Er jeg gravid? Knapt et spørsmål utløser slike dype følelser hos kvinner. Vi avslører hvilke symptomer søke så tidlig og sikre tegn på graviditet og fra når de oppstår.

Det magiske øyeblikket for befruktning: Som graviditet symptomer oppstår

test teaser

Foto: © Fotolia / PRESSMASTER

Hvis egget blir befruktet i løpet av sine fem-dagers reise gjennom egglederne, begynner det å dele og er bare fire dager senere på 58 celler. Denne såkalte blastocyst produserer enzymer som tillater det å infiltrere inn i livmorslimhinnen. Selv nå, skjer mye i hormonnivåer, slik at fortsatt helt ubemerket graviditet opprettholdes. Corpus luteum hormonet progesteron faller ikke som vanlig - når perioden starter - fra. Og med implantering av organismen begynner å produsere graviditetshormonet HCG. Disse hormonelle endringene føre de første graviditet tegn.

Sikre og usikre graviditet tegn

Er det en mer spennende tema enn dagen før "møtes"Hvis du ønsker for en baby? Kom, eller de ikke kommer? Trekker i magen og brystet anstrengt kanskje tidlig graviditet skiltene? Stammer fra det faktum at tretthet som du forventer en baby eller bare fra arbeidslivet? Hva er de første symptomene på at et barn på den måten? Noen kvinner kjenner kroppen sin godt og vet kort tid etter unnfangelsen, at det fungerte, andre kommer første inklings når deres styre mislykkes: Det er mange graviditet tegn som - i en flere av de andre mindre uttalt - på punkt mirakel som skjer i kroppen hennes. Viktig å vite, spesielt hvis du har et ønske om å få barn: Det er trygt og mindre sikre tegn på at du er gravid.

Hvordan vet du at du er gravid, er også gjenstand for våre videoer:

Tidlig graviditet symptomer: bryst endringer, tretthet, kvalme

 • Bryst endringer ta kvinner ofte oppfatter som et første graviditet tegn. Brystet er større spenn, brystvortene er mer følsomme. Bak dette er den økte hormonproduksjonen, som stimulerer tidlig på hypofysen av morens melkekjertlene til å vokse. Men ømme bryster ikke ta en graviditets tegn. Det kan også bare annonsere bare tidlig utbruddet av menstruasjon.
 • Trøtthet kan også være et første graviditet tegn. kan være trøtt derfor foreslå at du venter barn. men det kan selvfølgelig også har mange andre årsaker. For eksempel, mange kvinner er også lett på dager før mensen slitne enn vanlig. Premenstruelt syndrom (PMS) kan føle seg veldig mye som i begynnelsen av en graviditet.
 • Kvalme er også en av de første tegnene, men ofte ganske tydelig graviditet symptom. Imidlertid er sykdommen mindre uttalt. Hos noen kvinner oppstår morgenkvalme i morgen, med andre hele dagen kontinuerlig i bølger eller. For noen er det fortsatt en kvalme, oppkast andre mer enn ti ganger om dagen. For kvalme graviditetshormonet humant choriongonadotropin (HCG) får skylden.
 • Humørsvingninger: trist skyhøye rope eller død - som i løpet av en syklus, kan endringer i hormonnivået i begynnelsen av svangerskapet også gi litt forvirring i den forstand av balanse. Imidlertid kan slike skiftende stemninger selvfølgelig også andre grunner og derfor er blant de første tegn usikker.
 • En tegning i magen, noen ganger i lysken kan også være blant de første tegn på graviditet. Bakgrunn er strekking og vekst av leddbånd som holder livmoren. I begynnelsen av svangerskapet, kan det føles som om regelen ville være. Når vil da være en reell graviditet magen eller Ra -bäuchlein viser, men kan fortsatt ta flere uker.
 • Hyppig vannlating: kroppen hver kvinne reagerer forskjellig, noen kvinner kort tid etter en savnet menstruasjon, følelsen av å måtte stadig gå på toalettet, fordi graviditetshormonet HCG er så skyld. I slutten av svangerskapet, barnet og den store livmoren gjentatte ganger på blæren og kan føre til økte også Harnddrang.
 • Cravings: Mesteparten av stor appetitt av gravide kvinner oppstår senere, samt mat cravings kan betraktes som en indikasjon på at du venter barn - men ingen trygt.

