En baby er ankommet og pludselig er du i det i livet med et barn. De er nu forældre - pårørende og fastholde folk. Hvordan til at bygge en sikker obligation med dit barn, og hvorfor det er så vigtigt at lære her.

Limning og Attachment

kæle Mor Baby

Foto: © fotolia.com/ anyka

Binding beskriver bånd, der eksisterer mellem dig og dit barn. I amerikansk, er der to termer: "Bonding" beskriver den indre vilje forældre til at tage sig af barnet, for at beskytte den og følelsesmæssigt loyalitet. "Attachment" refererer til fastgørelse af barnet til sine forældre.

Båndet mellem dig og din baby er allerede voksende før fødslen. Dr. Karl Heinz Brisch er specialist i børne- og ungdomspsykiatri og fastholde forskere. Han understregede, at "bonding" kan opstå under graviditeten allerede når moderen gør beslutningen om at være der for barnet og til at involvere sig følelsesmæssigt til den voksende baby.

"Mor, jeg savner dig"

Den bindende opførsel af en baby sker i tre faser. I den indledende fase (fra fødslen) et barn reagerer på samme måde for alle mennesker. Det kan være drevet af alle, hvad enten jordemoder, mor, far, bedstemor eller onkel. Derefter fase af interaktion (om den tredje måned) på følgende måde: Barnet kan de mennesker, der kommunikerer med ham anderledes end andre. Det viser hans forældre som de vigtigste referencepunkter partnere især. I den tredje fase (om den tolvte måned) begynder den egentlige bindingskapacitet. Barnet lærer at gå, og det dominerer den såkaldte "objekt permanens" for en kort periode. Det betyder: Det går for en kort tid, at noget eller nogen er der stadig, selv om det ikke længere er synlig. Men hvis du forsvinder i længere tid end far eller mor ude af syne, og det kan ikke høre, det vil kalde og græde, fordi han mistede den indre billede af dig og frygten er stor.

Gennem denne nyerhvervede ejendom det kommer til dit barn nu ved, at du er et sted stadig, selv om det ikke ser dig. Dit barn kan nu "miss". Den indre billede af dig, dog stadig kun for en kort tid i hans hukommelse. På dette stadium er det almindeligt, at den første "frygt for fremmede". Barnet kan nu skelne nye og velkendte. Reaktioner fra folk, der ikke "kender" til ham, passer ikke mønstret for adfærd, som den kender. Der er frygt og forvirring. Forventningerne havde dit barn ikke vil blive opfyldt. Det er skuffet. "Frygt for fremmede er et tegn på, at barnet er på vej, en vis bundet barn til at være," siger Karl Heinz Brisch.

forstå væve mønster

Afhængigt af hvordan du reagerer på barnet og dets adfærd, du, opstår forskellige bindende mønstre:

Hvis du viser en stor medfølelse, kommunikere positivt, giver krop i nærheden, der tilbyder en passende dosis af stimuli, fremme en sikker obligation.

Når du møder dit barn med lille følsomhed, i situationer, der er ubehagelig for barnet at trække sig tilbage og undgå fysiske tilnærmelsen forsøg på at forårsage dit barn trækker, og det er ubehageligt. Du møder dine børn ' usikker-undvigende holdning.

Hvis du tager efter en adskillelse hendes grædende baby i sine arme og trøste hende, men gør det samtidig bange for at udvikle en ambivalent-usikre tilknytningsmønstre. De siger: "Åh nej, det skal gøre ondt, så en blødning knæ, men jeg kan lide dig fortalte dig ikke kravle derop, at du ikke gøre igen, ellers Mami ikke længere lede efter dig."

Hvis du er dit barn opfører sig i retning af meget inkonsekvent og forskellige reaktioner på den samme adfærd barn show - nogle gange truende, nogle gange vise frygt, ignorere gange sin opførsel - det kan ikke se sammenhængen mellem hans opførsel og forældrenes reaktion. Dette udløser i dit barn en stor usikkerhed og kan føre til udvikling af en uorganiseret vedhæftet mønster. 

