Barnets fødselsvægt er en af ​​de første, hvad stolte forældre proklamere overalt og endda udskrive på fødslen annonceringer. Og med god grund. For med den fødselsvægt, kombinerer vi sundhed og vitalitet. Læs her interessante fakta om barnets fødselsvægt.

Hvor tung er den gennemsnitlige tyske babyen?

Fødselsvægt baby-Fakta

Foto: © Colourbox

Ifølge en WHO-undersøgelse i januar 2017 den tyske gennemsnitlige barn vejer 3.480 gram og er derfor i en international sammenligning på andenpladsen. bringe den største vægt ved den måde babyer i Norge med et gennemsnit på 3575 gram på skalaen.

Hvorfor er tyske spædbørn ved fødslen 500 gram tungere end indiske?

"Dette resultat var overraskende og årsagerne til forskellene i vægt er ikke fuldt forstået"Forklarer Dr. Anke Diemert, overlæge ved Institut for Obstetrik og Prænatal Medicin på Universitetshospitalet Hamburg-Eppendorf, der var involveret som et tysk center i undersøgelsen. Fordi så vidt det blev antaget, at børn kan vokse op i tilsvarende gode vækstbetingelser også den samme.

Hvor meget vejede den tyske rekord barn?

I Leipzig, blev en kvindelig baby med en fødselsvægt på 6.110 gram og en størrelse på 57,5 ​​cm leveres naturligt i juli 2013 2011 i Berlin Charité et 6.080 gram tungere dreng ved navn Jihad.

Hvad har indflydelse på fødselsvægten?

Generne spiller en større rolle end hidtil antaget. Dette resulterede i en undersøgelse fra University of Exeter i 2016, hvor 153,781 mennesker blev analyseret. Indtil da er der blevet søgt årsagerne som en lav fødselsvægt, især i moderen. Ud over de gener, ifølge Dr. Anke Diemert, også disse tre faktorer (i raske mødre) har indflydelse på fødselsvægt: "Varigheden af ​​graviditeten, moderens alder, uanset om det er deres første eller andet barn og barnets køn." Og selvfølgelig, den fødselsvægt afhænger af, hvor godt leveres via moderkagen og barnet som moderen feeds under graviditeten.

Jo mere moderen stiger under graviditeten, jo sværere barnet?

Ja, især hos kvinder med svangerskabsdiabetes, nogle gange endda med en sund mor, der er denne sammenhæng. "Men det er ikke altid rigtigt"Siger Dr. Christine Klapp, overlæge i fødslen af ​​medicin ved Charité i Berlin. "Hvis en mor stiger meget, men moderkagen plantenæring og perfusion er ugunstig, kan det ske, at bringe meget tunge Gravide meget lette børn."

Reduktion, hvilket øger fødselsvægten?

Nogle gange moderkagen leverer mindre ilt og næringsstoffer, så barnet ikke kan trives. Derfor kan en højt blodtryk af moderen for eksempel være. En undersøgelse af universiteterne i Exeter og Bristol fra 2016 viste: Enhver stigning i systolisk værdi ved 10 mm Hg resulterede i et fald i fødselsvægt med 150 til 200 gram. Det er også kendt, at cigaretter, men også kaffe sænke fødselsvægt. Ifølge en undersøgelse fra 2013, fødselsvægt af barnet, jo mere kaffe (eller andre koffein drikkevarer) falder den vordende mor drikker dagligt. Derfor anbefaler WHO at tage en dag ikke mere end 300 mg koffein (tre kopper kaffe). "Hvis en gravid kvinde spiser ikke godt, kan det resultere i en mangel situation. Og dette kan naturligvis også påvirke barnet"Forklarer Dr. Christine Klapp: "For eksempel, hvis strenge veganere mødre, ingen eller ikke nok tager kosttilskud, der er vigtige - såsom jern og vitamin B12." 7-8 procent af kvinder udvikler diabetes med graviditet, og er ofte en særlig høj fødselsvægt og "kæmpe barnet beskrevet gentagne gange i medierne" ansvarlig.

Hvad der anses for høj, hvad der anses for lav fødselsvægt?

En vægt under 3000 gram anses for at være lav, omkring 4000 gram af så høj fødselsvægt.

Heavy, stor mester = store, tunge børn?

Ja, sandsynligheden er højere, og det er genetisk. "Når jeg ser store og (ikke for) tunge forældre, moderkagen fungerer godt, og de er ellers sundt og spise fornuftigt, så er der kommet nogen bittesmå væsener"Siger Dr. Christine Klapp. "Men når det kommer til yderligheder, da dette kan vendes"Siger Anke Diemert: "Meget tunge mødre har mere af problemet er, at børnene ikke vokser så godt, og derefter få blødere børn."

Er der en ideel fødselsvægt?

En gunstig fødselsvægt er mellem 3000 og 4000 gram.

Jo tungere barnet, jo vanskeligere fødslen?

Ja og nej, fødslen læger siger ja, fordi med en meget tung barns risiko for fødsel traumer af mor og barn stigning. Problemet er, for eksempel - hvilket ikke er usædvanligt i diabetes - når barnets mave er større end hovedet.

Nej, fordi fødslen processen afhænger ikke kun af barnet, men også af den fysiske tilstand hos moderen - for en meget lille, slank kvinde, et barn af 3.700g til omhyggelig anvendelse kan skyldes såkaldt "relativ mismatch." og fødsel anholdelse og derefter en nødvendig kejsersnit. Mens en kvinde, der fødte normalt med 4.000g har et eller flere børn, sandsynligvis ikke vil have et problem selv med fødslen af ​​et barn 4.400g. Men som også afhænger bl.a. på proportionerne og placeringen af ​​barnet.

Er det rigtigt, at anden babyer vejer mere end den første? Hvorfor?

Ja, det er sandt. Det menes, at kroppen er så den første graviditet siden allerede i praksis. Dr. Anke Diemert: "Alt er bare nogensinde har spillet igennem og godt forberedt. Og en kvinde, der har mere held udledninger end en gang om graviditet sandsynligvis en velfungerende livmoder." Dette betyder en bedre uterin perfusion (blodgennemstrømning) og mere gunstige forhold til implantering i begyndelsen af ​​graviditeten.

Hvorfor babyer fra efter fødslen?

Op til 10 procent af deres vægt miste babyer i de første tre til fire dage af livet. "Barnet skal være så helt ændre sig, i henhold til" all inclusive"Levering af elektricitet i livmoderen. Nu har det at spise, sluge og fordøje sig selv. Og modermælk er der endda fra dag ét i masserne"Christine folde forklarer den midlertidige kost. Men "babyer er meget godt forberedt til de første dage af livet. De har for det såkaldte brunt fedtvæv, som giver sine sukker reserver for første gang klar"Tilføjer Anke Diemert.

Heavy barn, stor hjerne?

Hvis hovedet omkreds er større, så hjernen er lidt større, men det betyder ikke, at den tilsvarende funktion bedre og barnet så er smartere.

Tip: Dr. Christine Klapp, overlæge i obstetrik på Berlin Charite, hvor der er en særlig høring for mødre med diabetes bør konsultere en gynækologisk eller ernæringsmæssige lægelig rådgivning, før graviditeten, kvinder, der ønsker børn med betydelig overvægt eller speciel diæt (f.eks vegansk): "Så du kan få potentielle risici i opløbet godt under kontrol"Siger lægen.