Regelen forblir av, magen er rund, er det forekomme morgenkvalme eller enda senere fosterets bevegelser - og likevel er det ingen graviditet. emnet "falsk graviditet" på banen.

Falsk graviditet: symptomer kan være villedende

Falske graviditet symptomer

Foto: © Colourbox

Siden graviditet ved urinprøve og ultralyd kan bestemmes ganske tidlig, de sjelden inntreffer: den såkalte falske svangerskapet (pseudocyesis). Likevel skjer det igjen og igjen. Hvis en kvinne er gravid observerte typiske forandringer i seg selv, kan det noen ganger være vanskelig for dem å akseptere det, men ikke en baby vokser inni henne. Til slutt, synes alt å være enig: Den menstruasjon er fra, hun lider av kvalme eller oppkast, har uvanlige cravings, brystene hovne opp og magen er rund. I noen tilfeller, råmelk skudd (colostrum) i brystet, som livmoren vokser noe eller offeret mener å føle fosterets bevegelse. Kroppen sier gravid.

Kan noen utvikle en falsk graviditet?

At en kvinne blir påvirket på en mer avansert alder, er ikke utypisk. "Den psykologiske bakgrunn av en 'falsk graviditet' er forståelig å være: en sterk, selv ekstreme, langt fra overlappende fruktbarhet, som synes å finne særlig hos eldre kvinner"Forklarer Prof. Med. Volker Faust, nevrologi, psykiatri og psykoterapi fra Ravensburg. Men det motsatte er sant: Even "en klanderverdig behandlet frykt for graviditet" kommer som sak i spørsmålet, egen. Som ofte sant i psykologi: Både ønsket om et barn så vel som frykt for graviditet trenger ikke være fullt klar over de som rammes, selv om dette ofte er tilfellet: "For to måneder, har jeg følelsen av at jeg er gravid. Jeg hadde bare liten blødning i regelen. Jeg er på p-piller, men jeg tror jeg er gravid likevel. Jeg har en stor mage, jeg gjør ikke alltid varmt, jeg har overspising og jeg er trøtt hele tiden. Men en test var negativ. Min fetter er enda gravid, og jeg selv hadde faktisk allerede en andre graviditet planlegges. Men av økonomiske grunner er det ikke passer akkurat nå. Jeg tror sakte jeg er gal. Jeg tror mitt sinn sier: 'Jeg vil ikke ha et barn', men underbevisstheten min ønsker det!"Beskriver En kvinne hennes emosjonelle tilstand.

Gjennomsiktige gravid: Hvor er de fysiske symptomene?

Spørsmålet om hva som kom først: å ha graviditet symptomer eller overbevisning gravide, som spørsmålet om høna og egget. "Psyken samvirker tett med legemet"Forklarer gynekolog Dr. Inge Reckel-Botzem fra Hainburg. Denne intensive samspillet mellom kropp og sinn som en "falsk graviditet" var ikke så uvanlig. Her to tilfeller er mulige: Noen ganger løse fysiske problemer slik som cyster (som kan føre til manglende menstruasjon), eller fibroider (godartede svulster), fettakkumulering, bukvæske ved visse sykdommer, oppblåsthet eller økte avføring fra fysiske endringer. Og disse er så feiltolket av noen kvinner. Omvendt, til den overbevisning være gravid, så sterk på det endokrine systemet (endokrine kjertler) funksjon, forårsaker de typiske symptomer, slik som fravær av menstruasjons eller melk utskrivning fra brystet. I alle fall er negativ en graviditetstest, vil den ikke produsere HCG.