Binding er foranderligt - 3 Tips

Bindingen konceptet kan anvendes på alle pårørende til dit barn. Men enhver bindende adfærd er deres egen, individuelle. Så dit barn kan være forsvarligt bundet til bedsteforældrene og har vundet op til dig som mor et ambivalent-usikker vedhæftet fil. Disse mønstre til de respektive bond folk er individuelt, fordi de respektive folk - mor, far, bedstemor - har følsomt forskellig fra adfærd til barnet.

Bonding erfaringer og deres kvalitet er meget formativ. De danner grundlaget for den senere forhold adfærd. men dette er ikke fast. Med betydelige følelsesmæssige oplevelser, såsom med en partner eller egen debat, således at for eksempel i psykoterapi, forholdet adfærd, men kan meget vel ændre sig. Derudover er det også muligt, at forældrene ændre deres adfærd, og dette skaber en ny bindende mønster. Karl Heinz Brisch forklarede, hvordan dette kan ske: "Forældre kan for eksempel gøre interaktion træning. Det vil sige, vi ser på videoer og ledsage dem, mens du lærer at forstå de følelser af børn, såsom angst og panik, klassificere og reagere hensigtsmæssigt og sikkert ud i stedet for at afvise børn eller skælde. Det kan være sikker mod hendes barn fra en usikker-undvigende holdning af forældrene. "

Safe-bundne børn kan bedre udforske verden. De kravler dristigt gå og prøve hvordan det er at trække sig selv op på en stol eller røre pottejorden. Du føler dig sikker og vide, at hvis der sker noget med mig, er nogen, der beskytter mig og havne. Også til at lære færdigheder, hukommelse, fleksibilitet til at løse problemer, kreativitet og sproglige udvikling er bedre til visse bundne børn.

De tilslutningsmuligheder mønstre betragtes usikker risiko for mentale udvikling af barnet: det kan ikke håndtere så godt med stress, såsom når de flytter, adskillelse af forældre, osv bindende Usikre Børn på pension tidligere, og på udkig efter løsninger alene. Du løser konflikter oftere aggression, empati er ikke så veludviklet, og de undgår kontakt med andre. "Men det er aldrig for sent," sagde bond ekspert Karl Heinz Brisch. "Bindende mønster kan være liv gennem nye kærlige vedhæftede erfaringer i retning af forandring følelsesmæssig sikkerhed."

Tre tips til en sikker fastgørelse

Og hvordan kan jeg nå at mellem mig og mit barn er dannet en sikker obligation?

  1. Kommuniker med din baby fra fødslen! Giv det tæt til kroppen! Det gør det føle, at de bærer det og ønsker at beskytte (være).
  2. Opmuntre dit barn til at udvikle og rose dig videre! Del de følelser af dit barn i fiasko! Tag det i armen og donere trøst, hvis det er faldet for tredje gang på hans knæ. Opfordre det er, at det vil skabe nogen tid at balancere over loggen.
  3. Hold pålidelig! Dine reaktioner på dit barns adfærd bør ikke i modstrid med hinanden. Forbyd dit barn overvinde skabet, hvis du ikke vil have det. Forbyd det med et rungende "Nej", se deres barn i øjet, så den ved, at denne grænse nu bestemmes for det. kan tage barnet ud af situationen, når skabet er at være attraktive og tilbyde ham en anden interessant måde at lege og udforske på. Først da dit barn kan genkende grænser, der er væsentlige referencepunkter for dig - som et gelænder på en stejl trappe, hvor den kan holde på. Vær så et gelænder for dit barn!

opbygge et stabilt, sikker fastgørelse, arbejder - forholdet arbejde. Det er udmattende, men det er det værd! 

