Hvis kvinder regerede lande får familiemæssige anliggender i udtrykket babyer, vil en kvinders kvote drøftes og "catering ægteskab" er fortid - kan kvinden stadig vælge familie ledelse i stedet karriere der overhovedet? Urbia-forfatter Kathrin Wittwer har undersøgt og siger: Selvfølgelig!

Profession fuldtids mor, et mindretal

Mor Datter glad

Foto: © iStockphoto.com/ foto storm foto storm

Forbundsministeriet for familie- indikerer ifølge resultaterne af den samfundsøkonomiske panel i 2009, at 2,6 millioner af nogle otte millioner mødre i Tyskland er inaktive. men kan lide at arbejde (igen) og to millioner. således siger otte procent, at de er - i hvert fald for et par år - faktisk foretrækker at passe deres familier, såsom Urbia-Rettighedshavere "mausmitmaus": "Jeg synes bare, der er ikke noget bedre til at tjene som deres egne børn selv. Familien er nu tid vores vigtigste aktiv. For os er det vigtigt at lege med vores børn, at få dem til at grine, da vi tager tid ud fra familien eller til at give noget dyrt. "

Ca. 635.000 kvinder i vores land skyldes årsager som disse glade med at være en fuldtids mor helt der for deres børn. Accept og støtte, de lærer af dette engagement på en klar arbejdsmarked centreret samfund snarere lidt: Selvom familien er højt "Vorwerk Family Study 2010" for 76 procent af alle de adspurgte i første omgang, findes kun 19 procent af denne familie arbejde er underappreciated. I stedet er fuld tid mødre meget kritiseret. De vigtigste klager er: Du ødsle resultaterne af frigørelse og er ikke brugbare (penge-indtjeningsmuligheder) medlemmer af samfundet, men kan opbevares af deres mænd og skatteydere. Det kan - bare nu så - tackle for de første tre år. Ud over denne gang fuldtidsansatte mødre svigter deres børn på toppen af, at kampagner og sociale oplevelser, som kun kan give den daginstitutioner afkom.

Er fuldtidsansatte mødre doven klukkede?

Maleri en usympatisk kliché gammeldags parasitter og egoistisk klukke, der ikke selv kan lide at skille et par timer fra deres børn. En kliché fra eksempel Anke er miles væk. Over 15 år, blev den lidenskabelige rejsebureau arbejder: "Mit job har fyldt mig helt og sjov. . Jeg rejste meget og har anden opfylder deres rejse behov "Som en midten af ​​30'erne den unge spørgsmål anstændighed, var for dem stadig klar:" Jeg vil blive til mit barn hjemme "I mellemtiden, Anke har to drenge, er fire år på fuld tid mor .. Og nyder det: "Jeg kan ikke gå glip af mit job. Sikker på, det er til tider stressende, den dag et barn i benet. Men jeg har ikke savnet en premiere i deres tidlige år og realisere deres fulde udvikling. Dette er meget vigtigt for mig. "En masse af koncessioner har den nedersaksiske, ikke oplevet for deres beslutning om at helt passe deres barn i det mindste i de første tre år, selv i deres miljø. Måske fordi hun nu bor i Østen, hvor det er næsten normale historiske årsager, at mødre selv går på arbejde fuld tid.

Er fuldtidsansatte mødre, pædagogerne værre?

