårlig holdning og fedme. Selv om ballett eller fotballtrening står ved siden av skolen idrett en gang i uken på programmet, barn er ikke tilstrekkelig krevde fysisk.

Og ofte den konstante tilgjengeligheten av media forsyning betyr at barnas eget spill ut av ideer eller snarere: at hun ikke visste mye bare spill.

Spillene i vår barndom er ganske fantastisk å komme tilbake for å vekke hos barn lyst til å løpe rundt og å lokke dem inn i det åpne. stimulere deres kreativitet og, forresten, for å trene sosial atferd - ikke minst fordi lære spill, at det er visse regler som du må holde i samfunnet - i spillet og i den "virkelige" liv.

Husk de gamle spillene av barndommen og oppdage med barnet ditt forlengst glemt (gammel) Travels igjen. Og husk; en ekte spennende spill timer er ofte forbundet med vanlig støy. Ta det rolig og glede seg heller med barnet ditt om det faktum at det har så mye moro på de "gamle" spill. Og hvis det er for harde tider, så tror rett og slett på dagen tilbake ...

kanskje du kan ikke lenger noen regler å huske? Noen spill ble spilt, men også annerledes. Kanskje du er også den ene eller andre spill fra barndommen vi fjernet? På de neste sidene finner du en oppfriskning med kjente spill.

Og hvordan får jeg sofagris-barn til å trene mer? I denne videoen, utdanning ekspert Jan-Uwe Rogge besvart dette spørsmålet mange foreldre:

innendørs spill

Dårlig vær og ingen sjanse til å leke ute? PC og TV til å forbli fortsatt ser ut? Hva gjør jeg? Her kommer svaret: mange fine og morsomme innendørs spill!

Kylling fjær - flight konkurranse

Til dette trenger du bare en liten fjær ...

Barna sitter tett sammen i en sirkel. Spillet master (foreldre) er startsignalet og levitates en liten fjær over hodet. Barna blåse med full kraft, slik at fjæren på flottører. Men vær forsiktig - ingen får lov til å stå opp. Det tas sikte på å la fjæren så lenge som mulig henge fritt i luften. Vinnere i denne flygende konkurransen er alle barn.

kinesiske hvisker

Barna sitter i en sirkel. Det første barnet hvisker naboens barn et sett (eller et ord) øret. Dette hvisker det til neste barn på ... og videre ... og videre ... til "Whispers" har kommet igjen på "avsender-barn", og at de uttales høyt. Hjertelig latter herved garantert 

Den som finner alarm

Spillet master (forelder eller en tidligere valgt barn) skjuler en vekkerklokke i rommet. Så kaller han i barn, og ber dem om å se på vekkerklokken. Nå et godt øre er nødvendig. Alle barn er nå i ferd med å få ut en lyd som antyder en vekkerklokke. Den som finner alarmen først, gjemte den igjen, og den akustiske alarmen søke begynner på nytt.

variant:
Klokkealarmen er satt opp på hvilket som helst sted i rommet. Et barn med bind for øynene med en klut, og det er gitt oppgaven alarmen - bare ved øret - spor! Det har gjort sitt akustiske orden, kan det sende et annet barn til "tippet ørene døgnet søk".

Ingen berører bakken

Et spill som allerede elsket barn Noisy Village og passer perfekt for kjedelige regnværsdager. Barna flytte rundt i rommet. Men mens de kan ikke berøre gulvet. Fra bordet til stolen ... fortsatte på kabinettet og derfra på kommoden. Alltid hyggelig å være i bevegelse, og ikke berører bakken. Wer`s men gjør eliminert.

pardans

Barnet er på forsiden av føttene til en større barn eller voksen. Men vennligst ta av deg skoene før. Nå morsom par dancing're av. Hvis du spiller med flere barn, kan en konkurranse oppstår fra det. Hvem vil nå målet først?

min refleksjon

To barn står vendt mot hverandre. Et barn gjør et trekk som det andre barnet - må imitere - som sin speilbilde. Alle de morsomme bevegelser og vridninger, jo større er morsomme.

