Aikaisemmin oli selvää, että miten nämä uskonnolliset juhlat juhlittiin: perinne oli olemassa ennen sääntöjä. Nykyään on paljon harkintavaltaa: Osallistu vai ei? Kutsu 50 sukulaisia ​​tai juhlia pienryhmässä? On suuri paisti pöydällä? Perinteiset lahjoja, vai Playstation?

Liittyä tai olla - ja jos on, miten?

yhteys

Kuva: © Colourbox

Kevät on vielä nuori, mutta monet vanhemmat yhdeksän viiteentoista-vuotiaat lapset ovat sisäänpäin jo muutaman viikon enemmän - ne ovat keskellä suunnittelun ehtoollisen, vahvistus tai vahvistus. Vaikka heidän lapsensa osallistuvat yhteisöt valmistaville luokille, he teline heidän aivonsa: Hyvä mennä ravintolaan tai juhlia kotona? Mieluummin kokata itse (ja jos on, niin mikä?) tai voi nimittää pitopalvelun? Kuinka monta vierasta tulee, se pyytää myös ystäviä ja sukulaisia ​​vain? Joka kattaukseen olisi mukava ja helppo tehdä? Kutsujen ja kiitos kortit valita? Mikä vastaus kysymykseen pakollisten lahjojen halut?

Muut vanhemmat eivät ole toistaiseksi. Heille sopiva kirkko on varma vasta ensi vuonna, ja ne ovat vielä ajatellut: Pitäisikö meidän lähettää lapsemme koskaan ehtoollista? Tuetaanko sitä, kun se on saanut vahvistuksen / vahvistettu? Monet parit eivät ole varmoja, mitä he haluavat uskoa ja harvoin käy kirkossa. Mietin varma niiden jälkeläisistä olisi ainoa syy osallistua, koska "te", joka saa omassa yhteisössään tavoin.

Ehtoollinen ja vahvistus juhlia: mitä osapuolet keskiarvo

Päättämätön vanhemmat ja lapset tai nuoret voivat auttaa tarkemmin tietää mitä ehtoollinen, vahvistus ja vahvistus tarkoita ollenkaan:

 • Ensimmäinen ehtoollinen: Tänä päivänä (noin 9-vuotiaana ja kolmantena vuonna) ottaa roomalaiskatolinen lapset ensimmäistä kertaa vastaanotosta sakramentin osan (Isäntä). Ensimmäinen ehtoollinen kuuluu yhdessä Kaste ja Vahvistus ns initiaatioriittien, sakramentit ovat ne, jotka integroivat miehen katolisessa kirkossa. valmistettu johdannon kristityitä (yhteydestä ohje, catechesis) ja vastaanottamalla Katumusharjoitus (tunnustus) on ensimmäinen yhteydeksi. Aiemmin Ensimmäinen ehtoollinen valkoinen Sunnuntai oli vietettiin (ensimmäisenä sunnuntaina pääsiäisen jälkeen), ilmoitti tänään päivämäärät ovat joustavia. Ensimmäinen ehtoollinen kynttilän (esim. Koska Taufkerze) tuodaan.
 • vahvistus: Se tapahtuu 12.-16 vuotta. Kuten Ehtoollista siellä ennen yrityksen opetusta. Vahvistus (lat Confirmatio. Kuittaus, vakuutus) on yksi seitsemästä sakramentit roomalaiskatolisen kirkon. Se edustaa loppuun kasteen ja yhdessä sen ja eukaristia (konversio isäntä "Kristuksen ruumis"), niin sanottu "kolme sakramentit kristillisen aloittamisesta". Vahvistus lapsi on hyväksyttävä. On yleinen Firm Pate, joka seremonian aikana (joka on valmistettu piispa) Firm lapsi laittaa oikean kätensä olkapään ja joskus voi myös tehdä voitelun (Ristiveto- otsalle).
 • vahvistus: Se on juhla protestanttisen kirkon ja tapahtuu noin 14 vuotta. Sana vahvistus myös tulee latinan Confirmatio (vakuutus). Tämä rituaali on henkilökohtainen vahvistus kasteen, tietoisen sanoo kristillisen uskon ja kirkon kuuluminen. Se mahdollistaa myös viimeisen ehtoollisen ja merkitsee kulkua aikuisikään. Seremoniassa, nuoren annetaan siunauksen kätten päällepanemisella ja vahvistus teksti, joka hänen mukanaan läpi enemmän elämää.

