Fra babyer fordi bare babler eller gråte: Selv om babyer ikke kan snakke med sine foreldre, men de viser med bevegelser, ansiktsuttrykk og utseende, hvordan de gjør og hva som er bra for dem. Fint hvis foreldrene da forstår de typiske signaler til barnet språket.

Baby språk: kommunikasjon begynner i mors liv

Babyen signaler Forståelse

Foto: © Colourbox

For Renate Egelkraut, leder av NRW State Association of Jordmødre og i 25 år jordmor, kommunikasjon mellom mor og barn begynner i svangerskapet: "Babyen oppstår når mor tar for ubehagelig stilling. Og det sparker når den er aktiv. . I begge tilfeller, svarte moren - ved å endre deres plassering eller stryke magen "Neppe født babyer sette hele kroppen til å uttrykke seg: de ligger på magen til mor, slikke mange babyer tungen over lepper, løfte hodet og blikket vandrer - på jakt etter brystet. "Det er utrolig hva dvergene kan: ta lys-mørk kontrast mellom hud og brystvorten sant og prøve å bevege seg i deres retning," sier Renate Egelkraut.

Signaler om babyer: Dialog takket være motorisk funksjon, ansiktsuttrykk og blikk

Små babyer er uttrykt på forskjellige måter av motorisk funksjon, ansiktsuttrykk og øyekontakt: Du sparke og se interessert når de er klare for å kontakte. Spre dem fingeren eller ikke flytte, de trenger en pause. Vanligvis enda flere signaler kommer sammen. Vil en baby hans hvile, viser det hodet vekk, festet til kroppen og vind, som for å wegrobben. Ofte bare den minste er mange sjarmen for mye som omgir dem og gi dem med menneskene rundt dem.

"Med ca seks uker visjonen er så langt avansert at se en baby skarp og også fikse den andre personen kan," familieterapeut forklarer professor Manfred Cierpka i manualen for han utviklet foreldre utdanning kurset "Forstå Baby". å holde det øyekontakt, men koster den nyfødte mye kraft, ser det unna så dette er en måte å roe seg selv. Over tid, kan barnet få lengre fokus på noe, for eksempel en leke eller mobil over sin crib: Er det i et par uker gammel baby bare omtrent fem minutter, kan det allerede være en halv time i en alder av seks måneder.

Babyen Kommunikasjon: Babyer imitere voksne etter

I de første månedene av livet barnet lærer å gjenkjenne følelser i ansiktene til mor og far. Snart kan det allerede skille mellom glede, sinne, frykt og overraskelse. Og enda mer: Det ler når foreldrene le eller rynke når foreldrene ser trist. Så den prøver å kommunisere med dem. Foreldre reagerer nesten alltid rett ved sving imitere ansiktsuttrykk av babyen. Dette fenomenet ekspertene kaller "speil". Mødre og fedre kan føle med følelsene til barnet blir bedre og reagere hensiktsmessig så med tiden. Og barnet lærer til seg selv og til å forstå sine følelser og håndtere tid i veldig små trinn, med sine følelser og stemninger.

Babyen signaler: Svare på babyen og hans ønsker

Når foreldre svare på visnings oppførselen til barnet, de automatisk lære å svare på rytmen av barnet og hans behov: la barnet tid når det snur seg bort og utvinnes det og vende tilbake til ham når det er oppmerksomme og øyekontakt ute , Over tid, lydene av barnet komme inn i denne minimum kommunikasjon blir stadig viktigere: Hvis barnet babbles til seg selv, foreldre etterligne sine lyder ut etter at den typiske baby Talk bekymret: et enkelt språk med mange repetisjoner og stigende intonasjon, den lille som for barnet øret og kapasiteten er gjort.

Forresten, oppfordrer foreldre og dermed også det første språket eksperimenter. Hvis de imitere lyden av barnet og enkel å modifisere, føler den lille ikke bare bekreftet, men også inspirert til å lage nye lyder. Hvis du begynner utover tidlig å nevne reaksjonene til barnet - for eksempel "Ja, men gleder du deg" når de små ler - hjelper barnet også å forstå seg selv og sine omgivelser bedre.

snakke med babyer: Hvordan unngå misforståelser

Det er mange situasjoner kan provosere misforståelser mellom foreldre og baby. Ofte er det bare det faktum at mødre og fedre ikke tar nok tid til å forstå sine barn og deres behov og til å svare. Så de fleste foreldre ønsker at deres barn å sove godt og alene så snart som mulig. Dette fungerer godt, med nødvendig tålmodighet og tid. Hvis det ikke er rask nok fordi tilsynelatende alle andre babyer i sirkelen har lang problemfri sovende, eller som ikke gir de rette forholdene, blir straffet med stress og rope. Familieterapeut Manfred Cierpka råder: "Hvis foreldrene ta vare å redusere alle typer stimuli som lys, lyd og dialog med barnet til å sove utbruddet, kan barnet lære å utvikle sin egen fred mekanisme. Likevel hvert barn har sin egen rytme og sin egen utvikling. "

