Tidligere var det klart, at og hvordan disse religiøse højtider blev fejret: traditionen eksisterede før reglerne. I dag er der en masse skøn: Deltag eller ikke? invitere 50 slægtninge eller fejre i en lille gruppe? Har en stor stege på bordet? Traditionelle gaver, eller gør Playstation?

Deltag eller ikke - og i givet fald hvordan?

Communion

Foto: © Colourbox

Foråret er stadig ung, men mange forældre til ni til femten-årige børn er indadtil allerede et par uger mere - de er midt i planlægningen for nadver, konfirmation eller bekræftelse. Mens deres børn deltage i samfund i de forberedende klasser, de rack deres hjerner: Kære gå til en restaurant eller fejre derhjemme? foretrækker at lave mad selv (og i givet fald hvilke?), eller kan udpege en catering service? Hvor mange gæster kommer, det opfordrer også venner og familie kun? Hvilket borddekoration ville være rart og let at lave? Hvilke invitationer og takkekort til at vælge? Hvilket svar på spørgsmålet om obligatoriske gaver begær?

Andre forældre er ikke så langt. For dem, det passende Kirke er sikkert til næste år, og de er stadig tænker: Skal vi sende vores barn nogensinde til alters? Skal vi støtte det, når det vil blive modtaget bekræftelse / bekræftet? Mange par er ikke sikker på, hvad de ønsker at tro og sjældent går i kirke. Spekulerer usikker på, om deres afkom bør kun grund til at deltage, fordi "du", der gør i deres samfund på den måde.

Communion og bekræftelse fejre: hvad parterne mener

Ubeslutsom forældre og børn eller unge kan bidrage til mere præcist at vide, hvad Communion, Bekræftelse og bekræftelse betyder overhovedet:

 • Konfirmation: På denne dag (omkring en alder af 9 og i det tredje år) tager romersk-katolske børn for første gang i receptionen på sakramentet del (Host). Konfirmation hører sammen med dåb og bekræftelse til de såkaldte indledning ritualer, sakramenterne er dem, der integrerer en mand i den katolske kirke. fremstilles ved en introduktion til de kristne (fællesskab instruktion, katekesen) og ved at modtage bodens (bekendelse) er det første fællesskab. Tidligere blev Konfirmation på White søndag fejret (den første søndag efter påske), annoncerede i dag de datoer er fleksible. Konfirmation et lys (f.eks. Da Taufkerze) er bragt.
 • Bekræftelse: Den finder sted mellem den 12. og 16. år. Som med Communion der før en fast instruktion. Bekræftelse (lat Confirmatio. Kvittering, bekræftelse) er en af ​​de syv sakramenter i den romersk-katolske kirke. Den repræsenterer afslutningen af ​​dåb og sammen med det og eukaristien (omdannelse af værten i "Kristi legeme"), de såkaldte "tre sakramenter kristne indføring". Bekræftelse barnet skal være enige. Er en fælles Firm Pate, som under ceremonien (som er lavet af en biskop) Firm barnet sætter sin højre hånd på skulderen og til tider kan også gøre det sidste olie (cross uafgjort på panden).
 • Bekræftelse: Det er en fejring af den protestantiske kirke og foregår omkring en alder af 14 år. Ordet Bekræftelse også kommer fra det latinske Confirmatio (bekræftelse). Dette ritual er en personlig bekræftelse af dåben, den bevidste bekræftelse af kristne tro og kirken tilhørsforhold. Det omfatter også adgang til den sidste nadver og markerer passagen ind i voksenalderen. Ved ceremonien, er den unge får en velsignelse ved håndspålæggelse og en bekræftelse tekst, der vil ledsage ham gennem flere liv.

Forudsætningen for alle tre parter, at barnet bliver døbt. Forældre ikke døbt sig selv eller være medlem af en kirke. I fællesskab og bekræftelse, er det muligt at døbe barnet mod slutningen af ​​de forberedende klasser endnu.

Stadier på vej til voksen

Så disse festivaler markerer blandt andet til de stadier af et barn på vej voksenalderen. Ritualer (ikke kun religiøse), ifølge udviklingsmæssige psykolog vigtigt for børnene, de giver orientering og fremhæve bestemte udviklingstrin. Da den daglige blev fattig i sådanne initiation ritualer er religiøse fester kan spille en vigtig rolle her. Mange forældre lader deres barn, og derfor deltager (eller rådgive deres teenagere til at gøre det), fordi de ønsker at formidle, at der er mere i livet end forbrug og "sjov". Selv hvis du ikke kan underskrive noget kirken kan gøre for at se denne del af sit barn som en berigelse.