Spill for utendørs

Fange og gjemme alle barn liker å spille i dag. Reglene er som regel enkle og varierer fra sak til sak, så de bør reforhandles før hvert spill. Dette handler om fart, ferdigheter og rundt en masse moro i bevegelse.

Catch skygger

Barna er fordelt i en eng (stort område). Ett barn er valgt for "Shadow Catcher" og har nå oppgaven med å tråkke på skyggene av de andre barna. Hvis skygge ble angitt av skyggen catcher, som må på spot stehenbleiben.Es spilles til alle barn er. Deretter en ny catcher er valgt, og det starter på nytt.

Snømannen

Et barn som spiller snømannen. Som rører den som fryser til is og kan ikke flytte fra stedet selv. Hvem var frosset sist, blir ny snømann.

Variasjon: De isete barna kan frigjøre seg ved å krype gjennom bena på snømann.

Trær, trær, bytte din

Et stort åpent rom med masse trær blir banen. Barna velge fra trær som bør være mulig, ikke så langt fra hverandre. Et barn er catcher og får: "Trær, trær, bytte din!" Alle barn må se etter en annen gratis treet. Catcher prøver å skjære av et barn, så dette er fangeren.

Fisker, hvor dypt er vannet?

Ett barn er valgt for fiskere. De andre barn er i ca 15 meter (avhengig av tilgjengelig plass rundt) avstand motsatt. Hvis mulig, bør banen være begrenset til siden. Nå barna kaller fiskerne: "Fisherman, fisker, hvor dypt vannet er i dag?"

Fiskeren reagerer akkurat som det bare skjer til ham med, for eksempel: svært dyp, middels dyp, hav dyp eller ikke dypt. Barna roper: "Og hvordan skal vi komme over" Darufhin fiskeren svarte, for eksempel: "hopping, dansing, hopping, krypende, sidelengs, baklengs, crawl. Nå fiskere som barn, og er like oppfordres til å bevege seg på denne måten til den andre siden. Hvem vil bli trukket fra fiske må hjelpe ham å fange de andre barna. Det siste barnet er det nye Fischer og morsomt spill begynner på nytt.

En lue, en stokk, en paraply ...

Dette rim steiner hver "kjedelig" søndagstur, hver gym klasse, hver bursdag partiet.

Og off you go:

"En, to, tre, fire, fem, seks, syv.
En lue, en stokk, en paraply.
Forover, bakover, sidelengs, løp.
Hacke, blonder, høye ben".

Alt går fremover sju trinn, neste vers alle gå på hver stavelse et skritt. Endelig er den høyre foten tappet bare fremover, deretter sidelengs og baklengs. Deretter foten først på hakke, deretter på toppen og løfte beinet til slutt. Og da kan det begynne fra scratch igjen.

tamer

Et barn spiller dyret trener. De andre er dyrene. Noen ganger er de elefant ... ape ... løver ... ørn ... slanger. Trener bestemmer hva de er og har å gjøre. I dette spillet, er det bare om å ha det gøy (rulleskøyter) spill.

Mr. Meier sier

Barna velge en kaptein, Herren Meier. Som nå tar ledelsen og gjør gruppe ulike oppgaver som de trenger for å kjøre raskt. Her Mr. Meier snakker alltid på samme måte gitt til barn. Noen eksempler:

Mr Meier sier: "Alle skal aper!"
Mr Meier sier: "Alle kryp baklengs!"
Etter en stund er en ny Mr. Meier valgt. spille så lenge barna har det gøy med det.

