Dagens barn lider ofte av problemer som skyldes en akutt mangel på mosjon. Med utvalgte bevegelsesspill som alle kan gjøre hjemme eller i hagen, kan du ta dem spesifikt.

hjelpe med bevegelsesleker kropp og sinn på hoppene

Jente Hulahoopreifen Panthers Marina Cleve

Foto: © panthermedia / Marina Cleve

Mange barn har bevegelses underskudd. Lærevansker er ofte resultatet. Siden barn trenger mosjon, har utdannet pedagog Constanze Grüger satt sammen noen aktive spill, der kroppen og sinnet til barn er oppmuntret. Med historier og enkle, hverdagslige ting som alle har hjemme, slik at foreldrene kan øve sammen med barna sine målrettede individuelle ferdigheter.

grovmotorikk

Schleuderball

Målgruppe: immobile barn, maktesløs barn, aggressive barn
alder: fra 4

materiale~~POS=HEADCOMP:

 • gammel strømpe
 • tennis ball
 • bøyle
 • aviser
 • tape

sted: hage

instruksjoner:
Den voksne dekket gymnastikk dekk først med et papirark som er festet med tape. Dekket er nå med en ledning på en vei eller lignende bundet. I den gamle strømpe den røde ballen er fylt og sikret med en knute fra å falle ut. Så du setter sammen finne en etikett. Barnet berører enden av strømpen og deretter kaster ballen av et merke av dekket.
Dette absolutt ikke lykkes riktig første gang, fordi du må prøve å være i hvilken posisjon den spinnende ballen slippes, slik at den når sin destinasjon også.
Variasjon: Den voksne har også en spin ballen og nå barnet og den voksne alltid sekvensielt prøve å kaste gjennom bøylen. Vinneren er den som klarer å sprenge avisen.

finmotorikk

den Laundress

Målgruppe: klønete barn, immobile barn
alder: fra 3

materiale~~POS=HEADCOMP:

 • klyper
 • Stoffreste
 • klær kurv

sted: Barnehage, hage, tun

instruksjoner:
Den voksne og barn leker washerwomen, hvor et stort uhell skjedde. I sitt arbeid har de lagt alle klærne i en kurv som har et hull, og nå alle klærne er spredt på veien til klessnor. Den voksne og barnet distribuere alle grove kanter eller z. B. Vevspreparering og strømper, som må likevel bli vasket på gulvet. De washerwomen nå ta en skittentøyskurv "ingen hull" og samle alle klærne tilbake til det. For dette de ikke bruke hendene, men holder en klesklype i hans høyre og venstre hånd, slik at de kan plukke opp tøyet.

Variasjon: Hvis dette spillet finner sted i hagen eller gårdsplassen, så veldig lett også ledningen kan strekkes, så alle plagg som skal stiftes til fortsatt.
Variasjon: For eldre barn, kan du forvandle dette spillet inn i et spill spillet. Den voksne og barnet vil hver motta en skittentøyskurv hvor bare de får lov til å samle inn. Ved starten både begynne å samle så mange klær som mulig, men mens de kan bare bære en. Men å plukke opp et stykke tøy med to klyper er tillatt. De som ønsker kan alltid late bare én hånd per pass, som må brukes. Så en passasje til venstre, deretter en passasje med riktig. Ved slutten av hver passasje, blir klesplaggene telles i hver vaskekurven, og kan bestemmes som er mer anstrengende tøyet kvinne.

Krokodille spill

alder: fra 4

materiale~~POS=HEADCOMP:

 • klær pinne
 • kabel
 • bolle

sted: barnehage

instruksjoner:
Bollen representerer mateområde krokodille, som er plassert i et hjørne av planteskole. Den voksne binder den ene ende av tauet z. Som stolen beinet i ca 30cm høyde. Da klesklyper er satt på tauet. Den andre enden av tauet som holder de voksne i hånden og strukket det. Barnet er krokodille kryper til tau og det er alltid en stift trekker med munnen og bringer dem til fôring stasjon. Men krokodille bringer alltid bare ett klipp. La oss se hvor sulten denne krokodillen er og hvor fort den bringer alle klippene til fôring stasjon.
I dette spillet, er de grovmotoriske ferdigheter selvfølgelig også veldig trent, men med fjerning av brakettene med munnen finmotorikk er en livlig tempo.