Ganske sikker graviditet skiltene: en savnet perioden og høy temperatur

 • Fraværet av regelen er en av de sikreste graviditet tegn. Fordi hvis egget er befruktet, vil det ikke komme som vanlig å hormonet fall og påfølgende utstøtingen av livmorslimhinnen.
  Men her gjelder fortsatt: Regelen kan mislykkes av andre grunner - for eksempel ved stress, hormonelle svingninger eller en organisk sykdom. Motsatt kan det være en liten blødning i sjeldne tilfeller, tidspunktet for menstruasjon, selv om du er gravid.
 • Høy temperatur: Hvis temperaturen etter eggløsning ikke lenger faller, men er over normal temperatur i 18 dager eller mer, som også er en veldig trygg graviditet symptom.

Sikkerhet ved graviditet test eller ultralyd

Alle graviditetstester basert på påvisning av graviditetshormonet "humant choriongonadotropin" (HCG).

På apoteket, det er urinprøver, som allerede gir ganske pålitelige resultater av den tiden to uker etter befruktning. Vanligvis ved morgenurin er nødvendig. En fargeendring indikerer om en graviditet eller ikke. Siden graviditet hormon fra kvinne til kvinne blir produsert med forskjellige hastigheter, kan det ta lenger tid for den ene eller den annen inntil en test avbøyer positiv. Selvfølgelig kan urinprøver også gjøres med en gynekolog. Noen produsenter annonsere at testen kunne gjennomføres tidligere. men tester før forventet menstruasjon er ikke pålitelige. Du kan for eksempel være negativ selv om du venter en baby fordi graviditetshormonet er ennå ikke tilstrekkelig tilgjengelig.

Dessuten kan en blodprøve utføres i unntakstilfeller legen. Han er mer sensitiv enn urinprøve og foreslår enda litt tidlig. De fleste kort tid etter en savnet menstruasjon er graviditet ved en spesiell ultralydundersøkelse - vaginal sonography - synlig. Denne studien indikerer også om barnet i livmoren eller kanskje i egglederen eller bukhulen har slått rot med en positiv graviditetstest. I ultralyd kan du se hjerteslag av fosteret allerede tre eller fire uker etter befruktning.

Gynekolog Dr. Heidi Younes-Kressin forklarer at graviditetshormonet i både urin og blod, kan påvises:

Hvis du er gravid - "alt-eller-ingenting"

En viktig sak for kvinner som nettopp har sett, bare at de er gravide: Mange kvinner ønsker å få barn er bekymret for at de har skadet barnet i magen i de to første ukene utilsiktet siden befruktning - kanskje ved en splashy fest tabletter eller sigaretter. Men naturen har gjort avsetninger.

På den tiden, fordi kvinnen ikke engang vet om hennes graviditet og hun har ikke lagt merke til, er dette sant "Alt-eller-ingenting-modus", Den sier at graviditeten tidlig igjen kommer til en slutt, og det befruktede egget er utgytt når noe ikke går etter planen i denne første fasen. Kvinnen opplevd dette noen ganger med en kanskje litt mer eller litt forskjøvet menstruasjon. Men det kan også være at de ikke la merke til abort. Uttalte omvendt, betyr dette at over de to første ukene (SSW) befruktning trenger du å ikke bekymre deg. Først etter de første 14 dagene begynner tiden når mødre bør sette forbruket av sigaretter, alkohol og narkotika for hennes baby. organogeneseperioden, så dannelsen av de indre organene til barnet - for nå en ekstremt følsom fase av svangerskapet begynner.