Bevegelse spill for innendørs og utendørs

dirigent

Barna stå eller sitte i en sirkel. Et barn som tidligere ble valgt, forlater rommet for. Nå en leder er valgt forskjellige bevegelser som utgir seg for: clap, for eksempel i hendene, skrape hodet, klapp på låret. Alle andre barn må umiddelbart bli med i denne bevegelsen. Det første barnet er kalt inn i rommet og gjøre lederne identifisert. Dette endrer nå kontinuerlig bevegelsene. Dersom barnet har tilbakevist dirigent, vil disse bli sendt til døren og en ny leder er valgt. Spillet starter over.

piratene

Barna er delt inn i to grupper. En gruppe spiller pirat; en gruppe venner. Et barn som spiller fangene og gå inn i sentrum av "gruppe pirater".

Rundt ham piratene våkne. Til piratene, samlet venner av fangene prøver ham "løsepenger" å overlevere. Fordi fangen blir bare sluppet dersom den passerer løsepenger. Ransom en ball og venner av fangene er nå forsøker å kaste ballen så eller rull som ikke kan få ham piratene brukt. Når de fanger ham ennå, de gir ballen tilbake til venner. Spillet er over når den innsatte har klart seg å fange ballen. Det han har slike gode venner for en velsignelse for ham.

trillebår rase

To barn kommer sammen som et team. Et barn er det trillebår, den andre tok bena, løfter henne opp og presser på. Det første barnet går frem på hendene. Etter noen praksis runder et løp er organisert; Flere lag er i starten og må - en tidligere angitt avstand - så raskt som mulig å reise. Hvilke trillebår lag først nådd målet vinner.

tunnel kryping

Barna ble tatt opp i to lag med bena fra hverandre i tett rekkefølge og danner en tunnel. På signal fra regissøren ned, barna snu fronten er raskt rundt, bøye seg og krype gjennom tunnelen tilbake til å stille opp igjen. Når spilleren har gjennomgått først gjennom tunnelen er opp foran igjen, er spillet over og raskere laget vant.

Bunny, Bunny, krypende med meg

Barna lage sitter en tett sirkel og holde hodet fremover senkes. Et barn kryper rundt utsiden, banket en sitter i en sirkel ungen på ryggen og roper: "Bunny, Bunny, krypende med meg" I en flash det kryper rundt sirkelen, etterfulgt av barnet, som har bedt om å forfølgelse. Vil det bli fanget, så det må være i sirkelen, og det andre barnet fortsetter spillet.

Spillet kan også løpe, hoppe på ett ben, og er spilt!

Ikke snu, kommer Plumpsack til

Barna sitter i en sirkel og lukke hodet litt senket inn i midten. De synger: "Ikke snu, det Plumpsack er om! Hvem snur seg og ler blir gjort hump blå! "

Rundt sirkelen annet barn kryper med en pose i hånden. Hemmelighet og stillhet slippe den bak en sittende barnet i en sirkel posen og kryper stille. barnet merke posen bak, det kryper raskt med posen i hånden bak barnets bak og prøvde å skjære av før den når fraflyttet plass. Kan dette spare i gapet, tilhengerne av serien. La merke til et barns bag bak er det ikke, det banker på utsiden rundt kryp barnet etter en runde på baksiden og barnets neste sving.

Dårlig svart katt

Barna sitter i en sirkel. Ett barn er valgt og spiller den svarte katten. Det kryper i midten av sirkelen av stoler rundt og mjaue og hyler mens hjerteskjærende. Nå velger den fra et barn. De valgte barnet must strøk tre ganger over hodet og si dette katten: "Poor svart katt ..."

Katten er selvsagt alt for å så ynkelig og ulykkelig eller kanskje morsomt utseende som kjærtegner barn latter. Men hvem ler selv må krype rundt i midten av "dårlig svart katt".

Hei, Mr. Hai!

Før fisken jakt kan begynne, er en fisk tank must (pitch) og en redningsflåte (bord, benk, sandkasse treet, etc.) definert. Da et barn er bestemt som spiller haien, mens de andre barna blir til fisk som vil spise på som hai. Spillet fungerer slik: All hai og fisk løp, i "fisken tank" rundt. Fisken samtale om og om igjen: "Mr. Hai, Mr. Hai, hva er klokken?" Haien svarte som med "Det er på tide å spille ...", eller kjører, dans, bygning, etc. Men hvis han med "Tid til å spise" svarte at alle barn må flykte opp i redningsflåter! Hver fisk, hai fanget, er nå enda en hai og gjør med "fange fisk", Spillet er over når bare én fisk igjen. I neste runde er han da haien!