Når sjelen har fanget opp

Behandlingen av en falsk graviditet virker enkelt: En negativ graviditetstest, en ultralyd hos legen som bare kan sees en tom livmor - bør ikke være nok for en kvinne innser at hun er gravid? Men med en falsk graviditet kan være å la gå en stor og alvorlig skritt. "Jeg har mage- og ryggsmerter. Når det var i morgen så ille at jeg nesten kaster opp. Jeg konstant sulten, og det er meg ofte ganske svak. Jeg hadde nå min dag, men svakere enn vanlig. Jeg har gjort to tidlige tester, men de var tydelig negativ. Så jeg bestemte meg for det endelig å forlate den. Mitt problem er: jeg kan ikke!"Klager ett andre interessenter. "Men dette kan ikke fortsette på denne måten! Jeg føler meg gravid, jeg føler meg dårlig når jeg drikker alkohol, jeg synes brystene mine større og min magefett."

Viktig å løse dette problemet: spørsmålet om hvorfor

I noen tilfeller er falsk graviditet en kvinne, derfor trenger hjelp for sin sjel funn fra forviklinger i overveldende tanke. Gynekologer er imidlertid ofte ikke trent til å være støyende, hvis pasienten ville trenge ekstra hjelp her klager psykolog Constanze Weigle av Stuttgart. "Som ville skje mye større samarbeid mellom psykologer og gynekologer." Ofte er imidlertid påvirket kvinner ville ikke fortsette å referere til en psykologisk rådgivning. I dette tilfellet var det helt nødvendig. "Det ville være svært nyttig for å håndtere den overdrevne ønske om barn eller frykt"Så terapeuten. men noen ganger er det også kvinner som avviser en psykologisk behandling fordi de ikke regnes "gal" ønsker å bruke.

Pinlig: Opplysning fra venner, familie eller kolleger

Hjelp er viktig i en falsk graviditet, men også av en annen grunn. Selv om en kvinne til slutt godtok ikke bare med hodet, men også bokstavelig talt til magen at de ikke forventer en baby, er problemet ofte ikke løst. "men jeg bære graviditet klær. Og alle - kolleger på jobben, men også mine slektninger og venner - tror jeg er gravid"Sier en kvinne som ikke vet hvordan de skal lære sine omgivelser at de nå har ventet et barn. Det er pinlig for en bekymret person til å forklare alt og kanskje stå som en merkelig, fordi de "bare" var tilsynelatende gravid. Også her kan psykoterapi hjelpe med å mestre den stressende situasjonen.

 

"gjennomskinnelig gravid" når du prøver å bli gravid

I fruktbarhet fora på Internett er ofte et annet fenomen enn "falsk graviditet" referert til, men som egentlig ikke tilhører: oppdagelsen av antatte bevis for at det kan ha jobbet med å bli gravid. "Jeg er i dag, åtte dager etter min eggløsning og forestille igjen alt man: magen min trekker fra tid til annen, og brystvortene mine er noen ganger ganske følsom. Og jeg har bestemt meg denne gangen for å utsette en graviditetstest før etter menns hendelsen. Men jeg sving tidligere fastsatt ved rattet"Sier en utålmodig bruker. dette "tidlige symptomer" har hvis de ikke pekte på en graviditet, en naturlig årsak: Mild kvalme, svake magekramper, appetitt endringer, tretthet, hovne bryster eller sensitive brystvorter er vanlig, hormonrelaterte småfeil andre halvdel av syklusen. Men de lett feiltolkes når du prøver å bli gravid. forsterker de sterke øynene åpne for slike signaler symptomer ennå (som vi ikke kan vite om en mulig langsiktig pille, fordi det var ingen normal syklus). Nødvendig behandling, men denne midlertidige selvbedrag er ikke fordi de forsvinner umiddelbart med utbruddet av menstruasjon eller en negativ test.

Windmole er ikke en falsk graviditet

Dessuten er en annen hendelse noen ganger referert til som "falsk graviditet" heter, men må skilles fra den virkelige, psykosomatisk form: den Windmole eller "Windei", Her oppstår en Germinal vesikkel etter befruktning av et egg og implantasjon i livmoren, selv om det er funnet i det, men ingen embryo. Likevel er graviditetshormonet HCG produsert, og det er derfor reelle graviditet symptomer og er positiv test. Den Windmole har ingen psykologiske årsaker og ender før eller senere med en spontanabort, eller noen ganger tidligere skrapt under en liten operasjon.