Som Anke bragte hende stor første gang i tre år i børnehaven, kom hun til sin overraskelse, ikke kun en manglende forståelse: Desuden var der købet vantro på hver dygtighed, hvormed hendes søn viste de andre børn er lig og så grundigt bevist sociale væsen. Utallige gange hørt Anke kommentar: Barnet kan dette eller hint, de møder du stadig gale på "selvom det kommer fra moderen!" "Som om jeg, som mor ikke er i stand til at lære mit barn noget og helt forsømme det derhjemme ville! "faktisk du har tillid til en lærer, der bekymrer sig om en 17-stærk menneskemængde, passende pleje tilsyneladende mere end forældre. Det er en nedsættende tanke, at - selv af overvejelser såsom en børnehave obligatorisk - meget bidrager til fuldtidsansatte mødre ofte betragtet med mistro. "Det er trist og bekymrende, at mange forældre nu engang tror på pædagoger hendes barn ville være bedre stillet end dem," siger Maria Steuer, formand for "familie-netværk", en lobby for familien. Hun havde hængt sin profession som børnelæge til hendes tre børn i tolv år på neglen. "Først var det ikke frivilligt," de nu 53-årige indrømmer. "Mine børn har stort set krævet og nægtede, i tårer, for at gå til dagplejen. men i bakspejlet er jeg meget taknemmelig for at have haft tid til at forklare dem verden selv. "

Hvorfor kan ikke have fuldtidsansatte mødre, som alle ønsker at have?

tid er en afgørende Søgeord: "Vi har lavet med børnene ingen større handstands, men vi havde tid til alt og ro, og børnene har virkelig nydt," sagde Skat minder. "Fordi jeg ikke var anspændt eller stødte, kunne jeg også være meget til stede og havde en klar hoved, også at sætte grænser i kærlighed og at være konsekvent. Denne base, hvorpå børnene føler sig elsket betingelsesløst, bærer os den dag i dag "I denne forstand" mere tid sammen har. Ravensburger Forældre Survey "2009" er en af ​​de største ønsker forældre Ni ud af ti, det sted "ud, vil have mere tid til "ansvar, omsorg, opmærksomhed og afslapning."

Hvorfor så - ikke mindst fra andre forældre - ikke overholdes, når fuldtidsansatte mødre tager dette meget tid? Hvorfor det betragtes som tilbagestående, at fjerne det fra arbejdslivet? Hvorfor er åben eller subliminally forventer kvinde rejser alle de krav, som familie og arbejdsliv? I nogen lille del sikker, fordi som billedet ser ud, kommer ned til antallet af (familie) politiske beslutninger i de seneste år, om den planlagte udvidelse af dagtilbud rum eller afskaffelse af "catering ægteskab". Et billede, der eksemplificerer netop os, vores familie anliggender på alle mediekanaler: kvinder bør få succes i arbejde, familie kommer i tillæg. Dette ideal er baseret på fordomme mod dem, der ikke søger det. Til gengæld føler dette pres dårlig samvittighed, og ofte en tvang til at skulle retfærdiggøre det til at gøre tilsyneladende mindre. Her som en sammenligning med andre halter nogensinde: Han overser, at mennesker er forskellige og skal leve deres liv efter individuelle bør behov.

Er fuldtidsansatte mødre på det offentliges regning bliver dovne?

"Jeg er bekymret, alle er fri til at gøre hvad han vil," siger eksempelvis urbianerin "Muggles" for at gøre det. "Så længe jeg gør det ikke - skal finansiere - indirekte." Også fundet "carrie23", "at det har noget at gøre med leeching, hvis du beslutter dig på det offentliges regning for at dette kan være en husmor og mor. skal blive hjemme, hvis du ønsker, hvis han kan tillade sig uden offentlig støtte det "Du er velkommen i denne sammenhæng additivet. Det er i sidste ende slemt nok, at disse kvinder stadig kan stå ved deres mænd i det 21. århundrede. Dette modsiges af Angelika Grözinger, formand for DHB netværk budgettet, den faglige sammenslutning af finansielle ledere i Tyskland, energisk: "Ansvaret og det arbejde, som fuldtidsansatte mødre i et stykke tid at tage, har intet at gøre med livet i luksus kvindelige" Hvad kvinder gør, når de søger en intakt familie liv med al din styrke, være meget vigtigt for alle: "for vores virksomhed fungerer kun, hvis den mindste celle af staten, familien er fint." det faktum, at effekten af ​​en mor kun krediteret for familien er, er uretfærdig også i økonomisk henseende, det systemer analytiker Peter Mersch fører i sin bog "familien manager", hvorfra han - om end med at vænne business ordforråd - sker til betalt familie arbejde, "fordi resultaterne af mere end 20 års pædagogisk arbejde forældre (produktet, opdrættet og trænet voksen mig nsch ') ikke hører til dem. "Men som arbejdere og skatteydere bare alt.

