Hvem ønsker et barn bør vide om om den kvindelige cyklus, den frugtbare periode og ægløsning. For at undgå fejl, kan kvinder børste til at få børn her deres grundlæggende viden i at blive gravid.

Grundlæggende informationer for par, der ønsker børn

Fertilitet teaser

Foto: © Fotolia / David Pereiras

Den kvindelige cyklus

Den menstruationscyklus, frugtbare dage og ægløsning: Så naturligvis disse operationer kan være, og så lidt indflydelse vi kan have på deres udløb stadig: ikke kun med henblik på forebyggelse, men også, når kvinder og mænd ønsker for et barn, nyttigt at vide om deres egen krop godt informeret. 
Nyt: Fertilitet Nyhedsbrev

Du ønsker en baby? Vores nye frugtbarhed nyhedsbrev forkorter ventetiden, indtil den positive test! Tilmeld dig her!

Cyklus Længde: Hvad er det, og hvor lang tid tager den kvindelige cyklus?

Som en kvindes cyklus defineres som tiden fra den første dag i menstruation (menstruation) til den sidste dag før den næste menstruation. Man antager ofte, at cyklen tager ca. 28 dage. Dette er imidlertid forskelligt fra kvinde til kvinde, den normale cyklus længde varierer mellem 25 og 35 dage. Varierer af en kvindes cyklus fra måned til måned med plus / minus to dage man stadig taler om en regulær cyklus.

Hvad sker der i denne periode: ægløsning eller ingen ægløsning?

Mange kvinder spekulerer: Hvornår er ægløsning efter din menstruation? Og når en kvinde har hendes frugtbare dage? Her er svaret: Hver måned kvindens krop forbereder sig til en mulig graviditet. I første halvdel af de ca. 28 dage modnes lang cyklus under indflydelse af et kompleks hormonal samspil i en af ​​æggestokkene et æg metode og opløses efter ca. to uger fra æggestokken (ægløsning). Samtidig livmoderen for mulig implantation af et befrugtet æg fremstilles ved livmoderslimhinden tykkere. Så er der de frugtbare dage i den kvindelige cyklus. Hvis ingen befrugtning og implantation sted, ægget dør og opløses i æggelederen. Endometriet former ryg og deres øverste lag er frastødt sammen med nogle blod: menstruation sætter ind, og med det en ny cyklus begynder.

Cyklus: ægløsning og frugtbare dage

Ægløsning: Når præcis efter perioden har man kan regne med? Den frugtbare periode en kvinde er omkring tidspunktet for ægløsning. Dette tager normalt sted tolv til 16 dage før den næste menstruation, så midten af ​​menstruationscyklus af en kvinde. Fra dette punkt på æg til omkring tolv til 18 timer er stadig i stand til befrugtning. Livmoderhalsen produceres på dette tidspunkt for fremføringen af ​​den mandlige sperm særligt gunstige slim. Da sæd kan overleve i skeden og livmoderen af ​​kvinden omkring to til tre dage (op til seks dage under optimale betingelser selv), er sandsynligheden for at blive gravid er størst, når før ægløsningen har en sex to dage. Dette skyldes, at det helt sikkert er sæd i kvindens krop, når der finder sted den næste dag for ægløsning. På dagen for selve ægløsningen, kan det ske, at ægløsningen sker om morgenen og sex i aften ville være for sent kan til at befrugte ægget endnu.

Nogle kvinder føler, at deres ægløsning ved en trække-sidet smerte (den såkaldte midterste smerte). Nogle gange kan en meget lille blødning finder sted på dette tidspunkt. De, der ønsker at vide mere præcist, når dens ægløsning sker, kan du prøve dette ved hjælp af temperaturen metode og / eller slim observation.

 

Millioner af sæd til ægget gå

Under ejakulation millioner af sædceller (sædceller) sendes til konkurrere deres vej til ægget. Den slim dannet i livmoderhalsen, som normalt absorberer sædceller i hans uigennemtrængeligt netværk er mere gennemtrængelig i den fertile periode af kvinden, så han beskytter og nærer sædceller selv, så de gennemsnit to til tre, under gunstige forhold, endda op til seks kan overleve i dagevis. Den hurtigste sæd allerede nået efter en halv time til en time ægget. men ikke alle sperm begyndte med det samme ind i æggelederen. Nogle fortsætter i små buler livmoderslimhinden (krypter), og derefter kommer kun gradvist fundet i æggelederne.

