Sidene kan man nesten si kampen linjene synes klar: en favorisering morsmelk, den andre flasken. Den andre er under noen omstendigheter. Men noen foreldre sverger ved fordelene av begge, den Zwiemilch.

Glad mellom to stoler: det Zwiemilch familieforsørger

drikking tåteflaske

Foto: © iStockphoto.com/ BrianAJackson

Borte fra diskusjonene trofast talte for fullt amming eller flaske en tredje gruppe har i det stille dannet for lenge siden: de foreldre nemlig som gjør én ting og ønsker ikke å la den andre. Her breastfeeds moren stund, men foreldrene mate sin baby i tillegg til flasken.

Det er mange grunner til at en ammende mor også feeder og melk mat. Noen ganger det skjer ufrivillig: "Jeg fullammes tre måneder, og nå, dessverre, må supplementation fordi min sønn fortsatt spytter ut melken i en stor sprut. Jeg tilbringer de første ti minuttene av brystet, på hver side av fem minutter. Han får da Prénahrung. Og utrolig nok, tåler han denne blandingen bedre enn før bare morsmelk. Han ikke lenger har vondt i magen og ikke lenger spiddene"Sier en mor i et online forum Still.

Også hos premature babyer, kvinner ofte velger den ekstra flaske mating: "Min datter ble født for tidlig. Jeg pumpet før de endelig hadde overvinne sin dårlig suge de to første månedene. Mengden melk kan ha vært nok hvis hun hadde drukket på egen hånd på brystet. Men bare drenert som er svært vanskelig, så jeg også gi flasken"Sier en annen mor.

Flasken kan få mer frihet

Noen foreldre bruker også supplerende tåteflaske helt frivillig. For eksempel, fordi mor ønsker å sove gjennom natten en gang eller kvelden av og til gå bort og far eller en annen person til å overta fôring på dette tidspunktet. Eller fordi de ønsker å ha en jobb igjen eller må: "Fordi jeg går tilbake til arbeid, jeg er ikke tilgjengelig i flere timer. I løpet av denne tiden min lille (fem måneder) tar flasken fra bestemor "Sier en mor i en fortsatt forum "og når jeg er hjemme, vil være fornøyd. Dette fungerer bra!"

Ganske mange mødre og fedre gi sine barn, og spesielt i kveld en flaske fordi de har erfaring at det er mett lenger, og deretter om natten sjeldnere rapportert.

ikke egnet for hver babyen bump - to typer melk

Like varierte som årsakene til Zwiemilch ernæring samt babyer er. Ikke alle tåler de to forskjellige typer melk. "Jeg måtte prøve diett Zwiemilch nødvendigvis før kort. Fordi min sønn var tre og en halv måned en operasjon for hans leppe- og ganespalte. Men han fikk på kombinasjonen av melker sterke magesmerter som ikke var i det hele tatt. Jeg deretter slått helt til flaske fordi jo mer anstreng suger på brystet gjør det fortsatt vondt"Sier ett forum deltaker.

"Du må bare se på: Hvor er barnet mitt med lettere mat, det liker henne, og det tåler dem godt?"Informerer jordmor Renate Egelkraut. Ikke bare Zwiemilch blanding, kan den praktiske maten selv forårsake problemer. "Noen babyer kan ha smaken av melk mat eller ikke avvise flasken selv." Foreldre bør også forvente at babyer utfellinger endring. "Stolen har en annen farge eller lukt. Tarmen hos mange baby kommer ikke takle lettere mat, de får smerter."

Den Zwiemilch bland også når det er godt tolerert effekt: Når en baby i tillegg til morsmelk får industriell babymat, hans gut reagerer som om det bare ville få flasken: forskere observert at tarmfloraen og avføringsmønster såkalt ( stol, krakk frekvens) av Zwiemilch babyer tilsvarer den innmatede på hele flasken babyer.

Har morsmelk tilbake fra kosttilskudd?

Hvis et barn Still tillegg får flasken, kan brystmelk beløpet dermed gå tilbake skjønt. "Jeg ammet min datter syv måneder og supplerende fôring. Det har fungert bra i starten, men så har hun avvent seg selv. Sannsynligvis morsmelken ikke 'verdt' opp for det, fordi jeg hadde følelsen av at mengden melk ble nå dessverre blitt ganske liten"Sier en kvinne Forum. Men dette trenger ikke være tilfelle: "Jeg lever av, siden min datter er fem uker gammel, fordi jeg hadde følelsen av at de ikke har nok melk. Og selv om det har forundret min jordmor: Men jeg fikk gjennom tilskudd heller mer melk. Jeg trengte ikke å øke den daglige antall hetteglass i de siste åtte ukene", En annen mor rapporterte tilfredsstillende.

