Barn som oppfatningen er forstyrret, faller på deg vri seg, snuble, er irritabel og ikke hører ordentlig. I denne artikkelen kommer det til å oppdage kognitive lidelser og fremme riktig berørte barn i hverdagen.

Perception lidelser hos barn: rammet 15 prosent

Young rustet trestamme

Foto: © Panther Media, Nicole Effinger

"Pssst, barn, vær stille, ellers kan jeg ikke lese!" Læreren i barnehagen klassen tar et strengt blikk rundt i rommet og det er stille i rommet. Det fortsetter med fortellingen om den Frog Prince. Men etter et minutt, er suset i sirkelen av stoler igjen: fnise flere barn, hvisker og sladre med hverandre. I midten av historien spør femårs Manuel plutselig: "Hvorfor frosken hoppet på fisken?" - "På bordet, Manuel, ikke fisk!" De andre barna ler høyt av og Manuel begynner å flytte herumzukaspern. Ingen betaler mer oppmerksomhet til historien. Læreren sukker og bretter eventyr bok.

Igjen, kommer læreren til å tenke, fordi det er ikke første gang at du i Manuel uvanlige atferd merke: det han blir fortalt, synes han stort sett feil eller umulig å forstå. Han ofte ikke svarer når de blir spurt - ikke engang når du roser ham. Hva kan bare være bak det?

For å svare på spørsmålet først: Det er en oppfatning lidelse - mer spesifikt, en lidelse av auditiv persepsjon - gjør som skaper Manuel. Generell oppfatning oppstår forstyrrelser i om lag 15 prosent av alle barn, unge er oftere rammet enn jenter. Men det kan være vanskelig å oppdage slike lidelser som barn er vanligvis svært engstelig for å avlede oppmerksomheten fra sine mangler - for eksempel som Manuel ved clowning rundt.

Foreldre og lærere bør være svært oppmerksomme og overvåke utviklingen av hvert barn nøyaktig. For dette er viktig å vite: Hva er persepsjon generelt og hvordan du kjenner kognitiv svikt? Og fremfor alt: Hva kan du gjøre for å hjelpe et barn i tiden involvert?

Hva er oppfatningen?

Oppfatningen er mottak av stimuli av sanseorganene og deres Prosessering i hjernen. De syv sansene (sanseorganer) er: synssansen (øyne), følelse av hørsel (ørene), luktesansen (nese), smakssansen (tungen), huden eller touch (hud) og muskel og posisjon forstand, som sammen med betydningen av balanse avgjørende påvirker kroppsbevissthet og bevegelse.

Allerede i nyfødte babyer er alle disse sansene mer eller mindre godt utdannede, men de må videre differensiert i løpet av de første årene av livet. Ikke bare det, de trenger også å lære å samarbeide optimalt til forskjellige opplevelser alltid bedre å "forstand full" alt link. Bare da kan et barn kan utvikle sunne og utvikle grunnleggende ferdigheter: tenkning, læring, snakke og atferd opp til kroppen dyktighet og koordinert bevegelse.

detektere kognitiv svekkelse

Generelt er oppfatningen lidelser uttrykkes gjennom en rekke funksjoner - her er noen eksempler:

  • En svikt i auditiv persepsjon barnet har problemer med å forstå hørte riktig og klassifisere, og derfor ofte ikke reagerer tilstrekkelig.
  • En forstyrrelse av visuell persepsjon kan forårsake blant annet at et barn ikke kan riktig vurdere avstander og har problemer med romlig orientering.
  • Eventuelle feil i brutto og fin motor, er barnet til klønete og vanskelig, for eksempel tre-sykling eller dagligdagse oppgaver som å knytte sko og knep klær.
  • Hvis oppfatningen av huden blir forstyrret, kan barnet bli veldig isolert og følsomme for smerte, ofte motstår selv kjærtegner heftig.
  • I en overfølsom følelse av balanse, unngår barnet alle bevegelser som stimulerer balansen: svinger, klatring, balansering.
  • Sist men ikke minst gå sansebedrag ofte ledsaget av konsentrasjonsvansker og atferdsproblemer.

Ved mistanke om kognitiv svikt, foreldre bør barnet nødvendigvis medisinsk eksamen forlate. Det er best å ta kontakt med barnelege eller nevrolog, som kan gi dem resepten for en eventuelt kommende terapi (for eksempel, ergoterapi eller fysioterapi).

Viser et barn betydelige atferdsproblemer, foreldre slår ofte først til en Utdanning Counseling Center. Dette også er sterkt anbefalt, fordi det får du ikke bare en solid pedagogisk veiledning for hverdagen, men muligens også bevis for meningsfulle terapeutiske og finansieringsmuligheter.

