Børn bringe liv ind i huset. fordi ingen kan lide at tænke på sygdom, ulykker eller død. Men reguleringen af ​​pleje og arv til grund for en familie tilhører. Vores artikel viser, hvad forholdsregler forældre bør gøre for sig selv og deres børn til at løse problemer - for at undgå - og strid.

Hensættelser undgår bekymringer

Familierådgivning Testamente

Foto: © Panthermedia.net/ Werner Heiber

Testamente - det lyder som gamle mennesker, spredt i slutningen af ​​deres liv ejendele til afkom. I en tidlig alder ingen ønsker at lide at tænke på døden, nogle føler, at dette selv som en antydning af katastrofer. Det er vigtigt for forældre til at nøjes med den ægte vare, hvad der sker med børn og aktiver. Selv om der er varetægtsfængslet og distribution af penge nogle juridiske krav, der gælder, når der ikke er nogen forældrenes påbud. Men disse løsninger ikke nødvendigvis stemmer overens med ønskerne fra forældrene - især når pludselig myndigheder kan gribe ind i familiens anliggender. For regnskabsåret sikkerhed partnere er nødvendige klare regler. Selvfølgelig, det er ikke med os, men: "Jeg vurderer, at kun omkring 20 procent af tyskerne har en vilje. Men disse er primært ældre. Unge familier kan gøre op efter min mening kun én procent, "siger Katja Flemming, advokat med speciale i familieret i Hamborg. Endnu mere alvorligt er deres erfaring, at de fleste gør for sygdom og ulykker for få tanker. "For familier er det altid om to spørgsmål," siger Flemming. "Det var ikke før sikkerhedsforanstaltning til vanskelige situationer i livet, derefter dræbt arv."For mindreårige børn altid spørgsmålet kommer pleje at gøre det.

Forholdsregler: Hvis familien er beskyttet?

Forsikring, opsparingskonti, bestande: Der er mange måder at beskytte sig selv og deres kære. men alt dette er nytteløst, hvis ingen ved om disse foranstaltninger, eller ikke har adgang til, for eksempel besparelser. "Jeg har set, at en familie var i nød, fordi manden, en iværksætter, efter en ulykke i lang tid blev uarbejdsdygtig på hospitalet, og kvinden var medvidende om noget, der ikke i regnskabet, forsikrings- eller forretningsprocesser, eller magter havde" siger Katja Flemming. Dette kan være sjældne ekstreme tilfælde. Men mindre, individuelle problemer vejer dobbelt så hårdt på sådanne tidspunkter. En systematisk forberedelse for eksempel tilbyde forebyggende mapper, der viser alle de mulige ordrer, der indeholder checklister og formularer. Dette indebærer blandt andet, spørgsmålene om hvem får beføjelser til en konto, eller som beslutninger om renseforanstaltninger er højt livstestamente - og fra, når en sygdom angreb det. Placering af disse dokumenter skal selvfølgelig være kendt for de partnere eller de autoriserede personer. Alternativt kan du bruge registret forebyggelse vejafgift (www.vorsorgeregister.de) i Forbundsrepublikken Notarkammeret at gemme alle dokumenter centralt.

Pleje: Hvem bekymrer sig om børnene?

Især for enlige forældre en (håndskrevet) notat bør være i pleje dokumenter også nødvendigvis indgå, hvem værgemål for børnene er betroet - og ikke kun ved længere tids sygdom. "For enlige forældre og forældre lever hver for sig, kan det i tilfælde af dødsfald vanskeligt med forvaring," siger Katja Flemming. "For dette er i øjeblikket kun meget klar faktisk, hvis forældrene bor sammen og er bedst gift. Når barnet skulle flytte gennem tabet af en forælder, skal du kontrollere Familie Court, som understøtter løsning er den bedste. "Og det er ikke nødvendigvis den anden forælder, enten fordi han bor langt væk eller barnet måske fremmedgjort. Her kommer som nye pårørende, andre slægtninge eller den nye partner af den afdøde pågældende - især hvis han bor med barnet i samme husstand. Bevæbnet med bedsteforældre, søskende eller sponsor er ikke udelukket. Det sidste ord, Domstolen her. "Der vil altid blive undersøgt, i hvilket omsorgsperson, at barnet afhentes i bedste," understreger Fleming. Det samme gælder, hvis begge forældre dør. kan "omgå en sådan kompliceret og dramatisk for barnet processer kun har bare klart, hvem der vil overtage tjenesten. Dette er "bindende for Familie Court, rådgiver advokaten. Og også vide: "Det er ikke let at finde nogen sådan. Det skulle være en person, der er muligt ikke ældre end sig selv og helt fortrolig. Men søskende og gode venner, med hvem du kan have mødt sådanne udnævnelser som en baby, har, når det kommer til stykket, ofte endda familie og de arbejder under forhold, når de har brug for, for eksempel, tage sig af traumatiserede teenagere. "Dette bør diskuteres regelmæssigt (om de ønsker at overlade dem stadig henholdsvis) og pleje til rådighed, der skal justeres, hvis ønske folk ikke ville tage ansvar.

