PEKiP, Delfi eller Elba: Hva synes forvirrende ved første øyekast, bringer morsomme og fine kontakter for foreldre og babyer. Utvalget av baby kurs er stort. Vi har brutt ned, hva som ligger bak forkortelsene og for hvem tilbudene for de små er egnet.

Pekip kurs: hovedsakelig Kontakt

spille to babyer

Foto: © panthermedia.net/ Vojtech Vlk

Hvem hjem taket faller i hodet fordi han har liten kontakt med andre foreldre og barn, og som også ønsker å fremme sin baby leken, for er den klassiske blant kursene trolig det beste alternativet.

PEKiP

Den "Praha foreldre-barn-programmet" ble utviklet på 70-årene av Praha barnepsykologer som en lek og oppmuntre bevegelse i babyer. Foreldre følge sine barn mens i deres utvikling, oppfordrer til å spille og trene og utveksle ideer med andre mødre og fedre. Høydepunktet: Her er de babyer naken og oppdage plass og sine lekekamerater helt fri for onesies og bleie på myke matter. begynner de fleste PEKiP kurs hvis barna er fire til seks uker gammel, men en senere oppføringen er mulig. Vanligvis åtte til ti delemner er planlagt, noen forsikringsselskaper betale en del av kostnadene. Bli tilbudt, prisene på mange jordmødre praksis eller familiesentre.

Elba

Den "foreldre-baby rate" av den tyske Røde Kors, barn bør komme i kontakt med jevnaldrende og foreldre lære å gjenkjenne i kommunikasjon med sine barns behov. Utvekslingen mellom familiene er viktig. Kursene starter omtrent i den fjerde uken, er det anerkjent ti møter generelt. Prisene varierer mellom 50 og 70 euro, avhengig av Røde Kors Association, som det tilbyr.

FenKid

Feilen "tidlig barns utvikling" er spilt, sunget og krøp: Så barnet å bli støttet i høringen, følelse og kjenne og styrket i sine sosiale ferdigheter - alltid fra en overbevisning om at det er best hvis du barn sjansen er å arbeide ut ting selv. I tillegg vil foreldrene motta viktig informasjon fra de utdannede instruktører. FenKid kursene er egnet fra tredje måned av livet, de vanligvis bestå av mellom åtte og tolv møter. Ti møter som er organisert av forskjellige leverandører, koster mellom 80 og 100 euro.

DELFI

Begrepet "tenkning, utvikle, kjærlig, følelse, personlig" de protestantiske Family Utdanningsinstitusjoner vil sette foreldrene i en bedre posisjon til å fremme barnets utvikling - enten gjennom holdningsøvelser eller bevegelsesleker. I tillegg er foreldrene Informasjonen som for aldersrelaterte problemer. Delfi kurs kan tas fra andre levemåned. Målet er at konsernets første år for å bo sammen i tre eller fire blokker med opptil ti møter, men også til å delta i enkelte blokker er mulig. Et kurs blokk vil koste mellom 80 og 90 euro.

mytiske

"Familie-sentrert baby-foreldre konseptet" av Society for svangerskapskontroll på hvert møte nyttige emner. I tillegg bør foreldrene bli støttet i sin kompetanse, er sanger, rim og bevegelsesleker. Kursene tilbys fra den tiende uken av livet og tar vanligvis ti uker. Foreldre betaler for ti møter mellom 80 og 100 euro.

Pikler

I disse kursene barna leker med ulike objekter som tilbys uavhengig mens foreldrene har tid til erfaringsutveksling. Konseptet med en barnelege Emmi Pikler basert på det faktum at foreldre må slippe taket, slik at barna kan utvikle seg i sitt eget tempo. Pikler kursene er egnet for babyer fra fire måneder, og vanligvis kjører rundt ti uker. Prisene varierer mellom 50 og 80 euro.

Det går også uten pedagogisk konsept

Selv om alle kursene er basert på visse utviklingsmessige konsepter og bli tildelt innen tidlig intervensjon: Ingen trenger å være redd for for mye teori har. anken av kursene er å se sine barn i kontakt med andre små planter og å ha kontakt for alle problemer for de fleste foreldre.

Uten pedagogisk konsept som er selvsagt i de mange lekegrupper, som tilbys av kommuner, jordmødre praksis eller familiesentre mulig. Her foreldre og barn møtes ukentlig for å spille og som regel en prat. Fordelen: Fordi lekegrupper ofte kjører over seks måneder, kan gjøres gode kontakter her. For eldre barn, møtene er også en god forberedelse for tiden i barnehagen.

Utdanning, bevegelse eller musikk?

Som ikke ønsker å spille og prate, men håpet de ukentlige aktiviteter tilføre verdi, føles trygt med kurs for baby tegnspråk eller baby språkkurs. Når babyen tegnspråk, er det viktig at foreldre og barn lærer en grunnleggende ordforråd for daglig bruk ved å koble med sanger og rim ord med tilsvarende karakterer og handlinger. Målet er en bedre forståelse mellom barnet og foreldrene.

tidlig engelsk

At barn lære fremmedspråk lettere senere, når de er allerede i barndommen lærer aktiv lytting og nye ord, er overbevisningen av språket kursleverandør. "Early engelsk" om det enklere for Minis å lære i tillegg til morsmål og andre språk.

Massasje, yoga, svømming

Også for de som det handler om bevegelse og kroppskontakt, er tilbudet stort.

Når babymassasje foreldre lære hvordan de kan lindre med kjærlige innslag og delikat håndtak magesmerter og oppblåsthet. Mange jordmødre tilby disse kursene, noen tar sted på postnatal øvelser etterpå.

Når baby Yoga mødre og barn til å slappe av sammen: Med øvelser av rygg og bekkenbunn for voksne og delikate stammer av ben og armer for barna. De fleste er tilgjengelige for følgende enda en avslappende massasje fra mamma.

Når barnet svømme mot det handler om vann: Her muskler og følelse av balanse skal styrkes, og det er mye fysisk kontakt med mor og far. De fleste bassengene tilby babysvømming leksjoner, også i fysioterapi praksis er det tilsvarende tilbud.

musikk kurs

Mange musikk skoler tilbyr under etiketten "musikk utdanning" klasser for babyer og småbarn. De Minis oppdage instrumenter og å være klar over rytmer og melodier. Kursene vanligvis kjører over et halvt år, og koster mellom 100 og 120 euro.

Men ikke fortvil: Selv om du ikke føler deg som en ukentlig dato ikke må være redd for å bremse sin baby i utvikling - kursene er ikke obligatorisk program. Det som trengs er bare det moro for alle involverte.