20 små baby tenner bryte i de to første årene av over- og underkjeve til barnet ditt. Rekkefølgen er vanligvis den samme. Vi viser deg kan med det lille tenner du forventer i babyer og små barn når.

Rekkefølgen av baby melketenner

Babyen melketenner rekkefølge

Foto: © Colourbox

På et tidspunkt, det øyeblikket når foreldre føler (vanligvis) foran underkjeven av hennes baby litt vanskelig toppen kommer. Den første tann har kommet!

20 små baby tenner nå bryte sekvensielt gjennom de neste 20 månedene, og du og barnet ditt sannsynligvis få en eller annen søvnløs natt.

Så liten og strålende hun vet også å se ut slik at det forblir slik, er det nødvendig fra første tann omsorg. Med en bomullspinne, en liten vedlegg for finger eller en veldig myk Kinderzahnbürtste bør du innføre et sett rituelle renhold tennene fra nå. 

"Rekkefølgen på tann utbrudd er nesten alltid det samme, men Gjennombruddstidene kan være vesentlig forskjellig fra barn til barn," så den sveitsiske pediatrisk tannlege Markus Schulte på sin nettside.

I denne rekkefølgen, den lille baby tenner bryte gjennom

  • Sentrale fortenner under: Mellom 6 og 8 måneder
  • Lateral fortenner under: Mellom 8 og 12 måneder
  • Fortenner topp: Mellom 9 og 12 måneder
  • Premolarer topp og bunn: Mellom 12. og 16. måned
  • Hjørnetenner topp og bunn: Mellom 17. og 19. måned
  • Bakre kjeve tenner over og under: Mellom 23 og 26 måneder

Baby tenner ordre

Foto: © fotolia.com/ bilderzwerg

Har barnet mitt har nå vært til tannlegen?

Den tyske Society of Oral og Maxillofacial Surgery anbefaler seks til åtte måneder etter utbruddet av den første tannen til å gå første gang helsekontroller til tannlegen.

er Federation of Pediatric tannleger Tips for ditt første besøk.

Husk melketennene hvor lenge?

Den første permanente tann bryter gjennom, er en molar tann i de fleste tilfeller. Han kan sees bak melketenner. Han er også kjent som 6-års molar fordi det vanligvis kommer i en alder av ca seks år. Etter det, baby tenner begynner å felle ut.