Edellytyksenä kaikkien kolmen osapuolen, että lapsi on kastettu. Vanhemmat eivät kastetut itse tai olla jäsenenä kirkon. Yhteydeksi ja vahvistusta, on mahdollista kastaa lapsi loppupuolella valmisteluvaiheen luokkien vielä.

Vaiheet matkalla aikuisuuteen

Joten festivaaleja merkitä muun muassa vaiheet lapsen matkalla aikuisuuteen. Rituaaleja (paitsi uskonnollista) mukaan kehityshäiriöitä psykologi tärkeitä lapsille, ne tarjoavat suuntautuminen ja painottaa eräitä kehitysaskeleet. Koska arjen tuli köyhä niin initiaatioriitit ovat juhlianne voi olla tärkeä rooli. Monet vanhemmat anna lapsen ja siis osallistua (tai neuvoa teini tehdä niin), koska he haluavat välittää että on muutakin elämää kuin kulutus ja "hauskaa". Vaikka et voi allekirjoittaa mitään kirkkoon voi tehdä nähdä tämä osa hänen lapsen Rikastusprosessista.

Vanhempien tulisi kiinnostua

Jos juniori osaa, olisi käsiteltävä asiaa myötämielisesti: "Olkaa avoimia sille, että lapsi menee ehtoolliselle. ei siirrä kaikki nykyiset kielteistä suhtautumista kirkon lapsi. ", sanoo tohtori Josef Steiner arkkihiippakunnan Münchenin ja Freising. Hän neuvoo: "Ota osaa lapsesi ja muista mitä se oppii lasten ryhmässä. Lapsen tulee tuntea, että olet kiinnostunut asioista, joiden kanssa se koskee "Tämä voi käsittää, voisi ratkaista mahdolliset ujous ja rukoilemaan lapsen kanssa, ehkä illalla". Sitten lapset ovat vastaanottavaisempia hiljainen äänet ja sisempi melodia rukouksia. Sitten he myös riittävän kaukana (hyvä, huono) kokemukset päivän ja voi puhua siitä Jumalan kanssa ", sanoi Jooss. Lisäksi yhteisessä koristelu Kommunionkerze (tai entinen Taufkerze) ja leikattu veneen-vaha levyt motiivit auttamassa valmistelut juhla yhteisön, Mitdekorieren kirkon näyttää lapsi tai teini, että vanhemmat yhdessä hänen seuraavilla harjoittaa vaihe.

Juhla lapsen, ei "ihmiset"

Suunniteltaessa lapsi olisi voitava yhteistyössä päättää eniten. Sillä se on hänen suuri päivä. Se vaikuttaa myös vieraslista: Niille kutsumat joka tapauksessa, että lapsi haluaa. Tämän täytyy olla paitsi sukulaisia ​​ja kummit. Miksi ei saada muutamia ystäviä? (Olisi vanhempien etukäteen kysyä, jos he ovat huolissaan kutsusta lapsensa uskonnollinen seremonia täällä). Äiti ja isä voi sitten tehdä lisäyksiä luetteloon ja harkitsee Isotäti Sophia olisi myös siellä, vai pikemminkin vietetään vain pienemmässä piirissä. Jos valitset tämän, sinun ei pitäisi tuntea syyllisyyttä. Aikoina päällekkäisvalotuksia vanhempien, on perusteltua pitää kustannukset hallittavissa. Olitpa kutsua 100 tai 10 vierasta, on tietenkin kyse myös kukkaro. Kun iso asia sattuu, sinun ei pitäisi pakottaa odotukset suhteen olla. Koskaan totta: Merenranta aina niin, että itse on hyvä tunne siitä. Ne, jotka haluavat juhlia iso, tarvitsee tilaa aikaisin. Ei vain ravintoloissa vaan myös yhdistysten tai seurakuntien vuokraa salia.