balanse

slip håndkle

Målgruppe: klønete barn likevekt forstyrret barn, hyperaktive barn, uoppmerksom barn, persepsjon forstyrret barn
alder: fra 3

materiale~~POS=HEADCOMP: håndkle
sted: leilighet

instruksjoner:
Den voksne sprer håndkle på gulvet. Den beste måten er et gulv med fliser, laminatgulv og parkett. Barnet sitter på håndkleet og voksen holder håndkleet tett til to hjørner. Nå tar han barnet gjennom leiligheten. Her kan du ta vare på at først trekkes jevnt, fordi spesielt små barn ikke kan så godt kompensert rykninger. I motsetning til eldre barn, det gjør bare turen kjappe svinger og plutselig bremsing fra spenningen fra spillet!
Variasjon: I leiligheten leker er slik. Som utstoppede dyr eller byggesteiner eller andre hverdagslige objekter fordelt. Nå barnet har til å plukke opp oppgaven i løpet av de Rutschpartie elementene. De av innsamlede gjenstander er bare plassert med kluten. Denne modifikasjon er spesielt egnet for eldre barn.

konsentrasjonen

MagicPearls

Målgruppe: klønete barn, responsive svake barn, hyperaktive barn, uoppmerksom barn
alder: fra 4

sted: barnehage

instruksjoner:
Barnet tenker seg at fly rundt MagicPearls i luften. Hvis du inhalerer disse små perler, så gi dem styrke og energi. Slik at barnet kan puste denne magiske perle, må det inhalerer dypt gjennom nesen og puster gjennom munnen. Det viser alltid sakte med lukkede øyne litt på sin akse, slik at det kan puste fra alle retninger stave perler.
Foreldre bør dette MagicPearls puste også liker. Deretter kan du fortelle hverandre hvordan de skal håndtere de MagicPearls nå fühlt.Variante: Noen barn har det bedre når det ligge stille på et varmt teppe og bare være klar puste.
Hvis luften er svært fortært, kan du åpne vinduet!

Spor i snøen

alder: fra 6

materiale~~POS=HEADCOMP: Snø i sommer Sandy
sted: Gårdsplass, hage

instruksjoner:
Barnet forlater sine føtter fotspor i snøen, om sommeren i sanden. Den voksne dikterer hva som er å "skrive" barnet. Som kan eller ikke kan navngi som kjenner barnets individuelle tall og bokstaver.
Variasjon: Litt vanskeligere dette spillet er om barnet kan bare gå bakover.
Variasjon: Individuelle bokstaver og tall, kan skrive barnet med øynene lukket.
Variasjon: For litt eldre barn, kan du endre dette spillet, slik at de skulle skrive speilvendt.
Variasjon: Barnet skal ikke gå, men hopper på ett ben, så barnet kan trene sin dyktighet og hans balanse samtidig. Her bør barnet hoppe på venstre ben og deretter på høyre ben igjen. Hvis sporene i snøen ved siden av hverandre, kan barnet sammenligne disse veldig godt. I dette spillet, som flere vanskelighetsgrader kan installeres som beskrevet ovenfor.
Det er heller ingen grunn til at når de voksne prøvde en gang i dette spillet, med sine mange varianter. Spill i snøen ikke bare gjøre det litt gøy!

persepsjon

føler bag

Målgruppe: trangt barn likevekt forstyrret barn, responsiv svak barn, aggressive barn, hyperaktive barn, uoppmerksom barn, persepsjon forstyrret barn
alder: fra 3

materiale~~POS=HEADCOMP:

 • mørke lommetørklær eller filler
 • forskjellige naturlige materialer

sted: Barnehage, hage, tun

instruksjoner:
Den voksne sprer to lommetørklær eller filler foran seg. Nå setter han alltid litt av et naturlig materiale i midten av de to stoffene. Disse materialer kan innbefatte: nøtter, skjell, halm, steiner, kongler, kastanjer, kaffebønner, ris korn, etc. Endene av arkene er knute slik at materialet ikke kan falle ut. Hvis alle lerreter er fylt med naturlige materialer, disse blandes og spres før barnet. Barnet har nå oppgaven med å finne ut av følelsen vesken parene. Når har blitt dannet alle parene, er håndklær åpnet for inspeksjon. Variasjon: Dersom ingen mørke lommetørklær eller ugjennomsiktig stoff utklipp er tilgjengelige, så barnet sikkerhet bind for øynene med en bandasje.