Samlet set kun et par hundrede kommer, nogle mistænker et par tusinde sperm i sidste ende målet. Når en sædcelle har formået at gennemtrænge ægmembranen, sin overflade ændringer, således at ingen andre sædceller i at komme ind. Det befrugtede æg er på vej ned æggelederen ned i livmoderen, hvor, hvis alt går vel, omkring syv dage efter ægløsning afregner. Af den måde: Der er mange kvinder, der er sikker på at føle befrugtningen.

 

Forsigtig! De mest almindelige fejl af infertilitet par

 • Kvindens cyklus, frugtbare dage og ægløsning: Det bedste tidspunkt for samleje med den højeste sandsynlighed for at blive gravid er ikke dagen for ægløsning, men sex 2 dage før ægløsning!
 • Mandens sædkvalitet afhænger af flere faktorer - blandt andet hyppigheden af ​​sine orgasmer. Ifølge de seneste undersøgelser, er daglig sex fører til en lavere spermkoncentration, men sædcellerne selv er sundere og mere fleksibel. Således kan den daglige sex for frugtbar tid fremme undfangelse. Mere end en orgasme om dagen, bør det stadig ikke være for manden, for ellers falder den generative kraft af sædceller.
 • Ægløsning normalt ikke finde sted efter at temperaturen stige i stedet, men den øgede temperatur indikerer, at ægløsning har fundet sted i den periode på op til 48 timer tidligere.
 • Du kan ikke direkte bestemme deres ægløsning ved hjælp af temperaturen metode. Da ægløsning normalt allerede har fundet sted, før stigningen i temperatur kan udledes af de tidligere opnåede data om det, når ægløsning kan finde sted næste cyklus først efter et par måneder temperaturmåling.
 • Slim fremgangsmåde til bestemmelse ægløsning er generelt undervurderes. Men det giver, stærke beviser for, at ægløsning er nært forestående. Antages en kvinde har lært gennem en tid med introspektion at vurdere arten af ​​livmoderslimhinden.
 • Timingen af ​​ægløsning ikke nødvendigt finder sted til midten af ​​cyklussen. Når kvinder har mere af en længere cyklus, herunder ægløsning dag foregår senere i cyklussen. Fordi processen efter ægløsning er temmelig stiv og tager næsten altid mere end 12 til 16 dage. Den procedure, der fører op til ægløsning, er imidlertid mere modtagelige for forstyrrelser. Eksempel: En kvinde med en cyklus på 33 dage, hendes ægløsning sandsynligvis omkring den 19. i den cyklus.
 • Hvis midten af ​​cyklus, er temperaturen ikke stiger, betyder det ikke nødvendigvis, at der ikke ægløsning har fundet sted. Under alle omstændigheder, ægløsning er sjælden altid på den samme dag i cyklus. Hvis der ikke ægløsning kunne bestemmes ved temperaturen metode, er dette ofte på grund af unøjagtige termometre. men det kan også være, at det kommer meget sent i cyklus til ægløsning. Eksempler på lykke kurver, hvor det virkede, så tjek vores kalender cyklus.
 • En menstruation indikerer ikke nødvendigvis, at ægløsning har fundet sted. I kredsløbet kun dele af det øvre livmoderslimhinden er så frastødes.
 • Hvis det ikke virker lige med det samme med at blive gravid, det er ingen grund til alarm. Som en del af en stor europæisk undersøgelse har beregnet, at sandsynligheden for at blive gravid per cyklus kun 25,5 procent - eller én chance i fire - er.

Af den måde: Selv hvis et barns ønske og et par af beton forsøger at blive gravid, anbefaler det tyske institut for Consumer Health Protection at tage folinsyre. Kroppen har brug folat for celledannelse og celledeling. Denne effekt er særlig vigtig i den tidlige graviditet for at forebygge visse skader på barnet. Den ekstra daglige indtag af folinsyre bør være omkring 0,4 mg og kan så via egnede folinsyre kosttilskud BgVV.

Læs også:

 • Den Urbia Graviditet Kalender
 • Hvis frugtbarhed belaster sjæl
 • Den Urbia Ægløsning Kalender