Enten holdt av brudens foreldre, foreldrene til brudgommen eller gode venner - en tale fortsatt er god form ved en bryllupsfeiring. Men på kort og konsis.

Bryllup taler morsom og alvorlig: Tradisjonelt brudens far

Snakker på bryllup

Hva ville et bryllup uten en festlig tale? Tradisjonelt brudens far anvist i hvert enkelt tilfelle, ordet av brudeparet, er bevisste sett noen anekdoter om "jente" award, kanskje dedikert til det første møtet med sin sønn i dag, han naturligvis velkommen, herunder forholdet varmt i familien.

Han leder blikket mot fremtiden, ønsker jubel paret lykke til gjestene en vakker seremoni og hever sitt glass til toast vanligvis før den andre gir med den andektig lytter publikum. Dersom presten eller en økumenisk seremoni kanskje til og med begge presteskapet er til stede, da bryllupet samfunnet har noen ganger selv før maten har en kort bønn eller noen ønsker for de nygifte.

Sekunder ut for høyttaler-dansen

Bryllupet tale fra brudens far er over, nå er det bryllup tale fra far til brudgommen sin tur. han også liker er noen streker og embarrassments av sønnen til den beste og er datter-i tillegg til slektskap velkommen.

Applausen og dyptfølt klemmer følger nå igjen en skål for brudeparet. Etter det, er det talerstol gratis for alle andre veltalende gjester som ikke ønsker å gå glipp av muligheten til å ta noen personlige ord til de nygifte.

Den som finner den rette tonen?

Hvem får magesmerter på grunn av dette strenge tale orden, som ble sagt i dag alt dette blir sett ikke så nær. I mange tilfeller, brudgommen eller bruden med dans av talene begynner - hvis begge er altfor begeistret, de står opp sammen og velkommen som en duo sine gjester, takk for at du kom og gaver og ønsker alle en mye moro.

Bryllup tale brudens foreldre: Det er heller ingen skam i brudens far eller far til brudgommen er for nervøs eller sjenert til å snakke foran en så stor gruppe. Kanskje deres koner er mye mer nervøs eller gjøre lyden bedre uansett enn mann som ville ha tidligere kanskje litt nederlandsk mot.

Nå kanskje kommer fra noen brud fedre argumentet: "Men en tale som er forventet av meg." Ganger, men er stort sett forbi der hadde vokst menn snakke på grunn av etikette rundt halsen ellers heldigvis. Dette forlegenhet er i dag spart vanligvis utrente innledere og publikum.

It'm snakker om, som ønsker: Heller mer prinsippet gjelder. Men de som ønsker å sende sine ord til de nygifte, fornekte, så ikke alle faller på samme tid til mikrofonen. Seremonimester vil sikkert være glad for å bestille.

Reading - bare kjedelig

Det må imidlertid følges noen grunnleggende regler. For ikke å anstrenge seg oppmerksomheten til publikum for mye, bør det snakk vare lenger enn fem minutter. Selv om talen ble skrevet ned, bør det ikke leses fra arket - for fort en faller så i kjølvannet av den ensformige.

Mer egnet fordi lite kort som de viktigste nøkkelpunktene er nevnt: man snakker om fri og fortsatt ikke mister tråden. Hvem er nervøs, som allerede er glad hvis han kan holde på noe - og hvis det er bare jukselapp. Og når du har begynt å snakke, så spenningen er for det meste stilnet raskt.

Søk øyekontakt

Det er også fint hvis du leter etter øyekontakt med personen opp. Hvem har mer av en myk stemme, bør talen lese høyt hjemme. Selvfølgelig bør du også appellere til bruden og brudgommen eller gjestene personlig.

Setninger som: "Kjære nygifte, er vi glade for å feire med deg i dag" er vakrere enn ord som "Vi har samlet her i dag for å feire med bruden og brudgommen hendelsen."

Personlig, må det være

Hva er sant for andre tale arrangementer, møter i en meget betydelig grad for bryllupet feiring: Det må stille humoristisk og må være personlig spesielt. Ikke ekteskap per se, og som sådan, men de nygifte Annette og Thomas er i fokus. Kanskje du kan overraske Angetraute og gjester med delikatesser fra livene til de to.

Eller hvordan var det med årene med påstanden dagens brud: "Meg og gifte seg? Aldri?" Selvfølgelig emnet "Hvordan fikk to av dem møtte for" liker alltid å sette ord på.

Vittighet har sine grenser

Med all humor som du ønsker å skape miljø ikke må bli glemt. For eksempel, hvis den beste mannen annet som styling sin venn med grove, men vennlige hensikter navn, så det bør være klart for ham at formuleringen: "Du gamle jævel, nå er du under panseret" i denne stilfull atmosfære ikke passer.

Uten Dette gjelder: Den vittighet er vel klar over grensene. Ingen bruden vil være fornøyd hvis det sammensatte lag får vite at hun kastet opp på dørstokken til pub på siste møte med sine venner. De personlige følelser av paret er i alle fall i forgrunnen, er det mindre om selvutfoldelse av høyttaleren. Så: Ingen vits på bekostning av andre.

Ingen oppstyltet setninger

Husk også at publikum mye heller høre en livlig tale som en oppstyltet. Du som person bør likevel sees bak valg av ord. Dersom du ellers ikke glad i fremmede ord, så du bør ikke bruke dem nå. Bland forseggjort sett med slurvete formuleringer og bruke dem lange og korte setninger i bytte; Videre bør du variere volumet.

Hvis du støtter det som sies med gester og ansiktsuttrykk, de ønsker å gjøre stille en pause øyekontakt og smil i runden, så du hører garantier deg å være lykkelig. Og ellers du følger Martin Luthers råd: "Mach munn bred. Forekommer motstandsdyktig. Hör' på snart."