Arveret: hvem der får hvad?

Ubehagelige overraskelser kan ingen vilje eksisterer også forberede fordeling af rigdommen. "Børn, og faktisk legitime, uægte og vedtagne, en juridisk arv," forklarer Katja Flemming. Også den ægtefælle sig om en (told) af aktiverne. Så langt, så godt. Ved denne foreskrevne konstellation, men du automatisk skabe et fællesskab af arvinger. "Her kan man således kun i fællesskab har arv, og som kontrovers er næsten uundgåeligt, som om fire mennesker på denne måde er involveret med meget forskellige interesser i det samme hus," Fleming påpeger. For ugifte par (også i "patchwork" -Gemeinschaften) den efterlevende partner er i henhold til loven endda helt tomhændet. Dette kan være, hvordan samfundet af arvinger, kun forebygges ved en vilje, der rammer andre dispositioner. Det samme gælder for indblanding af familien Court: I tilfælde af arv uden en vil dette falder fortalervirksomhed for mindreårige børn. Det kan derefter gribe ind, for eksempel, hvis barnet sandsynligvis ville arve gæld eller når pårørende ønsker at købe fra ham arvede ejendom. En sådan - til tider ubehageligt - interferens kan omgås, når en uvildig vejleder blev navngivet for børnene i en vilje, at tage sig af deres krav. "Den bedste måde arrangerer for udførelsen af ​​en vilje, så overvåget eksekutor, for eksempel en advokat eller notar, håndhævelse af viljen og kan også forekomme for børnene," rådgiver specialist advokat.

Put Testamente alene, notaren eller advokaten?

Dybest set alle vil få lov til at gøre alene. Dette skal gøres helt fra den første til den sidste brev håndskrevne - ellers er det ugyldigt. Indhold orientering giver skabeloner til forskellige situationer. Alternativt kan du oprette en notar testamente. "En notar er opmærksom på formelle gyldighed. men han er ikke en interessent, hvilket betyder, at han ikke vil overveje, om den valgte vej er virkelig praktisk for kunden. Dens ydeevne er "beregnet ved hjælp af en omkostning ordre afhængigt af størrelsen af ​​aktiverne, forklarer Flemming. Især med vertrackteren relationer, i betragtning af de mange faldgruber arv (og også signifikant skatteret) en god idé at spørge en advokat om hjælp. Peger på potentielle problemer og identificerer alternativer. Hvad den agter at bøg, afhænger af størrelsen og den fragmenterede karakter af en vilje: "Afregnes ifølge aftale ved enten af ​​gebyrer eller efter arbejdstid. I min erfaring, det tager for en gennemsnitlig Testamente omkring to og en halv time, "sagde advokaten. "Mindre justeringer, som altid bør gøres til ændrede omstændigheder, er ofte lavet i 20 minutter." Gebyrerne er helt anderledes, afhængigt af virksomheden, kan variere fra 190 euro pr time til godt til det dobbelte beløb, i henhold til Flemming. Både advokat og notar depositum viljen hidtil den lokale embedsmand eller skifteretten. Fra 2012 vil et register over testamenter (www.testamentsregister.de) være et centralt lager på Forbundsdagen beslutning. "Selvfølgelig kan du holde et testamente privat. Så skal du, men hans familie kan virkelig stole på. For mig, mere end en gang sad en, der sagde: Jeg ved, at der var en vilje, men nu er vi bare finde noget, "advokaten påpeger.