Forældre bør tage en interesse

Hvis junior del, bør behandle sagen med sympati: "Vær åben for, at dit barn går til nadveren. ikke overføre nogen eksisterende negativ holdning til kirken på barnet. "siger Dr. Josef Steiner af ærkebispedømmet München og Freising. Han rådgiver: "Tag andel af dit barn og huske, hvad det lærer i børnenes gruppe. Barnet skal føle, at du er interesseret i de ting, som den er berørt "Dette kan omfatte, at overvinde sin mulige generthed og at bede med barnet, måske i aften". Så børnene er mere modtagelige for de stille lyde og den indre melodi af bønner. Så de har også en tilstrækkelig afstand fra de (gode, dårlige) erfaringer af dagen og kan tale om det med Gud, "sagde Jooss. Tilsvarende er fælles dekorere en Kommunionkerze (eller det tidligere Taufkerze) med skåret ud håndværk-voks ark motiver, hjælpe med forberedelserne til fejringen i samfundet, Mitdekorieren kirken vise barnet eller teenager, at forældrene sammen med ham på disse indgribende trin.

En fest for barnet, ikke for "folket"

Når man planlægger at barnet skal have lov til at co-beslutte mest. For det er hans store dag. Det påvirker også gæstelisten: Til de gæster inviteret i alle tilfælde, at barnet ønsker. Dette skal være ikke kun pårørende og faddere. Hvorfor skulle ikke få et par venner? (Det bør være forældrene i forvejen for at spørge, om de har bekymringer på opfordring af hendes barn til en religiøs ceremoni her). Mor og far kan derefter foretage tilføjelser til listen, og overveje, om store tante Sophia bør være også der, eller om der er snarere fejres kun i en mindre kreds. Hvis du vælger dette, bør du ikke føle sig skyldig. I tider med flere eksponeringer af forældre, det er legitimt at holde omkostningerne overskuelige. Uanset om du invitere 100 eller 10 gæster, selvfølgelig, er også et spørgsmål om pungen. Når det store spørgsmål gør ondt, bør du ikke være tvunget af forventninger forholdet at være. Nogensinde sandt: Kyst altid tilfældet, at du selv har en god fornemmelse omkring det. De, der ønsker at fejre store, har brug for en plads tidligt. Ikke kun restauranter, men også foreninger eller sogne leje haller.

Invitationen - kreativ og smuk

Invitationerne du kan sende tre til fire uger før ferien. Man kan - for at undgå overraskelser i familiens kreds - men gøre på forhånd hints om, hvorvidt små eller rettere mere ornamenterede vil blive fejret. Hvis fætter Uli kender det fejres kun på en lille skala, han ikke venter forgæves på en invitation.

Er par gæster inviteret, kan du gøre kortene ganske godt selv. Forslag kan findes på utallige håndværk sites på internettet og i vejledning bog (s. Tjeneste del). Med højere kundenumre, er det tilrådeligt at uddelegere dette arbejde. Der er papirvarer forhandlere, papirvarer butikker og på internettet mange udbydere af personlige invitationskort. Det siger sig selv, at du skal give et tidligt stadium med henblik på disse kort (samt takkekort). Specielt flot er kort, der har noget at gøre med barnet, så har en grafisk indikation af hans hobbyer, eller indeholder et foto af ham. Et foto (måske af fejringen) er ved siden af ​​en kort sætning (s. U.) På senere Thanksgiving.

Hvad gave?

Ved den tid, de inviterede spørge, "hvad hun ønsker han / hun er, fordi" nødt til at beslutte med deres afkom forældre: Skal gaverne religiøs-alvorlig karakter (som ifølge traditionen), eller skal de også blasfemisk karakter (som barnet eller teenager ønsker). Lykkeligste sørger for en mellemvej: Der er to eller tre traditionelle gaver, kan andre gaver "bare for sjov" at være. Traditionelle gaver til altergang er små væg krydser med børnevenlige designs eller talemåder, vedhæng i korsform, en læder-bundet salmebog, en (børne) Bibel, en bøn terning, en (børne) rosenkrans, men også penge eller et ur. I Bekræftelse og bekræftelse penge, smykker, ure og salmebøger er almindelige. En lille "slidt" er:

