Omstendighetene som abort er ustraffet? Og hva medisinsk informasjon bør vite kvinner som kan bli gravide utilsiktet og tegner et svangerskapsavbrudd vurderer?

Det er opp til den gravide kvinnen

tenkt kvinne

Foto: © panthermedia.net/ Sonia Boukaia-Murari

I 2015, Federal Statistical Office i Tyskland, ca 99 200 aborter ble rapportert i Tyskland. Sammenlignet med i fjor er det en nedgang på 0,5 prosent. Om 96 prosent av rapporterte aborter ble utført etter rådgivning regulering. Medisinsk og kriminologiske indikasjoner på mindre enn fire prosent av tilfellene årsaken til kanselleringen.

Hvorvidt en abort til selvbestemmelse av kvinnens plass og er moralsk akseptabelt, det er svært ulike syn i vårt samfunn. men er sikkert: Den føderale forfatningsdomstolen har avgjort mai 1993 at "rådgivning regulering" atte er.

I klartekst betyr dette: Abort rester ustraffet i Tyskland hvis den gravide kvinnen har gjennomgått tre dager før en konsultasjon, og de fester seg intervensjon mer enn i tolvte uke av svangerskapet siden oppfatning er (14 uker siden den siste menstruasjon). Selv om kvinner er dermed stoppet av loven til å snakke før krasjet med minst én person om sine grunner for beslutningen om å avbryte slutten, er hver kvinne overlatt til seg selv.

Forresten: I vårt forum "uønsket graviditet" kan du enkelt dele med andre som kanskje er i en lignende situasjon.

Juridiske fakta om abort

Seksjonen 218 av straffeloven gir abort i prinsippet er straffbart. Etter et avsnitt 218 forblir Men riving ustraffet,

  • hvis den gravide krever riving og legen ved en sertifikat beviser at de er ett i en anerkjent organ konsultasjon har gjennomgått
  • Når inngrepet med tidligste fjerde dag er laget etter den dato det søke råd
  • når riving av en lege / lege utføres - og til enden av 12. uke etter unnfangelsen.

enn "lovlig" gjelder abort dersom, etter "kriminologiske" eller "medisinsk" indikasjon er gjort. Dette betyr at må ha vært bestemt av en lege eller en lege at svangerskapet kom enten ved en straffbar handling (for eksempel voldtekt) konkluderte med at svangerskapet utgjør en trussel mot den psykiske og fysiske helsen til mor. Dette kan også være tilfelle hvis barnet alvorlig skade kan forventes.

I en criminological eller en medisinsk indikasjon, er kostnader for abort helt fra det offentlige helseforsikring aksepterte.

Forresten, det gjør ingen forskjell om det er den første abort eller en gjentakelse for loven.

Konsultere med en anerkjent rådgivningssenter

Per Artikkel 219 i straffeloven som gir råd først og fremst tjener Beskyttelse av ufødte liv og å oppmuntre dem til å fortsette svangerskapet og starte sine utsikter for et liv med barnet kvinnen. Det tar også sikte på å gi hjelp til å takle forårsaket av graviditet konflikter. Likevel, den rådgivende "åpne-ended", Dette betyr at slutten, den gravide kvinnen til å avgjøre om det er abort. Den rådgivende sertifikatet må utstedes på utfallet av samtalen hennes uavhengige.

Ved lov, men at råd om anerkjent graviditet konflikt rådgivningssenter finner sted, og at den endelige sertifikatet inneholder navnet på barnet, og datoen da den fant sted. I tillegg må råd ikke utføres av lege, som også utfører abort.

Abort ingen prevensjonsmetode

I samråd lov, har lovgiver forsøkt å tøylesløs misbruk for å forebygge og fremdeles lar kvinner i vanskelige situasjoner, beslutningen om å ta abort etter abort som en form for sent prevensjonsmiddel. Derfor sier det bokstavelig talt:

"Her må kvinnen være klar over at fosteret i alle faser av svangerskapet må du også ha en egen rett til liv, og derfor abort bare unntaksvis kan vurderes når kvinnen vokser en belastning ved å bære barnet, som er så vanskelig og utrolig at det overstiger rimelig offer grensen."

Forresten: Bekreftet rådgivningstjenester er finne inkludert i Urbia rådgivningssentre service, også rett under "Pro Familia" i telefonboken eller på Internett "Workers' velferd" eller "donum vitae", Er ikke et egnet rådgiving sentrum i nærheten, kan man se dette i en annen stat.

Instrumentelt eller medisiner?

Siden slutten av 1999 kvinner har muligheten i Tyskland, mellom en såkalt "instrumental" (Vakuumaspirasjon eller utskrapning) Eller "medikament" Abort (ved Hormonpreparat Mifegyneå velge). Det sistnevnte er imidlertid bare til slutten av den syvende uken av svangerskapet (Femte uke etter befruktning). De har også valget om å poliklinisk abort, stasjonære, kan gjøre med lokalbedøvelse eller narkose.