Den tredje svært viktig måte å anerkjenne kognitiv svikt så tidlig som mulig, bør foreldrene søke en dialog med lærerne i barnehagen. Fordi ofte å uttrykke sansebedrag hjemme i en helt annen gruppe situasjon. En svikt i hørsels persepsjon, for eksempel bakgrunnsstøy i barnehager spiller en viktig rolle. Barnet i spørsmålet er ikke lenger å inkludere spesifikk informasjon i en stilling på et visst støynivå, fordi det ikke kan skjule bakgrunnsstøy. Resultatet: Det gjør ikke forstår hva som blir sagt, og kan derfor ikke svare på riktig måte. Hjemme er det annerledes. Der har du verken støynivå av en stor gruppe har fortsatt å drukne ham om et grupperom unna, men kan ta barnet direkte. Å falle på en forståelse av barnets vansker mindre.

endring perspektiv

For ikke å frustrere en berørt barnet ved urimelige beskyldninger, men i stedet øke mer forstå hans situasjon, foreldre og lærere skal selv prøve å sette deg i hans sko. For eksempel, med denne lille eksperiment som en Forstyrrelse av auditiv persepsjon gjenskape hjelp: Tenk deg en par øreplugger koblet til ørene, prøver å delta i en større gruppe mennesker i en samtale. Det kan være vanskelig fordi ikke kommer klart individuell informasjon av støy i runden. I alle fall, det tar mye konsentrasjon, og er derfor svært slitsomt i det lange løp - en situasjon som stadig må kjempe med de berørte barna.

Et annet forsøk på å forholde seg til i et barn motoriske problemer innlevelse: Man stakk to fingre på hver hånd med tape sammen (på den ene siden indeksen og midtre fingrene, på de andre og ringfinger) og deretter forsøkt å gjøre noe pen. Alle som har kjempet denne måten for litt tid med papir, saks og lim - sannsynligvis uten særlig suksess - neste gang vil sikkert tenke mer før han sier til barnet sitt: "Litt mer innsats kan du noengang!"

Læring med alle dine sanser: oppmuntre til daglig bor

Hva kan foreldre nå - i tillegg til en profesjonell markedsføring - selv gjøre for å fremme oppfatningen av deres barn spesielt og for å støtte sin sunn utvikling?

Som et første alternativ, de ansatte har i normal hverdag. Foreldrene bør heller enn å stole bare på komfortable Appliances barnet bevisst små aktiviteter Bruk: Bland en deig, feie gulvet, tørre retter - disse er alle oppgaver som må hjelpe de små og gi dem god følelse å gjøre noe verdifullt. Forresten, persepsjon og ferdigheter til å bli opplært i en rekke måter.

men lover spesielt moro Kreative pedagogiske spill for hjemmet, samt oppfatningen spill i barnehage som kan lære med alle sine sanser og motiverer ikke bare små, men også ungdommer til å delta. Her er noen eksempler:

  • Kaldt, varmere, hot: lytte nøye og se nøye er de to forutsetninger for å lykkes i dette spillet. Barnet er sendt ut av rommet og mor eller far gjemmer seg et objekt i rommet, for eksempel en lekebil. Dersom barnet kommer inn, er det begynner å se etter. Er det fortsatt langt fra å skjule, sier de voksne "kalde", den roterer i retning av gjemmestedet, sier han "lunken", og jo nærmere barnet er, gjentar oftere voksen ordene "varmere". Dersom barnet er svært nær skjulested, og kalte den voksne "hot" - og umiddelbart objektet er funnet! Dette spillet trener auditiv og visuell persepsjon likt.
  • Tilbake Bilde: Barnet sitter på gulvet og hadde en tynn, ca 50 centimeter lange tau foran ham. Den voksne kneler bak ham og maling med pekefingeren en enkel figur på ryggen, for eksempel, en seks eller en trekant. Barnet bør prøve nachzulegen figuren med tau. Dette spillet tog huden følelse og gir verdifulle tracer opplevelser.
  • Muskler: Du fyller to like ugjennomsiktig beholdere med ulike materialer og plassere dem i begge hender barnet. Barnet bør veie så med en bjelke balanse, hvilken side som er tyngre. Etter det, er vurderingene anmeldt med en ekte skala. Dette eksperimentet praktiserer muskel og posisjon forstand.
  • Balancierparcours: På gulvet forskjellig materiale (selvklebende tape, plater, tykke tau, benker, trekasser, tre skiver) er utformet slik at en generøs sti opprettes som inneholder både langsidene og brede kurver. I dette kurset, kan barnet trene sin balanse og hans kropp koordinasjon.

Disse og mange andre ideer, eksperimenter og spill, men også bevis for profesjonelle terapi og finansieringsmuligheter for barn med kognitive problemer, inkludert foreldrenes guide:

Rita Steininger barn lærer med all fornuft oppfatningen i hverdagen borrelås foster Cotta, 2005