De gode observatører

alder: fra 5
sted: Barnerom, gårdsplass, hage

instruksjoner:
Barnet og de voksne sitte overfor hverandre, slik at de kan se hverandre. Nå ser de partnerne i ca 1 minutt akkurat da både snu og forandre tre ting om hennes utseende. Når begge er ferdig med transformasjon, vender de tilbake til hverandre, og nå både må finne de tre varianter av partner.
Variasjon: For det første, bare den voksne forandret hans utseende og barnet har å gjette endringene.
Variant: Antallet endringer kan heves hos eldre barn, samt vanskelighetsgraden.

reaksjons~~POS=TRUNC

Sjøormen

Målgruppe: trange barn, klosset barn, responsive svake barn, utholdenhet svake barn
alder: fra 3

sted: Gårdsplass, hage

instruksjoner:
Barnet leker fisk som svømmer i sjøen. Den voksne er sjøormen som prøver å fange fisken. Først fisken svømmer i sjøen, som er barnet beveger seg i hagen eller bakgården for følgende kommandoer som får havet monster:
"Sjøen er rolig" - barnet tiptoes
"Havet slår lys eller høye bølger" - barnet spretter litt, eller høy.
"Havet er stormfull" - barnet løper sikksakk
"Tidevannet kommer inn" - barnet gjør svømmebevegelser med armene
"Tidevannet kommer" - barnet går unna raskt, fordi ved lavvann sjøormen stiger opp fra dypet og ønsker å svelge den lille fisken.

I de yngre barna første møte tre kommandoer å huske barnet. Jo eldre barnet er, jo flere kommandoer bli akseptert. Sannsynligvis barnet selv har en annen idé for den ene eller den andre kommandoen.
Den voksne varierer kommandoene til å trene så respons enda mer. Kanskje barnet etter en tid vil igjen være sjøormen, så er det en rolle endring.

utholdenhet

hale fanger

Målgruppe: anemiske barn, utholdenhet svak barn
alder: fra 4

materiale~~POS=HEADCOMP: kabel
sted: Hage, tun

instruksjoner:
Barnet holder et tau i hånden, som er en liten mus hale. En voksen bør prøve å fange den lille musa fordi det har pirket hans bacon. Den lille musen begynner å smellkyss og når bonden bemerket at en mus gnager på sitt bacon, prøver han å fange den lille musa ved å tråkke foten ut av halen. Den lille musa mister halen, tauet glir gjennom barnets hånd, og rollene er snudd.
Dette spillet er veldig bra for utholdenhet svake barn, som de når de trenger en liten pause, og kan ikke lenger kjøre, også bare snu i sirkler eller gjøre bølgete linjer med tauet uten like mister tau.

vann caterpillar

alder: fra 5

materiale~~POS=HEADCOMP: Ballonger, Cord
sted: hage

instruksjoner:
Flere ballonger er fylt med vann, litt opp og knyttede slag. Disse er bundet på rad på en snor, slik at på slutten av en liten larve oppstår. Den voksne går ut og trekker vann perle sammen bak henne. Barnet er nå i ferd med å tråkke barbeint alle ballongene før perle er tom.
Dette er en veldig fin vann funksjon hvor hele familien har det gøy og kan ta en dukkert.

koordinering

bøyle-la

Målgruppe: klønete barn, immobile barn
alder: fra 4

materiale~~POS=HEADCOMP:

