Overalt E-vitamin er udbudt til salg som en mirakelkur for erektil dysfunktion. Marianne Rudischer fortæller dig, hvad tænder du på påståede mirakelkure.

Nomen est omen?

Man piller i hånd

Foto: © iStockphoto.com/ Juanmonino

Hvad enten leder eller Maurer, studerende eller senior - for hver mandlig målgruppe er placeret i apoteker, helsekost butikker og supermarkeder-the-counter piller klar. er forsynet med et chok Vitamin E som en formodet magt raket blevet moderne. I forventning om de ønskede virkninger i lighed med "Mere er bedre" sluges ofte megadoser af magiske piller.

E-vitamin er en fælles betegnelse for en gruppe af stoffer, der ligner og har samme virkning. De er også kendt som tocopheroler, den (producere) fra de græske TOCOS (fødsel) og pherein afledt.

Navnet giver håb: Et vitamin, der "fødsel bringe" er, i hvert fald stimulerende egenskaber på køn og fertilitet. Intet under, at reklame for vitamin E kapsler eller tabletter elsker trætte mænd frelse problemer løfter:

  • "Stabil og være mere mand - E-vitamin hjælper med at fjerne fejl."
  • "Forynget og kraftfuld med sex-vitamin."
  • "Med E-vitamin får du i topform!"

Potens-styrke mirakelkur?

Den legendariske ry af E-vitamin er forbundet med dets hidtidige opdagelse. rotter, der var blevet golde grundet en ensidig kost, var i stand til at reproducere normalt efter indtagelse af vitamin E. Hos mennesker var forsøg på at løse en sådan interferens med E-vitamin, men uden held. Ikke desto mindre er det lovende navn var "fødsel bringe" opfundet.

stædigt klæber den udbredte tro på mirakler en potens forøgende virkning og erfarne i årtier altid en renæssance. Billedet af en magt assistent udøver tilsyneladende en stærk fascination og fører mange en forbruger til en rigtig E-vitamin kryds.

Funktion af E-vitamin

Vitamin E er vigtig for fedtstofskiftet og beskytter cellerne mod skadelige påvirkninger og mod ødelæggelse. E-vitamin er også nødvendig for funktionen af ​​nervesystemet og musklerne.

Er der en E-vitamin mangel?

Men en E-vitamin-mangel, f.eks. Som ved fejlernæring, sker næsten aldrig i mennesker. Med der træffes en varieret, blandet kost nok E-vitamin. Et tilstrækkeligt udbud er garanteret med konventionelle fødevarer, selv uden yderligere forberedelser.

Naturlige vitamin E kilder

Solsikke, hvedekim, majs, sojaolie, hvedekimolie, hasselnødder. Allerede med en spiseskefuld hvedekim olie per dag for at nå den anbefalede mængde.

Vær forsigtig med vitamin E præparater! De kan nemt overdoseres og så føre til bivirkninger såsom kvalme, opkastning, svimmelhed, hovedpine og sløret syn.

Brug i fødevareindustrien

Vitamin E er fedtholdige fødevarer, såsom. Som margarine, tilsættes som et naturligt konserveringsmiddel.