Babyen gråter: Strategier for beroligende

Men det er fremfor alt de gråtende babyer, de unge foreldrene bekymring, usikkerhet og noen ganger bringer fortvilelse: "Seks uker etter fødselen ved små skrik av klimaks i volum og intensitet oppnådd," sa jordmor Renate Egelkraut. "Så det er bedre fordi hjernen modnes og de er bedre i stand til å regulere sine følelser selv." Men hvordan skal den anstrengende tid overleve frem til da, desperate og tired foreldre? Ved mulig ikke overføre primært sin egen petulance på barnet og ikke bruke et arsenal av ulike beroligende strategier på hvert rop angrep. Hvis barnet ikke er sulten fortsatt har en våt bleie, er det tilstrekkelig å ta det i armene. Den kroppskontakt med mor eller far gjør underverker for de fleste babyer. Og hvis det ikke hjelper, råder jordmor Renate Egelkraut pragmatisk: "Foreldre bør være sikker på å veksle i omsorgen og barnet en gang over til besteforeldre eller en barnevakt å ha en fri kveld." Og når et skrik angrep igjen finner ingen end hodetelefoner er også ganske tillot rammet mødre og fedre myk musikk i ørene mens de holder sine barn beroligende.

Liten overs: 10 typiske barnet atferd og sin forklaring

 1. Babyen ser på deg direkte, og følger du med utseendet. Det ler og babbles, armer og ben voldsomt opphisset, kanskje du selv strukket hendene til.
  Forklaring: Det er bred våken og glad, ønsker å kontakte og snakke, spille eller prøve noe nytt.
 2. Babyen fast et objekt, holde ro og fokusert, hendene er åpne.
  forklaring: Det bare oppdaget noe nytt eller interessant: Vennligst ikke forstyrr!
 3. Barnet er rolig og avslappet. Blikket er vendt bort eller til gjennomskinnelig. Hendene er svakt skrådd, fingre løst lukket.
  forklaring: Det er fornøyd, ønsker å hvile nå. Vennligst ikke gi flere spilltilbud eller "underholdning".
 4. Babyen gjesper velsmakende eller grimaser. Kroppen hans er slapp, den lar skuldre og hode hengende og ser bort. Øyelokkene er tunge
  forklaring: Babyen er sliten og ønsker å sove nå.
 5. Babyen er rastløs hodet snu frem og tilbake, suge på cams, gråt til slutt.
  politikk :: Babyen er sulten og ser for brystet.
 6. Barnet er urolig, gråt, noe som gjør jerky bevegelser eller blir stiv. I tillegg er det gnir øyne eller ører, kanskje kinnene er spylt.
  forklaring: Det er sliten og trenger sårt hvile. Gi beroligende lyder fra omgivelsene, et mørkt rom. Sett det til sengs.
 7. Det er rastløs, gråter mye, sover dårlig, winces i søvne. Skremmer raskt og hendene knyttet til nevene.
  forklaring: Babyen er nervøs og på kanten. Derfor, ikke for mange inntrykk tilby rad. sikre en vanlig hverdag.
 8. Barnet fusses eller gråter, urolig urolig og ser spent.
  politikk :: Det er anspent, engstelig og ønsker å bli beroliget.
 9. Babyen vrir seg ubehagelig, trekker bena rykk til kroppens kurver sammen eller bøye hodet bakover. Det gråter vedvarende og det er vanskelig å berolige.
  politikk :: Den har trolig magesmerter. La det rape etter fôring, bruke den i "flyer grep" rundt, masserer magen og gjøre det en varm mage wrap når det sånn.
 10. Babyen sover, er rolig, er hele kroppen avslappet, armene er bøyd oppover og hendene åpne siden av hodet.
  forklaring: Det er i dyp søvn. Nå trenger ikke våkne opp, hvis det er mulig.

Boktips:

 • Vivian König: The Big Book of baby tegn. Med babyer kommunisere før de kan snakke. Publisering Karin Kestner, 360 pp, € 27,90.
 • Megan Faure: Hva barnet mitt vil. forstå ansiktsuttrykk og kroppsspråk. Dorling Kindersley Publishing, 224 sider, kr 16,95.

Fine rom for babyer

Flere ideer finner du her

levetid for barneseng