 • 2 stoler
 • Einmachgummis
 • papptallerken
 • kabel
 • Huskelapper
 • Scotch tape

sted: Barnerom, gårdsplass, hage

instruksjoner:
Først blir to stoler stablet på hverandre, slik at setet er på setet. Dette viser fire stolben oppover. I en svært kort avstand kabelen legges. Nå i papirplaten store sirkler er kuttet slik at quoits oppstår fra dem. Barnet fyller å kaste ringer på mark med tau og låsekragen prøver å kaste i stolben. Avhengig av avstanden kan reduseres eller økes til stolen.
Variasjon: Du tilgi hverandre stolben poeng. For dette formål, blir resultatet 10, 20, 50 og 100 hver er skrevet på en liten notisblokk og sikret med et stykke klebebånd til den stolben.
Variasjon: For ungdommer spillet vil bli enda vanskeligere hvis de ikke kaster de stabile papp ringer, men ta Einmachgummis. Avstanden bør ikke være for langt valgt.

behendighet

målet kast

Målgruppe: klønete barn likevekt forstyrret barn, uoppmerksom barn, persepsjon forstyrret barn
alder: fra 3

materiale~~POS=HEADCOMP: 1 egg boks, 10 Chestnut
sted: Barnehage, hage, tun

instruksjoner:
Egget boksen ligger ca 1,5 meter fra mark. Barnet har 10 Chestnut tilgjengelig, hver til å bli kastet inn i en av de 10 egg sporene. Det er nå i ferd med å kaste i et trau av merket fra en kastanje etter hverandre. Den voksne rullet barnet tilbake kastanjer som ikke havnet i egg kartong sind.Bei ungdommer bør øke avstanden fra barnet inn i egget boks.
Variasjon: I stedet for kastanjer Også klinkekuler eller nøtter er veldig bra. Du kan også blande ulike materialer, hvis det ikke er noen titalls deponering av noe slag.
Variasjon: Spesielt vanskelig blir dette spillet hvis du spiller det med en gummiball, som må berøre bakken før egget boksen bare én gang.

Elefanter på peanut jakt

alder: fra 4

materiale~~POS=HEADCOMP: klyper
sted: Gårdsplass, hage

instruksjoner:
Først barna er elefantene og ta en hånd på nesen. Den andre armen blir så innført gjennom gapet av armen som er i kontakt med nesen. Den voksne sted i arm høyden av barnet noen klyper klær. Disse pinnene er peanøtter liker å spise elefanter for sine liv. Og allerede, elefantene har sett peanøtter og løpe etter dem og prøve peanøtter med sine "trunk" trukket fra. Enhver peanut spises umiddelbart ved å bli stiftet til toppen av barns underliv. Elefanten fortsetter å kjøre bak de voksne til alle peanøtter er spist.
I dette spillet, kan du ikke kjøre ganske så fort som vanskelig er snarere å avskjære braketter med bare én hånd. Dermed er fokus for denne fiskespillet på dyktighet.

avslapping

mucki test

Målgruppe: trange barn, klosset barn, utholdenhet svake barn, aggressive barn, hyperaktive barn, uoppmerksom barn, persepsjon forstyrret barn
alder: fra 4

materiale~~POS=HEADCOMP: tak
sted: barnehage

instruksjoner:
Barnet er avslappet med ryggen på et teppe og armene avslappet ved siden av kroppen. Øynene er lukket og den voksne forteller en liten historie:
Den lille bjørnen så mye ønsker å bli inkludert i Bears idrettslag, men som alle bjørne barn må ta en eksamen på forhånd om de er fordi selv sterk nok. Dette er Mucki test der alle musklene blir sjekket om de er fordi selv sterk nok. Før vi starter med testen, bare lytte til hvordan det fungerer. Jeg kaller alltid en kroppsdel ​​som du skal anspent. Jeg regner med 200- 400-600-800 til 1000. På 200 muskler strekke dem bare veldig lite, på 400 enda mer og i 1000 så tett du kan.
Så vi starter med venstre arm. Vennligst stramme til 200 ....... 400 ....... 600 ..... 800 ...... og nå til 1000. Hold spenningen for et øyeblikk og nå igjen sakte slappe av 800 ...... .... 600 ..... 400 ..... 200 og 0. kan du nå løsne armen litt og rist forsiktig. Nå er det på høyre arm sving. (Dette spenner over barnet, de forskjellige deler av kroppen og slapper av på nytt). Nå testen er fullført, og siden alle musklene fungerer veldig bra, er bjørnen inkludert i idrettslaget. Gni ut øynene, strekke ut og strekke deg selv og sakte kommer tilbake til deg. "