Klapping spill og rim

Den gode gamle klapping og rim spill av vår barndom. Hvem husker ikke, for eksempel i "I Müllers har sparken!"?

klapping spill

To barn (eller barn og foreldre ...) det er et par sammen og sette eller vender mot hverandre. Hendene er hevet. Sakte begynner de å klappe og få raskere:

1) I egne hender ...
2) med den høyre hånden til den høyre flate av den motsatte ...
3) i egne hender ...
4) med den venstre hånden til den venstre flaten av motstander
5) i egne hender ...
6) med begge flatene på begge flatene av motstykket.

"Klapping", hvert barn også for deg selv:

Sitter eller står først:
1) klapper i egne hender ...
2) klappe med høyre hånd på venstre lår ...
3) igjen klappe i egne hender ...
4) klappe med sin venstre hånd på høyre lår ...
5) igjen i egne hender ...
og på slutten med begge hendene på begge lårene.

sladder rhymes

I Müllers brent ... brent ... brent
Jeg kjører fort ... ... RAMNT RAMNT
kom det en politimann ... ... ZIST ZIST
som skrev meg på listen ... liste ... liste
listen falt i skitt ... skitt ... skitt
det var mitt navn ... borte ... borte ... borte
Jeg løp fort inn i huset ... huset ... huset
til min onkel Klaus ... Klaus ... Klaus
som allerede var i seng ... sengen ... seng
med hans kone e l I S a b e t h.
Elisabeth som var skamfull
og trakk teppet over ham
taket har et hull ... Perforerte ... Perforerte
siden du så dem ja, men ... men ... men ...
Jeg løp til første etasje
Jeg løp til 2. etasje
Jeg løp inn i ....
Jeg gikk til 10. etasje
satt det en mann i underskjørt.

Vi sier nei ... nei ... nei
vi si si ... si si ...
vi sier nei
vi si si
vi sier em pom pie koloni kolonastik
em pom pie koloni
Akademi
safari
Akademi puffer!

Og Seppel ... Seppel ... Seppel
stjeler appel ... Appel ... Appel
Dieschen og reddiker ... Dieschen ...
for Lizzie ... ... lieschen lieschen
Og kokken ... matlaging .... matlaging
falt ned i hullet ... Perforerte ... Perforerte
men dypt ... dypt ... dypt
så han gråt ... gråt ... gråt
"Kjære Mrs. ... Mrs. ... Mrs.
få meg ut ... ut ... ut
med skoen ... Shoe Shoe ...
ne olle're dumme ku! "

Adam og Eva saßen hurrarop sofa
Sofa krasjet, Adam lo, Eva skrek som aldri før.

Siden Dr. kom Rolle ... rolle ... rolle
med sin søster Kille Kille ... ... Kille
med sin bror Box ... Box ... Box
så ut som en okse ... ... okse okse.

Forfatteren (41) er mor til fire barn, er en freelance forfatter og terapeut og læring er blant annet i flere år på VHS et kurs med tittelen "Spill for hode og hjerte",

litteratur~~POS=TRUNC

Vakre gamle barneleker. Ideer for barn i alle aldre, fra Gisela Dürr, Paperback: 142 sider, Piper, ISBN-10: 3492235093, ISBN-13: 978-3492235099, 9, - €

Barneleker. Fra de gode gamle dagene av Hajo Bücken, Innbundet: 147 sider, Edition XXL; ISBN-10: 3897366002, ISBN-13: 978-3897366008, 5, - Euro

Gjenoppdage gamle barneleker, Hella lángos-Fabri, Paperback: 128 sider, Rowohlt, ISBN-10: 3499617064, ISBN-13: 978-3499617065, Pris: 9.95 EUR