Et håndtag og garantien kvittering er fundet, alle skattemæssige dokumenter er på ét sted? Det skal fortsat være en drøm at organisere alle familiens dokumenter, så de er let tilgængelige og tilgængelige. Otte enkle trin til mere orden.

Trin 1: Opret plads!

Far Family dokumenter

Foto: © fotolia.com/ bramgino

Først og fremmest, du har brug for en permanent sted, hvor du aufbewahrst alle dokumenter i fremtiden. Glem "vinduet-shelf", sige farvel til køleskabsmagneter og mere eller mindre store "dynger" overalt i lejligheden, hvor papirerne er indsamlet. Bestem en plads som indenrigsministeriet, som er forbeholdt dine optegnelser, eller (hvis pladsen er der) mindst et hjørne i et rum, der tjener det samme formål - og kun der papirer gemmes i fremtiden.

Trin 2: Nu er rangeret

Komplet dig nu på denne placering for dine papirer lidt plads - enten på skrivebordet eller på gulvet, hvis det er nødvendigt. Billede stak for de forskellige emner i de dokumenter til bilen på investeringer, garanti dokumenter, pensionskasser optegnelser, skat dokumenter til aviserne for ferie booking, forsikring oplysninger og dokumenter til lejligheden eller egen ejendom.

Tip: Hvis du ikke kan tildele dokumenter med det samme, lægge det til side én gang - når alle andre papirer har fundet deres plads, vil du se, hvor de resterende dokumenter passe ind.

Trin 3: Ned!

Hvis du har delt alle de papirer, er det tid til arkivering. Hvis dokumenter skal arkiveres i kronologisk rækkefølge (f.eks. Som kontoudtog), eller hvis tidsmæssigt dokumenter skal høres igen, hvis nødvendigt (f.eks. Som kontrakter), så skal du bruge til arkivering normal mappe. (. F.eks skatteopgørelser) For dokumenter, der er nødvendige igen, bakken har en hængende fil, hvor papirerne er løst indsættes: du har så i registret "skat" i slutningen af ​​alle skattemæssige dokumenter ved hånden, og de kan tage som udgangspunkt for selvangivelse.

Tip: Mange dokumenter - sådanne. Som kontoudtog - er allerede tilgængelige digitalt i dag. Det giver ingen mening at printe dem ud og derefter blive indgivet. Derfor bør du oprette en lignende rækkefølge som i det andet trin til dokumenter på din computer - og så digitalt gemme papirerne der. Glem ikke regelmæssigt at tage en sikkerhedskopi: forsigtighed skønt!

Trin 4: Sikker Eksistentielle dokumenter

Nogle særligt vigtige ting er ikke i mapper eller hængemapper, men på en sikker eller i en bankboks: Dette omfatter optegnelser af køb af fast ejendom, livsforsikring dokumenter, der er nødvendige hurtigt og pålideligt i en nødsituation, men også dokumenter, kopier af identitetspapirer (såsom pas), certifikater eller Testamente. Kort sagt: Alle dokumenter, som ikke let kan udskiftes.

styre "Børns dokumentation" Trin 5:

Omkring den unge der er snesevis dokumenter: Startende med de forebyggende specifikationer for U-undersøgelser af andre medicinske dokumenter såsom vaccination poster til røntgenstråler. Undersøgelser for registrering eller for at registrere til børnehave er inkluderet samt i rekordbøgerne og senere certifikaterne i skolen eller anbefalingen og ansøgningsskema for gymnasiet efter grundskolen. For ikke at nævne, selvfølgelig, officielle dokumenter såsom fødselsattest, identitetskort eller barnets pas. Sæt på til hvert barn individuelt en mappe, hvor du kassere alle dokumenter i overensstemmelse stadier af livet. Har vist sig en division af den præ-børnehave, børnehave tid selv, tiden i folkeskolen og tiden i gymnasiet op til starten af ​​uddannelsen.

Penge administrere aftaler optimalt Trin 6:

En glemt aftale kan være dyrt, som hvis du overser en ophørsdato for forsikring eller glemmer inspektionen dato for bilen. Notér sådanne langsigtede aftaler ved hjælp af din computer eller smartphone - mail-programmer som Outlook eller dagbog at minde dig om vigtige aftaler, selv - og igen og igen, indtil du har bekræftet udnævnelsen.

altid betale regninger Trin 7:

Ingen kan lide at få fakturaer og betaler dem - så ikke underligt, at mange regninger ender et sted, hvor du aldrig igen finde. Og allerede afholdt ekstra omkostninger, fordi et fint skyldes. Tænk over hvorfor en mappe på dine regninger. Divided, han er ganske enkelt i to dele: "Betalt fakturaer" og "Ubetalte regninger". Får du en regning, der bevæger sig i den ubetalte afdeling. Hvis den er betalt, det er den anden vej tilknyttet, og du ved præcis, hvilke regninger bliver betalt - og hvilke ikke. 