Kutsun - luovaa ja kaunista

Kutsut voit lähettää kolme kohteeseen neljä viikkoa ennen loman. Voidaan - yllätysten välttämiseksi perhepiirissä - mutta varmista etukäteen vihjeitä niin pienissä kuin pikemminkin koristeelliset vietetään. Jos serkku Uli tiedä sitä vietetään vain pienessä mittakaavassa, hän ei odottaa turhaan kutsun.

Muutamia vieraita kutsuttu, voit tehdä kortit melko hyvin itse. Ehdotuksia löytyy lukemattomia veneet sivustoja Internetissä ja opaskirja (t. Palvelu Part). Suuremmilla asiakasmäärät, on suositeltavaa siirtää tätä työtä. On paperitavarat jälleenmyyjät, paperitavarat kaupoissa ja internetissä runsaasti ja yksilöllisiä kutsukortteja. On sanomattakin selvää, että sinun pitäisi antaa varhaisessa vaiheessa, jotta näitä kortteja (sekä kiitos kortit). Erityisen mukavaa on kortteja, joilla on jotain tekemistä sen kanssa lapsen, niin on graafinen osoitus hänen harrastuksistaan, tai sisältävät kuvan hänestä. Kuva (ehkä juhla) vieressä on lyhyt lause (s. U.) On myöhemmin kiitospäivä.

Mitä lahjan?

Mennessä kutsuttavien kysyä: "Mitä hän haluaa / hän on, koska" on päätettävä niiden jälkeläiset vanhempiensa: pitäisi esittää uskonnollisesta-vakavuudesta (kuten perimätiedon mukaan), vai pitäisikö ne myös rienaavaa luonne (kun lapsi tai teini haluaa). Onnellisin varmistaa keskitie: On kaksi tai kolme perinteistä lahjoja, muita lahjoja voi "huvin" olla. Perinteiset lahjoja ehtoollista ovat pieni seinä ylittää lapsiystävällinen malleja tai sanontoja, riipus ristin muotoon, nahka-sidottu virsikirjan, joka on (lasten) Raamatun, rukous kuutio, joka on (lasten) rukous, mutta myös rahaa tai katsella. Vuonna Vahvistus ja vahvistus rahaa, koruja, kelloja ja virsikirjoistaan ​​ovat yleisiä. Hieman "kuluneet" ovat:

 • Vihreisiin investointeihin: "TreeSavingsPlan" - investoida 30 euroa kuukaudessa vuoden. Tästä ForestFinance istutettu kahteentoista arvokas puulajit mukaan ekologiset kriteerit Panamassa. 25 vuoden jälkeen, puut korjataan ja myydään puumarkkinoilla. Entinen Communicant voi sitten voitto "niittää", www.regenwald-pflanzen.de
 • Lapset kokkikoulusta (Perheessä koulutuskeskuksia, lasten ruoanlaitto koulut)
 • Musical voucher, saatavilla www.musical-gutscheine.com
 • oma Nimi Postimerkit lapsille z. B. klo www.Jako-o.de, 19,95 euroa.
 • Adressstempel puinen teens alle www.eckstein.kassashop.de, keskikokoinen noin 26,00 euroa.
 • Jopa kreiertes Parfum nuorille tytöille: www.myparfuem.com alkaen 35 EUR
 • huone planetaario klo www.techgalerie.del, 40 euroa
 • Tarratapetit Hevonen alle www.styleon.de, 45 euroa
 • Seinätarra Tiger: www.styleon.de, 55 euroa
 • Real tähdenlento sydämen laatikko (rautameteoriitti): www.echt-wahnsinn.de, 30 euroa
 • Mobiili riipuksia enkeli alle www.religioese-geschenke.de, 7,80 euroa
 • tasku mikroskooppi liikkeellä, 12,90 euroa alle www.techgalerie.de
 • Punchboxsack mistä Hudora nyrkkeilyhansikkaat alle www.spielgeschenke.de, 25,60 euroa
 • lapset Brockhaus (Noin 50 euroa, ISBN-13: 978-3765318054)
 • Vahvistus aiheita avautua (Ehdotuksia elämän kysymyksiä): "Infected ja hälytys - Osastoja vahvistusta," Don Bosco Media, 5,90 euroa

Vaatteet kysymyksen: Albe tai juhlamekko?