 • Grønne investeringer: den "TreeSavingsPlan" - til at investere 30 euro om måneden i et år. Til denne ForestFinance plantet tolv ædle træsorter i henhold til miljøkriterier i Panama. Efter 25 år, er træerne fældet og solgt på markedet for træ. Den tidligere kommunikant kan derefter udbetaling "høste", www.regenwald-pflanzen.de
 • Børn Cooking Class (I familiens uddannelsescentre, børn madlavning skoler)
 • Musical kupon, tilgængelige under www.musical-gutscheine.com
 • egen Navn Frimærker for Kids z. B. ved www.Jako-o.de, 19,95 EUR.
 • Adressstempel træ for teenagere under www.eckstein.kassashop.de, medium størrelse ca 26.00 EUR.
 • Selv kreiertes Parfum for unge piger: www.myparfuem.com fra 35 EUR
 • Room Planetarium ved www.techgalerie.del, 40 EUR
 • Wall stickers Horse under www.styleon.de, 45 EUR
 • Vægoverføringsbillede Tiger: www.styleon.de, 55 EUR
 • Rigtig stjerneskud i hjertet kasse (jern meteorit): www.echt-wahnsinn.de, 30 EUR
 • Mobil vedhæng engel under www.religioese-geschenke.de, 7,80 EUR
 • Pocket Microscope på farten, 12,90 EUR under www.techgalerie.de
 • Punchboxsack fra Hudora med boksehandsker under www.spielgeschenke.de, 25,60 EUR
 • Børn Brockhaus (Ca. 50 EUR, ISBN-13: 978-3765318054)
 • Bekræftelse emner at udfolde (Forslag om livets spørgsmål): "Infected og alarm - Rummene for bekræftelse," Don Bosco Media, 5,90 EUR

Det tøj spørgsmål: Albe eller festkjole?

Selvom lokalsamfund, især i de store byer er det ikke længere så strengt håndtere, hvor Communion den Påklædning helt defineret: pige iført en hvid Samfund kjole, eventuelt med en hvid bolero jakke mod kulden i foråret og en hvid bræmme af hår / -reif .. Drenge bære en mørk blå eller sort jakkesæt med hvid skjorte og slips (som ikke nødvendigvis er et must). Det er vigtigt, at den kjole til pigen ikke synes også: "Simple tøj ser bedst ud. Jeg behøver ikke at tage så en silkekjole med blonder, "siger Siglinde Zisler, tidligere. Chef for den tyske Master School for Fashion i München. Tøj bør ikke være for følsom. "Alle børn, som jeg kender, er livlig, og tøjet skal være i stand til at modstå det. Børnene skal være i stand til at bevæge sig normalt, "siger Zisler.

Mange samfund nu foretrækker den "Albe", en hvid robe enhed. Det skal sætte fokus mere på nadveren. Nogle steder er forældre lov til at stemme, om de ønsker at bruge i det pågældende år for alle. Hvor alb er imod det, "bestilt", mange forældre underminere deres følelse ved at inkludere altergang kjole eller jakkesæt til at sætte på barnet. Nogle vælger også et kompromis og flytte deres barn til først efter messen for familiefest. I nogle regioner er det også almindeligt, at festlige kostume er slidt.

når bekræftelse dress code er mere afslappet: Superior og let festlig det, men bør være. På den sikre side med kombinationer af sort eller grå og hvid, dette er sandt for begge køn. Desuden er lysere farver tilladt, men de bør ikke være for farverige. Jeans, korte nederdele, low-cut, Chuck og sportssko er ikke egnede.

når bekræftelse piger bære det meste en mørk eller sort frakke med en hvid tunika bluse (ikke for lav cut). Interfacet er fleksibel, men skørtet bør dække knæene. Der er også konfirmationskjoler i hvid eller sort. Selv et ædle bukser går, men mange steder er stadig undtagelsen. Drengene bære en mørk blå eller sort jakkesæt, eller et par bukser med jakke. Dette omfatter en lys skjorte plus slips.

ikke altid være svinekød den har brug for - menuen

Til frokost, bør tages smagen af ​​barnet i betragtning. Men dette land er ikke kun hotdogs og pizza på bordet, kan du gøre tre søndag retter at vælge imellem. Festlige retter, snacks og desserter findes, for. (Pre-trial tilberede hver ret en gang!) B. chefkoch.de. Hvis du vil have afslappet tilgang og fokus på catering dagen snarere kan det ikke være den hjemme-stil buffet eller menuen flæskesteg: Selv en farverig vifte af Kina (Forudbestil i restauranten) er ikke kun barnet, men som regel også på Grandpa Günther godt på. Selvfølgelig er en buffet med en mulig italiensk eller orientalske delikatesser vegetariske delikatesser til. Dog bør man også tage hensyn til alder og kulinariske eksperimenter af gæsterne her.