Kan Zwiemilch fører til brystvorten forvirring?

Brystvorten forvirring er ofte definert annerledes. De fleste vil si at et barn som er supplerende fôring, flasken brystvorten over brystet trukket og avvise brystet. Denne risikoen kan reduseres med ett hull smokken, som ikke gjør brystet så mye konkurranse fordi barnet må vedta en liten stund suger også foreldrene. Det bør heller ikke bli matet i de første fire ukene, slik at barnet har lært første stabile drikking på brystet. Er en tidligere tilskudd er nødvendig, mange jordmødre anbefaler i stedet flasken heller fôre med et lite glass, med de minste mengder melk (alltid så mye, hvordan kan svelge barnet uten kvelende) er plassert i babyens munn.

"men den såkalte nippel forvirring er vanligvis ikke et problem som har å gjøre bare med flasken brystvorten. I min erfaring problemet ligger i disse tilfellene hvor som helst i hele systemet for foreldre og barn"Forklarer jordmor Egelkraut fra Köln. "Ofte i kommunikasjon med barnet stress eller en slags kamp situasjon oppsto. Man må derfor se på hvordan kan bestille kommer inn i forholdet. Noen ganger er det nok Unngå forstyrrelser i miljøet, slik som støy og uro. Ammer eller mate en baby er en svært intimt øyeblikk. trenger en dialog, tillit og ro." Foreldre og barn vil dermed også ta deg tid til å gradvis bli kjent, komme i kontakt. Selv råd fra utsiden kan forstyrre dette, Köln jordmor.

Mixed fôring - det fungerer best

Noen av de hindringer som kan oppstå ved Zwiemilchnahrung kan også unngås. Hvis foreldrene velger å Zwiemilch, bør de derfor vurdere noen ting:

  • Hvis mor er til stede på babyen måltid, minimere sin første stum (begge brystene), og deretter gå inn i hetteglasset. Amming kan ikke vare for kort her, så ikke bare tørsteslukkmilk, men også mer omfattende hindmilk er beruset. Melkeproduksjonen er enda mer spent.
  • Hvordan foreldre kan starte første gang med flasken avhenger av barn: "For noen babyer det fungerer bedre hvis de har en spesielt våken og eksperimentell fase, i andre er det lettere hvis de er bare trøtt"Så jordmor Egelkraut.
  • For flasken foreldre ta best mulig Prémilch eller HA Prémilch, for det er mors melk er mest lik.
  • "Flasken spener skal være ganske små og muligens bryst med lignende form, ikke flat"Informerer Renate Egelkraut. Han skal også ha bare ett hull, slik at barnet har noe å gjøre en innsats når støvsuging, ligner på brystet. Ellers suger på flasken er å være komfortabel og attraktiv, noe som (for å nekte brystet"nippel forvirring"kan føre til).
  • I de første syv dagene av livet, en viss, meget sure tarmfloraen utviklet i barnet. På dette stadiet ingen kunstige baby melk bør gis, fordi det bryter med denne viktige utviklingen.
  • Supplerende fôring bør foreldrene når brystet er harmonisk tilpasset etterspørselen, dvs. for. B. er ikke lenger fast. "Dette er ofte fire til seks uker med saken"Forklarer jordmor Egelkraut. Selv ammer bør allerede mulig grei løp, før du tenker på supplerende fôring. Fordi hvis en baby kan rutinemessig drikke til brystet, forhindrer også denne en nippel forvirring.
  • Flasken spenene bør barnet ikke gis direkte i munnen, men foreldrene kan berøre sugespissen, underleppen hennes baby, som det skjer med brystvorten før amming. "Dette løser mest optimale gripingen på nippelen etter barnets munn"Forklarer Renate Egelkraut.
  • Dermed flasken - som bryst - lukter godt til mamma, foreldre kan bryte med en klut eller klesplagg som har blitt slitt, moren på huden.
  • Flertallet av maten bør være morsmelk, bare mindre del av flasker med melk slik at melketilførselen ikke er overdrevent brems.