Vaikka paikalliset yhteisöt, etenkin suurissa kaupungeissa se ei ole enää niin tiukasti kahva, jossa yhteys Pukukoodi varsin määritelty: tyttö yllään valkoinen ehtoollista mekko, mahdollisesti valkoinen bolero takki vastaan ​​chill keväällä ja valkoinen hapsut hiukset / -reif .. Pojat pukeutua tummansininen tai musta puku valkoinen paita ja solmio (joka ei välttämättä ole välttämätöntä). On tärkeää, että mekko tyttö ei tunnu liian: "Yksinkertainen vaatteet näyttää parhaalta. Minun ei tarvitse ottaa niin silkkimekossa pitsiä ", sanoo Siglinde Zisler entinen. Johtaja Saksan Master School Fashion Münchenissä. Vaatteet eivät saisi olla liian herkkä. "Kaikki lapset, jotka tiedän on vilkasta, ja vaatteet on kestettävä se. Lapset on pystyttävä liikkumaan normaalisti ", kertoo Zisler.

Monet yhteisöt nyt mieluummin "Albe", valkoinen kaapu yksikkö. Sen pitäisi laittaa keskittyä enemmän sakramentti. Joissakin paikoissa, vanhemmat voivat äänestää, haluavatko he käyttää joka vuosi kaikille. Jos alb on sitä vastaan, "määräsi", monet vanhemmat heikentää tunnetta sisällyttämällä ehtoollista mekko tai puku laittaa lapselle. Jotkut myös valita kompromissi ja siirtää lapsensa vasta Mass perheen juhla. Joillakin alueilla on myös yhteinen juhla puku on kulunut.

kun vahvistus pukeutumisesta on rennompaa: Superior ja helppo juhlava sitä, mutta pitäisi olla. Varmuuden yhdistelmillä musta tai harmaa ja valkoinen, tämä pätee molemmille sukupuolille. Myös vaaleampaa ovat sallittuja, mutta ne eivät saisi olla liian värikäs. Farkut, lyhyet hameet, syvään uurrettu, Chuck ja urheilujalkineet eivät sovellu.

kun vahvistus tytöt käyttävät useimmiten tumma tai musta takki jossa valkoinen tunika pusero (ei liian pieni leikkaus). Käyttöliittymä on joustava, mutta hameen pitäisi kattaa polvet. Myös vahvistuksen pukeutuu valkoinen tai musta. Jopa jalo housut menee, mutta monissa paikoissa on edelleen poikkeus. Pojat pukeutua tummansininen tai musta puku, tai housut takkiin. Tähän sisältyy kevyt paita plus solmio.

ei aina ole sianlihaa se tarvitsee - valikosta

Lounaalla maku lapsi olisi otettava huomioon. Mutta tämä maa ei ole vain makkarasta ja pizza pöydälle, voit tehdä kolme sunnuntai ruokia, joista valita. Juhla ruokia, alkupaloja ja jälkiruokia ovat löydettävissä. (Esitutkintalain kokki jokainen astia kerran!) B. chefkoch.de. Jos haluat rentoutuneena ja keskittyä catering päivänä vaan se voi olla kodin buffetin tai porsaanpaisti valikossa: Jopa värikäs erilaisia ​​Kiina (Ennakko ravintolassa) ei ole vain lapsi, mutta yleensä myös isoisä Günther hyvin päälle. Tietenkin buffet mahdollisen italialaisia ​​tai itämainen herkkuja kasvissyöjä herkkuja. On kuitenkin syytä ottaa huomioon myös ikä ja kulinaarisia kokeiluja vieraille täällä.

Taulukon koristelu, on olemassa lukemattomia erilaisia ​​ehdotuksia rakenteen opaskirjoja (s. Yksikkö) ja Internetissä. Perinteisen sohvapöytä voidaan pepped jopa paitsi pöydän koristelu: Katseenvangitsija esimerkiksi valokuvien kakut (www.fotogeschenke.de) kuvan kanssa lapsen tai nuoren.

Kaunis tulli ja pelit

Monilla aloilla on yleistä Ehtoollista iltapäivällä naapurit pysähtyä puhua jonkun kanssa ja saada palan kakkua siipi. Tätä käytäntöä olisi otettava huomioon suunniteltaessa määrä leivonta.