For alle fejl, der kunne gøres ud af uvidenhed i forfatningen og håndteringen af ​​et testamente: Den største er stadig at tage nogen forholdsregler. Så ubehagelig som det er at forestille sig, hvad der er, når man ikke længere er der én gang, og at dette kunne være i morgen, bør forældre være til gavn for deres mindreårige børn stille dette svært spørgsmål, men - og svar. Den viden, at selv i det usandsynlige tilfælde af en nødsituation er taget sig af alle de blade, søvn og ro ...

Oversigt: Hvad forældre har brug for at gøre livet i hvilke modeller?

I betragtning af utallige enkelte familiemedlemmer konstellationer, er der kun begrænsede standard tips om, hvordan man passer og bliver nødt til at blive udformet. Her er nogle vigtige oplysninger om de forskellige livsformer:

gifte forældre

En Testamente gør en person, der normalt på egen hånd, kan vi foretage ændringer til enhver tid, så efter eget skøn. En undtagelse: Gift (og registrerede fællesskaber) at skabe en fælles ægtefælle Testamente, for eksempel den såkaldte Berliner Testamente. Her ægtefællen at informere hinanden én som arvinger, bør en af ​​dem dør. Børnene så arver først efter den anden død. En sådan Testamente er den obligatoriske beskyttelse af partner og kun skal tilbagekaldes med samtykke fra begge. I tilfælde af uenighed, kan dette føre til problemer. Ligeledes bør du kende de risici i forbindelse med betaling af en obligatorisk del af børnene efter den første mulige skattemæssige ulemper død og.

Ugifte forældre (bor sammen)

Hvem "bare" at leve sammen kan gøre noget fælles testamente til gensidig beskyttelse. Alternativet er her Erbvertrag: Som ægtefællen Testamente er dette bindende for begge og kan kun løses med samtykke fra begge parter, medmindre du har aftalt en klausul tilbagetrækning. arven fra ugift liv partner, vil imidlertid anvende en meget høj skattesats.

fraskilte forældre

Efter skilsmissen, forældre er ikke længere berettiget til at arve hinanden, i henhold til juridisk succession. Aktiverne i en afdød forælder går til børnene. Kun hvis disse dør ugift uden børn af deres egne og uden et testamente før ex-partner, det arver denne måde. I modsætning hertil en Skilt Testamente tager sig af tingene.

enlig forælder

For enlige forældre er at definere en ønsket person, der tager sig af mindreårige børn, særligt vigtige. Hvis man ønsker at forhindre den anden forælder bliver involveret i arv af det mindreårige barn skal angives i en vilje, der er trukket tilbage fra kapitalforvaltning lov den anden forælder.

patchwork

Testamente de indviklede fletninger af patchwork samfund kan forårsage store problemer, især hvis den nye partner ikke er gift. De overlevende siden køre hurtigt bliver slidt, når den ikke kun alle naturlige børn af den afdøde, men også endnu ikke skilt tidligere ægtefælle er berettiget til på stedet. Stedbørn også arver i et sådant tilfælde i henhold til loven ingenting - medmindre de blev vedtaget.

handicappede børn

For at undgå, at arven fra et handicappet barn i en kort tid til pleje omkostninger, der har taget indtil nu sædvanligvis til en ikke ubetydelig del af velfærdsstaten, er helt brugt op, er der mulighed for en særlig handicap Testamente. Sådan er kompliceret og svært at skabe retsgyldig uden hjælp fra en ekspert.

Yderligere læsning

  • Michael Bonefeld: Pensionskassen portefølje. Med livstestamenter, varige fuldmagter og testamenter. Med CD. Haufe-Lexware. 2009. ISBN-13: 978 til 3448100884. 19,80 euro
  • Bernhard F. Klinger: Den Testamente. Specifikke instruktioner til alle modeller af livet - fra det indre til den blandede familie. Hvordan undgår man kontroverser og skattebesparelser (hæk Guide). Linde. 2009. ISBN-13: 978 til 3709302644. 9.90 EUR

på nettet

  • www.buergerliches-gesetzbuch.info: Den borgerlige lovbog indeholder alle regler vedrørende familieret, repræsentation rettigheder, arv, værgemål lov / samværgemål
  • www.erbrecht.de: side af den tyske forening for arveret og Generationsskifte eV (DVEV)