Både en instrumental og stoffet intervensjon har fordeler og ulemper. De som foretrekker å la svalene gjøre som en invasjon av livmoren et hormonpreparat, for lignende Mifegyne være bedre løsning. En ulempe ved denne metoden er at kanselleringen skjer over en lengre periode.

går som retten til abort

Først er legen forpliktet igjen for å gi gravide kvinner muligheten til å snakke om årsakene til oppsigelsen, og informere dem om kurset, risiko og konsekvenser av abort. Men dette er bare et tilbud om samtaler, som kan avvise den gravide kvinnen.

vakuumaspirasjon

I en instrumental intervensjon, er sugemetoden mildere metode, noe som er i motsetning til utskrapning vonstatten meget godt uten bedøvelse. Dette resulterer i ettertid mindre blødning og ville ikke bære risikoen - for eksempel for hjerte og kretsløp - som ellers setter narkose med det.

Inngreps begynner med en lokalbedøvelse som injiseres gjennom skjeden inn i livmorhalsen. Dette er neppe smertefullt. Deretter blir det noe utvidet ved hjelp av metallstenger i livmorhalsen, inntil den tynne kanyle og røret kan settes inn. Endometriet og frukt er drenert, noe som kan føre til smerter som en menstruasjon. Prosedyren tar ca fem til ti minutter, og etter en kort hvile, kan pasienten gå hjem. Oftest er det mulig å ha en ledsager der.

Risiko inkludere i instrumental riving Blødning og betennelse. I svært sjeldne tilfeller under operasjonen for skader på livmoren eller om det var en bedøvelse til narkose skade. Ti til 14 dager etter inngrepet for en gynekolog bør oppfølging konsulteres.

Oppsigelse med Mifegyne

Mifegyne er en kunstig hormon, som blokkerer virkningen av progesteron, det hormon som er nødvendig for opprettholdelse av svangerskapet. Stoffet er tatt i tablettform under medisinsk tilsyn, vanligvis begynner neste dag blødningen som varer sju til tolv dager. 48 timer etter inntak av Mifegyne andre besøk til legen er nødvendig for å prostaglandiner ta som tabletter eller stikkpiller. Dette preparatet fremmer utdrivning av fosteret og graviditet vev og øker virkningen av Mifegyne. Etter å ha tatt en forblir i tre timer under medisinsk observasjon. Mesteparten av komplett riving vil finne sted i løpet av denne perioden.

Etter ti til 14 dager, bør lege konsulteres for tredje gang for å avgjøre om abort har skjedd helt. i 96 prosent intervensjonen det er tilfelle. Hvis ikke, er en utskrapning nødvendig.

bivirkninger av medisinsk abort kan være magesmerter, kvalme, diaré og oppkast etter å ha tatt prostaglandiner. Ingen Medisinsk abort bør utføres ved mistanke om graviditet utenfor livmoren, bør selv storrøykere over 35 år avstå.

Etter avlysningen,

Hørings før abort er også for kurset etter abort av stor betydning. Hvis tvil og konflikter der allerede diskutert og oppfylle de tilhørende følelsene ble de ikke rulle over kvinnen etter operasjonen med en hevn.

Likevel er det ikke uvanlig etter ulykken til depressive stemninger - en gang på grunn av hormonelle endringer, men ofte også på grunn av sorg for graviditet. Betyr ikke dette gå bort for en lang tid, er det for eksempel på Pro Familia mulige individuelle eller gruppediskusjoner om temaet "Etter avlysningen," oppfatte.

Blødninger og smerter i likhet med en menstruasjon er normalt etter abort. også en Temperaturstigning til 38 ° C er mulig, men skal vare bare en dag. temperaturstigningen vil vare lenger enn en dag, og det kommer til langvarige kraftige blødninger, kan en rest av svangerskapet vev i livmoren stå bak. Høyere feber kan gjenspeile at betennelse i livmoren. I begge tilfeller, når lege må konsulteres. De fleste medikamentell behandling er tilstrekkelig. neste Menstruasjon er fire til seks uker forventet.

forebygging etterpå

Umiddelbart etter avslutningen av svangerskapet (medikamentet etter prostaglandin) en ny syklus, og derfor muligheten for en ny graviditet begynner. Samme dag, kan pillen derfor begynt å ta. Under visse omstendigheter kan det være viktig å spørre deg selv om kanskje en ubevisst ønske om å ha barn har ført til forebygging ubevisst ble tidligere behandlet for løst.

Hvor kan tiltaket gjennomføres?

Kostnaden for en abort uten medisinsk eller criminological indikasjon ikke dekket av helseforsikring. Men, rådgivning og oppfølging omsorg er gratis for kvinnen. Etter inngrepet kan skrives syk, og innholdet er videre betalt. Selvfølgelig årsaken til fraværet må ikke bli kalt arbeidsgiver.

Abort må gjøres i anlegg hvor omsorg er sikret, så i praksis sykehus, klinikker, sykehus og medisinske fasiliteter i Pro Familia.