Mukava tapa on myös kaapata kohokohtia juhlassa valokuvia ja tehdä pieni albumi muistoja siitä. Tällaiset teemat albumit siellä kirjakaupoista, mutta ne voidaan tehdä myös tulostaa valokuvan palveluntarjoajan Internetissä.

Niin että iltapäivällä kokoontuminen klo sohvapöytä nuorille päähenkilöt ei ole liian tylsää, pieniä pelejä voidaan asentaa:

 • Valokuva Kala: ehtoollisjumalanpalvelus tai lasten valokuva on aikaisemmin pyytänyt ja kopiot jokaiselle asiakkaalle. Aikana juhla tämän valokuvan liitetään on värikkäitä kaloja kalkin rakentamisen paperia ja kirjoittaa vieras lyhyt, uskonnollista tai sanomalla hyvä haluavansa tehdä niin. Kaikki asteikot ovat sitten liimataan ison kalan seinällä. Muut vieraat arvata kuka on nähtävissä lapsen kuvaa. Sitten kala (symboli Jeesus) pysyvän muiston kunniaksi.
 • Vieraat muisti: Jokaisen vieraan valokuvan kerätään etukäteen ja digitoidaan. Internet voi olla valokuva muistipeli tai palapeli tulostaa. Juhlaa kaikille vieraille pelata tätä peliä yhdessä, mikä on tietysti sitten pitää lapsen muistoksi.
 • Hands-ketju: Värillinen rakentaminen paperin monta kättä leikataan vieraina osallistuvat. Jokainen vieras kirjoittaa kullalla tai hopealla kynä loitsu tai halu lapsen / teini kädestä. Kaikki kädet ovat sitten kaareva liimattu rakenne paperin tai ripustettu pieniä leikkeitä merkkijono, joka on määritelty seinälle.
 • Rate-tanssi: Pieniä paperin henkilökohtaisista asioista laitetaan koriin. Jokainen vieras ottaa kysymyksen ja yrittää vastata sitä. B. Kuinka moni läsnäolijoista vuonna 1986 meni vahvistusta? Jokainen, joka on onnistunut päästä eteenpäin käyvän tahra vaatteisiin? Joka vieras todennäköisesti ensin meni Ensimmäinen ehtoollinen? Kuka oli päivänä festivaalin kylmä? Kuinka moni on saanut hyvin sitten annetaan kello?

Runoja ja sanontoja

Tervehdys ja kiitos kortit sekä pelien mainittu lyhyt Raamatunlauseet, runoja tai lainauksia kuuluisia ihmisiä on kysyntää. Etsivä löytää Internetistä se ylitarjonta, tässä muutamia esimerkkejä:

Jumalan seuralainen
eksy muistat,
sillä Hän on mestari
totuutta ja valoa!
(Friedrich Morgenroth)

Kaikilla ihmisillä on pääsy Jumalan, mutta toisilleen.
(Martin Buber)

Tiede ilman uskontoa on rampa, uskonto ilman tiedettä sokea:
(Albert Einstein)

Tiede on vain puoli. Usko on toinen.
(Novalis)

Herra on minun paimeneni En halua.
(Ps 23, 1)

Jumala tuntee Eilen,
Anna hänelle oman tänään
se varmistaa aamu.
(Ernst Modersohn)

pikkujuttuja
usein antaa vastauksen
suuriin kysymyksiin.
(Frida Ingeborg Romay)

Yksi pitäisi God
Etsi missä ja rakkautta
hän on vain meille.
(Dietrich Bonhoeffer)

Ota täyttää käsissä,
Anna sydän täyttyy.
(Margarete Seemann)

Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa, asioita, joita voin vaihtaa - ja erottaa toisistaan ​​viisautta.
(Reinhold Niebuhr)

palvelu

 • Helene Ludwig: "Minun paras hard - Communion: karttoja ja ideoita onnistunut päivä" Frech Verlag, ISBN-13: 978-3772438851.
 • "Celebrate Vahvistus: suunnittelu vahvistus päivä mielekästä, suunnittelu ja kokemus" Inge Rümmele, Sibylle Tuore, Gütersloh kustantamo, ISBN-13: 978-3579065625.
 • Oivalluksia opastettu Host leipomo Lapsille on saatavilla osoitteessa: www.erstkommunion.de