Trin 8: Ryd ud - hvis det er tid til det!

Ingen kan gemme endeløse dokumenter, ellers er det ejer arkiv er påkrævet. Men det er ikke engang nødvendigt. Læs på næste side, hvor længe dokumenter skal opbevares.

Hold dokumenter: Hvor længe?

"Lifetime"

Der er nogle dokumenter, der bør holdes for livet i alle tilfælde: Dette omfatter certifikater til at nå uddannelseskvalifikationer - både sin egen såvel som for dine børn. Også inkluderet er den dåbsattest, fødselsattest, rodbiblioteket eller vielsesattest - igen, at kravet opbevaring er naturligvis for hele familien. Der er også medicinske dokumenter, der opdateres såsom en vaccination certifikat eller bonus hæfte for besøg hos tandlægen for hvert familiemedlem: Sådanne dokumenter er også vigtigt for livet. Mindst 30 år bør vigtige offentlige dokumenter - holdes, som er udstedt for eller imod dig i retten - f.eks indgive en retssag og domme.

patientjournaler

Også for medicinske journaler bør du planlægge en lang periode på mindst ti år opbevaring. Dette omfatter alle dokumenter, som du har modtaget fra læger, naturlæger eller efter indlæggelse som certifikater, X-ray journaler eller medicinske rapporter. For dig selv, der kan være vigtige, når sygdomme er fundet, skal præciseres, såsom gigt eller knogleskørhed deres udvikling. Men også for at købe forsikring som handicap eller tidsbegrænset livsforsikring patientjournaler kan være afgørende. Afkommet faktor er, at patientjournaler kan spille en rolle i tilmelding til børnehaven, i skolen indskrivning eller vælger gymnasiet.

Skat dokumenter

Der er også skat dokumenter, for hvilke der er opbevaring forpligtelser. Så håndværk regninger skal også holdes ved husstande i to år. For virksomhedsejere, selvstændige eller udlejer delvis tilbageholdelse perioder på op til ti år gælder. Den skatteopgørelse selv skal opbevares i en periode, indtil skatten er endelig. For det meste, men det er fornuftigt at holde ham længere, fordi han kan fungere som bevis for indkomst. Dette kan for eksempel være vigtigt at søge om familieydelser såsom forældreydelse eller boligstøtte. Og hvis børnene selv tjene penge bør holdes selv deres skat regninger, fordi for eksempel til beregning af boligstøtte krav-spiller en rolle.

fakturaer

Regninger skal holdes alligevel så længe, ​​indtil de er spærret - som regel er det efter tre år i sagen. Kvitteringer du bør holde mindst to år - så længe er den lovpligtige garanti, når der købes tingene bliver brudt. Uden nogen beviser påstande er ellers er vanskelige at håndhæve. Motivere selv dine børn til at holde kvitteringer for selvfinansierede indkøb såsom tøj, smartphone eller Playstation for at håndhæve garantien.

Bank optegnelser

Alle bankens dokumenter, du bør holde i det mindste indtil den pågældende kontrakt afregnes - om en kreditaftale, så indtil lånet er tilbagebetalt. Hvis der ikke er behov beviserne for afgiften, kan de så blive ødelagt. Alle andre bankdokumenter - især de kontoudtog - bør bevares af hensyn til beviser i fire år.

Forsikring dokumenter

Alle forsikring dokumenter bør holdes så længe den pågældende kontrakt udløber.

dokumenter Beskæftigelse

Du bør alle poster, der dokumenterer pensionsrettigheder, i det mindste holde op til pensionering: Dette gælder for de lovpligtige pensionsrettigheder samt for private pensionsydelser. Andre afgørelser - om dagpenge, boligstøtte, forældreydelser og lignende ydelser - undertiden stadig behov for at bevise indkomst eller være i stand til at bevise passende nedetid i jobbet. Ved den tid, dit barn tager overgangen fra skole til uddannelse, det bygger deres egen stamme af dokumenter - også holde sikker, indtil er afgjort udelukkes, at de igen er nødvendige.

Boliger og lejeaftaler

Leasing og alle de relaterede dokumenter - såsom overførselsprotokoller - skal holdes indtil udløbet af begrænsningen efter tre år. Utility omkostninger kan blive ødelagt, hvis forliget er korrekt og genkender dig.

bolig

Hvem bygger et hus, skal dokumenterne opbevares i fem år, fordi det bruger en femårig forældelsesfrist. Men en anden grund til, at det betaler sig at være omhyggelig, fordi dokumenterne hjælpe med salg af et hus, for at bestemme værdien og retfærdiggøre udgifter eller renoveringer og forbedringer.