For borddekoration, der er en endeløs række af forslag til strukturen i guide bøger (s. Service) og på internettet. Den traditionelle sofabord kan pepped ikke kun ved bordet-dekoration: Blikfang, for eksempel foto kager (www.fotogeschenke.de) med billedet af barnet eller den unge.

Smukke skikke og spil

På mange områder er det almindeligt i kommunion samme eftermiddag naboerne stoppe ved at tale med nogen og få et stykke kage på fløjen. bør overvejes Denne praksis, når man planlægger at antallet af tærter og kager.

En dejlig skik er også at fange højdepunkterne i fejringen på fotos og lave en lille album med minder fra det. Sådanne temaer album der i boghandlere, men du kan gøre dem også udskrive fra et foto tjenesteudbyder på internettet.

Så om eftermiddagen komsammen ved kaffebordet for de unge hovedpersoner er ikke alt for kedelige, små spil kan installeres:

 • Foto Fisk: en Communion eller børns foto er tidligere anmodet om, og kopier af hver gæst. Under fejringen af ​​dette fotografi er indsat på en farverig fisk skala ud af byggeri papir og skrive gæsten en kort, religiøs eller sige god ønske herom. Alle skalaer er derefter limet til en stor fisk hængende på væggen. De andre gæster til at gætte, hvem der kan ses på barnets foto. er så fisken (et symbol på Jesus) et varigt minde af fejringen.
 • Gæster hukommelse: Af hver gæst et foto vil blive indsamlet på forhånd og digitaliseret. Internettet kan være et foto huskespil eller puslespil at udskrive. På festen for alle gæster spille dette spil sammen, hvilket skal naturligvis derefter holde barnet som en souvenir.
 • Hands-kæde: Af farvet konstruktion papir så mange hænder er skåret som gæster deltager. Hver gæst skriver med guld eller sølv pen en stavekontrol eller ønske for barnet / teen hånd. Alle hænder bliver derefter buede limet til byggeri papir eller hænges med små clips på en snor, som er defineret på væggen.
 • Rate-dans: Små stykker papir med personlige problemer er placeret i en kurv. Hver gæst tager et spørgsmål og forsøge at besvare det til. B. Hvor mange af de tilstedeværende i 1986 gik til bekræftelse? Enhver, der har formået at komme foran messen en plet på tøjet? Hvilket gæst er formentlig først gik til Konfirmation? Hvem var den dag af festivalen en kold? Hvor mange mennesker har fået godt derefter givet et ur?

Digte og ordsprog

Til hilsen og tak kort såvel som for de nævnte korte bibelvers, digte eller citater fra berømte mennesker spil er i efterspørgslen. Den, der søger finder på internettet det en overflod, her er nogle eksempler:

Med Gud som en følgesvend
ikke gå tabt dig huske,
for han er mesteren
for sandhed og lys!
(Friedrich Morgenroth)

Alle mennesker har adgang til Gud, men hver anden.
(Martin Buber)

Videnskab uden religion er halt, religion uden videnskab er blind:
(Albert Einstein)

Videnskab er kun en halv. Tro er den anden.
(Novalis)

Herren er min hyrde; Jeg skal ikke have.
(Sl 23, 1)

Gud kender dit I går,
Giv ham din dag
det sikrer din morgen.
(Ernst Modersohn)

små ting
ofte give svar
på store spørgsmål.
(Frida Ingeborg Romay)

Man bør Gud
Find hvor og kærlighed
han er bare os.
(Dietrich Bonhoeffer)

Tag fylder hænderne,
Indtast hjertet fylder.
(Margarete Seemann)

Gud giv mig sindsro til at acceptere de ting jeg ikke kan ændre, mod til at ændre, ting, som jeg kan ændre - og at skelne den ene fra den anden visdom.
(Reinhold Niebuhr)

service

 • Helene Ludwig: "Min bedste hard - Communion: kort og ideer til en vellykket dag," Frech Verlag, ISBN-13: 978 til 3772438851.
 • "Celebrate Bekræftelse: Planlægning af bekræftelse dag meningsfuld, design og oplevelse" Inge Rümmele, Sibylle Frisk, Gütersloh forlag, ISBN-13: 978 til 3579065625.
 • Indsigt i en guidet Host bageri er tilgængelige for børn på: www.erstkommunion.de