"Desværre, en fuldtids mor tjener ingen penge for deres arbejde, men det er og har været i en afgørelse af Federal Social Court i 1966, godt officielt ansat", Angelika Grözinger bekræftede. "Det dækker en bred vifte af tjenester, deres arbejdsbyrde er ved statistiske undersøgelser end i beskæftigelse." Dette er en beregning af platformen Salary.com fra 2006. En mor, det sagde, klubber ti erhverv afledt Housekeeper over cook til psykolog og virksomhedernes chef. I disse opgaver og arbejdstider - utallige overtid inkluderet - det ville være en årsløn på 86.000 dollars er berettiget til. Så meget for "komfur præmie".

Hvorfor altid regne kun produktivitet og ydeevne?

kan være så imponerende og underholdende for selvtillid af disse argumenter for anerkendelse af fuldtidsansatte mødre - i sidste ende de lægger på ved tanken, at et liv model kan tydeligvis kun begrundes med en bestemt ydelse. En sådan produktivitet beviser, men ingen mor skal tvinges: hun føler med sit liv plan godt, det eneste nødvendige godkendelse er partneren. Hvis han finder det rigtigt og godt, at hans kone bliver hjemme, når begge er enige om, at denne model er det bedste for familien og forhold, ingen har over for andre forsvare, hvorfor moderen "kun" tager sig af børnene, som om dette var noget stødende eller ringere.

I denne sammenhæng betyder udtrykket "familie ledere" ikke eneste positive er: "Familien manager er et mislykket forsøg på at overføre et koncept fra industrien på familien," siger Maria Steuer. "Familienmanagerin lyder så koldt og svær, og især efter planlægning og alt under kontrol," Anke enig. Den viser også reklame - og at erfarne familie ledere stadig mild overbærende smil, selv i de største kaos og forblive suveræne kan tage bare desperat at kæmpe selv håret. Så det er bare en anden ideelle billede, sætter mødrene under pres: "Så jeg kan ikke se mig selv. For mig sjældent alt er velorganiseret, er der altid ting, der skal gøres virkelig dårligt, "Anke indrømmer.

Fuldtids mødre: en forældet model?

Den "husmor" er passé, den tvivlsomme "familie manager", "familie kvinde" eller "fuld tid mor" selv kompromisløsninger. Mens søgningen efter et passende navn til mere selvtillid går, er tendensen væk fra familien arbejdskraft til at arbejde hårdt for at stoppe, undersøgelser, rundspørger og statistikker siger kvinder, især med et universitet ønsker at sætte deres færdigheder, ønsker anerkendelse i erhvervet og økonomisk uafhængighed. I mange familier en anden indkomst for levebrød er simpelthen uundværlig. Ergo arbejde flere mødre end før, og også stige betydeligt mere tilbøjelige til at vende tilbage til arbejdet som et par årtier siden. De fleste mødre, især med kun ét barn, forkæle dig selv med maksimalt et års pause. Hvem bliver hjemme tre år hørt om en svindende statistisk gruppe. Hvem - som plejede at være meget almindelig i det tidligere Vesttyskland - ti år eller mere får ud af erhvervet (normalt mødre med tre eller flere børn), er allerede en sjældenhed.

Et mirakel er ikke. Mod selvfølgelig leveret af uddannelse, social og politisk pres for familier, kan du ankommer med en masse styrke og selvtillid. i lyset af den eneste nye vedligeholdelse lov, det tager næsten dristige eventyr og udfald kvaliteter til at afgøre om en længere fuldtids mor-eksistens og til bevidst at undgå karriere, respekt og relateret til finansiel sikkerhed. Hvem vover, er gammeldags hverken tomgang eller men dybest set "emanciperede" i ordets egentlige betydning - nemlig lever efter behag.

