Babyens fødselsvekt er en av de første, hva stolte foreldre forkynne overalt, og selv skrive ut på fødsel kunngjøringer. Og med god grunn. Fordi med fødselsvekt, kombinerer vi helse og vitalitet. Les her interessante fakta om babyens fødselsvekt.

Hvor tung er den gjennomsnittlige tyske babyen?

Fødselsvekt babyen Fakta

Foto: © Colourbox

Ifølge en WHO studie i januar 2017 den tyske gjennomsnittlig babyen veier 3,480 gram og er derfor i en internasjonal sammenligning på andre plass. bringe størst vekt ved måten babyer i Norge med et gjennomsnitt på 3575 gram på skalaen.

Hvorfor er tyske babyer ved fødsel 500 gram tyngre enn indisk?

"Dette resultatet var overraskende og som er årsaken til forskjeller i vekt er ikke fullt ut forstått"Forklarer Dr. Anke Diemert, overlege ved avdeling for obstetrikk og Prenatal medisin ved Universitetssykehuset Hamburg-Eppendorf, som var involvert i en tysk sentrum i studien. Fordi så langt ble det antatt at barn kan vokse opp i lignende gode vekstvilkår også det samme.

Hvor mye veide den tyske posten babyen?

I Leipzig, ble en kvinnelig baby med en fødselsvekt på 6,110 gram og en størrelse på 57,5 ​​cm leveres naturligvis i juli 2013 2011 i Berlin Charité en 6,080 gram tyngre gutt som heter Jihad.

Hva påvirker fødselsvekt?

Genene spiller en større rolle enn tidligere antatt. Dette resulterte i en studie ved University of Exeter i 2016, der 153,781 mennesker ble analysert. Inntil da har grunnene er søkt som en lav fødselsvekt, spesielt hos moren. I tillegg til genene er, i henhold til Dr. Anke Diemert, også disse tre faktorene (hos friske mødre) har en innvirkning på fødselsvekt: "Varigheten av svangerskapet, mors alder, om det er deres første eller andre barn og kjønn på barnet." Og selvfølgelig, avhenger fødselsvekt på hvor god leveres via morkaken og babyen som mor feeds under svangerskapet.

Jo mer mor øker under svangerskapet, jo hardere babyen?

Ja, spesielt hos kvinner med svangerskapsdiabetes, noen ganger også med en sunn mor, det er denne forbindelsen. "Men det er ikke alltid sant"Sier Dr. Christine Klapp, overlege i fødselen av medisin ved Charité i Berlin. "Hvis en mor øker mye, men morkaken plantenæring og perfusjon er ugunstige, kan det skje at bringe svært tunge Gravide veldig lette barn."

Redusere, øke fødselsvekt?

Noen ganger morkaken leverer mindre oksygen og næringsstoffer, så barnet kan ikke trives. Derfor kan et høyt blodtrykk av moren være f.eks. En studie av universitetene i Exeter og Bristol fra 2016 viste: Enhver økning i systolisk verdi ved 10 mm Hg resulterte i en reduksjon i fødselsvekt av 150 til 200 gram. Det er også kjent at sigaretter, men også kaffe lavere fødselsvekt. Ifølge en undersøkelse fra år 2013, fødselsvekt på babyen, jo mer kaffe (eller andre koffein drikke) reduserer forventningsfull mor drikker daglig. Derfor WHO anbefaler å ta en dag ikke mer enn 300 mg koffein (tre kopper kaffe). "Hvis en gravid kvinne spiser ikke bra, kan det resultere i en mangel situasjon. Og dette kan selvfølgelig også påvirke barnet"Forklarer Dr. Christine Klapp: "For eksempel, hvis strenge veganere mødre, ingen eller ikke nok tar kosttilskudd som er viktig - som jern og vitamin B12." 7-8 prosent av kvinnene utvikle diabetes med graviditet, og er ofte en spesielt høy fødselsvekt og "gigantiske babyen beskrevet gjentatte ganger i media" ansvarlig.

Hva regnes som høy, hva som anses som lav fødselsvekt?

En vekt under 3000 gram er ansett for å være lav, omtrent 4000 gram så høy fødselsvekt.

Tunge, store master = store, tunge barn?

Ja, er sannsynligheten høyere, og det er genetisk. "Når jeg ser store og (ikke altfor) tung foreldre, fungerer morkaken godt og de er ellers frisk og spise fornuftig, så det kommer ingen små skapningene"Sier Dr. Christine Klapp. "Men når det kommer til det ekstreme, så dette kan bli reversert"Sier Anke Diemert: "Very tunge mødre har mer av problemet er at barna ikke vokser også, og deretter få mykere barn."

Er det en ideell fødselsvekt?

En gunstig fødselsvekt er mellom 3000 og 4000 gram.

Jo tyngre baby, jo vanskeligere fødselen?

Ja og nei, fødsels legene sier ja, fordi med en svært tung barnets risiko for fødsel traumer av mor og barn øker. Problemet er, for eksempel - som ikke er uvanlig i diabetes - når babyens mage er større enn hodet.

Nei, fordi fødselen prosessen avhenger ikke bare barnet, men også av den fysiske tilstanden til mor - for en svært liten, slank kvinne, et barn av 3.700g til forsiktig søknad kan skyldes såkalte "relative mismatch." og fødsel arrest og deretter en nødvendig keisersnitt. Mens en kvinne som fødte normalt med 4.000g har ett eller flere barn, sannsynligvis ikke vil ha et problem selv med fødselen av barnet 4.400g. Men det avhenger også av bl.a. på proporsjoner og plassering av barnet.

Er det sant at andre babyer veie mer enn den første? Hvorfor?

Ja, det er sant. Det antas at kroppen er da den første graviditeten siden allerede i praksis. Dr. Anke Diemert: "Alt er bare noen gang spilt gjennom og godt forberedt. Og en kvinne som har mer hell utslipp enn en gang i svangerskapet sannsynligvis en velfungerende livmor." Dette innebærer en bedre livmor perfusjon (blodstrøm), og mer fordelaktig tilstand for implantasjon i begynnelsen av svangerskapet.

Hvorfor babyer fra etter fødselen?

Opp til 10 prosent av sin vekt miste barn i de første tre til fire dager av livet. "Barnet må være så totalt endre, i henhold til" all-inclusive"Tilførsel av elektrisitet i livmoren. Nå har det å spise, svelge og fordøye seg selv. Og morsmelk er det selv fra dag én i massene"Christine folding forklarer midlertidig diett. Men "babyene er svært godt forberedt på de første dagene av livet. De har for det såkalte brunt fettvev, noe som gir sine sukker reserver for første gang klar"Legger Anke Diemert.

Heavy baby, stor hjerne?

Hvis hodeomkrets er større, da hjernen er litt større, men det betyr ikke at den aktuelle funksjonen bedre og babyen så er smartere.

Tips: Dr. Christine Klapp, overlege i obstetrikk ved Berlin Charite, hvor det er en spesiell konsultasjon for mødre med diabetes bør konsultere en gynekologisk eller ernæringsmessige medisinske råd før graviditet, kvinner som ønsker barn med betydelig fedme eller spesiell diett (f.eks vegansk): "Så du kan få potensielle risikoer i oppkjøringen godt under kontroll"Sier legen.