Desværre, viden om korrekt opdragelse er ikke medfødt. Så vi har brug for råd, tips og hjælp. Men hvordan man kan finde vej i junglen af ​​uddannelseskoncepter? Urbia er hjælpeløse forældre overblik.

Desværre uddannelse viden er ikke medfødt

Familie intimt glad

Foto: © iStockphoto.com, Brainsil

Supermarked kasserne, hvor en rystet af det lille barn trods rundsendt skrigende på jorden, selv om der ikke var i stenalderen. men sikkert allerede har en hule børn i morgen øredøvende ramaskrig messede når deres mødre det nægtede dem at gå på minus otte grader kun i deres kortærmet grotte løve hud-shirt uden at spille. Fordi forfølgelsen af ​​et barn for uafhængighed og løsrivelse er programmeret i deres genetiske. Og da vi genetisk næppe har ændret os for omkring 170 000 år siden (så længe der er nutidens Homo sapiens sapiens allerede), barnets angreb mod bastioner forældremyndigheden er formentlig næsten lige så gammel som menneskeheden selv. Men desværre i Omvendt endnu ikke trængt ind i viden om, hvordan du behandler som en forælder, som trodsig unge ind i vores genetiske sammensætning. Så vi desværre ikke har en medfødt viden om, hvordan man for eksempel et lille barn, der nægter hver dag urokkelig, til at sætte på sine sko, kunne være overbevist om rimeligheden af ​​denne forældrenes ønske.

Forvirrende vifte af pædagogiske modeller

En jungle af vejledning såkaldte uddannelse eksperter (og det relativt nye format TV Nanny) er at give en løsning: million euro og i årtier tjent på salg angiveligt garanteret effektiv Instruktioner for harmonisk liv med barnet. "Lær af konsekvenserne" i stedet for straf, "I-beskeder" I stedet for brokker, "timeout" I stedet for værelse anholdelse - den overflod af pædagogiske modeller for stressede forældre er stor. De har det til fælles, at de råd det solgte kun arbejde nogle gange. Hvis det overhovedet. Selvfølgelig, ingen tidligere tilbage til absolutistisk autokrati ældre generationer ønsker. Men som det resulterende hul er at fylde omkring en er næsten 40 år efter den herlige opstigning (og stille død) af "Anti-autoritære uddannelse" ikke blive nogle af Alexander S. Neill. Den ene kan ikke durchanalysiert nok forældre-barn forhold være ("Familien konference" af Thomas Gordon), andre lover med tilsyneladende enkle, men kontroversielle metoder hurtige løsninger såsom råb lade babyer og småbørn efter stopur med søvnproblemer (efter amerikanere Prof. Richard Ferber). Bekymrede forældre ændre sig ofte flere gange om dagen, den måde at der ikke ender sjældent, men nervøs for jord på parade jorden tone of the Ancients. Også nogle uddannelser modeller er lidt mere end dårligt klædte udgaver af tradition. Så det er ofte formeret "timeout" lidt andet end den gamle "Du går til dit værelse og tænke på adfærd!"

Generelt gyldige pædagogiske principper

Er der endnu ikke universelt gyldige om uddannelse? Fast livline, der har vist sig i hverdagen? de fleste eksperter på området for uddannelse ud over deres forskellige systemer er enige, i det mindste i tre brede områder:

  • Børn har brug for forældre, der virkelig fokuseret flere gange for de tager hver dag en gang.
  • Børn har brug for forældre, der forsøger at komme ind i barnets verden for at udligne og ikke påtvinge dem deres egne vurderinger.
  • Børn har brug for faste regler og begrænsninger, som skal baseres på deres verden og finde støtte.

For de konkrete og ofte enerverende modgang i hverdagen med børnene disse generelle principper, men ofte ikke tilstrækkelige. Hvad skal man gøre, for eksempel, hvis et barn nægter hver morgen vedholdende at sætte på hans sokker, som skal børste dine tænder, hvis det så hver dag kaster sand i hjulene på hans forældres tidsplan med hans dawdling? en Pålidelige Instruktioner for livet med et barn, der er ikke rigtig. "Mennesket er blevet ikke løsbare puslespil i computerens tidsalder"Dæmper Ursula Neumann, en psykoterapeut og rådgiver uddannelse, overdrevne forventninger. Forfatteren til bestselleren glædeligt udogmatisk "Hvis børnene er unge, give dem rødder, når de vokser, give dem vinger" afviser enhver form for forenkling. "Jeg har set i mit lange arbejde med familier, at der ikke er nogen enkle løsninger. Man må se på hele situationen med nogen tilsyneladende problemadfærd af barnet først."