Bond i krybben - spørgsmål og svar

Hvor vigtig er obligationen i børnepasning?

Når et barn er i det første år af livet i en krybbe, det kræver en meget individuel tilpasning og opførelsen af ​​en anden - så sikkert som muligt - binding til en mor. Læreren skal tage alle de forældre opgaver trin for trin: Fodring, indpakning, spil, At trøste etc. Efter flere ugers en obligation til denne pædagog kan etableres, hvor barnet føler sig komfortabel og sikker.

Og hvis change vugger lærere?

Så akklimatisering skal ske i princippet endnu en gang med den nye mor. Ifølge internationale undersøgelser og standarder for den ideelle arbejdsbyrde hos spædbørn er under en alder af tre år fra 1: 2, når ældre børn er i 1: 3. Det vil sige, med god kvalitet cribs en pædagog bør ikke tjene mere end tre børn. Men den arbejdsbyrde i Tyskland er 1: 6 og op. Det betyder en dårlig kvalitet krybber og dermed udviklingen af ​​en sikker forbindelse mellem læreren og hendes afregning barn er i fare.

Den alder, hvor pleje i en krybbe eller dagpleje er nyttigt for?

Der er en stor forskel mellem at få et barn på et år i en krybbe med dårlig kvalitet obligation eller et barn på to år. De to-årige barn var i stand til at opbygge en forhåbentlig sikker fastgørelse til sine forældre, og kan derfor mere tilbøjelige til at stole på disse sikkerhed, når det oplevede i krybben ved separation og børnepasning stor stress, som en etårig eller kun et par uger gammel spædbarn. I hele spørgsmålet til den udenlandske bistand gælder: Børn har brug for sikre konstante pårørende og sikre obligationer - uanset hvor. Det vil sige, hjemme og i krybben eller dagplejemor eller bedstemor!

Er en tjeneste i krybbe for børn under to derefter nogensinde befordrende?

Børn "vanskelige" i et miljø, komme og opleve stor stress allerede hjemme i deres familie kan gøre sikker limning erfaring, de kan aldrig erfaring hjemme i krybben. Men dette er kun muligt, hvis vugger pædagog til gengæld er bundet forsvarligt og nænsomt håndtere barnet. Hvis det ikke er forældrene godt separation, arbejdsløshed, sygdom, de er ofte ude af stand til at behandle deres børn følsomt, selv om de gerne vil. For disse børn, kunne det være et aktiv til at gå i en krybbe med stor omhu kvalitet og veluddannede, sikker-bundne lærere. 

Udgivet første gang i denne artikel gennem "familie" (Federal-Verlag)

Service: bog og link tips

  • www.khbrisch.de: Den binding af eksperter Dr. Website Karl Heinz Brisch
  • www.gaimh.org: hjemmeside for den tyske forening for mental sundhed i den tidlige barndom; der er rådgivende adresser i D, CH og A samt anbefalinger til planteskole pleje
  • www.safe-programm.de: SAFE er en standard udviklet af Karl Heinz Brisch kursus for forældre til at fremme en sikker fastgørelse mellem forælder og barn
  • Karl Heinz Brisch: SAFE. Sikker træning for forældre (Klett-Cotta) Denne bog giver forældre kurset den nødvendige tillid til at håndtere deres barn.

Hvor er Wilma? En billedbog om limning mønster 

Hvor er Wilma?

Foto: © "Hvor er Wilma?"Set under balance-verlag.de

Alert: lærere ændre sig i Kita! Børnene er meget forskellige, men den nye lærer kender til at fortolke dem korrekt. Denne opslagsbog giver livagtige viden om den tidlige barndom udvikling og den bindende adfærd småbørn. Et smukt designet Praixis billedbog om tilknytning adfærd, der appellerer til fagfolk og forældre.

Billedet bog fra bogen + BALANCE medier udgiveren har 40 sider og er tilgængelig for € 14,95 ved www.balance-verlag.de.