Så moderne fuldtidsansatte mødre er formentlig fra "cricket" så langt væk som fra TAFFEN® manager. De er simpelthen mødre, der sætter deres prioriteter for en mere eller mindre lang tid udelukkende til familien. De kan ikke betale direkte til bruttonationalproduktet og ikke deltage fra morgen til aften til højere overskud for virksomheder. at måle deres engagement kun til sådanne kriterier for at forklare det for socialt vigtigt og også at sætte deres liv design hindringer i vejen, men det er meget kortsigtet - og intolerant. For accept og påskønnelse er også tilgængelige for mødre og familier, der er på udkig efter deres egen måde off fleste stand konventioner. Eller som urbianerin "fraukef" skrev i forum: "I min vennekreds er [...] mange mødre, der er forblevet bevidst derhjemme. Er men også helt fint. Damerne er tilfredse med - og det er det vigtigste "!

Familien siger eksperter på fuld tid mødre

Maria Steuer, formand for Familie Network, et initiativ fra familier E.V.:

Fuldtids mødre har en af ​​de vigtigste aktiver, børnene har brug for i livet: Du har tid til deres børn. Ingen planlagt "kvalitetstid", men almindelige liv af fælles erfaringer og fælles oplevelse. Især i de første tre år, hvilket også er meget vigtigt for båndet mellem forældre og barn, langt vigtigere end uddannelse. Det kompatible med samtidig beskæftigelse, mødre gør ofte stor stress. Vi mener derfor, det er meget fornuftigt mor besættelse og beskæftigelse (på grund af kursus kvinder bør være i stand til at have det på begge måder!) For at tackle en efter en. For at familier tydeligt brug for større økonomisk sikkerhed. Vigtigere end børnepasningsydelse, kun afhængige af staten af ​​de familier, det ville for eksempel ikke at fratage dem de skatter, som sådanne midler kun ville blive finansieret.

Siegfried Stresing, nationale direktør for den tyske familie Association:

Fuldtids mødre er modig. Fordi det i dag kræver en masse mod, for eksempel i de første år, når børnene har brug for en masse tid og opmærksomhed, frigøre sig fra den sociale krav, senest et år efter fødslen for at være tilbage i fuld arbejdsliv, hvis det er muligt fleksibilitet omkring aM. De er ikke en lille minoritet: I sin beregning af den juridiske ret til en planteskole sted, forbundsregeringen er en selvfølge, at omkring to tredjedele af alle unge forældre, der ønsker at passe deres børn selv. Ikke desto mindre er "fuld tid mødre", som er faktisk alt-familien ledere, fra for lidt forældreydelse op til den manglende forældre pension temmelig i regnen - for ikke at nævne sociale anerkendelse af familiens arbejde helt. Jeg ønsker alle mødre ret til tid og en familie politik, som endelig giver dem frihed til selv at vælge, hvordan de ønsker at leve og passe deres børn.

Angelika Grözinger, formand for DHB netværk budget - faglige sammenslutning af finansielle ledere E.V.:

Familien er altid under forandring, det har ændret form, men som institution opgørelse og en enorm betydning for vores samfund. Vi finder det derfor ønskeligt, hvis mødre (fædre, må vi ikke udelukke) i de første år af livet til de voksende børn kan tage sig af. Vi støtter kraftigt op om opfordringen til en mere retfærdig anerkendelse og social værdsættelse af indenlandske og familie arbejde, herunder gennem mere rimelige pensioner og leverancer i alderdommen. Politikerne bør huske på, at den økonomiske forvaltning er et vigtigt erhverv for at underminere snarere end selvværd af unge familie kvinder. Tilsvarende bør udtalelse fra krig mellem "ravn mødre" og "Om mødre" kommet til en ende og give hinanden frihed til at vælge for deres liv.

på nettet

  • www.familie-ist-zukunft.de

  • www.deutscher-familienverband.de

  • www.dhb-netzwerk-haushalt.de