Forstå i stedet for patenter opskrifter

Så terapeuten fokuserer på forståelsen af ​​børns adfærd, snarere end universalmidler. De ofte mekanistiske uddannelsesmodeller i henhold til princippet: "Hvis dit barn gør dette, gør dit bedste,"Kan ikke arbejde, så Neumann. Når forældre se på deres råd, uddannelse konsulent observerede først grundigt endnu afslappet relationer og beskæftiger sig alle familiemedlemmer med hinanden, og ikke kun fokuserer på barnets adfærd. "Jeg forestiller mig det ofte, at forældre misforstå deres børn, fordi de er barnet fra starten imponere en bestemt rating, snarere end at udføre sine signaler saglig." Som barn i visse situations'll snart "svært". "trodsig" eller "stædig" stemplet. en saglig baggrund men du kan lære. Afgørende, oprindeligt, at forældre undgår vurderinger. Så er ikke umiddelbart med deres voksne standarder ved hånden og sige, for eksempel, matscht barnet igen forsætligt eller det ønsker, at vi mobber nu. Disse fortolkninger ikke svarer til ånden i et lille barn. Forældre kunne lære at forstå, at et barn har brug for at bare gøre i denne situation så, "fordi børn er leveret til deres behov virkelig."

Derfor er uddannelse konsulent afviser ordet "trods" og udtrykket afledt "Trotzphase" ud, fordi han står til at forstå børns adfærd på den måde: "Denne tidlige periode af hensynet til barnets tarv for uafhængig livsstil fortjener et navn, der inspirerer voksne ikke længere bange for modstanden og den vedvarende deres børn. For i dette behov, den iboende for det menneskelige impuls logger på at forme og indflydelse i denne verden." Og hun forklarer: "Et barn kan ikke udvikle sig til en uafhængig mennesker, ville det ikke have denne magt." Så hvis forældrene forstår, at modstanden i hendes barn er noget nødvendigt og godt, de kunne håndtere mere forståelse og konstruktiv med det.

Bare se hvordan det kom til modstanden af ​​barnet

Men hvordan kunne en konstruktiv tilgang se ud? Ofte forældre avle tilgang lille Trods hoveder selv, ved at undertrykke sine egne ideer om barnet, oplevelsen af ​​psykoterapeut. Hun beskriver et eksempel på dette i sin bog nævnt ovenfor: Den lille barn, der ser ud til at iscenesætte en kamp med forældre med hver bruser. Ofte barnet havde længe før Kommissionen vedtager en negativ holdning her, forsøgte at beskæftige sig konstruktivt med sin frygt for brusebad: Det ønskede at gøre dig selv. Desværre er der mange forældre gik dette ønske og insisterede på at afgøre alene, fordi hendes barn var angiveligt for lille, overøst ham selv. "Storslåede er denne egenskab af barnet at gøre det selv"Så fordi det allerede udgør Neumann en konstruktiv begyndelse at indvillige til bruserne. passere venstre forældre denne mulighed, er det ikke underligt, at barnet hærde internt mod forældrenes ønske i fremtiden. Dette eksempel kan anvendes til mange dagligdags barnlige benægtelser. Et barn, der får lov til at vælge sit tøj fra flere alternativer, som kan tiltrække stort set selv eller kan hjælpe i supermarkedet (selv om resultatet oprindeligt synes at være utilfredsstillende) til at give varerne i vognen, vil slutte sig lettere og mindre forældrenes nægte ønsker.

