Feber i svangerskapet er bare farlig for deg og barnet hvis det varer lenger, eller er for høy. Da sier det: Fra lege eller jordmor spør! Med noen enkle hjem rettsmidler du kan med litt feber ned feberen i seg selv, men også.

  • Feber i svangerskapet: Du bør være oppmerksom på nå!

 

1. Feber i seg selv er ikke dårlig!

Hvis du har feber under svangerskapet, som er et naturlig forsvar reaksjon av kroppen din til patogener. Han deretter mobilisert forsvar for å motstå typiske sykdommer som forkjølelse eller gastrointestinale infeksjoner. Derfor, selv om kroppstemperaturen stiger bare litt, de fleste bakterier ikke kan overleve i et slikt ladet atmosfære.

2. Når er feber for gravide farlig?

Så lenge feberen ikke stiger over 39 grader Celsius, og de vanlige symptomer på forkjølelse eller annen type infeksjon - for eksempel Hode eller smerter i kroppen - er ledsaget, trenger du ikke bekymre deg. men øker feber mer enn 39 grader til eller kommer inn en forhøyet temperatur uten scratch, bør du oppsøke lege eller jordmor om råd.

3. Hvilke konsekvenser kan ha høy feber?

Er temperaturen lengre tid enn 39 grader Celsius, kan være risikabelt for deg og babyen din. Dette gjelder spesielt i de første ukene av svangerskapet, når barnet gjør de viktigste utviklingstrinn. Høy feber øker risikoen for abort og fødselsdefekter slik som åpen gane eller Neuralrohdefekte.

4. varmt bad og Wadenwickel

Øker feber eller over 39 grader Celsius, eller bekreftet til deg lege og jordmor at feber er ikke en grunn til bekymring? Så kan du med en lunken bad ned feberen, for fordamping kjøling leder varme ut av kroppen fra. Har du en dårlig sirkulasjon? Deretter gnir du bedre med en svamp med lunkent vann. Også Wadenwickel eller et kjølig, fuktig vaskeklut (vannet ikke er for kaldt!) På pannen ned feberen.

5. Drikk rikelig med væske: Cool te eller varm sitron

Sørg for å drikke mye. Gjennom svette, mister kroppen væske, som regnes for å kompensere for det. For eksempel, kald drikke og fersk fruktjuice, som positivt påvirker din kroppstemperatur. Lind te og hyllebær juice på den annen side støtter svette når det er nødvendig. Er du kald? Deretter kan du ta med deg inkludere vitamin C i form av en varm sitron eller varm hyllebær juice.

6. feber? Lette klær og kule steder

Ta på lette klær, så du svette enda mer. Hvis du vil være kaldt, nøste du best i en lys teppe. Sørg for at ditt hjem ikke er overopphetet og du holdt til i kjølige rom. Når det er varmt ute og du er på farten, holde seg så langt som mulig i skyggen.

7. paracetamol mot feber

Paracetamol er fortsatt betraktet som den eneste febernedsettende medisin som gravide kan ta under svangerskapet. Selv om noen studier tyder på det siste for mulige utviklingsforstyrrelser av babyen når du tar. Så mye som nødvendig, så lite som mulig - her anbefaler den uavhengige Center for Embryonaltoxikologie Berlin Charité på bruk av paracetamol eller ibuprofen, kan ta i de to første trimester, gravide alternativt.

8. Fever: Sett milde program!

Hvis det bare går noen måte, så spare deg selv og hvile fra mye - i sengen eller på sofaen. At du kan gi din svekket av feber kroppen sjansen til å opptre med all kraft mot patogener.