Eksempel: Extreme Mud blanding i fødevarer

Andre eksempler fra hverdagen med børn kan forstås ud fra et nyt forældrenes synspunkt bedre. Som et eksempel, Neumann kaldte den meget beklagede squishing af børn i mad. Den squishing maden var af en vis alder noget normalt og vigtigt, at der ikke kunne forhindre et barn, forklarede hun. "I sindet af barnet, det matscht [maden] er helt af sig selv." Irettesættelse var malplaceret her. Men hvis Matscherei antager ekstreme proportioner eller ikke til alder og justere motoriske færdigheder af barnet, også et råb om hjælp kunne være bag det. "Der er forældre, der - som et resultat af sin egen biografi - har en skid, fritliggende og køle deres barn, fordi de er bange for at ødelægge det"Så Neumann observation. Dette for lidt fysisk kærlighed og ømhed kan manifestere sig til barnet, at der stadig daglige organiserede mudder orgier med fødevarer, selv om det længe havde været i stand til at bruge skeen præcis. "Muddy generelt og også forfalskning i fødevarer er noget fundamentalt sensuel. I ovenstående tilfælde kan det tjene barnet som en slags erstatning for fysisk kontakt"Siger uddannelse konsulent.

genkende de reelle behov hos børn

Usædvanlig adfærd bør aldrig have flad forældrenes strenghed resultat, eksperten. "Adfærdsmæssige problemer, når de stopper skal være så 'stå' forstås i vejen for udviklingen af ​​et barn." Og hvem går i stå, har brug for hjælp - og ingen kritik eller du Bloßstellung.Wenn som forældre praksis, virkelig se på barnet, udvikler dig en fornemmelse af hans sande behov. "Mange er overraskede over, at udsender signaler deres barn tydeligt, når de tager afstand og kun ser i stedet for at evaluere." I denne øvelse terapeuten støtter forældrene. Generelt er det alfa og omega for Neumann, at forældre lære mere om børns behov. "Forældre skal komme væk fra alt-bestemmende magt tanker", Said Neumann. "Kan ikke sammenlignes konstant med andre børn, som desværre gør de fleste forældre hans barn. Børn ønsker at blive accepteret som de er. De ønsker måske rod, når de spiser, de ikke kun spille, men kan også hjælpe (og dermed være vigtigt), behøver de ikke at skjule frygt og vrede. De ønsker at få lov til at udforske verden uden 'rigtige' eller 'forkerte' for at komme for hver forekomst svarende til punch. Og de har brug for opmærksomhed, især fysisk." Halden legetøj i børnehaven på den anden side behøver ikke et barn.

Hvad kunne være et nyt udseende nu betyde i tilfælde af formiddagen dawdling mange børn, som de fleste forældre regelmæssighed miste tålmodighed? Et barn, der kun maddeningly langsomme til at opfylde den maternelle beder om morgenen, måske modstår den almindelige stress og jag i denne dag begynder. Yngre børn har lidt tidsfornemmelse, og forståelse for vores altopslugende kapløb mangler helt. er formanet hvis et barn om tyvende tiltrække utålmodig for mælk Drik op, børste tænder, sko, dawdling er måske ikke noget mere end en nødbremse at give behov for en langsommere tempo hørt. Så her er en ændring i forældrenes synsvinkel faktisk nyttigt: Ikke mit barn er for langsom, men Jeg er for hurtigt. Løsningen: I fortiden op mere tid til at planlægge, så lad barnet sit eget tempo og opgive forsøget på at forsøge at katapult det inden for få år i åndenød af det 21. århundrede. Kan være så enkelt uddannelse. Nogle gange.

Ekstra tip

Bogtip: "Hvis børnene er unge, give dem rødder, når de vokser, give dem vinger" Ursula Neumann, DTV;"Lad mig slå rod i verden. Af de åndelige behov vores yngste"Ursula Neumann, Kosel

forældrerollen kurser

For at finde nye løsninger i hverdagen med børn og forældre kurser er baseret på konceptet "Stærke forældre - stærke børn" den tyske børne- Protection Agency eller det såkaldte STEP (engelsk for :. systematisk træning for forældre). Program anbefales. Put i modsætning til mange andre tilbud ikke universalløsning helt stive ordninger, men hjælpe forældre til at fortolke signalerne fra deres børn ordentligt. Så løsninger udvikles med de daglige konflikter sammen og demokratisk, med hvor begge parter respekterer hinanden og føler sig respekteret.

Om forældre kurser "Stærke forældre - stærke børn" der er den tyske børne- Protection Association, National Association, Federal kontor Schiffgraben 29, 30159 Hannover, Tel (05 11) 3 04 85-0, fax (05 11) 3 04 85-49, Internet :. www.dksb.de, e-mail : [email protected]

For mere information om STEP kurser og kursus steder der er på internettet på www.instep-online.de.